icon

Návštevy súrodencov a chladnička

16. dec 2022

Ahojte. Mam rada taky sirsi pohlad na vec, alebo teda ako to funguje v inych rodinach.
Ked ku vam pride na navstevu sestra/ brat, dovolia si ist sami do chladnicky a nieco zjest?
Moja sestra, ked ku nam pride tak sa tu chova uplne ako doma. Spravi si caj - to by bolo este v pohode, vezme si z chladnicky co chce, zje, minule dokonca zjedla vec ktora uz bola ozaj dlho po zaruke, len sme ju mali vzadu v chladnicke a nevsimla som si to, az ked som jej to videla na tanieri. Alebo som jej ponukla nieco co sme mali v rure a ona mi nato, ze ved ona si z toho uz dala. Takze neprebehne len chladnicku, ruru, ale aj skrinky, lebo tam som zase mala nieco a pytala sa ci to pouzivam. Akoze vobec by mi nevadilo, keby nam zje aj cely pekac, ale pride mi to trochu drze. Nemame nejake super vztahy, skor take vlaznejsie. Chodi sem skoro len na sviatky, cize par krat do roka. Mne by to tych par krat ani tak nevadilo, ale muz sa nad tym pohorsuje a uz uvazujem akym sposobom jej povedat, ze by s tym mohla prestat. Minule isiel do spalne a ona tam si vyberala nejake moje veci na oblecenie zo skrine. Muz vravi, ze to by si nedovolil ani u mami a nie este u sestri a jej rodiny. Sestra rodinu na, zije s rodicmi. Ako to funguje u vas? A ako jej povedat, ze sa to nerobi?
Este pre take vysvetlenie, ja sama jej ponuknem, ale mame male deti a staci, ze idem nakojit, prebalit a ona je uz obsluzena

ajsha123
16. dec 2022

@lucia147852 presne, to som chcela napísať. Keď to raz Tvojmu manželovi vadí a je to aj jeho domácnosť, nemôžeš sa k tomu stavať tak, že si presadís svoj názor alebo názor žien tu na MK.... Čo Ti je viac, sestra ci manžel? Porozprávaj sa o tom so sestrou...

slavomira236
16. dec 2022

Ja odkedy nebývam u mami ešte som v chladničke nebola ...

boldo87
Odpoveď bola odstránená
vilma7
16. dec 2022

A je problém jej povedať, že sa ti to nepáči a že si to neželáš?

elam1234
16. dec 2022

Ku mne chodí sesterka (36) a je u mňa ako doma 😂 ja u nej tiež , to isté jej deti aj ďalšia sesterka (14) ale ja celkovo všetkým hovorím nech sa chovajú ako doma 😄 a zoberú si/spravia na čo majú chuť, do skrine mi však nikto nelozi, keď si niekto chce niečo požičiat zo spálne, tak sa najskôr opýta. Do pracovne, kde mám čipsy a sladkosti chodia tiež.

vlasta1818
16. dec 2022

@vilma7 tiez ako nechapem. Osobne by som si bez opytania sa nic takeho nedovolila. No chapem ze nie kazdy je taky, ale proste aspon ja som teda taka, ze ak sa mi nieco nepaci, tak to proste poviem

masinka
16. dec 2022

U nas takto funguje moj 30 rocny brat. Odkedy nam pred 7 rokmi zomrela mama, tiez k nam chodi na sviatky. Mne to ale nevadi, ani manzelovi. Ked pride, poukazujem mu co je kde navarene, napecene, kde su jogurty, ovocie, sladkosti a nech si berie na co ma chut. Okrem toho ja casto zaspim skor ako on a moje pubertalne deti, tak ma hadam nebude budit ked sa bude chciet este o polnoci najest .

liloastitch
16. dec 2022

Keď prídem k rodičom tak robím čo potrebujem v kuchyni / idem do skrine ak niečo potrebujem vybrať... Našim to nevadí, stále hovoria, že som doma tak ma snáď nebudú obsluhovať. K sestre chodím na návštevu , tá má pohostí. Rovnako chodí ona ku mne tiež vtedy pohostím... Keď prídu mladšie sestry tak tie sú všade 😂 chovajú sa ako doma , ale toto mi nevadí. V podstate tu doma sú. Jediné kam nechodia tak do manželovych vecí, z tých nič nepotrebujú tak nemajú prečo... V kuchyni sa obslúžia samé...

