Návšteva u sestry
Bola som s dvomi deťmi 1ročným a 4 ročným u sestry na návšteve, zároveň tam bola aj švagriná s dvomi deťmi podobný vek. Sestra býva sama so svojou 12 ročnou dcérou v dome. Majú tam len obývačku a hneď vedľa ich spálňa plus je tam izba neobývaná nezariadená, skôr sklad nepotrebných vecí. Jej dcéra svoju detskú izbu nemá. Deti sa hrali, pobehovali a išli k nej do otvorenej spálne, kde videli veľkého plyš.macka. Tak sa tam na krajíčku spálne hrali všetky deti. Po 10 minútach ich sestra vypakovala von zo spálne so slovami že tam sa hrať nebudú. Celkovo bola na naše deti nepríjemná. Napríklad môj najmenší ročný syn sa priblížil ku stromčeku chcel si chytiť guľu a ona hneď, aby to nechal na pokoji a potom už mne, aby som si na neho dávala pozor, že sa to nesmie. Len tak, som sa spýtala, či bude zariaďovať dcére detskú izbu a hneď podráždene, že nie je z čoho. Pritom handre jej kupuje len značkové, tak isto aj sebe a veľa takých nepotrebných vecí. Po chvíli sa jej to rozležalo v hlave a začala nepríjemným tónom o tej detskej izbe, že nechápe také otázky a že sa to schválne pýtam a detskú izbu nepotrebuje a bla bla bla. Pritom som sa to spýtala len tak, na margo toho, že sa teda decká nemali kde hrať, keď v spálni, kde má hračky jej dcéra nemohli. Máme k nej ísť na Silvestra ale zvažujem po tomto, že radšej pre dobro detí nepôjdeme. Bola na ne dosť nepríjemná a ktovie aká by bola ak by tam boli samé. Na jej dcéru sa aj oplzlo vyjadrovala. Chcela si zapnúť PC a že dop* čo s tým teraz otravuješ chceš aby sa to pokazilo? Odmietli by ste po tomto návštevu na Silvestra?
@katkami123 v podstate ano, lebo babka tiež nevedela čo dať na narodeniny alebo pod stromček a my sme tiež nevedeli. Takto sme sa mohli poskladať na peknú posteľ alebo zostavu. Písací stolík sme jej kúpili minulý rok pod stromček a ten má v spálni a švagriná jej kúpili stoličku k tomu stolíku
Ona je podľa mna diagnóza, lebo môže byť aj žena frustrovaná, ale hrešiť v kuse na vlastnú dcéru, ešte aj pred návštevou ju ponižovať, to už nie je vyhorenie alebo frustrácia, to je toxická matka. Ja by som asi sestre otvorene povedala, že tak ako sa ona chová k vlastnej dcére sa žiadna milujúca matka nechová a nejde iba o vlastnú izbu, ale ju sa už nedá tie urážky s hrešením počúvať. To vaši rodicia tiež na vás tak hrešili? Či to kde pobrala také sockarske spravanie?
Tvoja sestra je hordar. Nema jej dcera svoju izbu Lebo ona potrebuje izbu pre haraburdy ktore nevie vyhodit. Mà extra vztah k veciam a vadi jej ked sa deti tych veci chytia. Nesla by som k nej pozvala by som ju k vam
@0silvia0
Skôr jej sestra nemá vôbec nervy na deti a je jedno akej sú vekovej kategórie…. Skôr mám pocit, že vyvršovať sa na vlastnej dcére jej už nestačí, s jedlom rastie chuť. U nás to po každej návšteve s deťmi vyzerá ako po výbuchu, ale mala by som zakazdym robiť melodrámy, tak neviem,… keď viem koho pozývam, viem, ze majú malé deti, tak s tým rátam, že luxovať dom mi tu počas návštevy asi nebudú.
To vy sa fakt 2 dospelé ženy so 4 malými detmi strepete na návštevu do domu kde je 1 použiteľná izba a este sa ti nieco nepáči? Veď evidentne tam nemá kde toľko ľudí byť. Pozvi sestru k sebe alebo nech ju pozve švagriná. K sestre na dom pôjdete ked budu môcť decká behať po dvore.
