icon

Názor na to, že partner nechce prebalovať, kŕmiť, obliekať...

17. dec 2022

Čo by ste si pomysleli, keby vám váš partner pri rozhovore o deťoch do budúcna povedal, že prečo by ich mal on prebalovať,kŕmiť,obliekať,kúpať, keď vy ste tiež doma.

zdenkastanka
17. dec 2022

Ze nech teda nechce ani dieta... a ze s nim ako otcom ani nepocitam. By som mu povedala.

mandzula
17. dec 2022

@morgane1975 no vies, ta pomoc s dietatom nie je len o pomoci samotnej, je aj o budovani vztahu s dietatom. A predstav si, ze si dolames ruku, nohu, ides do nemocnice, nehovoriac o tom, ze potrebujes obcas aj niekam vypadnut bez dietata, a muz mu zrazu nevie ani pancuchy obliect, lebo to nikdy nerobil. Moj muz sa o dieta staral rovnako ako ja, lebo chcel, lebo si bol vedomy, ze nesedi na Olympe zivitela rodiny.

saxana000
17. dec 2022

Oni toho nakecaju a nakoniec sa prvi hrni..moj neprebaloval ani nekupal kym bola dcerka uplne malinka.cca do pol roka.ale venoval sa jej zahral sa s nou.postupne sa osmelil aj nakrmil aj okupal aj nohavickove plienky zvladol.

amelia89
17. dec 2022

@morgane1975 co? co to ma spolocne s urevanymi dietatom a rezimom? aj keby dieta bolo kludne rovnako sa ma starat muz. Nikto nikde nevyplakava ale narozdiel od teba maju zeny rovnocenneho partnera ktory si ich vazi aj bez make upu a full servisu lebo pan velkomozny prisiel domov. Hej zvladali a deti jebli do choditka a obkladali vankusmi aby sedelo a ty si si make up mohla ist robit🙄🙄🙄

heln
17. dec 2022

preco by mal prezlieka a prebalovat? lebo je otec
preco by som ja mala umyvat zachod? nie som predsa upratovacka
preco by som mala muzovi prat spodary? nie som jeho chyzna,nech si perie sam
atd atd

morgane1975
17. dec 2022

@amelia89 kym som si robila makeup moje dieta spalo v kociku. Spalo preto lebo malo rezim. Dnes je z neho vysokoskolak na ktoreho som hrda. Vy si robte ako chcete.

amelia89
17. dec 2022

@morgane1975 aha ok,uz to chapem. ak mi bude ponahat muz,nedajboze dieta nema tak nastaveny rezim aby som si stihla make up spravit tak z neho nebude vysokoskolak. Uz tomu vsetkemu rozumiem.

Chudak tvoja buduca nevesta,ty si presne jedna z tych co po synovi aj tanier zo stola zobere lebo ved preco by to mal robit on ked si tam ty 🙄

aceris
17. dec 2022

Po vlastnej skusenosti by som to brala s rezervou🤣 moj muz vzdy vravel ze on nebude utierat okadene zadky a prebalovat. Ze jedine v plynovej maske raz za cas. Odkedy mame deti, tak ak je doma, vsetky pokakane plienky su jeho a bez akehokolvek mrmlania prebali....ale zas pripad od pripadu. Niektory chlap to moze mysliet vazne, iny ma len silacke reci. Sama si musis poznat do ktorej skupiny asi patri.

stanzi
17. dec 2022

@morgane1975 “ tak pocas MD ked je zena doma tak je normalne ze domacnost je na nej”….cize chlap ma sichtu 8 hodin denne a zena 16-24, ano? Co potom vlastne ten chlap ma robit, ked pride z prace, ked zena ho nema otravovat s nejakou domacnostou alebo nedajboze prebalovanim? Oddychovat alebo venovat sa zalubam? A zena sa im bude venovat kedy…?
Ano, ocakavam od muza, ze ked pride z prace tak nebude mat problem prebalit dieta alebo vylozit umyvacku. Nehovorim, ze na neho hodim domacnost alebo dieta po cely zvysok dna, ale ozaj si nemyslim, ze to, ze som na MD/RD znamena, ze mam vsetko robit stale sama. Nie som stroj, ani sluzka.

