icon

Názor na situáciu - priateľ chce dieťa

28. feb 2023

Ahojte. Mam priateľa ktorý má už cez 43 rokov ale je bezdetny i keď deti vždy chcel. Sme spolu už niekoľko rokov ale zatiaľ sa nám nezadarilo ani to nejak extremne este neriesime. Ja už syna mam z predchádzajúceho vzťahu. Stará sa o neho, to nemôžem povedať. Aj o mňa. Byvame u neho, teda v jeho dome. Ale dala som mu otazku ze co ak sa nám nepodari, či sa rozideme a nájde si inú aby mu dala dieťa. On mi na to odpovedal ze teraz nad tým nerozmýšľal. Ale ani to nevylúčil l, to samozrejme nepovedal. Ja som nadobudla neskutočný dojem ze je s nami len aby som mu dala dieťa. Stále hovorí len o dieťati. Tiež ze si ma vezme až po dieťati, zasnubeny sme. Proste stále len dieťa. A ako on chce dieťa. Proste len o tomto. Jednoducho mi jeho odpoveď prišla ze nad tým teraz neuvazu ze možno v budúcnosti. Som o dosť od neho mladšia. Cele mi to príde ze hľadal mladšiu aby mu dala dieťa a ak sa nepodarí tak bude hľadať inde. Prosím nezabije ma za túto tému len sa nemam s kým o tom porozprávať.

Strana
z3
zmrzlinka2021
28. feb 2023

@beata_k Urcite nie 100 % rozvedených, ale zial velmi vela z ních áno. Si vezmi, máš 28, všetky kamošky povydávané a tehotné, ty mas frajera uz 2 roky, ziadna sláva ale uz nechces riskovať, že budes single a budes sa musiet ulakomit na hocikoho dalsieho. A pravdaze prvé dieta chces mat do 30.
Toto je bezne zmyslanie vacsiny zien

beata_k
28. feb 2023

@zmrzlinka2021 Fuuu po 2 rokoch by ma do svadby nedostal ani par volov 😄

zmrzlinka2021
28. feb 2023

@beata_k tak my sme sa brali po 2 rokov tiez - naco donekonecna spolu chodit? Vzali sme sa a zacali sme spolu fungovat v jednej domacnosti ako rodina. A zasnubenie bolo po roku.

vilma7
28. feb 2023

Nebrala by som to zas tak tragicky ako to vyznelo.
Určite by s tebou nebol roky, keby ťa chcel.len na dieťa, ale jeho túžbu po dieťati tiež musíš, mala by si, chápať.

Ja keď som sa s mojim zoznámila, bola prvá otázka, či chcem deti, lebo nechce strácať čas. Mali sme obaja 38. A ostali sme spolu a je to úžasný otec.

drzaopica
28. feb 2023

Chce dieta je to biologicky dane.Casom bud pristanes, alebo si najde inu s ktorou zalozi rodinu

elenka74
28. feb 2023

Tvoj priateľ sa nechová ako chápavý, zamilovaný muž. Je pochopiteľné, že chce dieťa, ale mal sa vyjadriť štýlom, že ak žiadne nebude, život ide ďalej a bude ťa milovať aj tak.

katkami123
28. feb 2023

@lenocka8894

@sense
Ja si myslím, že z môjho príspevku je úplne jasné, ze kedže sú spolu 4 roky, rok sa snažia a nič, ten spermiograf už mohol byť dávno urobený. Má túžbu po dieťati, svadbu podmieňuje tiež dieťaťom, očividne sa im vôbec nedarí, tak tam mal byť už naklusaný. A nie zrat doma nervy priateľke dieťaťom a ani nevie ako sú na tom jeho spermie, veď je to už starý chren.

sense
28. feb 2023

@katkami123 ved píše ze sa snažia rok a nie 4. Spolu sú 4 roky. Ci ty si stretla tvojho chlapa a hneď ste sa snažili o dieťa.

katkami123
28. feb 2023

@sense
To je dosť dlhá doba, nemyslíš, keď sa rok nedarí? Z môjho pohladu určite a on ma svoj vek, toto si mal poriešiť, hneď ako sa chcel snažiť a rozhodol sa pre dieťa či ho vôbec môže mať. Zbytocne tými rečami šikanuje priateľku.

sense
28. feb 2023

@katkami123 tak ono sú páry kt to nechávajú na prirodu a nie ze povedia si ideme sa snažiť a pomaly sú v reprodukcnom centre. Ale beriem ze sú ženy kt spoznajú chlapa a už im tikaju biologické hodiny a ocuravaju testy 5 min po styku. A tým ze mala biochemické tak to zatiaľ tak neriešili keďže zjavne sa podarilo vajíčko oplodnit. Teraz sa snažia rok a mali by sa porozprávať co ďalej ci to nechajú na prirodu alebo to budú riešiť medicínsky. A tam sa spermiogram nevyhne. Chlap kt po dieťati naozaj túži naň pôjde, len nie každému to hneď napadne ale treba mu to navrhnúť. My ženy rozmýšľame inak ako muži. Dokonca aj túžbu po dieťati prejavujeme inak ako muži.
By si sa čudovala koľko chlapov si myslí že žena môže otehotnieť kedykoľvek obrazne povedané a prídu na ró ze ti tak nie je keď začne byť sex na povel

