icon

Keď nechcete mať doma návštevy: Ako to riešiť?

Dnes o 11:42

Ahojte, od malička som nemala rada doma návštevy, ale samozrejme bola som u rodičov a teda musela som ich tolerovať. Ale pri návštevách a veľkých rodinných oslavách som rada bola vo svojej izbe. Takisto som neznášala návštevy a rodinné oslavy u niekoho doma, ale žiaľ nevyhla som sa im. Keď som sa odsťahovala, môj byt bol pre mňa iba môj. Nikoho som si domov nepozývala. Dokonca moji rodičia boli u mňa asi iba 2x, väčšinou ja chodím k nim. Nevolala som ku mne ani kamošky, ani sestry, ani žiadneho priateľa. Áno, z času na čas u mňa bol, ale nebolo mi to extrémne príjemné. Samozrejme, niečo iné je, keď s niekým bývate. Žila som s mužom a to bolo o inom. S kamoškami sa stretávame vonku, nechodíme si po návštevách. Momentálne mám priateľa. On býva s mamou. Chce prísť ku mne, mne to nie je príjemné. Nevolám ho k sebe. On je nahnevaný, lebo som vraj divná. Spýtala som sa ho, či môžem prísť ja k nemu. Povedal, že sa nedá. Hovorím nie k tvojej mame, ale k tebe. Ostal ticho.

Má to prosím ešte niekto podobne ako ja?
Ako riešite tieto veci?
U mňa to ani nie je praktické. Nemám manželskú posteľ, nemám ani doma TV signál.

Strana
z4
biba_18
Dnes o 11:46

nemám to rada celý život a málokto k nám chodí na návštevy. existujú výnimky, ale je ich veľmi máličko…

tmonika
Dnes o 11:58

@anonym_autor ani ja som nemala rada navstevy, vzdy som isla do izby alebo som sa snazila nejakym sposobom odist. Teraz ked mam svoje tak si domov nevolám nikoho, kvoli dcere. Ona neznesie inych ludi a návštevy doma. Ziadne navstevy. Skor by som ale smerovala inde. Ludia su bud extroverti alebo introverti. To je ok, ale potom sú aj také dg. o kt. nevieme, alebo nie sú zdiagnostikované a možno už v dospelosti ani nemusia byť. Neviem, či máš aj iné veci kt., sú pre iných ,,divné,, ale počítaj o aspergerovom syndróme, prípadne iných odlišnostiach. A okrem toho z mojho pohľadu sa pytam otazku preco on chce ku tebe a ty nemozes k nemu? Lebo u teba je klud a ma priestor? Tak nech zabezpečí klud pre Vas aj inde 🤷🏻‍♀️

anonym_14f8b8
Dnes o 12:05

@anonym_autor tebe vadí, že by prišiel k tebe, ale nevadilo by ti s ním spať v dome jeho matky? Keďže píšeš o posteli.

autor
Dnes o 12:06
@tmonika

@anonym_autor ani ja som nemala rada navstevy, vzdy som isla do izby alebo som sa snazila nejakym sposobom odist. Teraz ked mam svoje tak si domov nevolám nikoho, kvoli dcere. Ona neznesie inych ludi a návštevy doma. Ziadne navstevy. Skor by som ale smerovala inde. Ludia su bud extroverti alebo introverti. To je ok, ale potom sú aj také dg. o kt. nevieme, alebo nie sú zdiagnostikované a možno už v dospelosti ani nemusia byť. Neviem, či máš aj iné veci kt., sú pre iných ,,divné,, ale počítaj o aspergerovom syndróme, prípadne iných odlišnostiach. A okrem toho z mojho pohľadu sa pytam otazku preco on chce ku tebe a ty nemozes k nemu? Lebo u teba je klud a ma priestor? Tak nech zabezpečí klud pre Vas aj inde 🤷🏻‍♀️

@tmonika nemám nevyhľadávam nejaké veľké teambudingové akcie. Ale nerobí mi problém nákupné centrum, ani koncert, divadlo a kino. V škole som problémy nemala vždy som však mala 2-3 dobré kamošky a nikdy nie obrovské partiu kamošov. Čo sa týka súkromia, to si veľmi cením a nepúšťam si domov skoro nikoho.

autor
Dnes o 12:06
@anonym_14f8b8

@anonym_autor tebe vadí, že by prišiel k tebe, ale nevadilo by ti s ním spať v dome jeho matky? Keďže píšeš o posteli.

