icon

Názor na život nepokrsteného dieťaťa

24. jún 2025

Má sa nepokrstené dieťa v živote horšie ako to pokrstené? Aký je váš názor ?

sidicek
25. jún 2025
@mandzula

Ked tu niekedy vidim tie zmagorene fanaticky, som rada, ze ma nikto ako dieta bez schopnosti rozhodovat o sebe neobcongal svatenou vodou.

@mandzula vieš čo mňa poliali niekedy okolo 10r ,ale našťastie asi to už vyprchalo , lebo následky nepocitujem 😉 no slovensko sa zjavne zaseklo v par storočí dozadu ,ked čítam niektoré diskusie

barju
25. jún 2025

Horšie sa majú deti ktorych rodičia sa im nevenujú, nedajú im lásku, šťastie, vzdelanie, dobré základy vo výchove a podobne. Dobrý štart do života nie je krst, ale zdravie. Koľko pokrstenych veriacich poznám čo sa vôbec ako veriaci nesprávajú, lebo povedia, šak sa pomodlim a bude mi odpustené. Naopak časti neveriaci ktorí nemajú takúto barličku sa niekedy správajú viac kresťansky ako samotní kresťania.

0kristina0
25. jún 2025

Joooj, keby to bolo take jednoduche, ze IBA krstom sa ludom bude lepsie zit, tak by boli vsetci pokrsteni. Toto sa nemozes pytat vazne, ked mas aspon stipku rozumu, musis aj sama vediet, ze aky si zivot urobis taky ho budes zit.

zamanitka
25. jún 2025

Ahoj, z tvojich odpovedí sa mi zdá, že ty si vieru úplne nestratila a stále túžiš po božej láske a požehnaní. Napriek všetkému ťažkému co ta postrehli, skus za tým ísť a skus ísť naspäť k bohu. Ja by som na tvojom mieste dieťa dala pokrstiť. Už len preto, že je to niečo, čo mu môžeš dat navyše. Boh ma rad rovnako vsetkych- ale ako pokrstený na práve prístup k tým všetkým sviatostiam a bude sa mu tiež ľahšie hladat boha- keď bude pokrstený

misanthropicdann
25. jún 2025
@vorkola

Ano, mozes to olutovat, ak nahodou dostanes vieru v Boha,teda ze ani jeden zivot nie je nahoda,,vsetko vsetci az do skoncenia vekou sme Bohom stvoreni teda my ako ludia ,a rodicmi splodeni, a ak pochopis , ze krst dietata,alebo aj dospelaka, je prva sviatost.A ta spociva v tom ,ze vsetci ludia na svete sme aj nenarodeni mame uplne od zaciatku existencie, teda este v matkinom lone ,aj dedicny hriech,ktory sa preniesol od prvych prarodicov Adama a Evy aj na nas ostatnych.Pokrstenemu sa dedicny hriech zmyje aktom sviatostneho krstu .Tak aby si to niekedy neolutovala ,ze si tuto sviatost,ktora nic nestoji ,( myslim v eurach ) neolutovala,

@vorkola celá táto rozprávka stojí a padá na tom ze práve ten tvoj boh je jediný skutočný.
A podľa teba je ten tvoj Boh jediný skutočný len pre to ze tvoji rodičia ta v tom viedli. Narodila si sa do kresťanskej krajiny.

nelka93
25. jún 2025

Nie nemá sa horšie ako pokrstene deti, akože v com by sa malo mať horšie?

kulumulu123
25. jún 2025

Ani jedno z mojich detí nie je pokrstene a názory tetiek od susedov ma nikdy v ničom ani najmenej netrápili. Keď budú dosť veľké na to aby sa samé rozhodli čomu chcú veriť majú voľnú ruku tak urobiť... Dcéra chodí v škole na náboženstvo lebo sa tak rozhodlia sama nikto nerieši ci je alebo nie je pokrstená...

nelka93
25. jún 2025
@morpheuss

@natalka13 no v kostole sú svadby krajšie ako na úrade...