@katkami123 nie nehrešili veru
Ja osobne som neznášala, keď mi niekto cudzí liezol do spálne. Pre mňa to bol môj osobný priestor, kde som návštevy nepúšťala. Takže vôbec sa nečudujem reakcii sestry. A tiež čo sa týka chytania veci či guli na stromčeku. Ty si mala dávať pozor na svoje dieťa a ty si mu to mala ako prvá zatrhnut. Tiež by sa mi to nepáčilo, ja som od malička viedla dcéru k tomu, aby takéto veci nechytala, nenicila. A to isté by som očakávala od návštevy, aby mi nezničili to, na čo si dávam pozor. A je úplne jedno, koľko má to dieťa rokov. Si na návšteve, tak máš dohliadnuť na to, aby po vás nezostala spúšť. Ak doma deťom dovolis tieto veci, je to tvoje rozhodnutie, respektuj čo si sestra u seba doma nepraje.
Čo sa týka detskej izby, tak je to trochu zvláštne, ale aj to je vec tvojej sestry. Možno by aj chcela tu izbu zariadiť a naozaj jej to finančne nevychádza a možno preto bola podráždená. Je diskutabilné, aké drahé handry kupuje. Nie vždy je všetko tak, ako sa môže na prvý pohľad zdať. Možno kupuje vo výpredajoch, akciách... Možno by nebolo odveci vedieť jej stránku. Čo keď podľa nej máš ty nevychovane deti, čo všade lezú, všetko ničia...bla, bla. Je to ozaj možno len uhol pohľadu.
Tak sa nachádza a obklopuje takymi ľudmi? Skús sa jej nabudúce opýtať v konkrétnejšie situácii, keď bude opäť taka vulgárna či jej takéto vyjadrovanie príde normálne, lebo vaši rodicia s vami tak nehovorili a to ste určite tiež vyvádzali ako deti.
@huxy presne moja reč .... Vlezu jej do spálne ,chytajú stromček a ešte bude ona tu dávať smsku .veď nič zle nenapísala .izbu nechcú tak nechcú. jej vec
Neboli ste v rovnováhe, vy kazda s chlapom, od nej utiekol.
Nemáš chlapa, nemáš pravdy. 😂
Neukojená, nervna babizna.
Na kom si vyvrsim frustrácie, na dcére.
Chudatenko zdeptane...
Stretá sa s ňou bio tatko?
Keď na ešte nejaký vplyv na ex, nech do nej nahuci, pomôže vypratat mrdnik a detskú. 🕷️
Zo spálne by som ťa pakovala aj ja, nemáte tam čo robit, je to súkromný-osobny priestor a keby mi ročné dieťa hmatalo vianočné gule, tak by tiež letelo. Očividne si nevieš dávať pozor na deti a neviete čo sa patrí a sluší.
Neviem, mne príde nepochopiteľné, ze mám dom, mám k dispozícii iba 2 izby, aj keď mám možnosť tretej, ale radšej v nej budem držať haraburdy. Pochopím, ze na byte si nejakú izbu navyše nevykúzlim. Ale kruci, keď dnes už ľudia na nete darujú za odvoz všetko, aby som mala tu možnosť, ešte aj nábytok si zadarmo dnes možem vybrať pomaly, aký dám, ale budem sa dobrovoľne tisnúť a len všetkých a všetko okolo radšej neznášať, tak to mi rozum neberie. Zvlášť, keď opakujem, ona tú možnosť má. Toto bude ťažká diagnóza alebo silná lenivosť.
@huxy extrémne vulgarizmy používať na dcéru a tak s ňou komunikovať je ok ? A toto majú počúvať moje deti? Ďakujem neprosím si
Tak odpíš sestre, že ako rodina sa zložíte a veľmi radi jej tu tretiu izbu pomôžete zariadiť, kedže ju má a je škoda, že je nevyužitá, pomôžete veci odtiaľ odpratať a pretriedit ak bude potrebovať. Mne toto rozum neberie, lebo tu na dedine vidím každý 20.-ty dom pristavovať, ona nemusí, ta izba tam je, ale radšej bude hrešiť a nervovať naokolo.
Mne osobne sa vulgarizmy napacia. Rozpráva tak len teraz, alebo aj predtým? Ak aj predtým, potom nechápem, na čo ku nej chodíte, keď vies ako rozpráva. Ak len teraz posledne, je možné, že ma s niečím problém a nevie ho vyriešit sama.
