icon

Návšteva u kamarátky

25. máj 2022

Ahojte baby ,idem si po radu , alebo nestranný názor...mám kamarátku ,s ktorou sme si boli/sme veľmi blízke ...
Mám 3deti a dom ,prácu a veľa zvierat a samozrejme domácnosť
...dávam vás len do obrazu ..
Kamarátke sa skoro pred rokom narodilo dieťa , a odvtedy keď sa pýtam kedy ju budeme môcť prísť pozrieť vkuse majú niečo iné, takto sa to vlečie ten rok, ešte sme malu jej ani nevideli ..ako tiež mám deti ale keď ich chcel niekto prísť pozrieť ,tak v živote som nikomu nepovedala že ma zlé obdobie , nechoďte , a to som mala malu extrémne náročnu, a prišli sem kedy chceli ...alebo že má toho veľa...
Ja chodím do práce, máme zvieratá ,a čas si nájdem ...
Ja neviem ,nemali sme problém medzi sebou ale už sa cítim nepríjemné ,pretože sme malú chceli ísť pozrieť za ten rok nespočetne veľa krát a stále sa nedá ,stále niečo ...tak neviem , cítim sa zle , akoby nás ani nechcela...už ani neviem či sa jej mám pýtať kedy môžeme prísť..keď bola korona chápala som ale oni sem chodili k nám aj korona a nebojí sa jej to viem ...čo by ste robili? Vnucovať sa jej stále nechcem ,už sa cítim blbo...a viem že k nej kamarátky chodia za malou ...🤷

sashabb
25. máj 2022

Ak si myslíš, že to je skrz tvoje hlučné dieťa, tak jej povedz, že prídeš sama. Ak je to taká super kamoška, ktorá ťa rada uvidí, len ti nevie povedať, že tvoje dieťa ee, tak to prijme. Hádam si vieš urobiť čas pre seba aj bez detí nie? Ak ani to nevyjde, tak nemá o vašu rodinu záujem a treba pochopiť, že sa jednoducho stretávať nebudete.

autor
25. máj 2022

@sashabb samozrejme , môžem ísť aj sama , ale tak divne to je , ja som nemala problém ,keď hocikedy prišli, keď tu prespali , to im nevadili ani deti ..a teraz by ona hodinku nevydržala?mala má rok , není to už úplne malé bábo

21anjelik19
25. máj 2022

Ja by som jej uz ani neodpisala na spravu ani nevolala.....a uvidis ci ma zaujem byt tvojou kamaratkou ..ci sa ti sama ozve

autor
25. máj 2022

@21anjelik19 áno rozmýšľam že to naozaj tak spravím ...

milenke
25. máj 2022

Ja už som počula aj také nazori že ľudia čo majú viac ako 2 deti ...tak ich moc neradi niektorý volajú na návštevu.. hlavne keď su deti malé...že je dom ako po výbuchu potom...
Možno keby si navrhla že prídeš sama??

autor
25. máj 2022

@milenke môžem navrhnúť aj to ,
Moje deti sú vychované , nie sú to nejaké divoké opice, mala je trošku hlasnejšie ,ale neverím že hodinu by nevydržala ..stačí jej dať tyčinky do ruky (donesiem si)..a sedí a je ..staršie si dajú povedať a na návštevách sedia ..nerozbijaju nábytky, áni neprehrabavaju domácnosť, pozná ich ,vie to

tykat
25. máj 2022

Tak ked tebe rok pise ze sa to nehodi a ine k nej chodia, tak asi nema zaujem sa s tebou stretavat ci pozvat ta na navstevu. Co tu chces este vysvetlovat a hladat pricinu?
Este mozes skusit ze ci sa nestretnete niekde v parku alebo ze prides len sama. Mozno nechce aby si sa s 3 detmi k nej dovalila. Mozno sa boji ze prides 1x a potom budes chciet znova.
A vies zbytocne budes opakovat ako ty si pozvala a ako ti to nevadilo. Ty si ty, ona je ona. Mozno aj preto obmedzuje s tebou kontakt lebo vnucujes inym svoje spravanie a svoj nazor.

