Návštevy starých rodičov poza chrbát matky
Ahojte, ako by ste sa postavili k situácii, kedy by vám svokrovci urobili doslovne peklo zo života. Nerešpektujú vás ako matku, partnerku ich syna a ponižujú aj vás aj pred dieťaťom, nedodržiavajú predpísanú striktnú diétu lekárom, ohovárajú vás, urážajú vás.
Na dieťa takáto atmosféra vzájomných “vzťahov” , neskutočného napätia a pokrytectva, nemala dobrý vplyv (dostávalo amoky hnevu po dni či chvíli tam a hádzalo sa aj týždeň potom o zem, plakalo a budilo sa zo sna so strašným plačom a nemohla som utíšiť aj 15 min).
Takže som stretávanie nateraz na nejaký čas úplne zatrhla s tÿm, že oni k nám môžu dôjsť keď chcú ( no nechodia, lebo ma nemusia a darčeky dieťaťu posielali po otcovi a to som tiež zatrhla už).
Lenže môj muž, mamičkár to vyriešil po svojom, a dieťa berie k rodičom poza môj chrbát. Klame mi PRED DIEŤAŤOM že idú na ihrisko, nedodrží ani čas večierky (ktorý je zo zdravotných dôvodov na siedmu) a potom zistím, že boli u starých rodičov.
Dieťa má 2 r. a vyslovene zamlčiava že niekde bolo, vidím že je to celé zle.
Ako by ste vec riešili vy? Alebo ak ste podobné zažili vo vzťahoch, čo pomohlo?
Bojím sa o vzťah s deťmi, že ma nebudú rešpektovať a vážiť si ma ako matku, keďže vidia ako sa ku mne správajú oni.
Ďakujem.
@thoughtfulweirdo to uz su len tvoje dohady. Nepisala nic konkretne. Mohlo to byt hocico. Mohla povedat svokre klasicky ze nema davat dietatu sladkosti.. a ta ju klasicky neposluchla dala mu horalku lizatko a bolo po respekte.. a Snad jej muz by sa ohradil ze no dovol Moja zena nie je šiši take nehovor! Su len dve moznosti. Bud autorka prehana alebo je jej muz velmi nezodpovedny ked nevie dat pozor aby ta dieta bola u jeho rodicov dodrzana a necha ich otvorene verbalne ponižovat jsvoju manzelku.
Autorka:
Prečítala som si tvoje príspevky v diskusii. Je to len ja-ja, mne-mne, zlá babka atď. Čiže ideš si svoje. Takže zakazovať styk vnúčat so starými rodičmi nemôžeš. Ak si budeš dupkať ako doteraz, tak skončíš ako ex, deti mu budeš musieť dávať, samozrejme, že pôjdu s ním k starkým. Ak vzťah ustojíte, možno by mali starkí vybaviť súdne rozhodnutie o stretávaní s vnúčatami. Viem, pritiahnuté za vlasy, ale podľa príspevkov s tebou dohoda nie je možná, lebo dup-dup. Nielen svokrovci, ale aj ty sama si výrazne ničíš vzťah a zdravie a psychiku detí.
Zmen nieco. Nieco musis zmenit, toto doteraz ti nefunguje. A nepomozes si lebo stari rodicia na styk s dietatom maju pravo. Je to tazka situacia, svokrovci vedia ovplyvnit vela, takych pripadov je tu na mk neurekom. Nie jedno manzelstvo stroskotalo, lebo si mamickar nevedel svoju zenu zastat.
Ale tebe nepomozu zakazy, prikazy, nervy, ohovaranie, osocovanie a rozculovanie. Musis ist na to celkom opacne. Porozmyslaj nad tym, co svokrovcom vadi, a preco ta ma muz na haku. Aka si? Aka si na nich? Aka si na neho? Staras sa o deti dobre? Ak ano, netrap sa tym co hovoria oni. Hoci 99-% zien co ti tu teraz pisu nepekne veci, by bolo na nervy keby ich svokrovci pred ich detmi ponizovali. A co sa tyka zdravotneho stavu len vysvetluj a vysvetluj. Snaz sa najviac ako vies a daj bokom svoje ego. Urob ty ten krok k uzmiereniu a prestan tolko prskat okolo seba. Ja ti ale zaroven rozumiem. Bola by som na nervy keby sa okolie takto ku mne spravalo a nemala by som oporu v nikom. Dokonca mame vo vzdialenejsej rodine pripad ze svokra nedodrzuje potravinove obmedzenia a dieta potom po navsteve starych rodicov grcia. Takze ja ta fakt chapem. Ale urcite musis zacat o seba, lebo toto moze byt len horsie a horsie.