mikadooo
17. dec 2022

Nič. Zasmiala by som sa na tom. Ja som kedysi vykrikovala, že ja teda určite variť nebudem. Keď bude chcieť chlap varenú stravu, bude si musieť navariť sám. Holt, život ma naučil 😁. Ale keď je ten tvoj taký mudrlant, tak by som na tvojom mieste teda rada vedela, aké práce teda BUDE robiť, keď budeš doma. Napríklad môj chlap vyššie uvedené činnosti robil minimálne, takmer vôbec. Zato chodil kočíkovať, každý víkend povysával, pozmýval, utrel prach a často večer umyl riady, čo ja som už nevládala a zaspala s dieťaťom. Takže - mne to nevadilo, že ten môj zrovna nechcel prebaľovať, kŕmiť a obliekať. (Kúpať kúpal, to bola jeho záležitosť, ale to vzniklo tak, že ja som z toho mala nervy a jemu to nevadilo, takže tam si to chlapsky vzal na svoje plecia a ja som mu len asistovala).

vevesh
17. dec 2022

Ako samo o sebe by mi to nevadilo-nie kazdy je na to stavany, len by som sa opytala, co z domacich prac bude na oplatku robit on alebo ci mi zaplati vypomoc v domacnosti. Ja sa budem starat vylucne o dieta, teda ked on nechce😝😝 ak ani jedno z uvedeneho, tak pa pa....

heln
17. dec 2022

@morgane1975 poviem to takto aj tebe aj autorke, muz a zena, resp. manzelia su si podla zakona o rodine rovni v pravach a povinnostiach, to znamena, ze aj na fungovani domacnosti a starostlivosti o deti sa maju podielat rovnakym dielom. samozrejme, ze ked je zena doma, tak toho robi viac, ale to neznamena, ze ked pride muz z prace, ze by nemal pohnut ani prstom.

vevesh
17. dec 2022

@morgane1975 asi si mala nenarocne dieta😉moje prostredne trpelo nespavostou (spalo raz za 24-36h aj to 4 hodin,) a s kombinaciou vymyselnik na ntu, by si si veru ani ten mejkap neurobila, lebo by si uz asi ani dieta nemala🙈🙉🙊🙈🙈

natalala
17. dec 2022

Ja by som mu povedala, ze teda preco by som ja mala varit, prat a upratovat, ked je on tiez doma 🤷🏼‍♀️ starostlivost o doeta sa deli, nie preto ze by to zena sama nebola schopna zvladnut, ale preto aby si obidvaja rpdicia vybudovali k diettu vztah a vedeli plnohodnotne “zatupit” jeden druheho.

aurora33
17. dec 2022

@morgane1975 som šťastná že nežijem v dobe v alej si žila ty. Teraz je normalne že chlap príde z prace a venuje sa deťom. Kocikuje prevaľuje uspáva, ved su to aj jeho deti. Či ten tvoj vysokoškolák bol tak naprogramovaný že pri otcovi netlačil do plienky?

elisebah91
17. dec 2022

Neviem čo by som mu povedala, môj muž nekrmil, nekupal a neprebalival, neobliekla dieťa kým bolo malé (do roka) lebo sa bál, že mu ,,polame ručičky,, staršie deti aj okupe, aj im dá jesť, aj ich oblečie aj iné...

nafka0483
17. dec 2022

@morgane1975 Co ma spolocny rezim dietata s tym, ze sa o neho treba starat a ze sa treba starat o domacnost?

