icon

Navštevujete sa so súrodencami aj mimo sviatkov?

18. dec 2025

U nas je to tak,ze sa vsetci vacsinou stretavame u rodicov. Navstivime sa len na sviatky a oslavy a dost mi to vadi,ze na navstevu rodicov si cas najdu,ale k nam nepridu. Mala som debatu o tom s rodinou a nikto to nechce menit,lebo potom by sa rodicia citila ukrateny o navstevu. Byvame blizko seba. Hocikedy odbehnu k rodicom aj v tyzdni. Tak sa pytam,ci je to aj u vas tak,ze vas surodenci nenavstevuju? Mne je to luto,ze mam sestry a ani sa neozvu,nepridu na navstevu. Vzdy sa ja k nim pozyvam,ked ich chcem vidiet a uz mi je to aj blbe.

Strana
z2
anonym_971aaf
18. dec 2025

tiež sme sa takto stretli u rodičov. Raz sa rodičia pominuli a my sa už nestretávame. Možno by aj súrodenci chceli, len ja stále cítim krivdy z minulosti cez ktoré sa neviem preniesť.

sara07
18. dec 2025

najlepšie sa spýtat ich priamo na rovinu, možno niektore veci ty vnimaš inak ako ty

anonym_c0cad3
18. dec 2025

Mam sestru, ktora chce silou mocou návštevy u nej doma. Mna to hrozne vyčerpáva. Mam pracu, malé deti, vela povinnosti a som rada, ze si nájdem cas na navstevu rodicov z jednej aj z druhej strany. Ale nie to nestačí, musia byt aj návštevy samostatne. Mna to velmi otravuje a hneva a osobne vazne nechapem preco je toto take dolezite, dom ako dom. Ide predsa o ten čas.

ivik4
18. dec 2025

Manzel sa tiez stretava len u rodicov

wolf_
18. dec 2025

Stretávame sa u rodičov, zvyčajne každý týždeň. Podobne ako komentár vyššie - ja mám dosť svojich povinností aj záľub, nevidím dôvod navštevovať sa aj zvlášť. A to máme dobré vzťahy, aj všetkých rada vidím - a to je presne to, rada sa stretnem so všetkými a príde mi kontraproduktívne stretávať sa zvlášť. Jedine teda raz za čas (ale to skôr výnimočne) skočíme spolu na kúpalisko alebo napr na vianočné trhy, a to už bez rodičov. Ale behať raz do tej domácnosti a raz do tej, keď môžem byť naraz so všetkými, to za mňa proste nie.

7lenka11
18. dec 2025

Áno, stretávame a na svojho brata nedám dopustiť. Dokonca mi chodi pomáhať aj s deťmi, a to nás delí 250km. ❤️

cyberk
18. dec 2025

Ano, mame vyborne vztahy, pomahame si a drzime spolu.
Ale tieto vztahy, co mate vy su uplne bezne. Moj manzel tento rok videl sestru raz. 😁

roja01
18. dec 2025

Podla mna je skoda nerozvijat rodinne vztahy. Az sa rodicia pominu, asi sa zvyky nezmenia a vy sa nebudete casto stretavat. Malo kto si uvedomuje, ze dobre vztahy su viac ako napr. vygruntovana domacnost atp. Praca neutece, no ludsky zivot bezi rychlo a laska a vzajomna pomoc v rodine (aj tej vzdalenejsej) je nado vsetko materialne. A pre dobre vztahy treba nieco obetovat. To sa tyka aj kamaratstva.

anonym_2eb645
18. dec 2025

Nie, sestra aj svagor bývajú veľmi ďaleko. Keby byvali na SR, tak b sme sa chceli navštevovať .

biba_18
18. dec 2025

stretávame sa s bratom, raz za rok, možno 2x. mne to nevadí. so švagrinami sa stretávame na oslavách. to mi tiež nevadí, možno s tou prostrednou by som pristala viac, je srandistka.

