icon

Názor na situáciu - priateľ chce dieťa

28. feb 2023

Ahojte. Mam priateľa ktorý má už cez 43 rokov ale je bezdetny i keď deti vždy chcel. Sme spolu už niekoľko rokov ale zatiaľ sa nám nezadarilo ani to nejak extremne este neriesime. Ja už syna mam z predchádzajúceho vzťahu. Stará sa o neho, to nemôžem povedať. Aj o mňa. Byvame u neho, teda v jeho dome. Ale dala som mu otazku ze co ak sa nám nepodari, či sa rozideme a nájde si inú aby mu dala dieťa. On mi na to odpovedal ze teraz nad tým nerozmýšľal. Ale ani to nevylúčil l, to samozrejme nepovedal. Ja som nadobudla neskutočný dojem ze je s nami len aby som mu dala dieťa. Stále hovorí len o dieťati. Tiež ze si ma vezme až po dieťati, zasnubeny sme. Proste stále len dieťa. A ako on chce dieťa. Proste len o tomto. Jednoducho mi jeho odpoveď prišla ze nad tým teraz neuvazu ze možno v budúcnosti. Som o dosť od neho mladšia. Cele mi to príde ze hľadal mladšiu aby mu dala dieťa a ak sa nepodarí tak bude hľadať inde. Prosím nezabije ma za túto tému len sa nemam s kým o tom porozprávať.

Strana
z3
simona20201309
28. feb 2023

Je k tebe úprimný. Chce dieta. Túžba po vlastnom dietati je naozaj veľmi silná a vás v podstate nič nespaja. Mrzelo by ma najviac to, že opäť bude trpieť dieta - tvoj syn. Váš rozchod pre neho určite nebude ľahký.
Nemiluje ta az tak, aby túto vec dokázal zvládnuť.
Je to od neho sebecké, ale aj pochopitelne.
Je už len na tebe, ci budeš čakať, alebo to chceš riešiť.
Dieta nie je zárukou, že si ťa potom vezme (máš tu denne takýchto pribehov), ani to, že si nenajde druhu.

tiezjedna
28. feb 2023

To je zvláštny postoj od neho. Na jednej strane ho chápem, na druhej by mi touto odpoveďou nasadil do hlavy otázku, či nie som pre neho len inkubátor. Asi by som sa vážne zamyslela nad tým, či v takom vzťahu chcem zotrvať, pretože ak sa nezadarí, tak pravdepodobne poletím... No neviem teda.

autor
28. feb 2023

@simona20201309 ako mňa zas svadba nejak netlačí tiež len to ze si to podmieňuje dieťaťom.
@tiezjedna presne. Doteraz som ten pocit nemala ale keď mi dal takú odpoveď tak mam naozaj pocit ze ak nebude dieťa nebude nič.

eva_eva
28. feb 2023

Ako je to od neho teda dosť sebecké. no povedzme si tak, že takých je aj mnoho žien. Mňa by to teda asi neskutočne zamrzelo a tiež by som mala chrobáka v hlave. Ono mali by ste sa o tom ešte riadne asi porozprávať a mala by si mu povedať, ako sa teraz cítiš

autor
28. feb 2023

A este za tým dodal e ak to nepôjde tak sú aj umelé oplodnenia. Ako ja chápem ze ho tlači vek . Ale neviem nemôžem si pomôcť. Mam pocit ze je s nami len preto aby som mu dala dieťa.

beata_k
28. feb 2023

Na to treba dlhsi a otvoreny rozhovor. Nemozes cely vztah hodit do kosa lebo mas dojem. Mozno sa zle vyjadril a nepouzil vhodne slova, ale to neznamena, ze si len inkubator.

autor
28. feb 2023

@eva_eva ja som mu povedala ze takúto odpoveď som nečakala. A on len ďalej mlel to svoje ze minpovedal ze nad tým teraz nerozmýšľa. To slovo teraz.

tiezjedna
28. feb 2023

A vieš si predstaviť život s ním keby sa zadarilo? Myslíš, že by bol konečne šťastný a spokojný, tak aby ste všetci spoločne boli šťastní?

autor
28. feb 2023

@beata_k ved práve preto som chcela počuť aj názor iných na toto.