Ak začneš riešiť rozvod, skús nejak zohnať dôkazy, že dieťaťu styk s otcom a starými rodičmi spôsobuje zdravotné problémy kvôli nerešpektovaniu doktorov a diéty. Striedavú starostlivosť určite nedajú a s dôkazmi a dobrým právnikom možno vybavíš, že dieťa bude s otcom čo možno najmenej. Keď už muž nemá rozum a nie je na tvojej strane, tak aspoň konečne pochopí, že zdravie vášho dieťaťa je na prvom mieste. Ostatný čo by ste mi chceli písať hlúposti, autorka sa snažila, jej išlo iba o stanovenie pravidiel a ich dodržiavanie. Šlo o dobro dieťa.. Keďže muž sa chová ako sa chová, tento vzťah nemá zmysel a kľudne nech má teda svoju mamičku na piedestále ale ostane bez ženy a detí...
@denisa0504 Haha jasneee 😂😂 Lepsie bude detom s upatou matkou bez otca vyrastat....
@dadis áno, predstav si, že dieťaťu bude lepšie pri matke, ktorej záleží na jeho zdraví, to je ale neuveriteľné 😱
@zuzanockamt v takom, kde musím čítať komentáre od takých "inteligentných" ako si ty. To čo píšete podaktoré autorke je riadne mimo. Buď ty každú chvíľu s dieťaťom v nemocnici, tráp ho vyšetreniami len pre to, že iný nerešpektujú takú jednoduchú vec ako diéta a potom sem s úsmevom vypisuj, že to nevadí, že starým rodičom a otcovi nezáleží na jeho zdraví, hlavne že má takých super starkých 🤦
@dadis vies, mne je jedno ake ma kto diagnozy a totalne respektujem, ak to autorka neuvadza, ved ani vzdialenejsim pribuznym nepodaju info, dokonca ani zivotnemu partnerovi. Tu ide o uplne inu vec, bez ohladu na "vaznejsiu" alebo "menej vaznu" dg.
@denisa0504
@ddaassuullaa Dieta nepatri iba matke. Ano, neverim, na zaklade toho, co tu autorka pisala, ze dieta ma vazne diagnozy. Mna osobne ani nezaujimaju, ved i tak pise anonymne, len ich nechcela pisat, lebo take diagnozy dieta nema.
@dadis tebe nedaju tie diagnozy spavat a len sa motas dokola.ako ked si pes nahana chvost. Strasne si zvedava. Oprosti sa od svojej zvedavosti a viac ich neries, neprinalezi ti to.
A absolutne nikde ani slovkom som.sa nezmienila o tom, co tu cielene podsuvas, ze dieta (ne)patri len matke. Kludne si daj cas a precitaj si vsetko s pochopenim. Urcite uzitocnejsie ako.sa starat do zdravia tebe cudzich deti
@ddaassuullaa Mne je to jedno, je to anonymne forum, kde ludia fotia svoje vyrazky, hole zadky a otvorene usta 😁😅, tak ak by malo dieta anonymnej autorky laktozovu intoleranciu, tak napise, dieta ma laktozovu intoleranciu alebo podobne. Takych deti je 100tisic na SK 😂, nikto by si to so ziadnym konkretntm dietatom nespojil. Ale autorka zamerne mlzi, lebo dieta je zdrave a to je cele 😀
@dadis mlzis jedine ty, pokazena platna, prd teba do toho, aku ma.diagnozu. Preco by to pisala? Tebe ako prizivujucej sa musi stacit, ze dieta ma diagnozy. Bodka. Potlac tu svoju zvedavost a uzi si dieta, rodinu, piatok, ak nemas nic k veci, bude ti lepsie
@dadis pre to to nechať na doktorov a právnikov. My nevieme aké vážne sú tie zdravotné problémy, no ak sú až také zlé, treba mať lekárske správy a najlepšie aj dôkaz či už z komunikácie o tom, že starý rodičia a muž diétu nedodržujú alebo niečo iné. Mne stačilo pár krát byť s deťmi v nemocnici a mala som dosť. Odber krvi, infúzie atď a ak by to malo byť za starých rodičov, ktorým to je jedno, že ubližujú vnúčaťu, vylúčila by som ich zo svojho života. A ja by som sa rozviedla už len kvôli klamstvám od muža a že núti klamať aj moje dieťa. Navyše ak neprejavuje rešpekt a pochopenie, tam v takom vzťahu už nie je o čom
@denisa0504 Jasne jedine sudnou cestou moze presadit svoje len musi mat aj ozaj dokazy. Nie len ze dieta povedalo “ spinave strapate.” A ked k nim nechodi tak nema sancu mat nejake dokazy ze dietatu zamerne nedodrziavaju dietu. Je to len jej tvrdenie proti ich. Mozno nevyhra alebo budu navstevy dedkovcom povolene za Jej pritomnosti . Nema nikde istotu ze sud rozhodne automaticky podla jej predstav . Urcite bude sudny znalec -psycholog riesit vsetkych dieta otca matku aj babku..