anonym_02e90b
Včera o 04:43

Stretavali sme sa na Vianoce u rodicov. U nich doma na oslavach. A to bolo viac krat do roka, lebo raz ma narodky sestra, potom svagor, potom jedno dieta, druhe dieta. A to iste bolo u druhej sestry. Cize to vyzeralo takto februar otec, marec - sestra, maj - druha sestra, jun svagor, jul neter, august svagor, september synovec, oktober ja, december mama a Vianoce. Vacsinu roka sme teda chodili po oslavach a naozaj sme nemali potrebu sa este navstevovat.

rachel36a
Včera o 06:11

So starsim sme sa stretavali len ma sviatky, to aj u nas spali, lebo nie sme v jednom meste a mama mala malý byt...odkedy umrela pred 5 rokmi,tak sme sa videli asi 5 krat...s mladsim sa stretavame casto, chodime na výlety...aj včera sme boli my u nich...oni prídu cez vikend, ideme so svagrinou vypekat...celkovo so svagrinoi sme spolu dastejsie ako s bratom...

anonym_026d46
Včera o 06:31

@anonym_autor Jedna sestra býva ďalej, tak buď k nej ideme na celý deň, alebo tam prespíme. Tak dva až tri krát za rok. A oni k nám tiež tak chodia.
Druhá býva vo vedľajšej dedine, to prebehnem na bicykli, tam chodím častejšie. Ale vždy dopredu zavolám či je doma a či môžem prísť. Tak možno šesť krát do roka. A u mami sa s ňou ešte vieme stretnúť. Ja robím dvanástky, jedna sestra na tri zmeny tak niekedy je to ťažké naplánovať.

natalka13
Včera o 06:38

Samozrejme ze ano, kavicky divadlo koncerty vianocne trhy .... dovolenky vylety...

ivik4
Včera o 06:47

Kriste pane zas je uplne zmeneny nazov temy !!!!!! ( tym padom aj otazka )
Povodny nazov bol, ci sa stretavate so surodencami len u rodicov

anonym_97f87c
Včera o 07:23

Mam 3 surodencov. Byvame mimo Slovenska. V rovnakej krajine zije moj brat, ale je 250 km od nas. On je slobodny, byva v podnajme s kamosom vo velkom meste, tak k nemu nechodime. Ale obcas prideme do mesta, kde byva, prideme na par dni na vylet, ubytujeme sa v hoteli a stretavame sa aj s nim pocas dni, co sme tam. On k nam chodi pravidelne niekolkokrat do roka na vikend. Dalsi brat byva u rodicov, tak s nim sa stretavame tam. Sestra byva na Slovensku, ale daleko od rodicov, takze s nou sa vidam velmi malo. Asi raz alebo 2x za rok sa stretneme u rodicov, raz za par rokov sa navstivime aj doma. Ale sme v kontakte stale, piseme a volame si.

alenka58
Včera o 07:53

stretávame sa u rodičov aj doma tak často ako môžeme aj dovolenky trávime spolu ak sa podarí

eva8
Včera o 09:45

Vsak pozvi rodicov a surodencov k vam.
Cez rok niekedy na vikendovy obed, cez sviatky na posedenie. Rodicia si oddychnu od priprav, zmenia prostredie a budete vsetci spolu.
Neskor mozno budete "striedat domacnosti", kde budu prebiehat stretnutia.

U nas, ked sa rodicia pominuli, sme sa ako surodenci stretavali raz cez vikend u nas na obed. Ked si nasli partnerky, pominulo to, lebo rodina je prvorada. Stretavame sa u nas na chvilu cez Velku noc (chlapi pridu obliat) a cez zimne sviatky ich vzdy pozvem aj s rodinami k nam. Predtym sme zvykli byt u brata so svagrinou, kym mali male deti. A v lete u brata na zahrade zorganizujem stretavku na oslavu narodenin mojich dospelych deti, kym nemaju vlastne rodiny.
Malo sa stretavame, skor nahodne v meste 🙂 Ale vieme, ze sme tu jeden pre druheho, aj navzajom pre nase deti.

