icon

Názor na to, že partner nechce prebalovať, kŕmiť, obliekať...

17. dec 2022

Čo by ste si pomysleli, keby vám váš partner pri rozhovore o deťoch do budúcna povedal, že prečo by ich mal on prebalovať,kŕmiť,obliekať,kúpať, keď vy ste tiež doma.

Strana
z8
joannita
17. dec 2022

@katka700 a ty si citala vsetko co som napisala? Precitaj si. Mam deti 2 a ani z rychlika to niesu anjelici. Zazivame si bezsenne noci, zuby, koliky, refluxy, horucky, uplakane noci. Druha dcera ma rok a je to maly terminator ktory neobseni, obhryzeny cely byt, vylieza na stolicky a mozem ti sem dat celu A4 ze idealne to nieje.
Rano sa budim nevyspata (si predstav 😂)
A predstav si 😱 ze mam navarene, upratane o dieta postarane a dokonca aj o to starsie. A predstav si ze niekedy ked spi, tak aj telku si pozriem 😱
Hovorim stale, nevyspata s deckom doma das vsetko. Ist do vyspata do roboty je OVELA narocnejsie.
Akoze, tuto je to tak na MK, ze ked nejaka tu prizna ze materska s 1 dietatom je lahodka, ostatne jej to vacsinou neodpustia a silou mocou sa snazia spochybnit ju.
Takze..... Ja aj napriek tomu stale tvrdim..... Materska dovolenka je naozaj dovolenka!!! Tolko veci ako na materskej som nikdy nestihla! 👌❤️ Nie, nehambim sa za to! 😂

amelia89
17. dec 2022

@zoro9836 Dobre no a k veci, kolko tych pokakanych plienok si prebalil ty, kolko tych prikrmov si nachystal a nakrmil, kolko tych prebdenych noci si si odkrutil? Lebo som vlasne ani moc nepochopila ako si svojimi komentarmi prispel k danej teme

evelin2daniels
17. dec 2022

Ja keď toto čítam, tak som tak vďačná za môjho muža 😅 u nás to funguje takto: pracujeme ako tím. Večer napríklad muž porieši večeru pre deti, ja nakŕmim mladšiu a nachystam vitamíny... ideme kúpať, ja dám deti do vane, on medzitým spratuje hračky a nachystá pyžamá. Vytiahnem jedno dieťa z vane, nakrémujem, on dá pyžamo. Ja medzitým vyťahujem druhé z vane, nakrémujem ( muž neznáša krémy 😂), muž pomôže s pyžamom. Ja umyjem zuby a zatvárame sa do izby, každý s jedným dieťaťom 😁 a potom sa už celí šťastní stretávame pred telkou a netflixom 😂 Vďaka Bohu to manžel berie ako samozrejmosť, že musí priložiť ruku k dielu. Takže odporúčam si tieto veci fakt vyjasniť.

lavinis
17. dec 2022

Už by nebol.moj partner
Easy

amelia89
17. dec 2022

@evelin2daniels velmi podobne u nas velmi. Proste tim vo vsetkom. Vdakabohu za to

annm81
17. dec 2022

@joannita No ja ti neviem... keď porovnám MD a prácu, tak v jednom som mala pracovnú dobu obmedzenú zákonom, obedňajšiu prestávku, čas na kávu s kolegami, možnosť vypnúť telefón a spať bez rušenia, k dispozícii kanceláriu, kde bolo ticho, nárok na PN, možnosť dať výpoveď a zmeniť zamestnávateĺa...hádaj kde...

joannita
17. dec 2022

@annm81 asi si mala velmi nenarocnu pracu. Ja taku nemam....

annm81
17. dec 2022

@joannita Na tvoju prácu sa nevzťahuje zákonník práce???

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
joannita
17. dec 2022

@annm81 preboha co ma narocnost prace spolocne so zakonikom prace??

annm81
17. dec 2022

@joannita Tak napr. to, čo som písala o obmedzení pracovnej doby, nároku na prestávky, možnosti nepracovať, ak je človek chorý, možnosti zmeniť zamestnávateľa. Na dieťa sa tak nejako nevzťahuje povinnosť dať mi možnosť nepretržitého pravidelného oddychu, potvrdenie lekára, že mám chripku a je mi na umretie totálne ignoruje.

joannita
17. dec 2022

@annm81 ja moje deti neberiem ako pracu. Asi v tom je zasadny rozdiel medzi nami a presne v tom tkvie nase nepochopenie sa.

annm81
17. dec 2022

@joannita Ale ty si nič nehovorila o tom, čo považuješ za prácu. Len si tvrdila, že materská dovolenka je omnoho menej náročná ako práca a že si počas nej mala množstvo voľného času. Tak asi si mala extrémne kľudné dieťa, ak si ťa vyžadovalo menej ako 8- 10 hodín denne, nemusela si vstávať x krát za noc atď.

