icon

Návštevy svokra

barbii016
29. máj 2022

Ahojte, bývam s priateľom a 1 mesačným bábätkom v priatelovom dome, svokra býva inde a aj svokor (sú rozvedený)
svokor býval v tomto dome a keď zistil že som tehotná tak sa odsťahoval a nechal nám tu dom lenže v jeho izbe má ešte nejaké veci a v garáži tak isto má svoje veci.

Môj problem je ten že sem každý jeden deň chodí, mame ovce ktoré on doniesol, podľa priateľa sem chodí kvôli ovciam aby im dal vodu. Mne skôr vadí že sem chodí každý jeden deň aj keď na 3 minútky. Príde pozrie sa na malu opýta sa či je všetko v poriadku (každý jeden deň) a ide prec. Občas mi pripadá ze nás kontroluje alebo si neuvedomuje ze nám ten dom prenechal a chceme mat aj my SUKROMIE. Vadí mi ze nemôžem nakojit malu v obývačke pretože nikdy neviem kedy vtrhne, vždy keď pride návšteva mu to oznamujeme a aj tak sa tu ukáže. Už nám je blbe mu hovoriť že niekto príde aby si zas nemyslel že nechceme nech príde. Ja chápem ze má tu svoje veci a zvierata ale podľa môjho názoru by nemusel sem chodiť každý jeden deň. Keď tu niečo robí, preberá si veci a berie si ich to chápem ale aby prišiel na 3 minuty sa pozrieť… (som vďačná za to ze nám nechal dom a nesedí tu cely deň)
Aký je váš názor na toto? Preháňam ja?

Strana
z5
sasa1310
30. máj 2022

@keiko33 a čo keď tvoja babka to a tvoj otec hento. Čo to má s týmto spoločné? Na delenie svojho majetku sa dedko nespráva ako decko, že. Iba keď chodí na návštevy

keiko33
30. máj 2022

@sasa1310 ale veď jej nevadí že chodí. Len že chodí neohlásene. Ale fajn. Vidím, že tu niektoré chcú silou mocou hľadať chyby len v autorke a je zbytočne niečo vysvetľovať, či porovnávať. Mier.🙅

sasa1310
30. máj 2022

@keiko33 skús si prečítať prvotný príspevok ešte raz.

lalenka33
30. máj 2022

Autorka asi nedostala odpovede aké očakávala, keď si aj účet na MK zrušila.

whatever1
31. máj 2022

@zyxie Ja chápem tvoju pointu. Keď sa rodič vzdá domu a daruje ho mladým, mal by rešpektovať súkromie a správať sa len ako návšteva- chodiť ohlásené, neodomykat si sám a nechodiť príliš často. Tak to pochopila aj autorka. Ale v tomto konkretnom prípade sa svokor domu uplne nevzdal, naďalej ostáva členom domácnosti, nechodí na návštevu ale k sebe, ma tam veci, zvieratá a je len jeho dobra vola, že sa tam nezdržiava dlhšie a to je sakra rozdiel.To právo dožitia si nenechal len tak. Autorka si to pochopila po svojom a nevie prijať fakt že ma spolubyvajuceho, ktorý sa tam zdržiava minimálne...nech sa na to radšej pozrie tak, že je super že tam nie je celý deň a že sa do nich nestara.

melanta
31. máj 2022

@keiko33 ale on tam býva, má tam právo dožitia, takže nemá sa prečo ohlasovať do domu, v ktorom má bývanie do smrti. Na rozdiel od autorky, ktorá je v cudzom. Na to netreba veľa rozumu, aby to človek chápal. On tam má právo žiť, takže on nechodí na návštevy a teda sa nemusí ohlasovať.

lubisvecko
31. máj 2022

Bud rada, ze tam mozete byvat ze bez problemov sa odstahoval a nechal vam dom aby ste mali klud. To ze pride a opyta sa ako sa mate je podla mna fajn, co je na tom? Bud rada, ze neostal tam s vami byvat.

triomama
1. jún 2022

@barbii016 buď rada,že sa o malinkú zaujíma a že vám vôbec prenechal som..nechcem byť zla,ale skús byť trochu vďačnejšia.

aduka4444
4. jún 2022

Podľa mňa preháňaš.. buď rada, že príde, že sa zaujíma či ste v poriadku. Určite priateľ chodí do práce a môže sa hocičo stať a potom budeš ešte len vďačná, že prišiel aj na tie 3 minúty...

bielavila
16. júl 2022

Nechapem tie zeny co tu pisu, ze mas byt rada ze mas dom a neriesit absenciu sukromia, ked raz svokor dom dal do ich uzivania tak by malo byt od neho samozrejmostou slusne sa ohlasit ze pride, ja si to neviem ani predstavit , ze by len tak niekto pocas dna, nevedno kedy, vosiel do domu kde prave byvam, a nie ani na tie 3 minuty a uz vobec nie bez ohlasenia, ja ked som dosla z porodnice s 3 tyzdnovym syncekom po sekcii tak som takmer cely den bola hore bez, aby sa mi spustalo mlieko, maly bol predcasne narodeny, pit nevladal, fungovala som tak, ze som bud odsavala mlieko kazdu hodinu a pol, alebo sa snazila maleho prikladat a robit bonding pochopitelne naha hore, dole som nosila len tie sietkove nohavicky s vlozkou a ked som lezala mala som ich pod jazvu stiahnute nech sa vetra, 3 krat na den v sprche, a na wc pre jazvu aj pol hodinu so zapchou, ked sa to tak vezme eventualne som cely bozi den mohla byt pristihnuta v nevhodnej situacii ako pre mna tak pre svokra, navyse doma som nemala poriadok do ktoreho by som si chcela vodit hosti, casto krat som z poslednych sil nieco uvarila a cez den som aj vela spala s malym…a aby som pre tie 3 minuty ked pride a ani nevies kedy nemohla robit to co som mala za potreby tak to nie, keby sa ozve nepoviem ani slovo, keby mam cas pozvem ho, ved isto by aj pomohol, keby nemozem slusne poviem, ze dnes nie, ale take prepadovky na zenu mesiac po porode to je ozaj neprijatelne…

silvia2013
18. júl 2022

@bielavila Po sekcii s vložkou? To fakt?

