Návštevy starých rodičov poza chrbát matky
Ahojte, ako by ste sa postavili k situácii, kedy by vám svokrovci urobili doslovne peklo zo života. Nerešpektujú vás ako matku, partnerku ich syna a ponižujú aj vás aj pred dieťaťom, nedodržiavajú predpísanú striktnú diétu lekárom, ohovárajú vás, urážajú vás.
Na dieťa takáto atmosféra vzájomných “vzťahov” , neskutočného napätia a pokrytectva, nemala dobrý vplyv (dostávalo amoky hnevu po dni či chvíli tam a hádzalo sa aj týždeň potom o zem, plakalo a budilo sa zo sna so strašným plačom a nemohla som utíšiť aj 15 min).
Takže som stretávanie nateraz na nejaký čas úplne zatrhla s tÿm, že oni k nám môžu dôjsť keď chcú ( no nechodia, lebo ma nemusia a darčeky dieťaťu posielali po otcovi a to som tiež zatrhla už).
Lenže môj muž, mamičkár to vyriešil po svojom, a dieťa berie k rodičom poza môj chrbát. Klame mi PRED DIEŤAŤOM že idú na ihrisko, nedodrží ani čas večierky (ktorý je zo zdravotných dôvodov na siedmu) a potom zistím, že boli u starých rodičov.
Dieťa má 2 r. a vyslovene zamlčiava že niekde bolo, vidím že je to celé zle.
Ako by ste vec riešili vy? Alebo ak ste podobné zažili vo vzťahoch, čo pomohlo?
Bojím sa o vzťah s deťmi, že ma nebudú rešpektovať a vážiť si ma ako matku, keďže vidia ako sa ku mne správajú oni.
Ďakujem.
@evica17 to nemozes porovnavat 13r dievca je uz hotovy clovek uz mà rozumu ako dospelak minimalne v tom co moze jest a co nie. 2r dietatko je uplne ina story. A nemyslim si ze je “ zvedava”. Na diagnozu len neveri ze to dieta nejaku ozaj mà lebo mà pocit ze autorka zvelicuje a prehana. Ak sa bude autorka sudit o zakaz styku tak tam bude musiet preukazat diagnozu a dake dokazy ze svokrovci zamerne nedodrziavaju dietu a dieta koli nim trpi. Tu samozrejme nikomu nic dokazovat nemusi .
@miadi Ale aj ked bola dcera malinka. Chodila k babke a to je ztp. Babka mala na A4 vypisany liecebny rezim, ake lieky rano, vecer, k jedlu, rehabilitacie. Aj pri mori boli so svagrinou a dvoma mojimi detmi. Vzdy som jej deti s doverou odovzdala. Vsak ta zena sa starala uspesne o svoje 2 deti, zvladne aj moje deti. Aj ked si velmi zo zaciatku s tymi liekmi neverila, ja som ju k tomu vzdy povzbudzovala, ze to zvladne. A mala chybka v rezime je urcite menej, nez zivot, ktory som dcere chcela dopriat - ako ine deti, co chodia na prazdniny k babke.. Tuto bezlaktozovu dietu ma len 2 roky, ale nejaka dieta nie je ziadna vazna prekazka, vzdy sa da zariadit, ved nejake obmedzenia v jedle ma skoro kazdy dnes..
neumyty strapaty je inak taka mila kresba pre deti
"kreslim kolo gulate a v nom oci okate,mala ciarka nos je to,usta idi tadeto,je tp kubo usaty,neumyty strapaty...
vies aky mas problem,nevies prezit,ze ta nechcu a hoci sa tu tvaris a pises ako ti to nevadi,nedokazes to prekusnut a ked nie mna,tak ani dieta!
