icon

Návštevy rodiny v nevhodnom čase

aadulik2110
3. apr 2013

Ahojte, zaujíma ma ako je to u vás, prípadne ako to riešite vy.... lebo niekedy si naozaj pripadám vadná a že problém je naozaj vo mne. Jednoducho vadia mi návštevy v čase kedy by už malý mal mať svoj kľud.... pravidelne manželova rodina chodí k nám na návštevu okolo šiestej hodine večer a ešte sú urazení, keď idem malého o šiestej kúpať a oni s ním nemôžu byť. Pritom vedia kedy sa kúpe, keď prídu aj skôr, tak ich ani nenapadne zdvihnúť zadok, keď sa ide malý kúpať.... a potom sa čudujú, že malý je nervózny, že nevie zaspať a aj keď ho dám do postieľky, tak plače... a komentujú to rečami "veď sa mu nechce ešte spať...pozri ako plače.... on chce byť s nami a ty ho dávaš do postieľky" - pritom keď má svoj kľud a vložím ho po kúpaní a papaní do postieľky, tak mi krásne zaspinká. To, že to robia manželove sestry a bratia to ešte prekúsnem (všetci sú slobodní a nemajú deti), ale keď sa takto správa svokra (ktorá mala 5 detí) a nechápe potreby malého (len tie svoje). Najhoršie na tom je, že bývajú cca. 7 min od nás, svokra je na dôchodku a všetci pracujú max. do 15.30.... ako keby nemohli prísť skôr. Keby to bolo len v týždni, ale robia toto aj cez víkend kedy sú všetci celý deň doma a prídu aj tak až večer. Manžel to nerieši.... veď predsa nebude určovať kedy môžu prísť... som naozaj ja tá vadná, lebo mi to vadí?

aurelkan
3. apr 2013

@aadulik2110 Mas to velmi tazke. Toto uz ani nie je o nevhodnych navstevach ale o tom ze mate kopec ludi nasackovanych vo vasom sukromi, vasej intimite a zivote. Clovek sa pohybuje v urcitych medziach, raz sa tuzi stretnut s ludmi, inokedy si chce upratat a inokedy byt sam Predpokladam ze cas ktory travis sama so sebou bez dietatka je vzacny tak ako u vacsiny mamiciek. Ked teda stale behas okolo inych ludi tak nemas cas upratat, navarit a vasa pohoda sa straca lebo to dobiehas inokedy . Preco sa to deje? Je svokra stale sama? Absolutne ta chapem a som na tvojej strane, na pohodu mas plne pravo

ritusuk
3. apr 2013

ja toto nikdy nepochopim.je to tvoj domov,tvoja rodina,tvoje pravo vyhradit cas navstevam,ktory vyhovuje Tebe a dietatku.ako mozes dopustit,ze vam niekto pravidelne narusa rezim?to co mas za chlapa,ze nevie stanovit hranice?snad sa ozvem,dupnem a bude,to co je toto za temu?prepacte mi prehnanu reakciu,ale zeny kde mate hrdost,sebauctu?jasne,ze budu kakat na to,ci Tebe sa to paci alebo nie,pokial im to dovolis...

luciahromadkova
3. apr 2013

chapem ta a teda rozhodne to treba povedat kedy je vhodny cas na navstevu, tak aby to vyhovovalo vam aj rezimu dietatka..., myslim ze tvoja svokra uz zabudla ake to bolo s malymi detmi... skratka bolo to davno a surodenci ako pises nemaju deti... u nas to tiez tak bolo, teda nie zo strany svokry, ale mojich sestier, starkých aj dalsej rodiny. Na rovinu som povedala, ze pokial sme boli bezdetní bolo to ine a teraz sa treba prisposobit rezimu dietata a hotovo. Nehovoriac o tom, ze moj drobec ako babo najlepsie spal vonku v kociku, takze sme boli dost vonku... Kto z rodiny nepochopil povedala som opat ak sa urazil jeho problem kto chce pochopit pochopi... Samozrejme tiez mam rodinu nie daleko, dokonca priamo v dome. Ak sa pravidla neurcia hned tak teba to bude trapit, mala bude mat rezim rozhadzaný a casom budete na seba zazerat. Kludne svokre vysvetli, ze nech pride cez den, moze ist s tebou von ak chce byt co najviac s dietatkom, ale v case od... do... aj ty mas narok kedy sa ti to nehodi... a aj ty potrebujes si oddychnut a riesit aj seba a manzela. Viem, ze lahko pisane a tazsie riesene, zvol kludnu formu a pekne narovinu, ak naozaj chcu tak to pochopia...A rovnako ries aj s mladymi, neboj raz to pochopia ak budu mat vlastne deti.