zoeeoz
16. dec 2022

Neviem, nerobim to u brata ani on u mna..max je napr take, ze ked mi urobi kavu a zabudne mlieko a ja som pri chladnicke tak poviem, ze ak mu to nevadi tak sa nemusi postavit a sama si ho vyberiem/nalejem/vratim..inak to co si pisala vobec ale ze vobec kedze to neni iba jeho domacnost ale domacnost aj jeho zeny a u nas to iste len naopak

comika
16. dec 2022

V inych domacnostiach chladnicku otvaram iba ked mi povedia ze mam nieco zobrat alebo polozit. Ani u mna to nikto nerobi

amelie2017
16. dec 2022

U nas je to trochu ine, ja zijem v zahranici, tak ked pride rodina, je samozrejme, ze sa sami obsluzia, kedze su u nas niekolko noci. Ale oni vzdu aj nakupia. Aj ked 300 krat poviem, nech to nerobia, lebo sme urobili velky nakup den pred tym a potom to nie je kam popchat.
Vojde mi aj do skriniek, skrini, ale to vacsinou preto, ze ked som v robote a vola mi, kde je ten a ten krem, alebo ci mam zehlicku, tak je poviem, nech hlada 😀 mne osobne to nevadi, je to moja sestra. Cez 20 rokov sme byvali v jednej izbe a mali spolocnu skrinu. Ja ked idem k nej, tak tiez ako doma. Ale zas po skriniach alebo suflikoch jej nelozim, vyslovene, len ak sa nieco hlada. Ale ze idem pokukat, co tam ma, to nie.

0kristina0
16. dec 2022

Ono to patri k zakladnej slusnosti, ze u druheho v domacnosti nekutrem linku ani chladnicku a je uplne jedno ci je to rodina alebo nerodina. Tvoja sestra je nevychovana a uplne ma dorazilo to, ze nevies komunikovat so svojou setrou. Ked uz s rodinou sa nevieme uprimne porozpravat tak s kym potom?

autor
16. dec 2022

@narayan ved prave, mne nechyba to co zje, nech si da, len mi to pride drze. Mam pocit, ze pri kazdej navsteve bola ozaj v kazdej skrini. Zas na druhej strane, mozno nechce aby som ju obskakovala ked beham okolo deti. Preto mi je to aj hlupe jek hovorit, lebo mi je jasne, ze sa urazi.

marsmykkok
16. dec 2022

Podľa mňa tá káva/čaj ok. Nebude čakať kým uspíš detí a potom kávu ani nebude mať, lebo jej nevychladne kým pôjde domov. Ale ísť do chladničky je cez, môže ti zobrať napríklad niečo, čo budeš potrebovať na varenie večere a potom kvôli nej budete jesť chlieb s maslom alebo pôjdete do odchodu? Bez opýtania by som jedlo nebrala.

katka1389
16. dec 2022

Prepac ,ale určite nie .Kolko má rokov preboha však to más už svoj byt s manželom .To je vaše súkromie.Je iné keď jej povieš,že nech si zoberie .Ale sama od seba v živote sme sa takto nesprávali a mam dve sestry .Tvoj manžel má pravdu mne by sa to nepáčilo tiež.Už si neni slobodná ... Že si môže brat veci ....

tana85
16. dec 2022

nie je dolezite, co si myslua ostatni, ale co jeprijemne vam. a tu to vyzera, zevam jej spravanie nie je prijemne. mne by tiez nebolo. ked ideme k mojej mame alebo svokre, do spalne nejdem, a aj ked nieco v kuchyni chcem, opytam sa ci je to ok, ci si mozem urobit kavu, a pod. vzdy sa smeju, ze naco sa pytam, ale ja to vnimam, zeje to ich domacnost a nemozem tam robit vsetko ako u seba doma. za mna by som povedala, ze to nie je ok

kristinapetronela
16. dec 2022

Tak jej ponúkaj každé dve hodiny jesť a nebude chodiť do chladničky .veď ak je hladná ...mne by to ale nevadilo .práveže by som bola rada .o starosť menej

tykat
16. dec 2022

Sestra, svagrina, svokrovci (rodicov uz nemam) su u nas a my u nich ako doma. Ale vacsinou sa pytame navzajom ci to pre niekoho nie je, resp.na zaciatku sa povie "chladnicka, potraviny, pitie, uteraky, hygienicke veci ...atd viete kde su, keby nieco chybalo pytajte si, akurat mi nechajte napr.smotanu lebo sa chystam robit privarok..."
Mame fakt dobre vztahy a mne to aj takto viac vyhovuje ako kazdeho vynukovat/obsluhovat.

majlo1234
16. dec 2022

My si rozumieme vynikajuco a nevadi mi to. Chapem ale, ak mate vztahy vlazne, tak to naserie

autor
16. dec 2022

@kleopatra114 jedlo nevadi ani mne, keby zjedla aj cely pekac. Len mam pocit ze pride a do 5 min ma prelustrovanu celu kuchynu. Ke ine keby povedala, vies co hladna som, co si varila. Alebo nieco podobne.

