Návšteva, ktorá nevie kedy prísť a odísť.
Ženy a aj muži ako najrozumnejšie a bez urážania osôb vyriešiť problémy návštev, ktoré ku Vám zásadne vždy prídu v neskorších večerných hodinách, keď už moje deti a my sa pripravujeme pomaly na spánok, a zároveň nevie kedy odísť. Ako ich netankuje, že deti mi už vrieskajú za ušami, prípadne ak zaspia tak 100x hore pre hluk a že my s mužom ráno vstávame do práce. Keby to bolo raz za čas nepoviem. Ale keď aj po slovnom dohovore, typu mohli by ste ku nám prísť skôr...sa nič nemení, veru nie je mi fajn sa vopred na takú návštevu tešiť. Žiaľbohu je to blízka rodina, tak poslať neviem kam sa to nedá.
Ja som práve kvôli tomuto "zaviedla", že sa kazdý musí ohlásiť predtým ako príde, aj keď sa to nikomu pravdaže nepáčilo z partnerovej strany, lebo oni sú zvyknutí ku každemu chodiť ako domov. Ale ja neznášam, keď k nám niekto príde a tak keď sa ohlásia aspoň mám čas to spracovať a tváriť sa potom milo 🙃🤣 a nemám problém poznamenať ak niekto príde len tak bez slova, že sa zabudol ohlásiť 🤣
@maorka tak chod k nim na navstevu ked ich deti na obed spia... uvidis akoby sa tvarili, vtedy mozno pochopia... 😁😁😁
Podľa mňa ste im nedali jednoznačne najavo, že si želáte aby prišli skôr. Slovné pojenie typu: "... mohli by ste prísť aj skôr..." a ak to poviete ešte aj s úsmevom na tvári, mi znie ako aj nemuseli by ste a nič sa nestane. Jednoducho im empaticky povedzte, že vzhľadom k tomu, že deti potrebujú pokojne spať a Vy tiež ráno potrebujete skoršie vstať, návštevy príjimate len do Vami určeného času. Blízka rodina by takéto veci mala pochopiť aj rešpektovať. V opačnom prípade by mi to prišlo ako zámerné vyrušovanie (príčinu nepoznám).
@hettinka super nápad, keby nezabralo slušné zdôvodnenie 😀
Vas dom, Vas hrad. Jasne povedzte ze neskore navstevy Vam nevyhovuju, ze ak chcu prist tak dovtedy a dovtedy. A este jedna dolezita vec-svojim detom davate vzor, ze treba ustupovat a podriadit sa druhym (neber to v zlom, ale myslim ze v oblasti rodiny a takychto zakladov co vam narusaju rezim a osobnu pohodu je potrebne byt neoblomny). 🙂
Keby prisla dcera za tebou s takymto problemom- co by si jej poradila? ;)
@unicornlady Prepac ale ako si naucis tak mas. 😀😉
Navecerat sa, sprcha, ist spat a pred spanim este ist zamknut zvnutra, oznamit "my na noc zamykame" a kluce si nechat pod vankusom. Navsteve nechystat ziadne spanie, ziadne periny, nic. Rano sa opytaj, ako sa im spalo a daj nam vediet 😀
Inak sa mi fakt pacia rady dospelých zien ako robiť vselijake "tanečky a procesie". Proste sme hadam dospeli a bud vypadnu alebo ich ani nepustím ked nemám záujem a ani cas na navstevu...Nech je to aj papez ci "Chuck Norris".
Nam to robili svokrovci ze dosli Teda aj vzdy dojdu neskoro a nechceli odist o 22-23h malej na prve narodky bday party dinner meskali hodinu a pol a byvaju krizom cez cestu. Potom som malu uspala a este som pocula ako svokra vravi svagrovcom ked sa konecne chystali odist ze ostan este ved vas vobec nevidim konecne sa mozeme porozpravat. O 11v noci 😣nie aby si ho pozvala k sebe na pokec polnočny. 100x som im povedala ze mala musi spat aj ze som unavena. Navstevy u nich to iste aj ked my sme prisli trebars o 4 tak o 10 nas nechcela pustit prec ze babo sa mà prisposobit dospelym a take kecy. Vzdy sme sa potom s mm pohadali on nechcel mamicku urazit a odist skor . . Nakoniec zistil ze radsej nech sa urazi mama ako nasrata žena .. a oni u nas neviem ci som bola uz ked sa zotmelo ocividne nervozna ze su este u nas alebo čo. No nakoniec svokor si rad po veceri zdriemne tak uz od nas okolo 7-8 utekà domov. Auto nastartovane on ready a svokra este kvaka nezmysli vo dverach. A nie a nie odist 😂ja len kukam ako mi muchy letia dnu a pomali slusne jej idem zatvorit dvere do xichtu a obaja s mm jej opakujeme nech uz ide ze svokor odide bez nej. (Par x sa to stalo)A ona s usmevom ze nevadi ze syn ma odvezie domov🤣a synačik už nasraty ze Nie chod uz mama lebo pojdes pešo ja som unaveny. ( tak je to kusok pesi len ona uz zle chodi Ale usta jej melu furt)
Sú to ľudia, ktorí prekračujú hranice a skúmajú ako daleko ešte môžu zájsť, to ked človek im nenastaví zrkadlo hned na začiatku tak to bude problém.
@hettinka 😀😀
No to je nepredstavitelne, keby som vstavala o 5.00 tak ich vyhodim, lebo rano potom nevstanem bola by som ako mrtvola, nastvana jak cert na nich, cely den zeby som ich 2x ani nepustila
Ja som vsetkym vysvetlila,ze ja nechodim na navstevu,tak nepotrebujem,aby niekto chodil ku nam.ked pridem vecer z prace,chcem mat svoj klud.ak sa stretneme, tak u nasich dame kavu,popripade daco pomozeme a ideme kazdy svojou stranou.
@sonulik1983 taketo sa mi este nestalo, ale uz sa vidim, ako by som sa vo dverach zatvarila prekvapene, povedala, ze prave ideme ukladat deti spat, ale nech teda na chvilu idu, ked uz su tu. Len nabuduce by bolo fajn, aby dali vopred vediet. Ak by nabuduce vopred vediet nedali, tak by som im proste povedala, ze ma to mrzi, ale som im hovorila, ze sa maju vopred ohlasit. A je jedno, ci je to blizka rodina, alebo znami. Verim, ze tak to bude posledny krat. Ak este vobec niekedy pridu 😀

Diskusia ako pre mňa. Nieže by som nebola spoločenský typ, ale od kedy mam dieťa už je to iné. Známi k nám prídu hoci už o štvrtej s dvoma deťmi, ale odchádzajú až okolo desiatej!! Naša malá dvoj rocná nespi vždy cez deň, a nijak sa im nedá vysvetliť aby išli preč.. Aj keď hovorím, že už je unavená, nespala cez deň.. Nula bodov.. Ich deti spia cez deň aj 4 hodiny tak potom chodia späť okolo jedenástej.. Tiež nechápem, resp. im nedochádza, že už majú ísť preč? My odchádzame z návštevy stále do siedmej..