beata_k
28. feb 2023

Ale my sme pri tom neboli. Dame ti chrobaka do hlavy, ze je sebecky buran a co potom? Musis sa s nim o tom rozpravat. My ho nepozname.

melanta
28. feb 2023

A ako dlho ste spolu? Vedela si od začiatku, že chce vlastné dieťa? Ak ste spolu niekoľko rokov a vedela si, že vlastné dieťa chce, tak podľa mňa toto je logické vyústenie situácie. Predstav si, že ty by si dieťa nemala, on áno, ty chceš vlastné a on sa k ničomu ani po rokoch nemá. Podľa mňa je chyba, ak sa tu ideme vyjadrovať na základe pár iba tebou napísaných riadkov. Tu treba pohľad zo širšia. A začala by som práve tým, čo bolo na začiatku vzťahu, aké očakávania.

beata_k
28. feb 2023

A este jedna rada. Na tejto stranke sa v drvivej vacsine radi rozchod/rozvod. Lebo kazdemu sa dobre mudruje z gauca. Ale nikto nezije tvoj zivot a ani ho nepozna.

zuzubb007
28. feb 2023

Kazdy normalny clovek tuzi mat svoje dieta, a pekne ti to povedal, mne zase skor pride, ze jedinej tebe sa do toho nechce

autor
28. feb 2023

@zuzubb007 mam za sebou 2 biochemické a jeden MA za posledný rok. Takže tak.
@melanta ano vedela som ze chce dieťa takisto aj ja. Ale nedávala som to na úplne prvé miesto. Ja to nechávam plynúť nie ze všetko bude až keď bude dieťa.

poleva
28. feb 2023

@autor a co je zle na tom ze tuzi po dietati? Ty svoje mas a isto si po nom tuzila...on nema pravo mat pocity a tuzit po tom, ze chce byt otcom?...hladaj cestu ako sa porozpravat, ako najst kompromis a nie tvrdenie ze je s tebou lebo chce aby si porodila..ved musis citit ci ta lubi..bud rada ze tuzi po dietati s tebou a svadbe, kolko chlapov sa nechce viazat a mat rodinu

autor
28. feb 2023

Mna len zarazila ta odpoveď s tým slovom teraz.

vevesh
28. feb 2023

Ja som mojmu muzovi na prvom rande povedala, ze "priatelovi dieta neporodim". Ak chce dieta, ano, ale aj so vsetkym, co k tomu patri- cize ako manzelia a rodina (je tam predsa aj dieta z predchadzajuceho vztahu). Urobit dieta, lebo on chce, ale bez zavazkov- to urcite nie, kedze to poukazuje, ze "nie si dost dobra", len tu momentalne nie je lepsi exemplar pre neho a jemu tiez tikaju biologicke hodiny.....

zuzubb007
28. feb 2023

Tak drzim palce, si mala na zaciatku napisat, ze na tom pracujete, robis problem kde nieje, ma ta rad ma rad tvoje dieta mozes byt cela stastna 😉

otazka1
28. feb 2023

Aj tak si oproti nemu vo “výhode”.. nemyslim to zle ale si mlada a už máš dieta.on je “stary” a dieta nemá a veľmi ho chce..v podstate je to od neho pochopiteľne,ak by to bolo že on dieta má a ty nie,veľmi ho chceš tiež by ti radili najdi si iného,on je sebec…nemyslim to zle,len bohužiaľ aj otcovská potreba musi obcas byt naplnená,nie len materská..zas je otázne,či by sa mu darilo mat dieta s inou,neskôr..tazka situacia,nehnevaj sa naňho.ja si ho ale toez nezastávam,ale má právo cítiť to čo citi,aj keď je to asi nefér voči tebe.bude lepšie to prebrať s nim,nie tu.nepoznáme ho a nevieme no..ale..ak si ta nechce zobrať kým nemáte dieta,mozno sa nechce úplne zaviazať a mat zadné vrátka otvorene

nika23t
28. feb 2023

Ak Ta priateľ má rád, aj Tvojho syna, ak sa o Vás stará a máš v ňom oporu, ak si rozumiete po každej stránke a viete sa dohodnúť, nehádate sa na dôležitých veciach, ak ho ľúbiš, tak nerieš to slovo "teraz". Niekedy človek povie veci, ktoré by možno pri dlhšom premýšľani nepovedal. Možno ak neotehotnies, zmieri sa s tým rovnako, ako Ty, a nebude to ďalej riešiť. Dnes je ťažké nájsť zodpovedného a dobrého partnera, ak ten Tvoj taky je, tak sa nechytaj slovíčok a užívaj si život s ním. A ak máš pochybnosti o Vašom vzťahu, tak to ukončí a nestrácaj čas.

