icon

Návštevy bez alkoholu

3. jan 2026

Chodite radi na navštevy kde sa nepije alkohol? Niesom alkoholicka ani to nepotrebujem.Len ked ideme na navstevu ku svokrovcom proste ani raz za cas si nedame vino ani nic a ja som proste taka tichsia osoba ktora vela nenarozprava a proste mne to pride normalne ze pride nejaka navsteva a si dame pohar vina napr. Nemyslim tym spiť sa do nemoty ale len pohar.Aj kamaratka mi vravela ze raz za cas to patri k navsteve.Co si myslite?

Strana
z4
sandrasstini
5. jan 2026

My nepijeme, ale kedze skoro vsetci ano vzdy chladime vino alebo pivo a dame ako moznost.

anonym_42eba6
5. jan 2026

@anonym_autor nie, všade kde prídeme nevytahuju bezne fľašu ani u našich ani u svokrovcov.V lete u kamarátov na grilovacke max pivo.ja kupujem alkohol na Silvestra jednu fľašu aj to polovicu odložím.Mne je praveze divné, keď prídem k susede a poobede pri deťoch má pohár vína vraj pochádza z vinárskeho kraju😆ale pije často.

seli4
5. jan 2026

Nepijem alkohol vôbec.. ale žiaľ ja mávam opacnu skusenost, všade kde prídem sa pije a nikto nechápe prečo ja nepijem...mne by sa veľmi páčilo sa stretávať úplne bez alkoholu a zabaviť sa pritom bez problémov 🙂) a to malokto vie u nás na Slovensku bez alkoholu si užiť:/ viem že jeden bar v Bratislave už funguje kde sa nepodáva alkohol a zopár festivalov

mimikas
7. jan 2026

@anonym_autor ja ako dobrovolny abstinent zas poviem opacny nazor. Pride mi chore ked niekam pridem prve co sa ma opytaju co pijem, potom pocuvam ako: preco kazim partu, nech si dam aspon trosku, potom este aspon 8525x nech si dam za jeden a preco nepijem, co som taka, ved len jeden. Ak svokrovci vobec nepiju respektuj to a nevlac tam alkohol, nespominaj ho ber to ako to je. Nevies ci niekto nebol alkoholik, ci nie je chory, ci maju nejake zle skusenosti z minulosti.

mimikas
7. jan 2026
@seli4

Nepijem alkohol vôbec.. ale žiaľ ja mávam opacnu skusenost, všade kde prídem sa pije a nikto nechápe prečo ja nepijem...mne by sa veľmi páčilo sa stretávať úplne bez alkoholu a zabaviť sa pritom bez problémov 🙂) a to malokto vie u nás na Slovensku bez alkoholu si užiť:/ viem že jeden bar v Bratislave už funguje kde sa nepodáva alkohol a zopár festivalov

@seli4 ano presne toto a tie kecy okolo preco clovek nepije. Ja netvrdim ze si ludia nemaju dat ked chcu. Nech si daju ale nech mna nechaju na pokoji.

Strana
z4