jasne z prispecku,boli na oslave,kdr sme mali byt ako rodina
uz to prekusni a zmier sa s tym,lebo vsetko znicis
teraz ked som precitala takmer vsetky prispevky,chapem,problem nie su svokrovci,problem mas s muzom a vsetko prenasas aj na jeho rodinu
ale zda sa,ze si velmi neuroticka,vsetko riesis,prehanas,nahovaras sa a hlavne chces byt centrom vesmiru
ale mozem sa mylit,ak to tak je,prepac
smejem sa tu na tvojich komentaroch,lebo ked si predstavim co mne porobili svokrovci,zdaleka ti tvoji su este uzasni (ty mas vacsinou len dohady,ja to mam aj na papieri a aj priamo povedane,riesene cez inych a pod.),ale ko vobec ma to netrapi,zila som bez nich predtym mozem aj teraz,ibaze to NIE JE O MNE
rovnako ako tvoj pribeh nie je O TEBE
Problem je to, ze tvoj manzel ti nedrzi stranu. Takze ty sa mozes aj na mihalnice postavit, ak on vodi dieta poza tvoj chrbat ku nim a uci klamat aj dieta. Ja som mala tiez vyhrady voci urcitym veciam, ktore som povedala manzelovi, chvilu trvalo, lez to pochopil, lebo on je tiez ten typ, ze chce byt so vsetkymi zadobre, ale som mu povedala, ze na dvoch stolickach sa sediet neda. Tiez byvalo kvoli nim dusno, ked som videla, ze manzel nehodla nic povedat, tak som si povedala svoje ja. Je mi jedn, co si myslia, lebo mne nestoja za to, aby som si kvoli nim rozbila vztah. A absolutne neuznavam komentare typu, ze su to jeho rodicia, musis mat k nim uctu a podobne. Budem mat, pokial budu oni mna respektovat ako manzelku a matku svojich vnucat, co bohuzial ani za desatrocie nenastalo. Takze je to len na vas dvoch.
@nikolka1986 ako sa ma spravat? Klanat sa mu, ze zasunul? To som vobec nepochopila🤪
Svokrovcov odrezať zo svojho života , nevšímať si ich neriešiť. Deťom samozrejme dovoliť stretávať sa s babkou dedkom, aj keď Ťa pred deťmi ohovárajú aj tak tomu v zivote nezabránia a deti časom pochopia čo je kto zač a kde je pravda. A ešte niečo ľudia ktorí Ti ubližujú nestoja ani za myšlienku KARMA JE ZDARMA.Prajem pevné nervy a veľa šťastia.
@babybazar1 tlieskam .. v komentoch plnych urazok autorky niekto napisal koment k veci. Tesim sa ze este niekto vie citat s porozumenim. Si velmi inteligentna zena. A k autorke: je nas viac ktore zazili kvoli svokre peklo neboj. Prezila som to ja a prezijes to aj ty. Nikdy nezakazuj dietati aby k nim nechodilo neboj ono bude chapat ze mama je jeho svet( len musi byt usmiata aj cez slzy) a cim bude starsie vytesni zo zivota ludi ktory jej ublizuju. Moje deti zazili vdaka svokre peklo a teda uz maju 9 a 11 rokov a ani ich nenapadne si spomenut ze existuje. Ked ich tam muz nuti ist poviem chodte ved vydrzite budete tam len pol hodinu a tym ich prehovorím. Cim ich tam muz dlhsie drzi tym znechutenejsi od nej pridu a uz ich dalsi pol roka nedonuti. Nechaj to tak raz zozne co zasiala a vtedy sa ti dostane to zadostucinenie po ktorom tuzis. Drzim palce. Hlavne ty sa skludni nebojuj s celym svetom a nikomu nedokazuj ze si lepsia ako oni, si mama a pre svoje dieta budes stale najviac na svete.
Nečítam všetko. Jedine východisko vidím take, ze mužovi navrhnes, ze pôjdeš aj ty, určiť si kedy, čas a pôjdeš aj ty a dohliadnes na to čo je. Inak mne sa zdá,ze ty si už tu písala a jedna uzivatelka ti napísala aby si danu vec vytrhla dietatu z rúk a hodila do koša. Nieco take napísala.