autor
28. feb 2023

@vevesh aj ja mam pocit ze ho tlači vek a preto doslova mam pocit ze na mňa tlaci.
@zuzubb007 asi máš pravdu. Príliš to analyzujem.
@otazka1 práveže on mne povedal ze aby som mu ja neušla. Ale máš pravdu.

martinellacka
28. feb 2023

Ma svoj vek, tuzi po dietati a ty to vies. Hovori ti len to, co citi a po com mu srdce pisti. Toto, zial, byva dovodom viacerych vztahov, mali by ste si to asi ujasnit. Ak sa vsak nadovsetko lubite, tak to nemoze stat medzi vami. A ty mas kolko rokov? Si si ista, ze druhe dieta uz v zivote mat nechces?

autor
28. feb 2023

@martinellacka ale ved ja chcem dieťa. Ja som mu nikdy nepovedala ze nie. Len ma zarazila odpoveď ze teraz nerozmýšľal o rozchode lebo sa ešte bude pokúšať o dieťa. Ale čo keď sa nepodarí. Nájde inú? Neviem. Aši naozaj príliš analyzujem

simona20201309
28. feb 2023

Predpokladám, že ty na gynekologické prehliadky chodíš. Po tejto stránke si ôk? A co on? Bol už na vyšetrení? Je ochotný podstúpiť vyšetrenia? Kľudne môže byť problém ak v ňom.

melanta
28. feb 2023

Ak by si nemala dieťa, chcela ho a partner by nemohol mať, ostala by si s ním a obetovala by si pre vzťah vás dvoch to, že nebudeš mať dieťa? Väčšina žien by to neurobila. Takmer žiadna asi. Tak prečo sa čudujeme, ak rovnaký postoj má aj muž? Má 43 rokov, dokedy má čakať? Do 60?

autor
28. feb 2023

@simona20201309 no to som mu tiež už povedala. Keďže ja už dieťa mam môže byt chyba aj v ňom.

zuzizu2
28. feb 2023

Tak je dobre, ze ti povedal narovinu, co chce. Je to na tebe ako sa k tomu postavis, ako to vezmes, ujasni si, co chces, ci s nim chces byt, ci chces s nim mat dieta a je to vybavene.

simona20201309
28. feb 2023

Tak potom ho posli na vysetrenia. Povedz ze ty si po zdravotnej stránke v poriadku.
Trochu mi to pripadá tak, ze sa len vyhovára. Inak vám to klape? Len téma dieťa je u vás problém?

sense
28. feb 2023

Aj môj chce dieťa aj mam za sebou Má, dokonca sme obaja v poriadku. Len spolu nám to akosi "nejde". Ale ja už mám vek kedy som si povedala ze po tomto veku už nie. A tiez som mu povedala ze jednoducho pochopím ak bude chcieť rozchod kvôli tomu lebo on chce à ja už nie (keďže sa doteraz nepodarilo), možno mu da dieťa ina.
Na tvojom sa nepáči akurát ta podmienka. Ze svadba až keď bude dieťa. Vzhľadom na moju povahu by som mu povedala ze potom už svadba nebude a všetky moje deti sa budú volať rovnako

zmrzlinka2021
28. feb 2023

@beata_k Pokial su ludia este len frajeri, vzdy je lepsie sa rozísť, ako za kazdu cenu ísť do váznych veci ako manzelstvo, deti a potom sa trápiť a hlavne si to odnesú tie deti, ktore fakt zza nič nemozu.
Chodenie nie je vazne rozhodnutie na cely zivot, je to čas na vzajomne spoznavanie sa a zistenie, či ideme do toho na celý život, ale si podáme ruky a zaprajeme vela stastia.

Strana
z3