Návštevy svokrovcov

8. feb 2023

Baby ako často sa navštevujete so svokrovcami čo bývate pár minút peši od seba? Denne,týždenne,mesačne? My so svokrovcami bývame v jednom meste no napriek tomu nás navštevujú len veľmi málo t.j. raz za 2 mesiace i to len keď máme s mužom sviatok prip.decka niekedy ani to....my chodíme k nim tiež tak raz za čas ...nezvykne si volať len tak ako sa máme,volajú keď niečo potrebujú alebo niekedy na sviatok že ani neprídu osobné len po telefóne....ani na deti sa nepýtajú len tak či sú zdravé,choré nič....máte to niektoré tiež tak?

divokykonik
8. feb 2023

Ja svokrovcov vidím tak 3-4x do týždňa, berú si malého na 2-3 hodinky zakaždým a ja mám čas pre seba 😅. Ja sa nemôžem sťažovať a nezávidím ti, že nemajú až tak záujem o vás.

roja01
8. feb 2023

Mozno nechceli otravovat a cakali, ze zavolate vy, ci mozu prist. Aj volanie svokry 2x do tyzdna niektore partnerky obtazuje a nazyva muza mamanek. Uz si na to mozno zvykli, ze stretnutia su minimalne.

zorkahorka
8. feb 2023

Kolko maju rokov?
Maju aj ine, starsie vnucata okrem vasich?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronicka1901
8. feb 2023

Moji svokrovci bývajú 50 km. Teda už len svokor, svokra.minuly rok zomrela. A videli sme sa veľmi málo. Keď sme aj prišli, záujem o vnučky nulový. Keď prišli k nám, to isté. Moji rodičia bývajú 40 km, chodievali sme raz do mesiaca, niekedy každý druhý víkend. Ale od covidu tiež menej. Už som si aj zvykla 😐.

deti95060810
8. feb 2023

že či...
svokrovci bývajú od nás 30 km - slovom tridsať km
od roku 2015 do 2022 boli u nás 4 krát
na pohrebe, 2 krát na rodinnej slávnosti mojim dcéram a len raz tak na návšteve...
sú to síce dôchodcí, ale veľmi vitálni...krátko pred 70 tkou... sú názoru, že ako si urobíme - tak budeme mať...
ja som tam nebola už niekoľko rokov, manžel tam ide asi tak 4 krát do roka...
Sme v tel. kontakte, vzťahy úplne v poriadku....

verca888
8. feb 2023

Tak to je ozaj smutne, navyse ked nebyvate tak daleko od seba. A vlastne ani mi nenapada jediny rozumny dovod, preco maju taky nezaujem. Ja mam tych najlepsich svokrovcov, zaujima sa, navstevuju nas ked sa da, aj si volame, gratulujeme, cize za mna super.

zuzka065
8. feb 2023

Kedy ako.. záleží kedy mam voľno ale max 2-3krát do tyzdna

petkazamborska
8. feb 2023

my byvame asi 2 mnuty peso :D a nevideli nas od 31.7 minuleho roku , len manzel k nim chodi raz do tyzdna

denden77
8. feb 2023

svokrovcov sice nemam ale byvam asi kilometer od mojich rodicov a odkedy mam dieta, su tu aj 3x do tyzdna

louise
8. feb 2023

My bývame v jednom meste a vídame sa tak 2x do mesiaca. Keďže obe deti sú školáci, majú každý krúžky a učenie, v týždni máme zabehnutý režim a sme radi, že všetko s kľudom stíhame. A cez víkend sa chcú decká vídať aj s kamarátmi, my s našimi tiež, každú chvíľu nejaká oslava, radi aj na výlety chodíme. Volávame si, ale takto nám to vyhovuje.

autor
8. feb 2023

@petkazamborska môžem sa opýtať či sú u vás nejaké dôvody na to že sa tak malo vidate

autor
8. feb 2023

@zorkahorkasu už v dôchodkovom veku ale veľmi vitalni...aj veľa pestujú,chovajú doma čiže stále v pohybe...vnúčatá majú viac...2 žijú v zahraničí tam je kontakt minimálny,2 žijú s nimi doma tam pomáhajú starajú sa ,my máme 3 a záujem minimálny....čo už

zmrzlinka2021
8. feb 2023

Ja by som neriesila, kolko navstevuju nas svokrovci - tieto generacie nie su take flexibilne ako sme my, nie su nauceni len tak "ist na bus". Nechcem tvrdit, ze su pohodlni ale tie starsie generacie su vacsinou ine ako sme my.

rodicia / svokrovci uz maju nejaky ten vek, preto sa ich snazime navstevovat ako sa da. Mame blizko svokrovcov, takze minimalne raz za tyzden tam ideme

anetka34
8. feb 2023

My bývame tiež pár minút. Keď som potrebovala pomôcť s deťmi, tak mi zobrali iba raz syna, aj to tam mal úraz a ešte nám za to vynadala, že mala škodu. Dcéra sa podobá do ich rodiny, tak tá mohlo prísť, ale bola tam asi 3-4x. Ohovárala mňa aj syna pred ňou. Tak som ju tam už nedala viac. Dlho som s tým bojovala, prečo sa takto správa. Po tých rokoch mi je to už jedno, a teším sa keď svokru a švagriné nevidím. Idem tam možno na Vianoce, odsedím si tam hodinu, počúvam ako je všetko zlé, ako su všetci hrozní okolo nej a idem domov.
Niekedy je to lepšie keď radšej nemajú záujem, ako mať sprosté poznámky 3x do týždňa na tanieri.
Ale chápem, že to človeka mrzí, že o iné vnúčatá sa zaujímajú.

