Polovička a názor na deti

3. feb 2023

Ahoj, riesime už nejaký čas s polovickou to ako sa rozchádzame v názoroch na deti.

Zijeme spolu už nejaký ten rok vzťah mame dobrý, priatel je pozorný pomáhame si podporujeme. Z finančného hľadiska sa mame nadstandartne dobre, obaja mame napriek nášmu veku, dovolím si povedat pekne platene zamestnania. Zatial žiadne záväzky byvame v byte jeho rodiny (sú majetnejsi) a teda nemusíme riešiť podnájom a podobne.

Ja by som rada babatko nie hneď ale za pár rokov si to viem predstavit, určite by som chcela najskor vlastne bývanie a potom by som brala aspoň jedno. Priatel je v tomto vsak úplne iný. Má 28rokov a čo sa týka deti sam mi povie že kým má spoznal vôbec sa nad tým nezamýšľal, že na to nikdy velmi nebol. Je dost kariérista chcel by sa ešte nejak vypracovať ale nieje mi schopný povedat či vôbec dieťa niekedy mat bude chciet.

Moja otazka teda znie baby mali ste takyto problem? Že vás muz nevedel zlepšilo sa to časom?

Dala som mu ešte tento rok aby sa mi vyjadril. Aby mi povedal aspoň čo ho bude za pár rokov 4-5 chciet. Bojím sa že sa na tomto jednoducho rozídeme. A nepojde to inak a budeme musieť od seba.

dzulli1980
3. feb 2023

Pozri, Ty chceš, on nevie, či chce, možno atď. ... takto to môže točiť ďalších x-rokov ... treba sa na to pozrieť reálne ... takže pokiaľ chceš mať deti, nájdi si takého, ktorý to bude cítiť rovnako ako Ty ... aby sa nestalo, že ten čas prešvihneš.

autor
3. feb 2023

@dzulli1980 no práve preto som mu povedala že mu dávam tento rok ešte. Sam mi povedal že má tahat za nos nechce, nechce plytvať mojim časom :( ja sa vsak v kutiku duse modlim aby si to rozmyslel

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
3. feb 2023

@jj298 moj má práve velmi dobreho kamaráta s ktorým sú denne v kontakte a ten má na deti úplne odlišný nazor ten by aj teraz bral hneď :( ja si myslím že keby kamarat babo má že by sa mu možno na to pozeralo inak predsa keby o tom hovoril a podobne.

No my sme sa posunuli na začiatku ani pocut niekde dieťa pocul tak oci prevracal. A teraz je to take že síce povie že nevie(mysli si že by to nezvládol) že by nebol dobrý otec to mi sam priznal, ale je to pokrok oproti tomu čo bolo predtým. Ja sa práve bojím aby som roky zivota nepremrhala, ale zas by má mrzelo keby som prisla o šancu vytvorit si rodinu s muzom ktorého milujem a s ktorým si rozumiem Ach jaj. Keď muzi sú niekedy ako deti a spomeleni sú ani nehovorim

autor
3. feb 2023

@jj298 viem že to znie smiesne ale, mame psika od steniatka som ju mala ešte keď sme spolu neboli a spoznali sme sa keď mala 4 mesiace zo začiatku si drzal od nej odstup a teraz ju nosi že je to jeho babatko a že ako ju lubi ona ho má už radšej ako mna pomaly a vidim ako sa stara denne, viem že sa to porovnat nedá ale starostlivý je a velmi koľko krat až neverim ako sa za ten čas zmenil čo je so mnou. A i tak povie že by mu to neslo

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreakotesova
3. feb 2023

Hlavne sa najskor zaňho vydaj a az potom maj dieťa. Aby si neskoncila ako matka samozivitelka bez bytu a s dieťaťom...

lily14
3. feb 2023

A ty máš aký vek?