joannita
17. dec 2022

@annm81 precitaj si moj koment z 22.34 ake mam "nenarocne" deti.
Jednoducho a proste to beriem inak ako ty a mozno ostatne niektore damy. Je to o pristupe, nastaveni, o tom ci tie deti boli vytuzene po xx rokoch.... Je toho proste vela co ti zmeni optiku na matersku. Je to aj o spravnom zadeleni casu.... Atd atd. A to mam par rokov po 40tke podotykam.
Ja mam velmi narocnu pracu, kde sa nezastavim od rana do konca pracovnej doby. Nemam cas kavickovat s kolegami, som rada ked sa stihnem naobedovat. A milujem svoju pracu, bavi ma.

gabika128
17. dec 2022

@joannita materská je pre každú ženu iná, tak to proste je. Pre mňa je to ťažšie ako život predtým a ako chodenie do práce, teraz s dvoma deťmi oveľa ťažšie. Obmedzené návštevy, obmedzené krúžky atď, nechceš ísť so soplavym dieťaťom ku kamoške, potom konečne keď je dieťa zdravé, kamoška píše že sú chorí. Nemám ani stále navarené a upratané, ani s jedným dieťaťom som nemala, stále sme niekam chodili takže poriadok a varenie som riešila kadejako sa dalo. Muža však naháňam aj po práci keď príde, pretože ak by som sa mala sama o všetko starať niekoľko rokov, veľmi ťažko by mi bolo keby som nastúpila do práce a on by za tie roky bol zvyknutý že má kľud. To by som sa asi zbláznila už. 😂
Takže môj názor, len pekne zapájať muža do všetkého, aj keď je žena doma na materskej, lebo materská raz skončí a potom sa budú obaja veľmi čudovať koľko práce treba doma robiť a že si ju treba rozdeliť.

joannita
17. dec 2022

@gabika128 ano mas pravdu, muza zapajat, ja som ta posledna ktora tvrdi ze nezapajat. Moj muz si so mnou uzil ked sme zacali spolu byvat a nechapal ze zena nieje jedina co sa stara o domacnost. Ja som si ho musela vycvicit aby upratoval.
Moj muz sa zapaja aj teraz ked pride domov, deti okupe, veceru urobi, proste co treba, bez reci.
O tom ci je materska narocna som zacala z dovodu, ze niektore tu opisuju matersku s 1 dietatom ako galeje co ja teda neviem pochopit a nikdy nepochopim. Ale dovody tu pisem hore, od coho vserkeho to zavisi

annm81
17. dec 2022

@joannita
Ja mám rada aj svoju prácu aj svoje deti. Obe som si vybrala dobrovoľne, ale jednoducho v práci mám nekonečne väčšiu slobodu a možnosti ako v materstve. Pred zamestnávateľom ma chránia zákony, pred dieťaťom nie. Pracovná doba má na rozdiel od starostlivosti o deti obmedzenia. Môžem si konkrétne vybrať, za akých podmienok a kde budem pracovať, s dieťaťom som nepodpísala zmluvu o jeho povinnostiach a ani som si nemohla vopred vybrať, aké to dieťa bude.

Ty si začala s tým, že materská s jedným dieťaťom je pohodička, lebo si vieš správne zadeliť čas a máš pozitívny prístup. Čo ti teda bráni správne si zadeliť pracovný čas a mať k práci pozitívny prístup? Alebo si nájsť takú prácu, v ktorej to bude pohoda? Ak si to dokázala s vraj náročnými deťmi, hravo to zvládneš v akomkoľvek zamestnaní, kde zamestnávateĺ dodržuje zákony.

Inak k tým galejám. Ja som to s prvým dieťaťo tak mala - odopieranie spánku na úkor dlhotrvajúcej práce z ktorej nemôžeš odísť... nie je to presme definícia galejí??

joannita
17. dec 2022

@annm81 preboha zenska, ty necitas co pisem? 😂
Ved si precitaj ze som napisala ze MILUJEM svoju pracu a bavi ma? 🤦‍♀️
Logicky ju asi menit nechcem? Pre mna nerovna sa malo roboty super robota.
Ale pod, daj este nieco.... 😃

gabika128
17. dec 2022

@joannita galeje 😂 áno aj ja by som to z môjho pohľadu tak popísala 😂😂😂 proste každý to má nastavené inak. Pre mňa je to ťažké z pohľadu stereotypu, upratovanie a varenie dookola a dookola 😫 zabite ma. A tiež únava, choroby, žiadna "dovolenka", 2x denne som totálne spotená kým vôbec vyjdeme z domu 😂
Ešte pár rokov a už budem v stave ruka hore 😁💃🤪

annm81
17. dec 2022

@joannita Ty zjavne nedokážeš čítať s porozumenim a dokonca ani nerozumieš vlastným vetám.

Tvrdila si, že nedokážeš pochopiť, ako môže byť materská náročnejšia ako práca? Tvrdila. Dala som ti jasné dôvody prečo môže - možnosti oddychu a slobodný výber pracovnej náplne. Zamestnávateľ ťa nemôže nútiť pracovať viac, ako je definované v zákonníku práce. Dieťa ťa pokojne donúti pracovať 19+ hodín denne - presne to spravilo moje prvé dieťa. Žiadna legálna práca nemôže byť z tohoto pohľadu náročnejšia ako moja materská. Myslím, že okolo náročného dieťaťa, ktoré denne preplače 5 a viac hodín si ani nešla.