ahhola
8. feb 2023

@deti95060810 takže starki vidia vaše deti, ich vnúčatá kazdy druhý rok... Smutne. Aj oni to tak mali v detstve, alebo nemali babky, dedkov, alebo mali také psie cumaky ako sú teraz oni?
Deti potrebujú starkych, ak sú.
Ak sú a niesu srdeční, je to premrhana príležitosť. Ďalšia už nebude🕳️

mikadooo
8. feb 2023

Áno. S rodičmi. Len tak nechodíme na návštevu a ani nevolávame. So svokrovcami sa vidíme málo, ale volajú (mužovi 🤭). Ja nepotrebujem nejaký intenzívny kontakt, obávam sa, že tiež nebudem extra starajúca sa a navštevujúca babka. Ale kto vie... čas ukáže...

autor
8. feb 2023

@anetka34 tiež ma to mrzí ako to máte ...aj mňa to trápi to je jasné ale tak keď nechcú tak nechcú 🤦

kleopatra114
8. feb 2023

Za 7 tokov , čo s muzom bývame ( 2 deti ) , boli u nás max.5 krát . Vzdialenosť 4 km. Auto nové . Ale my alebo muz len s detmi tam idu raz za týždeň , dva .

apolka77
8. feb 2023

Pre mňa je to smutné ako to tu čítam. Také vlažné vztahy.
Rodičov mám 100 km ale idem aspoň 1-x mesiaci na víkend či deň pozrieť , voláme so aspoň 1-2 x týždenne, hlavne s otcom je taký ukecany ..koľko x si želám, ake by bolo fajn keby sme bývali v Tom istom meste to by som sa tam zastavila na kávu snáď aj denne alebo každý druhý deň...mne veľmi rodina chýba, čím som staršia aj sestra aj brat žijú v inom meste a ďaleko .

mk1111111111
8. feb 2023

Sama pises, ze ani vy tam velmi nechodite, nevolate. Tak to zmen a mozete sa stretavat viac

anickabasnicka
8. feb 2023

zrovna pred chvilkou jsem precetla opacny prispevek,kdy si pro zmenu autorka stezovala,ze ji svokrovci neustale obtezuji s navstevami,i neohlasenymi,prestoze bydli 50km daleko, ze ji neustale berou maleho do naruce atd. ...takze ani tak nebo jinak. kdyz se svojrovci zajimaji, je zle, kdyz se nezajimaji,je zle. je opravdu tezke vyhovet. osobne za sebe muzu rict,ze taky nebudu navstevovaci svokra.jednak nejsem zvykla chodit po navstevach, kafe nepiju!!!!, a urcite uz budu chtit mit svuj klid.a taky nejsem zvedava na kysely oblicej sve nevesty, kdyz ji odmitnu uklidit domactnost pohlidat dite, popripade vyjadrim svuj nazor,jaky ma bordel vsude po byte, jak se neumi starat o deti a sveho manzela, jak utraci penize za blbosti a jak celkove nic nedela jen se flaka a pomlouva me tady na modrem konovi😎😀🙂

ivangeline
8. feb 2023

V priemere zas za tyzden. Su obdobia,kedy raz za mesiac. Su obdobia,kedy 3x za tyzden. :D Ale casto. Urcite viac ako keby sme byvali v inom meste/dedine..

animus
8. feb 2023

So svokrom sa vidíme tak 2x do roka, zabudol aj na druhé narodeniny našej dcéry. So svokrou častejšie tak 1x do mesiaca niekedy viac

tinkavvv
9. feb 2023

A vy tam preco nechodite castejsie?

autor
9. feb 2023

@tinkavvv pretože si myslím že na vybudovanie dobrých vzťahov sú potrebné obe strany....a keď vidím že oni na nás doslova kašľu aj na vnúčatá....🤦ty by si chodila?

tinkavvv
9. feb 2023

Aky pozicaj, taky vrat.
Ano, ak by som ocakavala navstevy od nich, tak by som spravila prvy krok a navstivila ich. A nasledne by som ich pozvala k nam na navstevu.

autor
9. feb 2023

@tinkavvv lenže donekonečna sa nedá robiť prvý krok vies

petedea
10. feb 2023

Bud rada, ze o vas nemaju prehnany zaujem, lebo ja som musel riesit opacny problem so svokrou, ktora sice ku nam vobec nechodi, ale napriek tomu, ze manzelka k rodicom chodi kazdy den, jej dennodenne, od rana, do vecera vyvolavala aj 5-7x a casto, aj 3x za hodinu a vzdy riesila uplne prkotiny.
Nieco take, sa uz da povazovat, nieze za obtazovanie, ale za psychicky teror.
Najprv to niekolkokrat riesila manzelka, aby svokra prestala vyvolavat, ale nepomohlo.
Az som to nakoniec musel riesit ja, lenze ja mam velmi ostru povahu a ked ma niekto poriadne naserie, tak lietaju hromy blesky a svokra si to odo mna poriadne vyzrala.
A odvtedy chvalabohu pokoj.

autor
10. feb 2023

@petedea tak na jednej strane som rada že to nie je nejak prehnane ako napríklad u vás to je extrém ti poviem...no na druhej strane mi je trošku ľúto ich nezáujem ani nie tak o nás to by som prežila...skôr ma to mrzí kvôli vnúčatám vies