thoughtfulweirdo
25. máj 2022

Z toho čo píšeš sa mi to zdá veľmi čudné. Ja by som jej zavolala a spýtala sa, aký je dôvod, že vás nechce vidieť. Že ťa to mrzí, bolí, a po rokoch priateľstva sa cítiš hodná úprimnosti. Ak by nebola ochotná normálne komunikovať, ukončila by som telefonát s tým, že ak ťa bude chcieť vidieť, nech príde. A viac by som sa neozvala a ani sa nezaoberala nejakými vypisovackami. Ale pred utnutim kontaktu by som na 100% skúsila priamu konverzáciu.

autor
25. máj 2022

@tykat absolútne jej nič nevnucujem a absolútne som jej nepovedala ani svoj názor na výchovu malej ani na nič ...c tomto som ja opatrná...ja to tu píšem ,preto lebo ma to ako človeka boli a je mi to ľúto ...veľmi sme sa na tu malu tešili , a to že sa dovalim k nej s tromi deťmi a budem chcieť zase tak to nie je pravda , momentálne sme od seba tak ďaleko , že 3hodiny cestovať tam a 3hodiny spať určite nebudem ani na dennej ,týždennej a ani mesačnej báze...chcela som dať malej veci čo som jej pokupila, chceli sme ju pozrieť a išli by sme domov...to je všetko ...je mi to len ľúto ako to dopadlo ,nič viac ..v živote som sa do nej nemiesala...ozaj tam problém nebude

marca12
25. máj 2022

To je co za kamaratku,ked ta odmieta preto,ze je tvoja dcerka neposednejsia. Kazde dieta je ine. Ale kaslala by som na nu. Zbada o taky rok dva. Teraz ma male dieta,ktore ledva chodi,potom zbada,ci jej dieta bude poslusne sediet na mieste. Je to smutne,ale ukazala sa velmi nepekne.

tykat
25. máj 2022

Tak mozno sa boji ze budete chciet prespat. Nieco tam proste je, na navstevu ta nechce. Asi sa ti za ten rok ani prva neozvala. Mozno dufa, ze uz jej das pokoj. Evidentne jej na vasom kamaratstve nezalezi tak velmi ako tebe. Keby chcela urcite si cas aj termin najde.

sardinka32
25. máj 2022

Ja byť Tebou, pošlem tie veci, ktoré si kupila jej dietatu - aj tie malé (predpokladám, ze za ten rok uz jej budu niektoré veci...napr. oblecenie...malé), prikupila by som som aj niečo na teraz a poslala jej to ako balík, myslím, ze by pochopila. To, ze jej vadí Tvoja dcéra, nemusí byť ten dovod...nedomýšľaj si...moze to byt uplne nieco ine. Ak Ta za cely rok nepozvala a odmietala Ťa, nevnucuj sa, prestan s tym, akceptuj, ze Ta jednoducho nechce pozvat...dôvod nerieš. Viem, je to tazké, ale čo iné môžeš robiť? Možno časom sa sama ozve.

denithestrange1993
25. máj 2022

Odpalkovala ta a ty o tom este asi nevies.

vilma7
25. máj 2022

Tak ty máš dokonca tri deti, tak možno ten počet jej vadí viac ako hluk...alebo že jej prevratite dom naopak.
A ako bolo spomínané, ona u vás prespávala, tak asi sa aj toho bojí že takú diaľku predsa nepôjdeš na otočku a to by asi nedala, ďalších 5 ľudí doma.
Zas nechápem, že ste také dobré kamarátky boli a máte problém...jedna povedať na rovinu, prečo nie a druhá sa zas opýtať. Trochu divné po 20 rokoch kamarátstva.

svetlonos
25. máj 2022

Autor, vies a to bude asi ono. Poznate sa 20 rokov, ona üozna tvoje nazory, reakcie. Ty nas 3 deti pod 10 rokov, teda male a este aj zviersta atd. Klobuk dole, to by pre mna nebolo. To znamena ze patris medz ludi, ktory toto zvlafaju lavou zadnou a ona to vie. A ked este povies, ved to male ma uz rok = to uz by aj ona mala vsetko zvladat uplne jednoducho a bez problemov. No mozno je opak pravdou a ma s tym mozno problem alebo nejaky iny. A mozno ju tie ine kamosky chapu. Nehovorim, ze by si ju nechapala ale zrejme ste ozaj odlisne. A neber to v zlom, keby jej vyhovelo ak by si prisla rasdej sama. Ved ona ma tvoje deti asi rada ked ste sa stretavali, len by to momentalne mohlo byt pre nu prilis. Ty ocakavas ze sa zachova rovnako ako ty, no to sa v zivote malo stava. Ona reaguje inak. Ja by som sa jej spytala asi priamo a ak by ti ozaj povedala dovod, nech je akykolvek, neposudzobala by som ju. Ale ked spolu volate, tak asi nebude s tebo az tak za zle. Drzim palce aby vam ten dlhy vztah aj nadalej vydrzal 🙂

