icon

Názor na život nepokrsteného dieťaťa

24. jún 2025

Má sa nepokrstené dieťa v živote horšie ako to pokrstené? Aký je váš názor ?

zorienka28
25. jún 2025

Ak bude obklopene fanatickymi bigotmi, pre ktorych hodnota cloveka zavisi na tom, ci absolvoval v detstve nejaky vymysleny ritual s fararom a vodou, tak ano, bude sa mat ako nepokrstene horsie.

nikola5803
25. jún 2025

Ja tiež nevidím vo viere nič ale mala som svadbu v kostole a obe deti sú pokrstené a starší bol aj na prijímaní ...a taktiež som to nemala od mala ľahké...ale nepokrstiť ich? A nie som nejaká veriaca ale základné veci mi prídu ako normálne

natalka13
25. jún 2025
@nikola5803

Ja tiež nevidím vo viere nič ale mala som svadbu v kostole a obe deti sú pokrstené a starší bol aj na prijímaní ...a taktiež som to nemala od mala ľahké...ale nepokrstiť ich? A nie som nejaká veriaca ale základné veci mi prídu ako normálne

@nikola5803 krst nieje zakladna vec predsa.

andrea2667
25. jún 2025
@zazka666

@sara07 Ved náboženskí predstavitelia šli stále ďalej, ako len zastgrašovanie. A čo tie milióny žien utýraných a upálených (bosorky) len na základe rodu? Čo tie znásilnené deti a ženy kňazmi? Čo tie zničené životy v Írsku, Anglicku Austrálii, lebo mali slobodné ženy deti. Ženy otročili v kláštoroch a deti im cirkev odňala a predala cudzím, alebo do Austrálie, kde boli znásilňované kňazmi a otroičili na ich poliach. A čo prípady, čo sa v každej krajine objavuje, že zneužívajú vlastných cirkevníkov, a čo indiáni? Odnímali im deti a to ešte v 20 storočí a obracali ich na katolícku vieru. ... , A to píšem len o katolicizme. V mene boha sa napáchalo toľko svinstva, že už len to, by malo presvedčiť každého súdneho človeka, aby sa na nejakú vieru a boha zvysoka vykašľal. Nič také ako boh neexistuje. Existujú len ľudia, ktorí využívajú ľudskú sprostotu, strach a zúfalstvo.

@zazka666 Zazka, Cirkev sa skladá z ľudí. Sú to ľudia ako všetci ostatní. Niektorí dobrí, niektorí zlí alebo najhorší, väčšina chvíľu dobrí chvíľu zlí a zopár svätých. Cirkev je najstaršia inštitúcia. Žiadna iná nepretrvala 2000 rokov. Samozrejme, že sa stali aj zlé veci, aj veľmi veľa dobrých. Ale viera je niečo iné.

zazka666
26. jún 2025
@andrea2667

@zazka666 Zazka, Cirkev sa skladá z ľudí. Sú to ľudia ako všetci ostatní. Niektorí dobrí, niektorí zlí alebo najhorší, väčšina chvíľu dobrí chvíľu zlí a zopár svätých. Cirkev je najstaršia inštitúcia. Žiadna iná nepretrvala 2000 rokov. Samozrejme, že sa stali aj zlé veci, aj veľmi veľa dobrých. Ale viera je niečo iné.

@andrea2667 To máš pravdu. Možno budeš prekvapená, ale podstatou každého života je viera. Aj ja ako ateistka verím. Rozdiel medzi vierou náboženskou a atestickou je tá entita, v ktorý každý verí. Kresťan verí v boha a Ježiša, Judea v Jahve, naši predkovia verili na Perúna a ateisti veria v ľudské dobro, ustanovené právo, poriadok a srpavodlivosť, tiež na prírodné zákonitosti (aj keď tam sa to spája aj s vedeckými dôkazmi). Čo sa mi zdá nepochopiteľné, že ľudia vstupujú do cirkvi, aj keď vedia, čítajú a počujú o neprávostiach, ktoré jej vedúci členovia urobili na zraniteľných cirkevníkoch za posledné 2 000 roky, ale aj vo veľmi nedávnej minulosti. Aj teraz, keď píšem tieo riadky nejaký farár v sutane znásilňuje nejaké dieťa nejakého cirkevníka. A to odsudzujem a preto by som nikdy nezverila svoje dieťa do pazúrov takto zdiskreditovanej inštitúcie starých skazených chlapov, ktorí opovrhujú ženami. Nepokrsteným deťom sa darí rovnako dobre, alebo zle ako tým pokrsteným. Pretože záleží na úplne na niečom inom.