A ak chceš naozaj ,,vyhrať,, tak sa porozpravaj s muzom, keď už len zmeníš ton a aj spôsob rozhovoru tak si ho získaš, stačí začať,,viem,že máš rodičov rad, sú to tvoji rodicia, nemyslia to zle,ale vieš,že to malemu nerobí dobre,, ...
@thoughtfulweirdo toto by som ani ja netolerovala. Preto chodia deti so mnou. Nasla som cestu. A kde majú ľudia hovoriť,,zlá mama, Mama prísna, Mama nedovolí, Mama zakazuje,, a ešte otázky,,kričí Mama, bije vás Mama?,, tak tam deti nechodia bezo mňa a konfrontujem. Ale hej existujú ľudia kde dokážu z vlastnej matky spraviť doslova,,sviňu,, 😂 len to je také,že tie osoby si myslia,že deti sú blbé 🙈 inak toto som zažívala aj ja v detsve,ze aký je môj otec atd atd. Dokáže to neskutočne pokaziť vzťah dieta/rodic
Ono zas to právo stretavania nie je jednoznacne, sud skuma či je to v prospěch dietata - v zaujme fyzického i dusevneho zdravia, podmienky..prihliada na zdravotny stav starých rodicov a zároveň dává rodicom slobodnu volbu v zmysle ak sa obaja zhodnu že nechcu stretavanie tak maju právo nestretavat sa. A tazko povedat ako by sud vyhodnotil to že stari rodicia davaju dietatu co nemoze a huckaju ho proti vlastnej matke. Či to je v zaujme fyzického a dusevneho zdravia dietatka. Ono je to tazka tema, nevieme co sa naozaj stalo ale jedno je iste že niektore odpovede sú silna kava 🤷
Niekedy ina možnost nie je, len obmedzit kontakt na minimum...sranda že tu píšu a radia take co žiju tisicky km daleko od Slovenska vratane od babkovcov, minimalne z jednej strany 🙂
Ked si partner neda povedat a nevie dohovorit svojim rodicom, aby sa k tebe spravali s uctou, tak ine riesenie ako rozchod velmi nevidim. Neviem, ako si to mohla tolerovat roky predtym.
Manzelka a dieta ma byt na prvom mieste, rodicia az po vlastnej rodine. Keby dieta chodilo k starym rodicom hoci len s otcom, v tom nevidim nic zle. Ale pokial tam ma pocuvat ich reci na teba, tak toto nie! Akykolvek mozu mat na teba nazor, pred dietatom by sa mali vyjadrovat s uctou. Casom dieta vyrastie a samo bude vediet co a kde sa mu paci a kde nie.
@pink_lady narazas na mna ale sranda ze aj ked zijem tisicky km od babky-mami tak som snou akurat stravila s detmi 7tyzdnov co moze asi malo kto co zije na svk povedat hoci aj ked ziju hnet vedla...a ona bola u nas cez covid 8 mesiacov.. svokra mi robila nervy ale chodila som za nou aj s malou nech maju vztah kym bola mentalne ako tak ok.. ked si to rozratam na rok tak akoby boli moje deti u babky na svk kazdy vikend...takze velka sranda joke is on you. Je uplne jedno kde kto zije zakazovat VZTAH so starymi rodicmi je cez ciaru.. len na zaklade toho ze si dospeli nesadli...ine by bolo keby boli stari rodicia alkoholici nasilnici ci tyrani.
Autorka nenapisala nic konkretne ako ju urazali pred dietatom je morne ze je len urazliva na hocico.
Na mna si narazky nemusela robit ja tu neplacem ze mam na piip vztahy. Mne su tieto zabomysie spory fuk ale autorka si svojou nekompromisnostou nici rodinu. Tu nic nevyriesi ked nevie komunikovat na inej urovni s vlastnym muzom.