@morpheuss vidíš ja mam krst a môžem mať svadbu v kostole, napriek tomu nechcem. Nie som veriaca a som pokrstena len preto, lebo to tak chceli rodicia. Z cirkvi chcem vystúpiť, lebo v tom nevidím zmysel

jennky13
25. jún 2025

Ked sa toto pytas, vidno, ze vobec nerozumies, co je to viera, ale ani co je krst. Nebudem ti to obsirne objasnovat, lebo keby si chcela, tak si vies nastudovat sama. Ale len chcem podotknut a to nie len tebe, ze mame predstavu, ze Boh MUSI jednat podla toho ako clovek chape, ze je dobre, ze je to jeho povinnost, lebo je Boh a je DOBRY. Je to hlupy nazor - uz ani dobri rodicia nerobia to, co ich deti pokladaju za dobre pre seba, ale vychovavaju ich podla ICH dobreho (teda chapania co je dobre pre ich deti ) a nie co deti chcu. Rodic, ktory urobi vsetko, co deti chcu je oznacovany ako slabý a jeho výchova nie je to, čo deti potrebujú. Ale pri Bohu máme postoj, ze velmi dobre chapeme MY, čo je spravne a BOH by sa podla toho mal spravat, inac nie je hodný nasej dovery.
Druha vec, Boha si neziskame ziadnymi ani nabozenskymi skutkami - nezaruci nam to to, ze sa nam bude darit podla nas dobre.
Cize rozmyslat, ci mam dat dieta pokrstit, aby mu bolo lepsie je absolutne nepochopenie otazky viery, otazky krstu a vobec zivota s Bohom.

margotka17
25. jún 2025

Je veľa pokrstenych ľudí a žijú zlý život, nemajú sa dobre a aj naopak, nepokrsteny si žijú rozprávkový život. V dospelosti ak by chcel mať nepokrsteny sobáš v kostole, budú s tým problémy. Ja len za seba, že vďačím rodičom za krst a vieru, ktorú mi dali. V ťažkosti viem kde prosiť a pomoc a v radosti viem, komu ďakovať 😍.

natalka13
25. jún 2025
@zamanitka

Ahoj, z tvojich odpovedí sa mi zdá, že ty si vieru úplne nestratila a stále túžiš po božej láske a požehnaní. Napriek všetkému ťažkému co ta postrehli, skus za tým ísť a skus ísť naspäť k bohu. Ja by som na tvojom mieste dieťa dala pokrstiť. Už len preto, že je to niečo, čo mu môžeš dat navyše. Boh ma rad rovnako vsetkych- ale ako pokrstený na práve prístup k tým všetkým sviatostiam a bude sa mu tiež ľahšie hladat boha- keď bude pokrstený

@zamanitka pokrstit sa moze dat to dieta kedykolvek bude chciet.

ankasek
25. jún 2025
@sara07

význam je v tom , že veríš, chodiš do kostola, riadiš čo povie pan farar to je hlavny dôvod, ovladanie ludi strachom

@sara07 Žiadny kňaz neovláda ľudí a už vôbec nie strachom.

morpheuss
25. jún 2025
@nelka93

@morpheuss vidíš ja mam krst a môžem mať svadbu v kostole, napriek tomu nechcem. Nie som veriaca a som pokrstena len preto, lebo to tak chceli rodicia. Z cirkvi chcem vystúpiť, lebo v tom nevidím zmysel

@nelka93 no veď nie každá žena chce mať nádhernú svadbu 😂 ale nie, robím si srandu... ja som tiež pokrstený, zo silno kresťanskej rodiny... a stal sa zo mňa časom neveriaci.. ale nemám potrebu nejako demonštratívne odchádzať z cirkvi ani nič podobné. Tým, že tomu neverím, tak to beriem len ako ceremoniálnu záležitosť...

libusak
25. jún 2025

Ako ma obohatit zivo macanie novorodenca vo "speci" vode?
A odhliadnuc od veriacich. Jan krstitel krstil dospelych, nie novorodencov 🤷🤔

bessie12
25. jún 2025
@morpheuss

@nelka93 no veď nie každá žena chce mať nádhernú svadbu 😂 ale nie, robím si srandu... ja som tiež pokrstený, zo silno kresťanskej rodiny... a stal sa zo mňa časom neveriaci.. ale nemám potrebu nejako demonštratívne odchádzať z cirkvi ani nič podobné. Tým, že tomu neverím, tak to beriem len ako ceremoniálnu záležitosť...

