Svokra sa u nás obsluhuje sama. Je to v poriadku?
Asi to znie ako maličkosť, ale vždy, keď príde svokra na návštevu, otvorí si chladničku, urobí si kávu alebo si vezme niečo na jedenie bez toho, aby sa opýtala. Tvrdí, že je predsa ako doma.
Mne to však nie je úplne príjemné a neviem, či to len zbytočne neriešim.
Ako by ste to vnímali vy? Vaše svokry si to tiež dovoľujú? Muž samozrejme nerieši, lebo aj on si u nej všetko zoberie. Ja by som si to ale u nej nikdy nedovolila.
@anonym_autor ne nerobila, ale priala som si bars by to robila.
Ona prišla na týždeň , ja s novorodencom a 16m bánom, ani sedieť som nevedela, bojovala s kojením a ona si osem káv za deň, keď som jej hneď nevarila tak mala.poznámky, kde vypila tam nechala šálku, ku každej káve ciga, nedovolila.som jej zapaliť si tak odutá.
Ozaj som si priala že kým dám späť detiy, kojím, kočikujem, kúpem tak sa oblskú6i sama
Ale ona ani len nezjedli čom som ja navarila iba to čo navaril muž. Nabrala si jedlo nechutilo, tiež som našla niekde na záhrade položené, plné múch
Pritom sa dušovala že mi došla.pomocť, akurát pomôcť k psychickú zrúteniu
A tvoja mama? Tiež sa správa ako návšteva? Ja sa obsluhujem takto u rodičov, oni u mňa ako navsteva
Nevadilo by mi to ,ja to robím tiež u našich a aj u decká keď som na návšteve a opačne
Ak to robí jej syn u nej prečo by to nemohla robiť aj ona
@anonym_autor no moja svokra si toto nedovolí. Keď príde, tak sa chová ako na návšteve a určite mi nelabzuje v chladničke
@anonym_a6580f Ona nám ešte povie, že u nás je doma aj u nás, nie na návšteve :-/
@anonym_a6580f Ona nám ešte povie, že u nás je doma aj u nás, nie na návšteve :-/
@anonym_autor a čo ti na tom vadí ,že sa u vás cíti dobre
Ešte k tej tvojej mame odpovedz
Nerobí to ani moja mama,ani svokra.
A keby si obe urobili kávu z kávovaru, vôbec by mi to nevadilo.
Ani že by šli obe do chladničky. Chladnička nie je spálňa.
Áno, robievala to a takisto som to robievala ja u nej, od začiatku, Vôbec mi to nevadilo, že ju nemusím obskakovať 🙂
@anonym_autor ja by som bola rada, keby si aspoň vodu vzala sama, ja sa zase cítim ako slúžka, lebo ona je predsa na návšteve. Niekedy aj týždňovej.
Nevidím dôvod prečo by mi to malo vadiť...aj ja si u svokrovcov urobím kavu/caj, keď som hladná vezmem si...to isté aj oni a moja mama kým zila
To by som si nedovolila ani ja a mne už vadí keď svokra vojde do mojej kuchyne.Ja do jej nevchadzam bez toho aby ma nezavolala.Mozno som čudná ale vadí mi to extrémne
Moja "svokra" u nás ešte nikdy nebola 😂
mne by to vadilo pokiaľ by to urobila sama od seba. ak by sa spýtala že či môže - potom je to ok…
lebo nie, nie je to jej kuchyňa…
Moja by si aj dovolila, aj by mi to bolo jedno. Len kávovar nevie pustiť 😂, jedlo si vezme, nemusím jej dávať ja. Ja som u nich tiež vždy ako doma, ešte jej aj kávu ja robím. Príde mi to v pohode, máme blízky vzťah
@anonym_autor
Moja svokra to nerobí, ale mne by to nevadilo.
Čo je zle na tom, že si spraví kávu, či niečo vezme z chladničky?
Za mňa nie je problém, ak si spraví kávu alebo si zoberie niečo z chladničky, hoci ja sa u nej správam ako návšteva. Pre mňa by bol problém to, že tvrdí, že je doma. My sme si prešli tazkym obdobim s tou naṣ̌ou – fajčí, takže tvrdí, že si môže zapáliť kdekoľvek, veď je doma. Začala mi brať veci z domácnosti so slovami, že veď to už nepotrebuješ. Doniesla si pofidérneho partnera, s ktorým vlastne ani poriadne nebola, a to neohlásene. Veľa sme jej dovolili a dostali sme sa do štádia, keď mi v byte, do ktorého nepomohla ani centom, a ktorý sme dostali vďaka mojim rodičom, začala rozprávať, že je to jej byt a ona si tam môže robiť, čo chce. Za mňa celé zle. Je to stále cudzia osoba pre teba, hoci navšetvuje svojho syna.
ked si spravi kavu ,naleje vodu -nevadilo by mi to,ale ak by mi vzala posledny kusok niecoho co je moje v chladnicke- to neznasam .. takze pokial by nesahala na moje veci tak preco nie... ale to len ak obsluzi seba.. nie ze sa zacne prehrabava voveciach,premiestnovat nabytok etc... a dufam,ze aj ty u nej si ako doma- rois si jest kavu a podobne - nech vie ake to je
@anonym_autor my byvame daleko a ked pride pride na par dni.Tak sa obsluzi aj sama, aj ja obsluzim, urobim vsetkym veceru a tak.Ked sme v praci a je u nas sama tak kym prideme aj pozmyva, ja sa potom jedujem ze co mam bordel?Ale tak unudila by sa kym je sama a my v praci.