Je dosť nevhodné dávať sem screen súkromnej spravy od sestry, aby to mohli všetci vidieť. Myslím, že medzi sebou máte omnoho väčší problém, ako čo si tu napísala.
Hm..zase mozno treba polozit dlazbu, spravit omietky, vymalovat, mozno je tam zle okno ale je to vlhks hnusna izba, kto vie preco ju nezariadi..ale mat 12 rocnu dceru, nemam spslnu ale spim v obyvacke..cele divne
.
@huxy
Prosím ta… čo je na tom nevhodné? Nie je tam jej meno, priezvisko, rodné číslo, nič aby sme vedeli kto to písal. Na Facebooku ľudia popíšu rôzne somariny a to so svojou fotkou, menom, priezviskom, často krát mnohé komentáre používajú ešte rôzne satirické stránky na pobavenie a nikto sa nad tým vôbec nepozastavuje. Tu je len niečo všeobecné od jej sestry, aby si tu poniektorí vedeli lepšie predstaviť situáciu (paradoxne v mnohých témach sa diskuterky od zakladateľskej tém dobre, že neopýtajú aj veľkosť topánok, keď sú zvedavé, ale vtedy je to v poriadku) ale tu sa z toho robí zrazu niečo neodpustiteľné, keď to tu dá samotna autorka.
@dankanka
Pomaly sa dá všetko urobiť, pripadne s pomocou rodiny a dnes už toho aj veľa ľudia darujú, aj ešte dobrú dlažbu som už videla.
@katkami123 nevhodné preto, lebo to sestra písala súkromne sestre, nie verejne a určite by to jej sestra nerada tu náhodne našla. Tebe by sa páčilo, keby napíšeš mame, kamarátke, komukolvek niečo v správe, a oni to bez tvojho vedomia capnu niekde na net? No mne teda určite nie. A preto mi to príde nevhodné.
@huxy ďaleko nevhodnejšie je vyjadrovanie vulgarizmov najhrubšieho zrna a to nie súkromne, ale pred dospelými a malými deťmi. Zarába na poriadnu traumu svojej dcére
@huxy
Mne tam nič nejaké extra súkromné nepríde, žeby tam zvestovala nejaké extra odhalenie. Normalna správa. Keď sa nemám za čo hanbit, tak ak niekto aj zverejní, nemá ma to prečo vyviesť z miery. Ako som písala, na fb ľudia popísu omnoho horšie veci ako tuto táto sprava a nik to nerieši. Ja osobne nemám rada, keď ľudia robia z komára somára.
Neodpovedáš na otázky, ideš si len svoje. Vidíš len svoju stranu a vôbec sa nesnažis vidieť to z pohľadu tej druhej. Ja vulgarizmy neznášam, to mi nedáva právo uverejnovat súkromné správy s niekým, kto o tom netusi. Váš vzťah je fakt divný. Keď máte takéto nezhody medzi sebou, na čo tam chodíte???
Len milá autorka, to treba aj sestre povedať, keď sa tak vyjadruje potom a že takto sa k dcére nespráva.
@kristinapetronela nikto jej stromček nechytil, veď nič zlé nenapísala, my sme tí zlí. Vulgarizmy používať je tiež norma, veď ona je v pohode tak milá k návšteve, vlastne je to docela dobrý človek
@huxy
Už toľko nezveličuj…
@katkami123 lenže na FB píšu ľudia za seba, a nie že zverejňujú správu, ktorú im niekto napísal. A je úplne jedno, čo v tej správe je. Pre mňa by taký človek stratil akúkoľvek moju dôveru.
@katkami123 neviem, kde zvelicujem. Píšem svoj názor, mám na to právo. Tak isto ako ty. A nesnaž sa má o niečom presviedčať. Vďaka.

Tvoja sestra je zjavne frustrovana,je toho na nu vela a je nestastna. Ja by som jej navrhla pomoct prerobit tu izbu. Stierky nie su taka velka polozka,podlaha sa da vyriesit tiez lacnejsia plavacka. Alebo je sestra ignorantka,ma v pazi,uz rezignovala a nema chut zveladovat dom a nezalezi jej na blahu svojej dcery.