1gabriela13
3. feb 2023

Ono je to ťažké,niektorí chlapi to nevedia ani ako 35 ročný 🙈ja keď som chcela,muž bol taký že môže byť aj nemusí. A ja som už bola totálne prepnuta že veľmi chcem . Keď sa narodila dcéra,po pol roku chcel už druhé ,čo som si nikdy nemyslela 🙈ale ja som už nechcela. Dodnes zvykne spomenúť druhé dieťa,ale vie,že ja už s istotou nechcem,takže to nejak nerozvijame.

simona20201309
3. feb 2023

To, že si mu dala nejaké ultimátum, je úplne zbytočné zatlačanie do kúta. Ja by som sa rozišla hneď s tým, že ja deti chcem a on nie. Ver mi, že v tej chvíli by hneď vedel, či deti chce, alebo nie. Nemusela by si čakať rok, dozvedela by si sa to okamžite. Ak ta nechá ísť, nestal za to. Ak zabojuje, je tam obrovská šanca, že ťa naozaj miluje a bude chcieť aj deti.
Poznám prípad, ked žena dávala ultimátum a keď sa už naozaj rozhodla pre rozchod, vtedy jej muž sľuboval prisahal že už deti chce, len nech ho neopúšťa- ale ona už bola rozhodnutá. Mala iného. Dnes ma s tým inym tri deti a chalan je dnes starý mládenec.

zuzinka888
3. feb 2023

Teraz ti moze povedat to co chces pocut. No potom moze zmenit nazor na Nie. A co potom? Rocky pomaly utekaju....

anjelicek26
3. feb 2023

Tak podla mna chlapovi nejake - a co chces ty, rozmyslal si? Naznacovanie a kupovanie psa ci ineho domaceho milacika ako "pokus" proste nedocvakne... povedz rovno, ze by si S NIM chcela mat deti a chcela ich mat uz teraz. Povedat to jasne a strucne. On sa zariadi - hlavne bude vediet, co chces ty... taketo tancovanie okolo toho nepomoze nikomu...bud rozchod, alebo sa posuniete dalej, samozrejme mu treba dat cas sa nad tym zamysliet, ale svoje stanovisko proste povedat jasne, nie, ze cakat ako na spasenie, kym sa konecne rozsvieti a prijde s tym sam...

terezka1947
4. feb 2023

No je to dosť vážny vzťahový problém.
A my sme si priateľom už počas chodenia zodpovedali vážne vzťahové otázky... deti,.náboženstvo,potenciálne bývanie,naše názory na rôzne situácie...až potom sme na základe toho rozvíjali vzťah. Nebývali sme spolu,rovno sme sa zosobášili.
Ako môžeš začať s niekým bývať a nevedieť o Tom,ale názory má na podstatné veci?
Dávať ultimátum je hlúposť,keď aj ti povie áno,nikdy nebudeš vedieť,či nie z donútenia,atd
Myslím,že ty si tu už písala....nepíše ten tvoj priateľ knihy?

h2
4. feb 2023

@andreakotesova Ako ju vydaj ochráni pred prípadným osudom matky samoživiteľky bez bytu a s dieťaťom?

hipuska
4. feb 2023

Akože, nehnevaj sa. Ale načo ti je informácia, že za 4-5 rokov by možno chcel dieťa? Ešte tomu dávaš aj konkrétny čas. Kľudne ti môže povedať ano a pravda môže byť niekde úplne inde. Má 28 rokov, fakt sa ešte nemusí zamýšľať nad založením rodiny. Z teba mám pocit, žeby si to dieťatko chcela hneď. Takže si to ujasni najskôr v sebe, kedy vlastne to dieťa chces a podľa toho konaj ďalej. Je fakt len mala skupina ľudí, ktorí dieťa časom nebudú chcieť vôbec. A chlapi neradi plánujú týžden dopredu nie 5 rokov. Vsimaj si ako sa správa k iným deťom, ako ich prijíma a tak.

