Názor na život nepokrsteného dieťaťa
Má sa nepokrstené dieťa v živote horšie ako to pokrstené? Aký je váš názor ?
Prosím, to sa nepýtaš vážne toto? 😲🙏
Nevidím popravde význam v krste tak preto sa to pýtam
Krstom sa dieťa stáva Bozim dietatom. V duchovnom rozmere a taktiez v duchovnom svete. To je pravý význam krstu vodou.
Nema sa horsie skor naopak. Ja sa skor citim zle, ze ma pokrstili 🤮.
🤣 moje deti nemame pokrstene,ani nebudu. Neplanujem. Nemyslim, ze sa maju zle alebo horsie ako pokrstene.
Ja sama pokrstena som a neviem ci by som mohla povedat,ze som sa mala ako dieta dako extremne lepsie ako ine deti nepomrstene.
Ja tiež pokrstená som ale tiež môj život od detstva jedna katastrofa. Nik v našej rodine sa nesprava ako kresťan. Preto to cítim, že svoju dcéru nechcem dať a chcem vedieť či tie čo ste nedali neľutovali ste to časom ?
A je v tvojom živote Boh? Ak nie je. Nečuduj sa ze je jedna katastrofa.
Ja som rada,ze nemam "Bozie deti", mam nase deti a nic im nechyba. Nemam co lutovat.
@derdia nie je. Snažila som sa ho nájsť aj sme mali dodatočne svadbu v kostole ale necítim to tak. Za všetko zle čo sa mi deje som stratila v neho dôveru. Do kostola nechodím, nemodlime sa nechodím ani na spoveď.
@ha_ha pani píše presne nad mojou odpoveďou, ze nevidí význam v krste... Tak som. Jej napísala jeho význam. Zase IQ MK... Sa prejavilo.
@derdia Každá z nás to pochopila ináč. Ja si myslím, že správne ja, ty zase, že ty. Ale ja sa nejdem s tebou dohadovať, ani poukazovať na IQ MK. Pekný deň ti želám.
@derdia Prepac,ale to je dobre prizemny nazor. Jej zivot je katastrofa,pretoze neveri v Boha? A kde bol ten milostivy Boh,ktory nechava umriet deti veriacich rodicov??? Oni sa cim previnili? A to dieta?
😂😂😂😂😂😂
No myslela som to tak, že keď je teda pokrstené malo byť mat nejakú tú vyššiu ochranu od Boha ?
To nemôžeš myslieť vážne! Vyššiu ochranu? Akože na dve deti na koľajniciach sa rúti vlak, ale Boh zachráni to pokrstené? 🤦
Tak potom aký to má cele význam ?
Ale viera nie je o kostole...
Je mi ľúto, ze to takto mas...a ze to takto citis. Niekedy je v našom živote veľa ťažkých veci, ale naozaj v ňom nie je Boh prítomný lebo my ho tam nechceme... A nie je klišé povedať, ze az ked mu to všetko odovzdáme tak sa to napraví...
Presne koli tomuto co aj ti píšeš je veľa smútku na zemi...
Mnoho krát až ta najväčšia bolest nás vie k nemu priviesť... Za ktorú sme potom vďačný. Lebo zit bez Boha je smutné...ale chápem aj ostatné co tu píšu s hnevom a bolesťou v srdci... Pretoze aj ja som to tak volakedy mala...
význam je v tom , že veríš, chodiš do kostola, riadiš čo povie pan farar to je hlavny dôvod, ovladanie ludi strachom
Bola som v kostole a aj keď poznám všetky modlitby ako malú má tam vodila babka. Po tom všetkom som sa nedokázala modliť len som tam tak stala.
@derdia Prepac,ale to je dobre prizemny nazor. Jej zivot je katastrofa,pretoze neveri v Boha? A kde bol ten milostivy Boh,ktory nechava umriet deti veriacich rodicov??? Oni sa cim previnili? A to dieta?
@iwesska ale krst a viera v Boha neznamena, ze sa cloveku v zivote nestane nic, co ako ludia vnimame negativne. Viera v Boha dava cloveku silu prekonat toto zle obdobie a dat mu iny rozmer, obetovat bolest.
@autor tvoja uvaha je zle postavena. Ak ma clovek dar very, vnima veci v zivote cez optiku svojej viery, co moze zmenit nahlad na niektore udalosti. Viera a Boy jempre veriacich nieco, co presahuje ludske chapanie a logiku.ak dieta nebudes viest k viete v Boha, podla mna krst pre Teba nebude mat ziadnou pridanu hodnotu. A kebyze SA rozhodnes inak krat je predava mozny v akomkolvel veku
Ja mám všetky sviatosti a napriek tomu to cítim takto
Načo by si krstila keď tomu neveríš. Nie dieťa sa nemá lepšie alebo horšie len kvôli pár kvapkám na hlave.
Neviem ci som tu videla priblbejsiu otazku. Chapem kam mieris ale opytala si sa to jak najvacsia blbka. Trochu porozmyslaj nez nieco tresnes do eteru.
ked máš takýto postoj , dieta by som nedala krstit, však pokrstit sa môže dat aj neskôr ak bude citit ako dospely napr ... že ano chcem
ja sa vôbec čudujem že dovolia krstit ked vedia že v kostole sa rodič neukaže, ale tak maju dušu zapisanu, zhrabnu sa prachy a môžu vrieskat ako sme krestanska krajina
Tak veď dieťa nepokrsti, neviem čo je na tom také zložité. Keď dieťa bude chcieť pokrstí sa hocikedy, v akomkoľvek veku. Ja som pokrstená, manžel je krstený, dcéru sme krstili a nemám s tým žiadny problém. Do kostola chodíme, no fakt to čo káže farár je čisto zas na tvojom uvážení. Proste keď to tak nechceš, tak načo to riešiš. Pre teba to nemá žiadnu hodnotu (duchovnú), tak načo.
Moja je nepokrstena, nechali sme to na ňu, a nemyslím že sa má horšie ako pokrstene
Zjavne nerozumieš krstu, viere, kresťanstvu. Boh nemôže za zlo, ktoré sa ľuďom stáva, nemôže za zlo, ktoré si ľudia spôsobujú navzájom. Ak v tom nemáš jasno, škoda radiť.

To, ako sa bude v živote mat záleží od toho, ako bude dieťa vedené, akú má povahu a kam sa dopracuje, nie, či bude mať nejakú sviatosť.