@morpheuss ja som mala krásnu civilnú svadbu v reštaurácii 🥰 fotky nie su z mojej svadby (zdroj net), ale vyzeralo to veľmi podobne. Reštaurácia tá istá, len s tým rozdielom, že koberec bol červený a na tom boli biele lupene ruží.
Všetkým sa páčilo, ako výzdoba, miesto, jedlo, ale aj hudba. Všetci si to perfektne užili. Už teraz si to chceme zopakovať. Ostava sa len dohodnúť kedy a kde, poskladať sa na tu párty a môže sa začať 😁

sidicek
25. jún 2025

Lebo je to VIERA takže časť ľudí veri,ze to tak je a časť ľudí si myslí iné. Ty ak neveríš, tak naco by si krstila, lebo iní ti povedia ze máš?

senta_sofia
25. jún 2025

Uff, ja mam za uplynule dni naozaj pocit, ze stredovek neskoncil. Ak budes verit, ze to dobre,co sa ti deje v zivote, sa deje len preto, ze si pokrstena alebo verit, ze zle sa ti deje len preto, ze nie si, stale je to len tvoje vnimanie. X z tych veci by sa dialo bez ohladu na to. A zvysok je stastie, nahoda…

milanemila
25. jún 2025

Ja mam 2 nepokrstene a dari sa im dobre :D ale cirkvi sa to asi nepaci, lwbo nema v kosiari 2 dalsie ovecky za kt by kasirovala od statu…

lauricka
25. jún 2025

Krst jeho život neovplyvňuje.

zazka666
25. jún 2025
@derdia

A je v tvojom živote Boh? Ak nie je. Nečuduj sa ze je jedna katastrofa.

@derdia Vymyslená entita s kvalitou života nič nemá

zazka666
25. jún 2025
@ha_ha

@derdia Nepýta sa na význam krstu. Pýta sa, či sa pokrstené dieťa má lepšie. 🤦

@ha_ha tiež si myslím, že sa pýtala na niečo iné.

sara07
25. jún 2025
@ankasek

@ankasek nie ??????????????? , a posielanie do pekiel, nedame rozhrešenie, nepôjdete ...a podobné , prípadne vyhodíme z cirkvi ajaajj toho by sa našlo na zastrašovanie
celé historia je pretkana strachom vojnami a ovladaním ludi cez náboženstvo ,aký dôkaz ešte prosím ta chceš ?
základ je láska ale ked nebudete to a to tak nasupuje peklo 😂
každé jedno náboženstvo, určuju čo ano a čo nie ... a následky ... niektoré su jemnejšie ale niektoré idu dost tvrdo
kázne zažila som ich pár ešte aj na svadbe ako mali potrebu, politické kázne tzv tych je na webe dost ..nájde sa...

zazka666
25. jún 2025
@sara07

@ankasek nie ??????????????? , a posielanie do pekiel, nedame rozhrešenie, nepôjdete ...a podobné , prípadne vyhodíme z cirkvi ajaajj toho by sa našlo na zastrašovanie
celé historia je pretkana strachom vojnami a ovladaním ludi cez náboženstvo ,aký dôkaz ešte prosím ta chceš ?
základ je láska ale ked nebudete to a to tak nasupuje peklo 😂
každé jedno náboženstvo, určuju čo ano a čo nie ... a následky ... niektoré su jemnejšie ale niektoré idu dost tvrdo
kázne zažila som ich pár ešte aj na svadbe ako mali potrebu, politické kázne tzv tych je na webe dost ..nájde sa...

@sara07 Ved náboženskí predstavitelia šli stále ďalej, ako len zastgrašovanie. A čo tie milióny žien utýraných a upálených (bosorky) len na základe rodu? Čo tie znásilnené deti a ženy kňazmi? Čo tie zničené životy v Írsku, Anglicku Austrálii, lebo mali slobodné ženy deti. Ženy otročili v kláštoroch a deti im cirkev odňala a predala cudzím, alebo do Austrálie, kde boli znásilňované kňazmi a otroičili na ich poliach. A čo prípady, čo sa v každej krajine objavuje, že zneužívajú vlastných cirkevníkov, a čo indiáni? Odnímali im deti a to ešte v 20 storočí a obracali ich na katolícku vieru. ... , A to píšem len o katolicizme. V mene boha sa napáchalo toľko svinstva, že už len to, by malo presvedčiť každého súdneho človeka, aby sa na nejakú vieru a boha zvysoka vykašľal. Nič také ako boh neexistuje. Existujú len ľudia, ktorí využívajú ľudskú sprostotu, strach a zúfalstvo.