@miadi Ja vychádzam z toho, čo autorka napísala. Či je to pravda, to už je jej vec, mňa to na tú chvíľu, čo tomu venujem, vlastne ani nezaujíma 😅 aj keby bol celý príbeh vymyslený, rovnako mi poslúži za zabitie času 😄 keď píše, že má lekárom nariadenú diétu, zrejme nepôjde len o zakaz sladkosti z matkinho rozmaru. Každopádne je úplne jasné, že jej muž je najväčší somár v tomto príbehu, keď na diétu nevie ako rodič dohliadnuť.
@denisa0504 dôkazy? Akoze si dieta ohryza nechty, ked sa ho matka vypytuje su akurat dôkazy proti nej.
@betulinka1 ja už neviem či vám tu chýba logické myslenie alebo čo... Áno dôkazy. Ak má sms alebo cez mesenger správy o tom s mužom alebo svokrovcami, súd to bude brať do úvahy. (Takéto dôkazy ale iného charakteru mi radil právnik). Pri najhoršom nahrať si rozhovor i keď to vraj veľmi nemajú radi ale môžu to uznať..
Mne to príde divné. Prečo si zakázala darčeky? Čo to má s diétou? Byť v posteli o siedmej zo zdravotných dôvodov mi tiež trošku zaváňa tvrdohlavosťou typu "bude to tak lebo JA som povedala a JA som matka a ostatní (vrátane otca) si vyserte oko". Neviem, nejdem sa hádať, lebo mám super svokru, ale myslím si, že problém bude na oboch stranách...
Ten tvoj koment z dnes 10:12 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Vazne si myslis ze 2rocne dieta riesi ze hracka nebola predana osobne? Alebo si si skor chcela utvrdit poziciu moci voci svokrovcom a vydierat ich “ak stretnutie tak pod mojou taktovkou” ale kedze oni nepristupili, bijes okolo seba pastickami a zakazujes hracky co nie su predane osobnou audienciou u teba? Smiesne, nehodne dospelej zeny.
Ty si bola pritom ked svokra dala dietatu nevhodne jedlo a nezasiahla si, fyzicky? To si dobre divna matka ak vies ze dieta prave papa nieco co mu skodi ale stojis ako solny stlp. Ale skor si myslim ze diagnoza bude nieco “neskodne” a ty zvelicujes lebo si myslis, ze odkedy si porodila, zemegula sa ma tocit okolo teba. Inak by si nam ju uz davno napisala.
Boze ja fakt niekedy dufam ze moj syn bude gay
mam pocit že to peklo v rodine vytvaraš ty maš svoju pravdu a nič ine neprimaš vztah je o kompromise maš pravdu je to tvoje dieta ale aj ich vnuča
Tak skrz toto kopla do zadku moja svagrova švagra. Čo si ju mal zastať ako životnú družku tak len preto že moja svokra na ňu žiarlila pretože najmladší miláčik má ešte spinkať a nie dieťa vychovať ,tak brával malú a doslova to zničilo ich vzťah. Toto je veľmi ošemetná situácia. Ona žiarli aj má mňa aj na druhú švagrovu no môj muž vzhľadom na to že vidí čo je vo veci nedovolí takéto intrigy. Prvom rade si pohovor s mužom. Ak bude narušená vaša vzájomná dôvera tak bude koniec a potom si tak môže malu bravat k rodičom iba počas súdom daných hodín ako to robí teraz môj svagrik.
Kto nezažil nepochopi, kto zažil nesudi. Drzim palce, aby sa to vyriešilo v prospech dieťaťa❤✊
Skus to znova a lepe😘od nuly...
Keď ti starý zahlási, ze ide s malým na ihrisko zasvitor...
Poďme k vašim... a chod s nimi, on sa po ceste spamätá a starých snáď nenatiahne. 🤕
@evica17 Dcera ma 13 rokov, vie o svojej diagnoze, aj vsetci rodinni prislusnici. Mam volat kazdy den jej babke, ked tam bola na prazdninach, ze co v ten den jedla? Ci ako si predstavujes davat pozor na diétu? Stale byt pri nej, ked je? Alebo ked ide spat ku kamaratke, na preteky alebo s kamoskami do McD? Nie. Spolieham sa na zodpovednost babky, ani mi nenapadlo zistovat a sliedit, co jedli. Vie o diete, verim, ze ju dodrziava. Ak by nie, dcera sa ozve uz aj sama..

Maly vie basnicky ale to ti nevie povedat ci to mà od babky ? Ze strapaty spinavy.. ty hnet vies ze to nema zo svojej hlavy .. Lebo on vie len basnicky opakovat a co mu kto povie ako papagaj ? Mas velmi slabe sebavedomie ked si myslis ze svokrovci nicia tvoju autoritu. Dieta nebudes drzat v bubline. Bude chodit do skolky skoly bude mat kamaratov bude mat okolo seba xx nazorov vplyvou .. ked mas problem pri 2r aky budes mat pri vecsom dietati ?