@pink_lady Sranda by bola Keby to bola tema o tom kde na Svk najvyhodnejsie kupit pozemok., vztahy su univerzalne je jedno kde zijes. Ja mam vztahy v poriadku a nikdy by som nebranila detom stretavat sa so starymi rodicmi. Naopak mna to stoji nemale naklady aby to bolo mozne. Ale vzdy budu ludia ako ty co maju nazor o niecom o com nemaju ani potuchy ako to je. 😉
Vzťahy sú narusene a na figu medzi vami dospelakmi, toto iste snáď dieťaťu neurobis, nie? Ved k vám nechodia a to, ze dieťa chodí k nim, tak ideálny stav, nie? Ak má tvoje dieťa milujúceho otca, predpokladám to vieš posúdiť, tak diétne záležitosti ustriehne. Nebuď hystericka, upokoj sa a rob tak, aby tvoje dieťa a muž boli spokojní. Aj za cenu nejakých ustupkov, kompromisov a občasného zahryznutie do jazyka. Ak ti muž klame a na tajnása berie dieťa, už to signalizuje aj problém medzi vami a úprimne dilemu ty alebo rodicia zrejme nevyhrá. Držím ti palce nech to zvládnete.
@miadi ak sú Tí tieto žabomyšie vojny fuk, tak prečo je tu polovica postov práve od Teba? A k tomu nemať ani potuchy ako to je....Ty vieš úplne presne ako to je u autorky príspevku? Lebo drvivá väčšina Tvojich slov je celkom zreteľne namierená proti nej. Ani len nedavas možnosť tomu, že autorkin problém môže byť vážnejší ako len to, že je to urážliva hystérka...tak sa radšej zamysli čo píšeš! Apropo, zakazovať vzťahu so starým rodičom je cez...Ty si všade bola a všetko videla? Napr.moj otec žije s nami, mám štyroch synov, otec nie je ani násilný, ani agresívny, ani nikdy nebol....avšak môjho najstaršieho syna (7r) neznáša, ďalšieho syna (6r) má v paži, tretieho (3r) zbožňoval nadovšetko kým nevyrastol a nezačal vymýšľať a aktuálne nášho najmenšieho (6mes) zbožňuje, lebo je to mimino...aj keď býva s nami, vravím dvom starším, aby dedka nechali tak, lebo je starý (62r) a potrebuje kľud, ale pravda je niekde úplne inde...Bohužiaľ tomu aby za ním do izby chodili zabrániť úplne neviem, lebo keď vidia že ich tretí brat je s dedkom kamoš, tak sa k nim prirodzene ťahajú aj oni.... aktuálne sa však situácia obracia a tretí syn chodí za dedkom čoraz menej, lebo chce byť viac so svojimi bratmi....až bude dedko bývať v DSS, veľmi zvažujeme s mužom, ako často a či vôbec za ním brat chalanov, keď na dvoch z nich totálne sere a na dvoch ďalších sa skeri od ucha k uchu....takže toľko k Tvojim rezolutnym vyhláseniam....Hod kameňom, kto si bez viny a ohlas sa, až budeš aspoň jeden deň chodiť v autorkinych topánkach....
@pink_lady nie je to cez Lebo to nie je len “ Moj nazor “ je to nelegalne chapes ? Ona nemoze upriet prava na dieta jeho otcovi ani starym rodicom len tak Lebo sa rozhodla. Co je na tom nepochopitelne? Ze na to potrebuje sudny prikaz. Ty mozes mozes mat iny nazor ale realita je taka Moja odpoved tebe bola ako cez ? Nikde som ta neurazala Iba som ti vysvetlovala ako som pochopila tvoj koment a o kom to teda prosim ta bolo ? Daj Nick nech vedia . Kazdy kto tu pise nech sa zariadi len podla seba jej len “pomaha “ k rozvodu. Autorka Nie kazdy kto ti povie co chces pocut ti tym pomoze a nie kazdy co povie nieco co sa ti nepaci ti chce ublizit.