Je uponahlana doba, necit smutok. Ak odmietnu pozvanie, necit sa ukrivdene, ani tvoje samopozvania neber ako vnucovanie. Treba byt v kontakte raz za cas. Vasi rodicia potrebuju navstevu svojich deti a tvojich surodencov viac ako ty. Ked sa citis sama, navstiv rodicov, zavolaj surodencom. Naozaj je malo volneho casu, cas je vzacny.

eva8
Včera o 09:59

Este raz som precitala. Velmi zalezi od toho, ci mas vlastnu rodinu, ci maju tvoji surodenci vlastnu rodinu, ci mate deti a ake velke diti. Na vsetko treba brat ohlad, lebo unava a stres mozu pokazit aj vy ikajuce vztahy tym, ze vidime problem tam, kde nie je.
U nas, dcera zacala organizovat Vianocne trhy. Vytvorila skupinu bratrancov a sesternic aj z druheho kolena, napise termin a kto moze, pride, aj s partnermi, pripadne detmi 🙂 Cize mladez samostatne v meste a my, surodenci samostatne u nas doma, ak mozu nase deti, tak aj oni so "starymi" 🙂

leuska0910
Včera o 10:06

Ked som sa tak teraz zamyslela, tak ani nie a uprimne, ani ma to netrapi, nemam si s nimi co povedat..

bielasovicka
Včera o 10:47

Samozrejme ze sa navštevujeme. Ved sme rodina.

autor
Včera o 11:07
@eva8

Vsak pozvi rodicov a surodencov k vam.
Cez rok niekedy na vikendovy obed, cez sviatky na posedenie. Rodicia si oddychnu od priprav, zmenia prostredie a budete vsetci spolu.
Neskor mozno budete "striedat domacnosti", kde budu prebiehat stretnutia.

U nas, ked sa rodicia pominuli, sme sa ako surodenci stretavali raz cez vikend u nas na obed. Ked si nasli partnerky, pominulo to, lebo rodina je prvorada. Stretavame sa u nas na chvilu cez Velku noc (chlapi pridu obliat) a cez zimne sviatky ich vzdy pozvem aj s rodinami k nam. Predtym sme zvykli byt u brata so svagrinou, kym mali male deti. A v lete u brata na zahrade zorganizujem stretavku na oslavu narodenin mojich dospelych deti, kym nemaju vlastne rodiny.
Malo sa stretavame, skor nahodne v meste 🙂 Ale vieme, ze sme tu jeden pre druheho, aj navzajom pre nase deti.

Je uponahlana doba, necit smutok. Ak odmietnu pozvanie, necit sa ukrivdene, ani tvoje samopozvania neber ako vnucovanie. Treba byt v kontakte raz za cas. Vasi rodicia potrebuju navstevu svojich deti a tvojich surodencov viac ako ty. Ked sa citis sama, navstiv rodicov, zavolaj surodencom. Naozaj je malo volneho casu, cas je vzacny.

@eva8 O to prave ide,ze nechcu. Mama trva na tom,ze deti maju chodit za nou. A mna to mrzi a trapi. Rada by som privitala navstevu. Je to ine byt u seba doma ako stale byt len u rodicov. Dalsia vec,ked sa maju cas zastavit na pol hodinu za mamou,tak preco sa raz nezastavia u mamy a inokedy u nas. Citim,ze sa odcudzujeme a vinim z toho mamu.

karolinakr
Včera o 11:24
@anonym_autor

@eva8 O to prave ide,ze nechcu. Mama trva na tom,ze deti maju chodit za nou. A mna to mrzi a trapi. Rada by som privitala navstevu. Je to ine byt u seba doma ako stale byt len u rodicov. Dalsia vec,ked sa maju cas zastavit na pol hodinu za mamou,tak preco sa raz nezastavia u mamy a inokedy u nas. Citim,ze sa odcudzujeme a vinim z toho mamu.