@anonym_14f8b8 nie, ak bude chcieť so mnou niekde spať, bude to musieť vymyslieť. Ja mám posteľ doma pre jedného.

januska12323
Dnes o 12:10

Je v poriadku keď u seba nikoho nechceš a je v poriadku ak chce prísť a ty ho pošleš preč. S takým nastavením však čoskoro budeš bez priateľa. Na jednej posteli sa kľudne vyspíte keby ste chceli alebo na gauči.

tmonika
Dnes o 12:11
@anonym_autor

@tmonika nemám nevyhľadávam nejaké veľké teambudingové akcie. Ale nerobí mi problém nákupné centrum, ani koncert, divadlo a kino. V škole som problémy nemala vždy som však mala 2-3 dobré kamošky a nikdy nie obrovské partiu kamošov. Čo sa týka súkromia, to si veľmi cením a nepúšťam si domov skoro nikoho.

@anonym_autor ja si myslím, že sa netreba nútiť pre blaho muža a hlavne (zalezi ako dlho ste spolu?), aby si si narušila svoj priestor ak ti to nie je príjemné. Malo by to byť podľa mňa tak, že to ide prirodzene.

autor
Dnes o 12:13
@tmonika

@anonym_autor ja si myslím, že sa netreba nútiť pre blaho muža a hlavne (zalezi ako dlho ste spolu?), aby si si narušila svoj priestor ak ti to nie je príjemné. Malo by to byť podľa mňa tak, že to ide prirodzene.

@tmonika presne tak, ak by som to tak cítila, bolo by to iné. Za mňa postarať sa o to má muž. Kde, ako apd. Nie ja ako žena si domov návštevy nenosím.

anonym_fd5ff6
Dnes o 12:13
@anonym_autor

@anonym_autor ja nemam rada navstevy ktore presiahnu 3 hodiny. Rozboli ma hlava a chce sa mi spat. Vsetci ostatni sa bavia a ja som ako vyhoreta sviecka.

anonym_a1d28e
Dnes o 12:20

Tiez sa hlásim do klubu, ze nemam rada návštevy , uz od detstva. Doma sa citim komfortne iba s mojimi deťmi a manzelom. Ktokoľvek iný príde a to nemáme žiadne zlé vzťahy, mi prekáža. Neviem to vysvetliť, jednoducho to tak mam. Doma chcem mat absolútne svoje súkromie a svoj steteotyp, rituály a podobne.

Prežijem samozrejme návštevu ale ak sa dá, urcite sama nenavrhujem. Mozno len nie si ten typ zeny, co rada obskakuje iných.
Ked idú sviatky, veľká noc atd ja mam z toho úplne stresy a len čakám kedy tie dni skončia.

sissy27
Dnes o 12:25

@anonym_autor je ok nemat rada navstevy, ale teda je divne, ze si vyslovene nezelas, aby k tebe prisiel priatel na navstevu. A ako s tym suvisi fakt, ze nemas manzelsku postel a tv signal, to tiez nechapem. Ja napriklad navstevy do postele netaham a ani telku nepozerame 🤷‍♀️
Na druhej strane ty ocakavas, ze ta niekto bude pozyvat k sebe - to je tiez divne, ved nemozes chciet od druheho nieco, co sama odmietas poskytnut. A este tvoja ironicka poznamka, ze ty chces ist na navstevu k nemu a nie k jeho mame - tak si si mala najst takeho, ktory nebyva s mamou. To tiez nechapem, naco bolo dobre, urcite pojde hned zajtra kupit byt len kvoli tebe…
Ja som toho nazoru, ze muz ma byt gentleman a v urcitom veku ma byt zabezpeceny. Ale tvoje spravanie mi pride cez ciaru. Keby bol rovnaky ako ty, ze sice ma svoje ale vadia mu navstevy, tak kto ustupi?

minenkaa
Dnes o 12:26
@anonym_autor

@tmonika presne tak, ak by som to tak cítila, bolo by to iné. Za mňa postarať sa o to má muž. Kde, ako apd. Nie ja ako žena si domov návštevy nenosím.

@anonym_autor takže muz ma riesit a obmedzovať sa koli tebe ale ty nie
Prečo chces mať vlastne priateľa,keď vlastne chces aby ta neotravoval
A to som človek čo nemá doma návštevy a u nás už dobre štyri roky nebol nik okrem nášho decka
Netreba trošku aj občas urobiť ústretový krok,načo vlastne pokračovať v tomto vzťahu?

autor
Dnes o 12:29
@minenkaa

@anonym_autor takže muz ma riesit a obmedzovať sa koli tebe ale ty nie
Prečo chces mať vlastne priateľa,keď vlastne chces aby ta neotravoval
A to som človek čo nemá doma návštevy a u nás už dobre štyri roky nebol nik okrem nášho decka
Netreba trošku aj občas urobiť ústretový krok,načo vlastne pokračovať v tomto vzťahu?