@toscania ty si si vybrala len co sa tebe hodi nevsimla si si ze casto pouzivam slovo Mozno ., ze som neutralna. Nikde som nepisala ze autorka je hysterka. Vychadzam len z toho co napisala a priklad dala len spinavy strapaty. X krat som pisala ze to musi na sude dokazovat ak si chce presadit zakaz styku. A vobec ju neodsudzujem. Ani nemam chut tebe ani nikomu nic uz tu vysvetlovat. Kto chce pochopil kto nechce .. sa bude tahat za slovicka. 😉
Nie je nic horsie ako ked svokrovci potrebuju niekomu nieco dokazat, nasim som na prazdniny nechala deti aj s autosedackami, po navrate mi deti hovoria ze dedko ich vozil bez autosedaciek a ani pas klasicky im nezapol...cize ano, su aj takito toxicki svokrovci ktori nevahaju ohrozit vlastne vnuca len aby nam dokazali ze my sme autosedacky nemali a tu sme
ahoj, ja sa zaujimam o emocne prezivanie malych deticiek - pozeram si psychologiu, skusenosti inych, sledujem svoje vlastne dietky (4r 2,5r 1,5r) - prezrela som si spravanie tvojho dietatka po prichode domov od starkych a mne to pripada ako klasicke tzv. prepodnetovanie - ze je dieta apatickejsie, nepozera sa ti do oci, alebo je nervne, utocne, neposlusne, alebo pojasene - vyjadrim to najjednoduchsie ako viem, ono je pretazene podnetmi, ktore zazilo mimo pokoja a rezimu domova a na tebe, ako na jemu najblizssej osobe, ktorej najviac doveruje, si tymto vyssie popisanym spravanim, vybija to prepodnetovanie 😀 prepodnetovanie casto pokracuje aj v noci, budenim sa a placom zo sna, a, nepotesim ta, aj na druhy den, zvacsa mrzutostou, ufnukanostou, neposlusnostou - to je inak to spravanie, kvoli ktoremu nas nase mamy a babky spluvali na druhy den po rodinnych udalostiach - nejde o tzv. ,,z oci,, ale o obycajny psychologicky jav 😀 ale aby som neodbocovala..
mam 2,5r syna, take male dieta nechape klamstvu, cize po takej navsteve ti urcite neklame,len je prosto prepodnetovane.. v tomto problem nie je.. problem, ktory tu realne naozaj je, je ten, ktory ti spominali aj mnohe predo mnou, ze muz netaha s tebou za jeden povraz a ze nerespektuje zdravotne problemy vasho dietata.. a i ked su svokrovci neviem aki, on by mal byt ten, ktory vytvara barieru medzi vasimi svetmi a ochranuje vas, svoju novu rodinu.. cize ak chces nejake riesenie, musis si poriesit muza, minimalne ked mu je zatazko sa odstrihnut od svojich rodicov, tak aspon nech dohliada na tie diety, ktore dietatko potrebuje.. to neexistuje, zeby vlastny otec takto ohrozoval svoje dietatko, najma ked tie problemy su realne a trapite sa s nimi po doktoroch a nemocniciach
a co sa tyka spravania sa svokrovcov voci tebe.. ja ti verim.. ale v zaujme vztahu stari rodicia a vnuca, vyckala by som este rok-dva, lebo zatial ho mozno este nehuckaju proti tebe.. ono dieta, ked sa rozrecni, tak ti kadeco povie 😀 teraz mas len domnienky, ktore nemusia byt pravdive aako ako som vyssie pisala, dieta nie je zdeptane zo starkych, ale prepodnetovane zo zmeny prostredia,cize lepsie by bolo pockat a ono ti neskor zacne rozpravat a podla toho sa zariadis

@sidicek Ano, mas pravdu 😂😂 Ale skor ma zaujima diagnoza autorky a nie jej dietata 😀😂😂