@anonym_autor ne nerobila, ale priala som si bars by to robila.
Ona prišla na týždeň , ja s novorodencom a 16m bánom, ani sedieť som nevedela, bojovala s kojením a ona si osem káv za deň, keď som jej hneď nevarila tak mala.poznámky, kde vypila tam nechala šálku, ku každej káve ciga, nedovolila.som jej zapaliť si tak odutá.
Ozaj som si priala že kým dám späť detiy, kojím, kočikujem, kúpem tak sa oblskú6i sama
Ale ona ani len nezjedli čom som ja navarila iba to čo navaril muž. Nabrala si jedlo nechutilo, tiež som našla niekde na záhrade položené, plné múch
Pritom sa dušovala že mi došla.pomocť, akurát pomôcť k psychickú zrúteniu
@anonym_5dd7a5 toto by som netolerovala.
Dojdem k mame a musim sa pytat ci si môžem urobiť kavu alebo zobrať si niečo pod zub?ani náhodou
Dojde ona ku mne ale ona si to nemôže dovoliť?😅
To čo už sa rieši 😅
A je jedno či moja mama alebo mužova
Na tvojom mieste by som sa zamyslela, prečo ti to vadí
Ze sa citi dobre?alebo potrebujes byt jednoznacne tá čo ma vsetko pod dohľadom aj šálku kavy?alebo ta bolí útrata?
A na tom popracovala...
@anonym_5dd7a5 toto by som netolerovala.
@anonym_a2e489 po pár ďalších.incidentoch som prerušila.kontakt
@anonym_a2e489 po pár ďalších.incidentoch som prerušila.kontakt
@anonym_5dd7a5 no akože ľutujem vás, toto keby mi niekto po pôrode urobí tak neviem ...
@anonym_5dd7a5 no akože ľutujem vás, toto keby mi niekto po pôrode urobí tak neviem ...
@anonym_a2e489 o pár mesiacov neskôr keď nadomnou dupkala kedy jej uvarím kávu, ja som práve prevalovala dieťa a presne počas prebaľovania dieťa začalo kakať, všetko špinavé,ona nervózna ďalej dupkala, ja som jej povedala nech postráži dieťa na sedačke kým jej uvarím kávu a nájdem čisté oblečenie pre dieťa ona nechala vlastne vnúča spadnúť zo sedačky a iba sa prizerala na placúce vnúča, žena čo pracovala ako sestra na novorodeneckom oddelení. Proste som povedala dosť. Odula sa .
Moja "svokra" u nás ešte nikdy nebola 😂
@anonym_356fd8 závidím 😆
@anonym_autor nikto sa u mňa tak nespráva, ani svokra, ani mama. Ani ja u nich. Raz si svokra vyložila nohy na gauč, tak som ju rovno upozornila, neumyla si ruky po wc, upozornil ju syn. A nedovolila som jej a môjmu otcovi fajčiť u nás, ani na balkóne. Pekne pred bytovku, popolník do ruky. Ja som vycvičená asertivistka 😉
@anonym_a2e489 o pár mesiacov neskôr keď nadomnou dupkala kedy jej uvarím kávu, ja som práve prevalovala dieťa a presne počas prebaľovania dieťa začalo kakať, všetko špinavé,ona nervózna ďalej dupkala, ja som jej povedala nech postráži dieťa na sedačke kým jej uvarím kávu a nájdem čisté oblečenie pre dieťa ona nechala vlastne vnúča spadnúť zo sedačky a iba sa prizerala na placúce vnúča, žena čo pracovala ako sestra na novorodeneckom oddelení. Proste som povedala dosť. Odula sa .
@anonym_5dd7a5 akože mám chuť sa opýtať či si vymýšľate ale asi nie .... Na to sa nedá nič ani napísať , len že ste príliš veľa čakali na to aby ste ju odstrihli... Babo bolo ok ?
z mojho pohladu nejde o kavu ani o chladnicku. Ide o hranice a pocit domova.
Pre syna je to jeho mama, pre nevestu je to stale navsteva. Nie kazdy sa citi prijemne, ked si navsteva bez opytania robi v jeho domacnosti, co chce.
Nie je to o jedle ani o kave. Ide o to, ze kazdy ma pravo citit sa vo svojom domove komfortne a mat nastavene vlastne hranice. A to, ze mnohym take spravanie nevadi, mal by respektovat, ze existuju aj ludia s inymi pocitmi a hranicami, ktorym to moze vadit

@anonym_autor no moja svokra si toto nedovolí. Keď príde, tak sa chová ako na návšteve a určite mi nelabzuje v chladničke