dafy
3. apr 2013

@aadulik2110 sa ti čudujem že to ešte toleruješ ..ja uz by som vybuchla....ja by som nezniesla neohlásenu navštevu...a dala som to najavo hned všetkým ako sme sa nastahovali do domu...pretoze na zaciatku som mala take nečakane návštevy....ked si neurčíš pravidla na začiatku tak si budu viac a viac dovolovať...ja by som im dala taku večernu návštevu 3 krat tyzdenne ze by len kukali ....čosíí az mam nervy ihned stopnuť a necakat ze manzel vyriesi !!....ver mi urob si autoritu a bude to lepšie jasné ze nie hádkou 😵

mirkave
3. apr 2013

Niekomu proste nevysvetlis.bezohladny debil ostane bezohladnym debilom.urci cas,kedy mozu chodit.osobne nenavidim super extra skore alebo naopak super extra neskore navstevy.pokial sa neozves,tak ako maju vediet,ze je nieco zle? Ak sa ozves a aj napriek tomu budu chodit neskoro,tak ich bud nevpusti do bytu alebo ich vyhod z bytu v stanoveny cas.bud to budu chapat a budu brat ohlad alebo sa urazia a budu sa tvarit ako ranena srnka (moja svokra je v takom tvareni expert 😀) zamysli sa,co je prednejsie a dolezitejsie.neprijemna vymudrela navsteva a uplakane dieta,alebo ziadna navsteva a kludne spiace dieta? 🙂

mirkave
3. apr 2013

@pakin kriste pane.tiez mas "chapavu" svokru ako ja.asi tancovat si mala od radosti z jej sviatku.ziadne ohlady na tvoj smutok.och ☹ moja svokra na mna nadava kade chodi.nerodinujeme sa,o deti nejavi zaujem.s takou osobou ako je ona sa neni o com bavit.bohuzial

mirkave
3. apr 2013

😀 pamätate si,ked bola za mlada-rozumej bez dietata- grilovacka alebo opekacka? "Stretneme sa tam a tam o 20tej" teraz s detmi chodime na opekacky/grilovacky vzdy okolo 14tej 😀 aj my ako rodicia sme sa museli prisposobit.tak preco by sa nemohli svokrovci a ina rodina?

monika15
3. apr 2013

@aadulik2110 nie absolutne nie si vadna..... kto to nechape nech nelezie !!!
u nas je to iste... maly sa zacina chystat na spanok o 7... vecer.... a kazdy to vie .... a nik tu ani nejde po 7.30 a ked aj pridu tak ticho musia byt... pripominam dost casto krat..... takze uz su bud zvyknuty alebo tu nejdu.
JEe mi to jedno kto si co mysli... u mna rodina na hlavu spadnuta vraj tyram dieta lebo ma rezim... ale proste 🙂
mne je to jedno .... co si kto mysli.... 🙂)))

stellamaris
4. apr 2013

@aadulik2110 s navstevami v nevhodnom case mam tiez svoje skusenosti....kym bol moj muz sam,ludia a rodina sa dovalili kedykolvek na navstevu,aj v neskorych vecernych hodinach. Odkedy sme spolu,obmedzila som navstevy s odovodnenim,ze mame pravo na sukromie a spolocne vecery 😉 nastastie väcsina pochopila. Ked sa narodil maly,kazdy ho chcel mat na rukach,dovolila som iba niektorym...........navstevy iba do 17.oo hodiny,kto sa dovalil potom,ostal pred zatvorenymi dverami a hotovo.Dieta a jeho pokoj je nam prednejsie.Musis urcit ludom hranice a kto sa urazi,jeho problem 😉 Iba jedna znama to nepochopila a snazi sa prist po osmej vecer vzdy,otvorim dvere,poviem,maly spi uz a znovu zavriem.A mame sväty pokoj!