@minenkaa nie, ja nechcem chodiť ku nemu. Poďme von na kávu, do kina, prejsť sa. Nie on ku mne, ani ja ku nemu.

doriiis
Dnes o 12:38

Akoze ani ja nemam rada návštevy, ale ako môžeš porovnávať priateľa a random návštevu?
Radšej sa s ním rozíd, nech si vie nájsť niekoho normálneho, lebo tento tvoj postoj nie je ok. A kde spolu mávate sex, keď sa s ním len po vonku zvykavas venčiť?

anonym_6bbdc0
Dnes o 12:39

Nemat rada navstevy,ok.To pochopim.Ale od casti ohladom priatela a ze ho doma neznesies.Ano,ako sam hovori si divna a asi dlho tvojim pristelom neostane.Ale nad tym ze sa neda ist k nemu,to je tiez na povazenie.

anonym_2e72c9
Dnes o 12:41

Na co mas frajera, defacto najblizsiu Tebe osobu, ked mas problem aby Ta prisiel navstivit? Mne to hlava neberie. Nemat rad navstevy je jedna vec. Toto Tvoje zmyslanie, druha.

anonym_8ae545
Dnes o 12:42

@anonym_autor ty co si zac, omg. Tak k tebe nikto na navstevu nemoze a ty po navstevach chodis? To ti neni blbe aj voci priatelovi? Ma pravdu, si divna. Lebo normalny clovek nemusi mat rad navstevy, ale aspon tych blizkych k sebe zavola. Ale ty nie. No na druhej strane sa hrnies na navstevy k nim. Myslim, ze dlho toho priatela mat nebudes a nebudes mat ani kamaratov

anonym_b3ebcb
Dnes o 12:42

Ja tiez neznasam navstevy, chodit ani prijimat. V novom byte byvam skoro 3/4 roka a viem, ze niektori ludia ocakavaju, ze ich pozvem na "kolaudaciu", ale nic take sa s najväčšou pravdepodobnosťou nestane 🤣 tak len, ze ta chápem

autor
Dnes o 12:44
@anonym_8ae545

@anonym_autor ty co si zac, omg. Tak k tebe nikto na navstevu nemoze a ty po navstevach chodis? To ti neni blbe aj voci priatelovi? Ma pravdu, si divna. Lebo normalny clovek nemusi mat rad navstevy, ale aspon tych blizkych k sebe zavola. Ale ty nie. No na druhej strane sa hrnies na navstevy k nim. Myslim, ze dlho toho priatela mat nebudes a nebudes mat ani kamaratov

@anonym_8ae545 ja sa nehrniem na návštevy, k nikomu domov nechodím. Ani ku kamoškám. Stretávame sa vonku. Raz do týždňa idem k našim. Vždy ma volajú domov. Nechodím ani ku sestrám. Stretneme sa max u našich.

dennissa16
Dnes o 12:45
@anonym_autor

@anonym_8ae545 ja sa nehrniem na návštevy, k nikomu domov nechodím. Ani ku kamoškám. Stretávame sa vonku. Raz do týždňa idem k našim. Vždy ma volajú domov. Nechodím ani ku sestrám. Stretneme sa max u našich.

@anonym_autor ako dlho ste spolu s priateľom. Si divná… v určitom smere

autor
Dnes o 12:46
@dennissa16

@anonym_autor ako dlho ste spolu s priateľom. Si divná… v určitom smere

parvinka0001
Dnes o 12:52
@anonym_autor

@minenkaa nie, ja nechcem chodiť ku nemu. Poďme von na kávu, do kina, prejsť sa. Nie on ku mne, ani ja ku nemu.

@anonym_autor veď si sa ho spýtala že či môžeš ísť k nemu

anonym_12fc9d
Dnes o 12:52

No si divna.. chces deti? Budu moct u teba byvat? Ci radsej nie..

doux
Dnes o 12:55
@anonym_autor

@anonym_autor roky? a vy nemáte sex?

autor
Dnes o 12:56
@parvinka0001

@anonym_autor veď si sa ho spýtala že či môžeš ísť k nemu

@parvinka0001 veď on nemá žiadne u seba, má doma u mami. To som podrýpla, či môžem ísť k nemu, nie ku jeho mame.

autor
@doux

@anonym_autor roky? a vy nemáte sex?

@doux sex máme, u mňa doma.

januska12323

Roky sa stretávate len vonku??

autor
@anonym_12fc9d

No si divna.. chces deti? Budu moct u teba byvat? Ci radsej nie..

@anonym_12fc9d nie deti nechcem.

anonym_3e00dd
Dnes o 13:02
@anonym_autor

@anonym_autor niektori manzelia spavaju aj v oddelenych spalnach a je to ok ak im to vyhovuje. Narovinu sa o tom s nim pobav, bud to akceptuje alebo nebudete stracat cas.

doux
Dnes o 13:03
@anonym_autor

@doux sex máme, u mňa doma.

@anonym_autor nerozumiem, píšeš, že ho nechceš pustiť domov na návštevu. vylučuje sa to.

Strana
z4