milanemila
4. feb 2023

Z toho co pises mam pocit, ze mozno sa iba boji, ci by to zvladol, ci by sa nezmenil vas vztah atd. Mozno ho skus len jemne povzbudzovat, ze si myslis, ze by mu to slo, ze by bol dobry ocko atd. Neviem na kazdeho plati nieco ine 🤷🏼‍♀️ Urcite ho netreba do toho nasilu tlacit, ale zase treba mysliet aj na seba. On ked si v 45 zmysli, ze ano deti chcem, tak pre teba to uz pravdepodobne bude pase. Ja mam mamzela o6 rokov starsieho, tak aj to je mozno trosku vyhoda, ze chcel mat babo v takom case, ked ja som bola este v dobrom veku. Moj plan bol v 30 mat odrodene a hotovo :D tak to aj vyslo, teraz budeme mat druhe babo a potom sa mozem sustredit aj na karieru aj este mame obidvaja vela trpezlivosti a energie s nimi sportovat, cestovat, blaznit sa a tak 🙂 Drzim palce, nech sa to to uprace a dockas sa babatka s muzom, kt lubis ;)

melanta
4. feb 2023

Súhlasím s názorom, že mala si hneď teraz povedať "chceš - nechceš" a ak nie, ukončiť to. Takto si mu dala ďalší rok, kedy to nemusí riešiť a ver že áno nebude a tu si sa o ďalší rok pripravila. Navyše, ste spolu pár rokov. Tak riešte bývanie. Ak nechce, lebo takto mu to vyhovuje, kúp si svoje vlastné a keď ho budeš mať, odsťahuj sa tam. A buď pôjde s tebou alebo nie. Poznám pár, majú po 40 a deti nemajú. Pretože on stále hovoril ešte 2 roky kým toto a ono. A ona mu ich vždy dala. Dnes má ona cez 40 a deti už mať nebudú, lebo teraz je jeho argument, že nie je zodpovedné mať deti v takom veku.

blondtana
4. feb 2023

Môj muž tiež nechcel deti, doslova nechcel, vraj aj jeho rodičia nepočítajú s vnučatami od neho, ale potom, časom, pod vplyvom okolností si prestal dávať pozor, že mu to príde ako prirodzený vývoj vzťahu, mať dieťa a keď bol na prvom sone, tak som ho šťastnejšieho nevidela a teraz malého zbožňuje, ľúbi nadovšetko a malý zbožňuje jeho, čo na tom, že nikdy nemal vzťah k iným deťom, krv nie je voda, teraz ľutuje, že skôr do toho nešiel, že tak dlho čakal a odporúča to aj ostatným kamarátom 😉
PS: väčšina mužov v okolí sa začali o deti pokúšať v 34 rokoch, ten môj paradoxne tiež, možno niektorí dozrievajú na rodinu až neskôr

natalka13
4. feb 2023

Cakat na jeho vyjadrenie rok a potom zas 3-4 roky s dietatom je loteria.
Ked nechce tak nechce a oodla toho sa zariad. Ze niekto zrazu pocitil tuzbu mat dieta nic neznamena, tvoj ju nikdy nemusi mat, a moze ta aj s dietatom opustit.
A moze byt naj otec. Cakat by si mozno mohla keby ste mali 18.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkine_terapie
5. feb 2023

Autorka: To ci deti chce alebo nie proste clovek vie. Aj ked ich nechce hned, aj ked ich nechce s tym s kym prave je, aj ked ma strach, ale vie, ze ich RAZ mat chce. Toto proste vies ci ano alebo nie. Ak to niekto "nevie" zvycajne je to tym, ze ich bud naozaj nechce alebo ich nechce s dotycnym/dotycnou s ktorou je aktualne. Nema vyznam davat rocne/dvojrocne/pätrocne sance. Ujasni si do akeho veku ty deti chces, na rovinu si to s nim vydiskutuj. Nie stylom, ja chce do 30 a ak nie, tak sa s tebou rozidem. To by bol natlak a nemas istotu, ze partner ti to neslubi iba preto, aby si s nim este zostala. Skor ja to citim takto a ty ako? Ked budes vediet jeho verziu, zariadis sa.