matozazzo
4. apr 2013

@aadulik2110 Uplne ta chapem! U nas to vyzeralo podobne, az som zakrocila a razne povedala NIE! Ked prisli o 18 hod, boli s malou 15 min, tak vecerny ritual a davala som ju spinkat a nechala ich SAMYCH v obyvaku aj cez pol hodiny, frflali, dudrali, ale povedala som im jasne, ze mala je unavena a ze ma kazdodenny rezim, samozrejme padlo, ze vynimka predsa moze byt atd, ale moja odpoved bola, jasne, moze, ale potom si malu vezmite k sebe spat... Zopakovalo sa to asi 5x, a stale som urobila to iste 🙂 Mali nervy, ale ked bol doma manzel, bavili sa s nim a jasne som opat povedala, ze ked chcu, nech pridu o 17hod, lebo o pol 7 chodi mala spat... Ze oni po praci chcu este vypit kavu, pozriet Tv aci co , ale neustupila som. Teraz chodia po 17 a ked ide mala spat, uz sa zdvihaju a vedia, ze musia byt ticho. Ine navstevy volame az po 20 hod, ked uz spi aj starsia a viem, ze vecerne ritualy su za nami a nezobudia sa 🙂 Este poradim, skus sa popytat, ale nie v zlosti, ale tak medzi recou, ako to prebiehalo u nich, ked mala 5 deti, tam musi byt taky rezim, aby sa to zvladlo, ze az!! A ked sa situacia zopakuje, pekne jej to "vyhod" na oci - ved aj ty si sama vravela, ze ti chodili spat o takej a o takej atd... a uvidis, ze ostane ticho a pochopi 🙂 S mamkou to mam take iste, chodieva k nam, ale vzdy ju posielam domov o pol 7 busom, kolkokrat povie, ze moze ostat dlhsie, ale jasne poviem, mami, viem, ale vies, ze deti potrebuju klud a kym ich dam spat obe...a ide domov

eeffka
4. apr 2013

No popravde mne je divne ukladat decko od 5-6 ked do 4 sa robi... Moje decks chodili spat okolo 9.00 ale skor ma trapi nasackovana svokra. Co si nevybojujes sama to za teba muz nevyriesi... Chlapi sa do zenskych sporov neradi miesaju.
Mne ked zazvonila na mobil svokra ze je pred dverami,som jej sice otvorila ale z mojho vyrazu pochopila aka som nadsena a potom som jej mesiac mobil ani nedvihla a ozvala sa spat az po par hodinach. Taktiez nevhodny den ci datum... Pekne nahlas som povedala ze slusna navsteva pride v nedelu na 2 hod a neotravuje,ze oni Su rodina nie navsteva,moj mily pohlad ju umlcal navzdy. Netreba byt za milu a doma mat vredy.

p.j.jacky
4. apr 2013

Baby mna zaujima,ako sa k tomu postavil vas manzel,ked ste si od svokre nenechali a zakrocili ste!

sashabb
4. apr 2013

@p.j.jacky mňa by zas zaujimalo ako by sa choval dotyčný manžel, keby na takéto návštevy chodili jej rodičia, či by tiež tak držal hubu (s prepáčením) 😠
@aadulik2110

eeffka
4. apr 2013

@p.j.jacky ked som sa ja stazovala na spory so svokrou tak mi povedal citujem: vybav si to sama a mna neobtazuj s vasimi pic....nami. 😀 Myslim ze dost jasne stanovisko.