bielavila
18. júl 2022

@silvia2013 a s cim so mala chodit? S lavorom pod sebou?

au1994
18. júl 2022

Pozri sa, daroval vám dom, v dnešnej dobe obrovská pomoc, na oplátku by ste ho mohli vystáť aspoň tie tri minúty, kým príde nakŕmiť ovce. Predpokladám, že z tých oviec budete mať tiež úžitok. Nepreháňaj, že vás kontroluje, asi aj preňho to nie je zrovna ľahké odsťahovať sa z domu, v ktorom on sám predtým býval x rokov. Ak chceš kojiť, popros ho slušne, či by mohol klopať. Z môjho pohľadu nič zlé nerobí. Tiež vám mohol povedať, že ste si nemali robiť dieťa, keď nemáte kde bývať. Nepovedal. Váž si to.

lesana25
18. júl 2022

@au1994 hrdinka zrušila účet

silvia2013
18. júl 2022

@bielavila pri cisarskom ??? nepoznam zenu ktora po cisarskom krvaca , okrem toho, aj pred muzom si chodila s vlozkou a dierkovanymi gatkami? Nechutne,

bielavila
18. júl 2022

@silvia2013 co si spadla z ceresne? Tak teraz som uz pocula vsetko, chuderky my zeny po sekcii, my musime krv a ocistky asi pluvat cez usta😂😂😂 Sak ta krv mala vo mne ostat hnit ci co? Ved aj po cisarskom mam sestonedelie, krvacala som vyse 5 tyzdnov, pri oboch sekciach, prve 3 tyzdne ozaj intenzivne. Tak toto som este nepocula😂😂😊 ty mi budes hovorit co je nechutne ked nemas zaklady anatomie… nie pred muzom, muz bol v praci sanozrejme, normalne som si obliekla nocnu koselu ked dosiel, ale keby aj takto chodim pred muzom urcite to neni nechutne, porodila som mu dieta, predcasne, skoro vo mne umrelo a ja tiez, vytrpela som si svoje a aj syn, 3 tyzdne bol v inkubatore, den a noc som kazdu hodinu odsavala mlieko…videl ma jned po porode, nahu, zjszvenu, ubolenu, moj muz bol cely cas so mnou a videl ma taku aka po porode som, pomahal mi sprchovat sa, vstavat z wc, masiroval mi chrbat kym som hodinu odsavala mlieko a natieral jazvu, nic nechutne na tom neni, jedine ze by laska a starostlivost boli nechutne😜 jedina nechutna si ty s tymto tvojim trapnym komentarom

silvia2013
18. júl 2022

@bielavila to ze si mu porodika dieta neznsmena, ze mozes chodit po byte s vlozkami, ktire vidiet z dierkovanych nohaviciek, A z ceresne si spadls ty, skus pogooglit ked ti mozog nestiha, zjavne si z tyvˇch menej inteligentnych. Pekny vecer ti prajem . 🙈🙈🙈😂😂😂😂👍👍👍

bielavila
18. júl 2022

@silvia2013 ka z teba umrem😂😂😂 koniec toto co si napisala, sak rebe musi uplne strasit vo vezi🤦🏼‍♀️ja si vo svojom byte mozem behat aj v maske betmena a dole bez a kludne aj pred muzom, aj s vlozkou na cele nalepenou, a neviem co si mam ako guglit, to ze zeny po sekcii nekrvacaju? Tak asi som si sama pichla nozom do maternice aby som krvacala, kriste pane tebe sibe? Sak zeny po sekcii normalne krvacaju, ako vsetky zeny po porode, ja nechapem o co ti ide zena, robis zo seba totalnu hlupanu a ide ti to vyborne, moja inteligencia je uplne v poriadku na rozdiel od tvojej, akoze krv a ocistky po porode maju ostat dnu? predstav si ze aj zeny po sekcii maju sestonedelie a normalne krvacaju…

ukulela
18. júl 2022

@silvia2013 odkial, pre kristove rany, si myslis, ze je krv po porode? aj zene po cisarskom vyberu placentu - a spusti sa jej cistenie maternice. alebo si myslis, ze jej to tam vyluxuju a rovno aj scvrknu na normalnu velkost? wtf??? pls, neblamuj sa, si dost stara na to, aby si si vedela dohladat informacie aj sama a priznat si, ked sa mylis ...

bielavila
18. júl 2022

@ukulela a mne tu bude hovorit, ue som z tych menej inteligentnych😂 dve deti odrodene sekciou, 5 tyzdnov krvacania, ale ja mam guglit🙈🤦🏼‍♀️😜😂 a to k tym vlozkam ani nemam slov, normalny chlap vie co sa deje so zenou po porode, duplom po sekcii ked je zena dlho ubolena, sietkove nohavicky sa bezne nosia po porode a vlozky tiez, kazda zena si tym prejde a ked to muzovi preksza je to blbec, navyse ked bol muz doma nosila som normalne nocnu koselu, ale ak keby s holou frndou beham tak co😂

Strana
z5