mandarinka555
25. máj 2022

Nikdy se necpu tam, kam nejsem zvaná😝

katkazuz
25. máj 2022

Mila autorka, rozumiem ti veľmi dobre a súcitim s tebou. Stalo sa mi niečo podobne a tiež som sa nikdy nedozvedela pravý dôvod. Vždy len mame toho dosť,
strašne rýchlo všetko ide atd.
Tiež ma vždy zamrzí a je mi ľúto, že som sa nikdy nedozvedela pravý dôvod, prečo naše priateľstvo zaniklo.

lintu
26. máj 2022

Ach, tieto konšpiračné teórie. Veď normálne - "čau, v sobotu opekáme/ide tam a tam... Nepridáte sa? ..... Nie? Prepáč, ale už sme sa dlhšie nevideli a zdá sa mi, ako keby si sa mi vyhýbala. Deje sa niečo?" S kamoškou hráš otvorenú hru, že ťa niečo trápi. Má možnosť na to reagovať. Ak nezareaguje, nevadí, asi jej na tom vašom vzťahu naozaj až tak nezáleží. Z tvojej strany snaha bola.

Ak ťa ako jedinú zo svojho kruhu vyčlenila, problémom môže byť aj tvoj názor na súčasné dianie vo svete či celkový spôsob komunikácie. Možno je ten problém medzi vami aj dlhšie, no jej sa ho darilo skrývať a ty si si ho až teraz všimla. Ktovie. Príbehy sú rôzne.

autor
26. máj 2022

@tykat ozvala sa za ten rok aj prvá a nikdy by som i nej neprespala s deťmi , až taký blázon nie som ani ja,😄 ale áno zjavne tam niečo je ,prečo nechce

autor
26. máj 2022

@vilma7 nikdy by som u nej neprespala a vie to , vždy som jej vravela že prídeme tak na hodinku a pôjdeme domov ...vieš myslím že aj keby sa jej normálne spýtam tak mi nepovie pravdu že prečo ...

minutka
26. máj 2022

Toto nie je skutocna kamaratka. Naco sa chvali kto vsetko u nej bol, ked teba nevie zavolat? Je to neslusne a neuprimne z jej strany.

zuzana061215
26. máj 2022

Keď ti je hlúpe sa to spýtať na rovinu,tak nie ste kamarátky ale iba známe 🤔

mimka1402
26. máj 2022

Prepáč, ale sama stokrát tu upozorňuješ, že máš hlučné a živé deti. Podľa mňa ona ako okolie to vnímala viac než ty.😀 Takže podľa mňa nechápem načo by si mala nosiť deti ku kamoške, ktorá má ešte malé dieťa. A nie, nie je to divné. Aký by to malo zmysel? Veď tvoje deti očividne neobsedia a toľko cestovania? Načo? Veď ak by si chcela skúsiť sa narovinu spýtať tak by som dala najavo aj to, že prišla by si sama. Ale tiež keby ma kamoska ignorovala takto rok, neviem či by som ju považovala už za kamarátku. Hlavne, keď asi neviete úprimne komunikovať.
Ja by som sa spýtala co je vo veci, že si chcela prísť sama k nej, lebo ste sa dlho nevideli a, že to stále zruší...

majca1995
26. máj 2022

Mám tiež takú kamošku ale s tým rozdielom že ja deti nemám ale keď som ju chcela prísť pozrieť a aj malého tak nikdy sa nedalo. Minule sa mi ozvala ona a ja som jej povedala že mne sa nedá že mám toho veľa na práci a nemam voľné dni (momentálne som tehu ja)
A čo sa nestalo ? Byvame kúsok od seba a prišla sama bez ohlásenia aj s malým.