cawes
4. apr 2013

baby nastastie ja taky problem tedanemam lebo zijeme daleko od vsetkych, cesta ku nam trva 8 hodin z ba a nie kazdy to ma cestou 😀 ale zda sa mi ze to podaktore trosku prehanate. urcite kazdy den mat navstevu je na hlavu s tym uplne uplne suhlasim ale zase ak by obcas svokra necakane prisla tak by som to takto nehrotila. Tiez k nam na navstevu prisli mm kamarati( bez deti) sedeli a sedeli az bola polnoc no ja som to nehrotila. O 18 som sa dvyhla dala maleho kupat, jest, a spat a isla som dalej za navstevou. Urcite to nebolo idealne ale zase to takto hrotit.. A co sa tyka navstevy mamky alebo svokry, no urcite by mi ani jedna z nich nikdy nevadila urcite nie kazdy den ale aby som vlastnu mamku vyhodila z domu a poslala na autobus??? tak to urcite nie. Ak by prisla raz v tyzdni tak sa podla toho zariadim.

eeffka
4. apr 2013

@cawes hej tiez som pozerala ale vacsina bab co ma nervy ma taketo navstevy parkrat do tyzdna a najhorsie je ze nevedia dna a ani hodiny...
mna takto zvykol na MD prepadavat svokor ale on prisiel, pohral sa s malou, vypil kavu a isiel ( 35min), takze on je fakt taka navsteva co pomoze nie ze naserie

kikulienka19
4. apr 2013

@mirkave To je ťažko, niekomu sa to jednoducho nedá vysvetliť 🙂 Ja si už osobne z toho nič nerobím, najprv som bola zaskočená, potom nahnevaná, potom vytočená, aj som si poplakala a teraz ignorujem. To je už hádam posledné štádium toho všetkého 🙂 Akurát tu bola a to je 10 hodín :D :D :D jednoducho si robím čo mám rozbehnuté a už neriešim. :D

cawes
4. apr 2013

@eeffka ako vies ako som napisala no chapem keby ze tu mam kazdy den niekoho nasackovaneho, na druhej strane treba si vazit co mate, ja si len tak odskocit nikam nemozem. kto bude z malym? vsetko musim dopredu planovat tyzdne,mesiace lebo vzdy ho musim brat zo sebou. Napr vcera isla som ku dr. no a musela som zobrat aj maleho mm je na lyzovacke, plus vlak mi isiel tak ze by som termin nestihla tak sme isli pesi asi 5km ako super prechadzka z kocikom toto hej no ale vies keby to bola mamka ci uz moja alebo mojho tak ho chyti ja idem na vlak a vsetko stiham .

renca3
4. apr 2013

ja si spominam na jednu navstevu svagrovcov, ked bol syn malinky. velmi cato sa v noci budil a ja som len cakala, kedy sa ulozi, aby som si aspon na 2 hodiny vkuse pospala. tak som okolo 20:00 navstevu prenechala muzovi a isla som si lahnut spat. ti nechapali. v tej chvili mi to bolo jedno. 😉

p.j.jacky
4. apr 2013

@sashabb
@eeffka toto povedal aj mne moj mm a ked som tak urobila,svete div sa niesu zly jeho rodicia ,ale ja!
Tak preto ma to zaujima kolko chlapov znieslo ostru kritiku na jeho rodinu a dali svojej zene za pravdu!

