Návrat z Bratislavy späť do rodného mesta - skúsenosti?
Ahojte, v poslednom čase pozorujem, že niektorí ľudia, ktorí dlhšie obdobie študovali a pracovali v BA sa okoli 30tky alebo neskôr vracajú do rodného mesta. Najmä tí zo západného Slovenska, ale niektorí aj z východu. Zväčša takí, čo robia v IT alebo z domu a nepotrebujú byť už denne v BA.
Ja pochádzam z väčšieho mesta na západnom SK a tiež zvažujem tento krok. Je to niekto, kto sa rozhodol podobne? Aké sú vaše skúsenosti?
@maciatkolulu nechce sa mi vela vypisovat, tak len taku poznamku, stale tu v BA pocuvam ako je neakceptovatelne, aby auto bolo prihlasene inde a ako pises drali cesty v BA. Vies, ze je mnozstvo firiem sidliacich v BA, ktore maju cely svoj vozovy park prihlaseny v Ba, ale auta su v skutocnosti na pobockach po celom Slovensku. Toto nikto nikdy nespomenul ako nespravodlivost. Pritom takychto firiem je ozaj mnoho. Myslim, ze viac aut s BA spztkou jazdi mimo ako opacne. Ak neratam tych, ktori z okolia BA dochadzaju denne do prace.
@roxi fakt si myslíš,že viac áut s BA,BL ŠPZ jazdí mimo ba? No neviem. Ale ok😉
@maciatkolulu
@roxi v Žiline je každé 10 BA alebo BL.
Ja sa tak bavím na akejkoľvek debate Blava verzus východ. Precestovala som kus sveta žila som vo veľa mestách ale fakt nikde okrem Slovenska (a Česka) som nezažila tak zadubenych ludi,ktorí si myslia,že keď žijú v hlavnom meste tak si myslia že to je pupok sveta a nič lepšie v našom štáte neexistuje. Bývala som v blave tri mesiace a utekala som odtiaľ čo najskôr sa dalo. Pre mňa je to jedno škaredé mesto plné zakomplexovaný ľudí(domácich) ktorí sa idú posrat keď náhodou počujú iný prízvuk ako to ich hnusné ,,ja som neeenii z braaatislavy'' no ako fakt mi stačilo tých pár mesiacov už by som tam nešla ani keby tam malo byť všetko zadara a úprimne nechápem tie tisíce ľudí čo sa tam trepu,veď dobrá práca sa dá nájsť aj inde n a Slovensku. Ani ako mesto není Blava ničím specialna,z hlavných miest ktoré som navštívila sa mi páčila najmenej. Radšej byť z východu ako sliepka z Blavy z dobrej adresy ako sa tu jedna vyjadrila a v hlave mať nasrate. Ale hlavne že je rodená blavacka to je ,,najviac,, 😅
@srnka1122 v hlave má nasrate človek,ktorý sa takto vyjadruje😉a hold bodaj by bolo viac takých ako ty. Všetkým by sa ľahšie žilo,ty spokojná "blavaci"spokojní,tak nie je o čom😂
@srnka1122 prides mi dost zakomplexovana
@queen_mary
@maciatkolulu nemám byť prečo zakomplexovana,nepotrebujem blavu k šťastnému a spokojnému životu,to je celé 😉
@maciatkolulu a super že si sa v mojom príspevku našla 😂
@srnka1122 však to je v poriadku.... Ale tak ten štýl prezentovania a vyjadrovania😉ale ok. Inak wiedenak,z centra tiež vie prezentovať,kto je a odkiaľ pochádza pred druhými z dorfov😁opäť ok,hádať sa nebudem. Tebe vyhovuje to a iným ono. Tak je to ok a väčšina ľudí je najradšej doma v blízkosti druhých a nemusí hneď nadávať na iné mestá. Ono totižto práve tí "neblavaci" čo sa stalo"blavakmi" dosť často robia hanbu. Ale naozaj sa hádať nebudem.
@srnka1122 uz si to tolkokrat povedala, ze ti to ani nemozem uverit 😁
@maciatkolulu akože aký štýl vyjadrovania? Myslím,že mám úplne bezny štýl vyjadrovania, ale ty máš určite lepší lebo si z Bratislavy,že? 😃
@queen_mary mne je ukradnuté čomu ty veríš a čomu nie už ma prosím neoznacuj😘
Aj my sa v lete sťahujeme z BA do NR, bližšie k rodine a priateľom, do rodinneho domu. Ja zijem v BA 14rokov a vdy bude pre mna srdcovkou. Keby sme deti nemali a venovali sa karieram, cestovaniu, tak by som z BA neodchazdala, ale ako prisli deti, zmenili sa nam priority a chceme, aby vyrastali v kludnejsom prostredi. A NR je velke mesto, dostatocne vybavene, aj obchody, kultura, skoly, takze v tomto smere stradat nebudu, skor naopak, konecne budu vyrastat so starymi rodicmi. O pracu sa tiez nebojime, mozno bude nizsi plat, ale mensie naklady v niektorych smeroch. A do IKEY to mam za 1h, skoro ako z DNV 🙂. Ja som sa spociatku stahovania a zmeny bala, ale uz sa tesim na novy zivot a verim, ze lutovat nebudeme.
Ja som Blavacka a žijem mimo SK ale keby som mohla žijem niekde na dedine kde je pokoj lebo Blava už nie je čo bývala..

@sasa1310 ja žijem v Košiciach, ale zo zvedavosti ma zaujíma čo vlastne "blaváci" ma zaujíma máte proti "cepečkárom". Aj v Ke je kopa ľudí, čo tu žijú a pracujú, dochádzajú z vidieka a menších miest, ale v živote som nepočula, že by to tu niekomu vadilo