A z jednej nešťastnej poznámky si vydedukovala ze sikanuje zenu. Autorka nikde nepíše ze dáva za vinu jej ze sa im ešte nepodarilo

tt247
28. feb 2023

@drzaopica Treba čítať. Autorka sa s ním o to dieťa snaží už rok. A nič. A pán nejde na vyšetrenia, len skrátka chce dieťa.

katkami123
28. feb 2023

@sense
Z toho, čo tu autorka píše, si myslím, že ona problém nebude. Stále je mladá, dieťa ma, čiže aj plodná. Skôr on bude problém, kedže má cez 43 + a nič do teraz, žiaden potomok, bolo by zaujimave tiež vedieť na čom jeho predchádzajúce vzťahy krachli. A uvedomiť si až po 43 rokoch (asi aj viac, kedže autorka presný vek neuvádza), že chce dieťa, do teraz bol kde? To sa mu v takom veku bude chciet behať okolo novorodenca? Či to bude na autorke a on si odškrtne, že dieťa má? A vekom sa spermie zhoršujú, toto si mal zistiť. Zas na autorkinom mieste, ja by som IFV nepodstupovala kvôli nemu, lebo sa on neskoro zobudil, je to veľký zásah do tela, navyše, keď svadbu podmieňuje dieťaťom, veď to je vydieranie. Čím ju bude neskôr podmieňovať? Buď sa chce ženiť alebo nechce.

katkami123
28. feb 2023

@sense
Mám z teba pocit, že už iba z toho princípu musíš prekrúcať, čo tu píšem. Druhy prípad je, že naozaj nevieš čítať s porozumením, ale verím tomu prvému. Svoje príspevky tu vždy píšem naschval tak, aby ich pochopil aj žiak 1. ročníka ZŠ.

Autorka tu píše, že len v kuse omieľa o dieťati, svadbu podmieňuje dieťaťom (toto ti tu píšem už v 3. príspevku), pripadá si už ako inkubátor pre dieta, ale podľa teba to je nevinná poznámka. Áno, šikanuje ju týmto. Pochopila si to? Ak nie, vysvetlím ti to inak, ešte jednoduchšie.

drzaopica
28. feb 2023

@tt247 to som necitala.Tak, ked chce nech sa rozhybe.Spermiogram je to najmenej moze mat nekvalitne spermie aj autrorka problem po roku treba patrat po pricinach.Citala som len uvod to je dot podstatna vec, ze odmieta vysetrenie

drzaopica
28. feb 2023

@katkami123 bezne maju chlapi po 40 tke deti

autor
28. feb 2023

@sense už som mu navrhla vyšetrenie povedal ze pôjde. A samozrejme mi nedáva za vinu ze sa neudrzalo. Ešte to nieje celkom rok no od mája.
@katkami123 on chcel dieťa aj s predchádzajúcou partnerkou ale ona nie. Ona celkovo nechcela deti ani ich doteraz nemá. Na tom krachom jeho vzťah, čiže aj chápem ze to dieťa chce. Ale neviem. Ja mam syna. Nehovorím ze nechcem druhé ale tiež mi to vŕta v hlave ze ak nebude tak čo pôjde o doma ďalej? Musím si to s nim riadne vysvetliť. Aj môj doktor navrhol aby sa dal vyšetriť lebo vo mne problém nevidí keď ze ja mam syna. A inak žiadne problémy.

sense
28. feb 2023

@katkami123 to ze omiela o dieťati neznamená ze ju sikanuje... Ale z principu musíš prekrucat.... Ale nemusíš na mňa vôbec reagovať, ty máš iný názor ja iný, a to neznamená ze len tvoj alebo len môj je správny a ako vidíš resp čítaš tak so spermiogramom súhlasil.... A dokonca sa ešte nesnažia ani len rok, keďže začali v maji
A okrem toho potom aj každá druhá tu co tlači muža do dieťaťa a chce od muža sex na povel lebo ovulácia, ho v podstate sikanuje, lebo mu stále pili uši dietatom
Pekný večer ti prajem...

katkami123
28. feb 2023

@sense
Po pravde, tieto problémy nepoznám, prvé aj druhé tehotenstvo vzniklo hneď na 1x snaženia na ovulaciu. Nepoznám naháňať manžela na ovulaciu a v podstate ani snaženie sa, u mna to bolo vždy hneď. Preto mame asi aj tie odlišne názory. Mala som známe, ktoré toto riešili, rozoberať to tu dopodrobna nebudem, len toľko, že tí chlapi niekedy ich plodne dni už sabotovali, lebo sami cítili z ich strany až chorobný tlak. Preto mi príde z môjho pohladu snažiť sa rok (necelý) dlha doba a nijak inak to ani len neriešiť. Ale zas na druhej strane ja by som na toto nepristúpila, bol by tam vážny rozhovor. Tiež by som si pripadala len ako nejaký plnič túžob a chodiaci inkubátor s tým, ze kde sú moje sny a túžby.

elistek13
2. mar 2023

Hlavne o tomto sa treba rozpravat, dnes je tych problemo vela, vela parov ma problemy aby sa to podarilo, ale treba si ujasnit, ci som s niekym pre to, ze chcem byt, lebo ho mam rad alebo len kvoli tomu ze chcem dieta.

Strana
z3