ankaevka
4. apr 2013

@aadulik2110 tak tvoj muž musí pochopiť, že ako majú určité pravidlá jeho rodičia v ich dome, tak ty spolu s ním máte svoje spoločné pravidlá vo vašom dome...veď prečo ste sa sťahovali, aby ste vytvorili vlastnú rodinu a spoločnú domácnosť nie? je to aj tvoj dom a musia tam platiť aj tvoje pravidlá a mal by to rešpektovať....musíš si stáť za svojím, povedať mm čo si želáš a nepraješ vo vlastnom dome, dohodnúť sa na kompromisoch a ak nebude ochotný ich tlmočiť svojim rodičom a rodine, tak to musíš spraviť ty sama...stoj si za svojím a nenechaj si rozkazovať vo vlastnom dome....ak sú to naozaj časté návštevy, ktoré už obťažujú...inak aj moja malá má svoj režim a či je návšteva alebo nie ide spať tak ako každý deň..dám ju spať a idem za návštevou..niekedy je teda aj dosť hlučná ale to si viem ustrážiť a povedať aby sa krotili 🙂

jankastubka
4. apr 2013

@aadulik2110 Tak by si im to mala skusit povedat, ved nemusis hned na nich vyletiet, ale normalne slusne vysvetlit, ze mate svoj rezim a navstevy chcete prijimat max. do nejakej hodiny.

aadulik2110
autor
6. apr 2013

@jankastubka
@ankaevka
@eeffka
@renca3
@cawes
@kikulienka19
@matozazzo
@luciahromadkova
@aurelkan

a ostatné, čo ste prispeli do diskusie
Ďakujem vám za vaše príspevky, pochopenie a povzbudenia... Asi svokra chodí na MK (pokus o vtip), ale nie.... normálne včera chcela prísť a zavolala, či môže... Ale ochorela som a tak tiež chcem mať svoj kľud.... manžel zostal so mnou doma a tak sa zobral aj s malým a išiel k svokrovcom, aby som mohla oddychovať. Konečne víkend bez návštev!!! Jupíííí! Pre zatiaľ sa to dajako vyriešilo samé, ale poriešim to, čo najskôr, nech ma to neštve, lebo je to hrozná situácia.... Takže ešte raz ďakujem a pekný víkend želám 🙂

cawes
6. apr 2013

@aadulik2110 sa smejes ale co ked sem chodi

aadulik2110
autor
6. apr 2013

@cawes ona? ani nevie, na čo všetko je internet.... ale nie.... ona je stará škola....

aadulik2110
autor
6. apr 2013

@cawes skôr by som povedala, že buď niekde bola s niekým.... lebo ona sa vie pretvárať.... niekedy mi na meno nevie prísť a vzápätí, keď ju náhodou stretnem na ulici a je tam aj "publikum", tak je taká milá... až by sa "na chlieb dala natrieť"

cawes
6. apr 2013

@aadulik2110 tak takych ludi mam najradsej

zuzana76
6. apr 2013

@cawes suhlasim, podla mna sa to uz prehana niekedy, k nam teda moze prist aj mama, aj svokra kedy chce, co mne teda teraz vadi je to, ze ked sme my uz mali prveho syna, tak u nas bol moj brat so svagrinou casto a kedze obaja pracujuci, tak casto prisli az o 19.00 pozriet synceka / nevadilo mi to, nevadi mi to ani teraz, ved ja ich okupem , nakrmim, aj ked je tu niekto/, teraz maju aj oni dieta, bude mat v auguste 2 roky, no a brat mojej mame nikdy nezabudne povedat, ked volaju - ze nech pridu vo vhodnom case na navstevu, pritom oni su ti, co chodia kedy sa im zachce. Aj k nasim prisli aj o 20.00 pretoze ich maly chodil spavat aj o 23.00 a oni v zime uz nevedeli kam s nim ist, tak aby zabili cas, tak sup k nasim. Pravdupovediac po takomto pristupe ma to k nim ani netaha a odkedy sa ich maly naordil, bola som tam asi 4x.

zuzana76
6. apr 2013

ono to treba brat aj z toho druheho pohladu, svokra je tiez muzova mama, je to po mne jeho najblizsi clovek, taketo presne urcovanie, / ako napr u mojho brata,ze navsteva v nedelu od 15.00-16.00 povedzme/ vedie k otmu, ze aj stari rodicia mozu stratit o vnuca zaujem, preco by sa mali vnucovat

cawes
6. apr 2013

@zuzana76 no tak to hej to ti verim.