sense
26. máj 2022

Keď ste také kamarátky tak ostane v telefonickom kontakte, nevnucuj sa.... A to ze ty by si nikoho nezavolal bez deti neznamená to ze druhy to musia chcieť tak isto. Ak si budete písať nabudúce navrhni prechádzku v parku alebo stretnutie niekde inde vonku. Nepozyvaj sa na návštevu domov. A ak odmietne aj to, tak nemá o teba ako o blízku osobu záujem.

autor
26. máj 2022

Ďakujem za vaše názory , beriem ich všetky zato som písala...aby ste mi dali nestranné názory ...
Najprv sme sa dohodli že prideme malú pozrieť keď bude mať aspoň dva mesiace (oni naše boli ,keď mali týždeň), že neprídeme tak skoro ,že najprv nech príde rodina atď ..potom mi písala že mala ma zlé obdobie že najskôr o pol roka , zobrala som to , ako matka matku som ju chápala ..popritom viem že mala normálne návštevy aj za toho pol roka čo nám dala stopku..potom keď som sa jej hocikedy opýtala tak niečo majú , niekam idú atď.,proste ani raz nenapísala že jasné príďte....moje dcéry sa na ich malú tešili ,
A baby sú to 3hodiny cesty , ja sa s ňou nepôjdem stretávať niekde na ihrisko , alebo kočíkovat ...a potom pôjdem zas 3hodiny naspäť...
To že by sme tam prespali je nonsens pretože to by som nikdy nespravila..a niekoľko krát navrhovala aby sme prespali a nikdy sme nezostali , vždy sme šli radšej domov ..toho sa báť ozaj nemusí. .

autor
26. máj 2022

A myslím že toho sa ozaj ani nebojí že by sme tam stvrdli ...a názory svoje jej nepredsuvam aj keď sa ma opýtala niečo ,vždy som jej povedala čo mojim deťom pomohlo ale aj som vždy dodala že každé dieťa je iné a jej malej to pomôcť nemusí ...nikdy som ju do ničoho netlačila zato že ja deti mám a ona nie...

mimka1402
26. máj 2022

Ja to asi vidím inak, ale stále nechápem to tesenie sa tvojich deti na cudzie dieťa. Proste za mňa zbytočne riesis svoje deti na návštevu. Podľa mňa menej by mala problém s tebou než s tým že dôjdes s troma deťmi. Pre mňa by to bol zbytočny stres. Mam v rodine niekoľko deti a keby mám malé dieťa veľa členov v rodine by mi vadilo. Lebo ich poznám. Ty nemáš problém mať aj také deti u seba. No ja napríklad áno. Lebo nemám trpezlivosť. Mam v rodine 4r dievčatko a k sebe na návštevu znamená pre mňa to, že mám byť hore nohami, upišťane, hlasné... Proste niekomu to môže vadiť. Ale nepoznám tvoje deti. No 3 deti asi nebudú kľudne ticho sedieť aby ste sa vy dve pozozpravali, že? Za mňa je to otravné brať deti a ešte keď ti to tak nenapadne naznacila tak by som to brala tak, že ak, tak iba ty aby si prišla... Zas my v okolí keď mal niekto malé dieťa tak deti k nim nebrali. Teda pamätám si situáciu, keď známa vzala svoje 5r neposedne dieťa na takú návštevu a úprimne? Všetci boli z toho podráždeni a aj to malé bábo. A každý by si okrem matky toho dieťaťa, želali aby tam nebolo.😀
Vziať deti na ihrisko ok, tvoje sa vybehaju a vy môžete pokecat ale to zavrhujes takze?. Na návštevu k niekomu do bytu by som svoje deti nebrala k takému malému.

autor
26. máj 2022

@mimka1402 áno moje sa tešili ,pretože ona sama im rozprávala,že budú ju voziť po terase a my zatiaľ budeme piť kávu atď ..takéto veci im sama rozprávala ..ako ju budú strážiť ,ako sa na nich strašné jej mala teší a teraz sa vypytuju kedy už pôjdeme ich pozrieť atď .tešili sa , hračku jej vybrali , lebo ona im povedala že sa jej mala strašné na nich teší

autor
26. máj 2022

@mimka1402 po terase v ich dome ,nie niekde v podniku alebo na ihrisku aj to ako ju môžu uspavat v postieľke u NICH doma