@anonym_autor oni nechcu, nie je mama na vine..mala som velmi zaneprazdnenu kamaratku s dvoma detmi bez manžela, nikdy nepovedala, že nema čas, i ked ho v skutočnosti nemala
pozyvaš sa k nim - suhlasia
To je ešte dobre znamenie, keby ťa uplne nechceli, tak neotvoria dvere, možno je v tom obyčajna pohodlnosť alebo maju zo stretntia s rodičmi nejaké vyhody
moje sestry k rodičom nikdy nechodili, raz za rok, ale samé sa navštevuju aj 4x do týždňa ak nie viac
každa rodina ma svoju hierarchiu a každy v nej ma svoje miesto..ty si síce nie celkom vyhnaná ale v dôležitosti a vyzname pre tvojich surodencov si až za rodičmi a v dospelom veku na tom ťažko niečo zmeníš

mysicka36
Včera o 12:36

@anonym_autor My so sestrou áno, ale manžel s bratom (a naše rodiny) len na oslavách. Nemajú taký vrúcny vzťah.

autor
Včera o 13:43
@karolinakr

@anonym_autor oni nechcu, nie je mama na vine..mala som velmi zaneprazdnenu kamaratku s dvoma detmi bez manžela, nikdy nepovedala, že nema čas, i ked ho v skutočnosti nemala
pozyvaš sa k nim - suhlasia
To je ešte dobre znamenie, keby ťa uplne nechceli, tak neotvoria dvere, možno je v tom obyčajna pohodlnosť alebo maju zo stretntia s rodičmi nejaké vyhody
moje sestry k rodičom nikdy nechodili, raz za rok, ale samé sa navštevuju aj 4x do týždňa ak nie viac
každa rodina ma svoju hierarchiu a každy v nej ma svoje miesto..ty si síce nie celkom vyhnaná ale v dôležitosti a vyzname pre tvojich surodencov si až za rodičmi a v dospelom veku na tom ťažko niečo zmeníš

@karolinakr Praveze je. Este prednedavnom sme sa stretavali na striedacku. Lenze mama kvoli tomu vzdy robila sceny a tak pre pokoj v rodine sa rozhodli pre stretavanie sa u rodicov. Neostava mi nic ine asi to len akceptovat a netrapit sa pre to.

anonym_b2ff77
Včera o 13:52

Vidíme sa takmer každý víkend, zájdeme spolu na koncert, do divadla, na ples,.... Sme len dvaja. Od detstva sme sa stretávali celá rodina s bratrancami, sesternicami, raz u nás, raz u krstnej, raz u babky. Sme zvyknutí byť spolu a považujem to za správne. Budem rada, ak si to zachováme a ak sa takto budú stretávať aj naše deti.

martinadomianova
Včera o 14:10

@anonym_autor ja napríklad vôbec. Som rada, že ich nevidím. Absolútne mi nechýbajú.

raja007
Včera o 14:23
@ivik4

Kriste pane zas je uplne zmeneny nazov temy !!!!!! ( tym padom aj otazka )
Povodny nazov bol, ci sa stretavate so surodencami len u rodicov

@ivik4 ja tiez tie zmeny nazvov neznasam, zvycajne je to k horsiemu a nazov straca pointu

alexanderkovacs
Včera o 15:16

@anonym_autor My s rodinou sa stretavame tiez na oslavach anrodenin a na Vianoce. Ale kedze sme 3 bratia , tak my si stretneme spolu s kamaratmi na grilovacke u nas alebo u kamarata 1 za 2 mesiace cca.

hajnalka17
Včera o 18:00

@anonym_autor vela sa stretavame aj mimo sviatkov,narodeniny,meniny,v lete grilovacka,dokonca spolocne vylety,dovolenky..kazdu nedelu poobede kava u mamy..mam rada tieto spolocne aktivity,ja aj moj muz sme takto vyrastali,spolu s velkym poctom bratrancov,sesternic..

Strana
z2