ladyvi
16. dec 2022

U nas ako doma. Keby mi tu skrinu pomedzi to aj upratala, velmi by som ocenila 😂

toskanka
16. dec 2022

K nám chodieva brat s rodinou, ale je to jeho rodičovský dom, v ktorou žijem ja s mamou, muža nemám. Takže ako doma. Keď som u neho ja, tak sa správam ako na návsteve. Čakám čo mi naložia na tanier, beriem si, čo je na stole. Nikdy nejdem do chladničky, sama si spravím len čaj alebo kávu.

zmrzlinka2021
16. dec 2022

Pre mna je to uplne OK - vitaj, a cit sa ako doma.

A obsluz sa.

Moj dom je otvoreny a preto sa tu u nas ludia citia vitani a mozem prehlasit, ze nikdy som sa nestretla s drzostou.

apolka77
16. dec 2022

Mne by nič z toho čo robí nevadilo KEBY sa predtým spýtala spôsobom " môžem si od teba zobrať čisté tričko? Pozicias mi hento tamto? " Jedlo by ma vôbec netrápilo pokiaľ by nezjedla za troch alebo deťom všetko ovocie či sladkosti.
Keď mu mne príde sestra hneď poviem že nech si zoberie hocičo z chladničky keď bude hladná alebo z navareneho nech sa nehanbí...keď je hladná len mi oznámi "zohrejem si to a to" ja tak isto u nej....

apolka77
16. dec 2022

Koľko má rokov?

maciatkolulu
16. dec 2022

@nattinatta to je síce pekne, že vyrastali spolu, ale už aj dieťaťu vadí, iní akné pubertalnemu, keď mu súrodenec leze do izby, do veci, do skrine. Takže dospelý vy mal mat podľa mňa aspoň trochu slušnosti, aby sa opýtal, môžem..... Autorka mohla mať na varené na dva dni, niečo odložené špeciálne, o skriniach sa nevyjadrujem, to je podľa mňa trochu moc. Môže tam mat odložené kadeco😉celkovo do splae sa nechodí. Tobôž, keď majú vlazby vztah

loliki
16. dec 2022

Všetky dvere sa predávajú aj s kľúčikom, či nie? Zamkni spáľňu a to čo chceš. Upozorni ju, že v chladničke sú už jedlá po záruke, neodporúčaš. A narovinu jej oznám, že sa vám jej správanie nepáči.

kaktusik007
16. dec 2022

tiez mam s bratom vlazne vztahy, ale do chladnicky ci mraznicky mu chodim uplne bezne. Pozeram sa do hrncov, co varil, a ak mam chut si nalozim. Do satnika si idem vziat veci ked potrebujem - uterak do sprchy, ci tricko na spanie. Pride mi to uplne normalne a bratovi tiez. On ku mne nechodi - ale tiez by som netiesila ak by hladal cosi v chladnicke ci spajzi. Pride mi to proste normalne, je to brat.

miadi
17. dec 2022

To s jedlom by mi nevadilo je to rodina a jedlo je tu aj pre nich.. brat bol u nas len raz za cenu letenky nie sme prenho idealna destinacia . Nepamatam si ale urcite sa par x pozrel do chladnicky..Mama je u nas ako doma . Svagor k nam chodi par x za rok na vecere Cize chladnicky sa este nikdy nedotkol obsluzime .. vzdy je zvedavy ci mame nieco nove v basemente ( entertainment room a detsky kutik tam je) Aj ked mu vravim ze nic nove tak tam musi ist. Ale na poschodi kde mame spalne Nebol nikdy. Unho ked sme Tak som si maximalne zobrala flasku vody bez opytania co mal pre nas na pulte inak vezmem len to co mi ponuknu a v sufkiku ci skrini som nebola nikdy. .. U nas si aj deti vyriahnu od malicka co chcu z chladnicky jogurt syr.. to mi nevadi . Ale ze Niekto kto v dome nezije sa ti v spalni hrabe vo veciach to je moc. Ked jej nechces povedat aby sa neurazila.. dala by som do spalne vsade do suflikov mega dilda 😂ze by to na nu vypadlo 🤣to len taka Moja filmova fantasy .. jednoducho by som jej povedala . ( este by som ich postriekala lubricantom nech si mysli ze boli cerstvo pouzite ked sa ti hrabe v sukromi )

autor
17. dec 2022

@kaktusik007
Podla toho co pises, u brata spavas. Keby tu spi ona, asi by som to brala inak. Samozrejme aj z chladnicky, nech si spravi na jedenie co chce. Ale nikdy tu nespala, chodi sem len ma navstevy.