Tvrdila si, že jedno dieťa je nič oproti dvom? Tvrdila. Dala som ti jasný priklad, že stačí aby to náročné dieťa trochu podrástlo, začalo chodiť do škôlky a druhé dieťa bolo naopak pokojné. Zrazu je život s dvoma deťmi neporovnateľne ľahší, ako život s jedným dieťaťom.

Tvrdila si, že porovnávať materskú s galejami (trochu prehnané, povedzme, že materskú so skoro galejami) je nemožné? Tvrdila. Galeje boli nútené práce z ktorých nemôžeš odísť , od dieťaťa tiež nemôžeš odísť (ak nechceme ísť do extrému a hovoriť o vzdaní sa dieťaťa). Odopieranie spánku a oddychu je považované za mučenie (z jasných logických dôvodov) - na galejách často používaná praktika. U náročného dieťaťa tiež. Vystavovanie človeka dlhotrvajúcim hlasným a nepríjemným zvukom je tiež forma mučenia. Plač dieťaťa je jeden z najiritujúcejších zvukov vôbec a náročné dieťa ťažko ukecať, ze potrebuješ zopár dní pauzu.

Čo teda z vyššie uvedeného si netvrdila a čo z mojich proriargumentov je neplatné tvrdenie?

joannita
17. dec 2022

@annm81 prestala som citat v polke druheho odstavca. Prepac ale splietas neskutocne piate cez deviate. Nechapem o co ti ide vlastne, ale prosimta nechaj to uz tak, nemam energiu nieco ti vysvetlovat. Vsetko bolo vyslovene

annm81
17. dec 2022

@joannita Chápem, argumenty došli. .. či vlastne ani neprišli... nevadí, tak teda dobrú noc.

joannita
17. dec 2022

@annm81 juj 😂 ked lepsie zaspis po tejto domnienke, tak necham ta v tom 😂

joannita
17. dec 2022

@annm81 3...2....1......pod daj este posledne slovo 😂

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
18. dec 2022

@joannita súhlasím s @annm81 . Ja si v praci v porovnaní s rodičovstvom oddýchnem a to mám duševne náročnú prácu s presne stanovenými prestávkami.

annm81
18. dec 2022

@katka700 Myslím, že to nie je o tom, či je schopný prijať niektoré z týchto partnerstiev. Asi by v realite prijal čokoľvek. Typický incel má problém s tým, že je to taký zúfalec, že ho žiadna žena nechce. To má vplyv na jeho sebavedomie - považuje sa za škaredého, alebo chudobného, alebo za "len obyčajného bieleho pracujúceho hetero". Namiesto toho, aby sa zamyslel, prečo práve jeho nik nechce, keď mnoho iných chudobných mužov partnerku má, aj veľa tučných plešatých mužov má vzťah a snažil sa pracovať na svojich slabostiach a silných stránkach, tak incel sa utápa vo svojom ublíženectve a obviňuje všetkých okolo - zadaných mužov, ženy, liberalizmus, systém... voči nim obracia svoju nenávisť. Takto ja vidím incelov, ale nie som psychiater. V každom prípade, prečítať si nejaké ich fórum, je teda zážitok. Od číslovania žien aj mužov podľa toho, aký prístup k sexuálnemu uspokojeniu majú, cez presvedčenie, že jedine revolúcia zaruči prirodzené právo každého na sex, po názory, že ženám nepatrí volebné právo... človek najprv váha, či ich ľutovať, či sa na nich smiať. Kým sa nezačíta hlbšie a nenatrafí na peknú kôpku vrážd a útokov z radov členov tohto hnutia.

katka700
18. dec 2022

@annm81 Ďakujem za vysvetlenie, smutné že táto doba je tak naklonená ublíženeckej mentalite a vinenia druhých za absolútne všetky vlastné problémy

drobcek17
20. dec 2022

Chápala by som tomu, keď je v práci tam asi nič iné ani neostáva. Ale aby mi nepomáhal keď je doma, tak by mojim partnerom nebol. Ja mám úžasného manžela a môj syn perfektného otca. Ako náhle prišiel z práce poslal ma ľahnúť si a venoval sa dieťaťu. Do dnes ho sám okupe keď je treba, ide s ním von, hra sa s ním ďaleko viac ako ja. Ja si s ním čítam , kreslím ale napríklad lego neskladam lebo nemám k tomu vzťah. Nikdy sa mi nestalo žeby má zavolal že je pokakany a mám ho prebaliť, toto bola jeho parketa, keďže aj mám slabý žalúdok, ale zvykla som si časom 🤣 teraz je syn väčší takže už tento problém nemáme 🤣 ale teda v okoli sa stretávam s tým ,že muž žene ani dieťa neoblečie, v noci sa odtrepe do druhej izby aby ho dieťa nebudilo, čo mi príde odveci. My ideme von ja sa idem nachystať a manžel zatiaľ vždy syna oblečie a ide von.

Strana
z8