icon

Návštevy mojej maminy v priateľovom byte

8. nov 2021

Dobrý deň, myslite si že keď bývam s priateľom, ale bývanie je jeho, môžem si pozývať na návštevu mamu kedy ja chcem, alebo by som sa ho mala vždy opýtať?

Strana
z2
zmrzlinka2021
8. nov 2021

autorka
no ak cakate dieta, tak hadam sa priatel potesi, ked pride aj jeho buduca svokra, nie? Ved raz bude aj s nou rodina.
To sa ani nepytaj, oznam v predstihu a bodka.

A blba otazka, ale nejdete riesit spolocne byvanie, aby si aj ty bola vlastnicka?

lopka1313
12. nov 2021

Byvam s priatelom od leta v jeho byte. Dost daleko od rodicov. Minule mi moji rodicia volali, ze pridu na vikend a donesu mi nieco. Kedze je to fakt dialka, tak od piatka vecera do pondelka rana je normalny cas, co tu stravia, aby neboli dlhsie na ceste ako so mnou... priatel zhodou okolnosti ten vikend nebol doma. Oznamila som mu to, a este on sa ospravedlnoval, ze s nimi bude az v nedelu vecer, ale pokial im to nevadi, nech kludne pridu. Inak byvame sice u neho, ale navstevy si bud len oznamujeme (aj on mne, ze pridu na noc nejaki kamarati, aj ja jemu, ze za nami pride niekto moj znamy), alebo sa dohadujeme spolu, kto kedy dojde. Ale cisto len z praktickeho pohladu - aby tu nebol niekto iny, nemali sme naplanovane nieco ine, alebo ze sme prec (a ten druhy zabudol, to sa mne dost casto stava, ze zabudnem, ze ideme niekam na vikend, lebo sa mi to uz zlieva, co je kedy), alebo aby sme nieco nachystali, pripadne aby ten druhy upratal, ak sa bude dat 🙂 povazujem za slusnost oznamit, ked niekto pride, aj ked tu ten druhy nie je, ale pride mi blbe, aby som sa pytala so strachom, ci povoli. Ked sa pytame, tak naozaj len z tych dovodov, co som vypisala vyssie... Normalne by som mu vecer povedala, ze pocuj, zajtra ked budes v praci, dojde mama. Asi sa nestretnete, zrejme odide skor ako dojdes, ale pride ma pozriet. Uplne normalna veta v ramci beznej komunikacie, on to bude registrovat a zaroven to nie je otazka so strachom. Horsie by asi bolo, kebyze ju stretne kazdy den u seba po prichode z prace, to by bolo uz cez ciaru.

Inak s ex sme byvali u mna a neriesila som, tiez mi len oznamoval, kto u nas bol, kym som bola prec (hlavne necakane navstevy) alebo kto pride... Vacsinou som sa len smiala, ci aj uprace, lebo ja to nedam :D

h2
12. nov 2021

My sa vždy s mužom bavíme o tom, kedy si koho pozveme na návštevu. Bez ohľadu na to, kto je vlastníkom nehnuteľnosti. Berieme proste na seba ohľad.

Strana
z2