sara07
25. jún 2025
@zazka666

@sara07 Ved náboženskí predstavitelia šli stále ďalej, ako len zastgrašovanie. A čo tie milióny žien utýraných a upálených (bosorky) len na základe rodu? Čo tie znásilnené deti a ženy kňazmi? Čo tie zničené životy v Írsku, Anglicku Austrálii, lebo mali slobodné ženy deti. Ženy otročili v kláštoroch a deti im cirkev odňala a predala cudzím, alebo do Austrálie, kde boli znásilňované kňazmi a otroičili na ich poliach. A čo prípady, čo sa v každej krajine objavuje, že zneužívajú vlastných cirkevníkov, a čo indiáni? Odnímali im deti a to ešte v 20 storočí a obracali ich na katolícku vieru. ... , A to píšem len o katolicizme. V mene boha sa napáchalo toľko svinstva, že už len to, by malo presvedčiť každého súdneho človeka, aby sa na nejakú vieru a boha zvysoka vykašľal. Nič také ako boh neexistuje. Existujú len ľudia, ktorí využívajú ľudskú sprostotu, strach a zúfalstvo.

@zazka666 to som nechcela ist tak do podrobna lebo to čo píšeš sa týka hlavne jednoho naboženstva a tom sa má mlčat a oni za nič nemôžu oni môžu len tolerovat ticho všetko , sa ospravedni , pomodli a vvyriešené , veget
ale máš uplne pravdu, že sa zašlo dalej ako len strach

zazka666
25. jún 2025
@sara07

@zazka666 to som nechcela ist tak do podrobna lebo to čo píšeš sa týka hlavne jednoho naboženstva a tom sa má mlčat a oni za nič nemôžu oni môžu len tolerovat ticho všetko , sa ospravedni , pomodli a vvyriešené , veget
ale máš uplne pravdu, že sa zašlo dalej ako len strach

@sara07 prečo sa má o tom mlčať?

sara07
25. jún 2025
@zazka666

@sara07 prečo sa má o tom mlčať?

@zazka666 veriaci to tak beru, máš tu xy diskusii , kde vysvetluju ked im toto napíšeš že oni s tým nič nevedia urobit, atd..
žiadny prostest, peticia ,vyhlasenie čokolvek, alebo len vstat a odist počas kazne by stačilo ,,neurobia nič ničovaté

natalka13
25. jún 2025
@ankasek

@ankasek cirkev je predsa zalozena na strachu obycajneho ludu. Ked nebudes chodit do kostola ked sa nebudes poriadne modlit same ked ..... a pojdes do pekla.

andrea2667
25. jún 2025

Boh nie je automat na kávu. Nie je to tak, že vhodiš jeden krst (sobáš, otčenáš...pridaj čo chceš) a vypadne ti život ako tanec ružovou záhradou. Veriť znamená veriť, nie požadovať. A áno, ak nie si veriaca, nemá žiadny význam dávať krstiť deti. Krst nie je folklór a Boh sa nedá vysmievať. Ale či človek verí alebo nie, raz bude stáť pred Jeho súdom.

simona19871216
25. jún 2025

Koľko pokrstenych sedí za mrežami a nepokrsteni sú v pohode? To je vtip?

luteam
25. jún 2025
@jennky13

Ked sa toto pytas, vidno, ze vobec nerozumies, co je to viera, ale ani co je krst. Nebudem ti to obsirne objasnovat, lebo keby si chcela, tak si vies nastudovat sama. Ale len chcem podotknut a to nie len tebe, ze mame predstavu, ze Boh MUSI jednat podla toho ako clovek chape, ze je dobre, ze je to jeho povinnost, lebo je Boh a je DOBRY. Je to hlupy nazor - uz ani dobri rodicia nerobia to, co ich deti pokladaju za dobre pre seba, ale vychovavaju ich podla ICH dobreho (teda chapania co je dobre pre ich deti ) a nie co deti chcu. Rodic, ktory urobi vsetko, co deti chcu je oznacovany ako slabý a jeho výchova nie je to, čo deti potrebujú. Ale pri Bohu máme postoj, ze velmi dobre chapeme MY, čo je spravne a BOH by sa podla toho mal spravat, inac nie je hodný nasej dovery.
Druha vec, Boha si neziskame ziadnymi ani nabozenskymi skutkami - nezaruci nam to to, ze sa nam bude darit podla nas dobre.
Cize rozmyslat, ci mam dat dieta pokrstit, aby mu bolo lepsie je absolutne nepochopenie otazky viery, otazky krstu a vobec zivota s Bohom.

@jennky13 ty si to tak perfektne vysvetlila a vystihla 👌