Akoze ked ma dieta rezim, tak zrazu netreba robit domace prace a dieta sa nemusi prebalovat ci co si tym chcela povedat?

morgane1975
17. dec 2022

@aurora33 mali sme system a dieta sme vychovavali. Dnes je to naopak. Ja som stastna ze nezijem v tejto blaznivej dobe kde sa rodicia boja nastavit detom hranice. Mne je to jedno nech si kazdy robi ako chce. Mne by prislo blbe ziadat od partnera este pomoc ked som cely den doma. A pomohol by.

aurora33
17. dec 2022

@morgane1975 ale to nie je žiadať pomoc. Partner sa ma starat o dieťa automaticky.

katka700
17. dec 2022

Že ho treba kopnúť do zadnice a nájsť niekoho čo nie je zabetonovany v minulom storočí.

mandzula
17. dec 2022

@morgane1975 ja by som to pomocou ani nenazyvala, je to proste normalna vec, ze o spolocne dieta sa staraju obaja. A bez toho, aby sme o to chlapa museli extra ziadat, pretoze, ak si zenu vazi a dieta lubi, je to pre neho prirodzene.

0silvia0
17. dec 2022

@morgane1975 aha, ty mas uz velke dieta, ja mam tiez uz dospele deti a mozem potvrdit, ze pred 20+ rokmi deti prebalovali len velmi otcovske typy muzov. Nebolo to pravidlo. Skor vynimka, dokonca suseda sa mi priznala, ze jej sa zda nevhodne aby otec-muz prebaloval dceru, ze jej je z toho trapne a nikdy by to nedovolila.
Moj muz tiez neprebaloval, ale inak sa normalne vedel postarat, uvarit, nakrmit.
Ja som velmi rada, ze su muzi-otcovia zaangazovani v dnesnej dobe do vsetkych cinnosti. Vy, co ste mladsie, sa spytajte svojich otcov, ci prebalovali.

mandzula
17. dec 2022

@0silvia0 moj otec isto neprebaloval, ale on bol presne z tych, ktori si mysleli a aj doteraz myslia, ze deti su hlavne zenina starost. Kedze som to cele detstvo a pubertu vnimala, bolo mi jasne, ze s takym typom muza ja zit nebudem, lebo ma tento postoj uraza.

0silvia0
17. dec 2022

@mandzula moj otec bol velmi otcovsky typ, venoval sa nam viac ako mama. K nemu som mala vzdy blizsie ako k mame. Ale veru netusim ci nas prebaloval, musim sa ho spytat.

mjk40
17. dec 2022

že na deti ešte nedozrel. V týchto veciach musí chlap vedieť ženu zastúpiť na 90%. Radšej si s ním deti nerobte alebo počkajte pokiaľ zmení názor. Prípadne si nájdite iného na tieto úlohy vhodného.

liljana
17. dec 2022

Je to taka ista "genialna" myslienka, ako ked zena povie, ze jej uloha je byt iba matka a sediet doma s detmi a jeho povinnost je financne zabezpecovat. Idealne poslat takych ludi zavcasu na reklamaciu k rodicom.

lb1984
17. dec 2022

Ze asi nevie co hovorí 😉

viestta
17. dec 2022

@morgane1975 len toľko ti napíšem, že ak si takto vychovala sv0jho syna, už teraz ľutujem tvoju nevestu. Aj kvôli tomu, že synacik nemusí pomáhať, však mama to zvládla a aj svokra co bude múdro at o lenivé neveste. Ak je to tvoje dieťa dievča, dúfajme, že bude mať dosť sebevedomie aby nenechala so sebou zametat a nebude robiť mužovi sluzku

kiki234
17. dec 2022

Autorka nikde nepises aky masmpocit z toho ty. Takze aky je tvoj nazor bez ohladu na muzov a na komentare? Ako to citis ty? Potvrdili ti komentare tvoj nazor?

viestta
17. dec 2022

@aurora33 áno, presne tak. Muž môže pomôcť susedovi narúbať drevo. Svojej vlastnej žene nepomáha ani s domácnosťou, ani s nákupmi, ani s dieťaťom. On sa podieľa na chode spoločnej domácnosti, výchove vlastných detí a aj na starostlivosti o ne.