andrea2667
26. jún 2025
@zazka666

@andrea2667 To máš pravdu. Možno budeš prekvapená, ale podstatou každého života je viera. Aj ja ako ateistka verím. Rozdiel medzi vierou náboženskou a atestickou je tá entita, v ktorý každý verí. Kresťan verí v boha a Ježiša, Judea v Jahve, naši predkovia verili na Perúna a ateisti veria v ľudské dobro, ustanovené právo, poriadok a srpavodlivosť, tiež na prírodné zákonitosti (aj keď tam sa to spája aj s vedeckými dôkazmi). Čo sa mi zdá nepochopiteľné, že ľudia vstupujú do cirkvi, aj keď vedia, čítajú a počujú o neprávostiach, ktoré jej vedúci členovia urobili na zraniteľných cirkevníkoch za posledné 2 000 roky, ale aj vo veľmi nedávnej minulosti. Aj teraz, keď píšem tieo riadky nejaký farár v sutane znásilňuje nejaké dieťa nejakého cirkevníka. A to odsudzujem a preto by som nikdy nezverila svoje dieťa do pazúrov takto zdiskreditovanej inštitúcie starých skazených chlapov, ktorí opovrhujú ženami. Nepokrsteným deťom sa darí rovnako dobre, alebo zle ako tým pokrsteným. Pretože záleží na úplne na niečom inom.

@zazka666 Teraz nehovorím o krste, ale o dobre a zle, ktoré je v každom človeku. Áno, možno práve v tejto chvíli niekto niekoho zneužíva. Možno je to kňaz, možno inštalatér, možno učiteľ... a najčastejšie člen rodiny doma za zatvorenými dverami. Štatisticky prvom rade otčim. Nie je to o Cirkvi, ale o ľuďoch.

evaachesa
26. jún 2025
@derdia

Ale viera nie je o kostole...
Je mi ľúto, ze to takto mas...a ze to takto citis. Niekedy je v našom živote veľa ťažkých veci, ale naozaj v ňom nie je Boh prítomný lebo my ho tam nechceme... A nie je klišé povedať, ze az ked mu to všetko odovzdáme tak sa to napraví...
Presne koli tomuto co aj ti píšeš je veľa smútku na zemi...
Mnoho krát až ta najväčšia bolest nás vie k nemu priviesť... Za ktorú sme potom vďačný. Lebo zit bez Boha je smutné...ale chápem aj ostatné co tu píšu s hnevom a bolesťou v srdci... Pretoze aj ja som to tak volakedy mala...

@derdia ja som nepokrstena, vydávala som sa na lúke a v Boha neverí...myslím si že všetko je najlepšie ako má byť a nebola som v živote k nič ukraátená. V mojom okolí boli vždy kresťania najväčšie "čísla". Na škole chodili na kresťanstvo tie najnevychovanejsie decká a na etickú výchovu žiaci s výborným prospechom. Kde sa stala chyba? Boh akurát nešiel okolo? 🤷

derdia
26. jún 2025
@evaachesa

@derdia ja som nepokrstena, vydávala som sa na lúke a v Boha neverí...myslím si že všetko je najlepšie ako má byť a nebola som v živote k nič ukraátená. V mojom okolí boli vždy kresťania najväčšie "čísla". Na škole chodili na kresťanstvo tie najnevychovanejsie decká a na etickú výchovu žiaci s výborným prospechom. Kde sa stala chyba? Boh akurát nešiel okolo? 🤷

@evaachesa to nie je o druhych, ale o tebe. Zodpovedať sa budeš za seba. A ty si strojcom svojho vecného života... Takze Marka, Katka, Elenka ti môžu byť ukradnuté.
Kazdy mame slobodnu volu sa rozhodnúť. Ci uz tebe záleží kde stravis večnosť, alebo nezáleží je na tebe.

derdia
26. jún 2025
@evaachesa

@evaachesa ešte jedna vec.
Ježiš Kristus neskutocne trpel za každého z nás. A zomrel v obrovskom utrpení. Aby si aj Ty keď zomrieš tu na zemi, teda zomrie tvoje fyzické telo, mohla mať vecny zivot v nebi.
Aby si neskončila v zatrateni....
To je pointa viery v Boha a v Ježiša Krista. O to spravil pre Tvoj vecny zivot...
A vecny zivot je večný život... Nie 100 rokov tu na zemi.

anavipredam
26. jún 2025

Nie nebude sa mať horšie. Aj keď od rodiny ktorý sú katolíci som samozrejme počúvala reči typu ak dáš pokrstiť bude menej plakať. Mali ste dať pokrstiť lebo si berie vaše hriechy zo sebou a bla bla. Neriešiť. Krst nemá nič spoločné s tým ako sa bude človek v živote mať. Je to len na nás samotných. Nech si ľudia veria načo chcú. Ale takéto reči mimo zdravého rozumu nech mi na deti nehádžu.

daaaaaska
26. jún 2025

Ja pokrstená som aj môj manžel aj moja prvá dcéra.dalsie dve deti nemám pokrstene. Nikdy ma nenapadlo či to ich život ovplyvni alebo nie. Tvoje dieťa sa bude mať podľa toho aká budeš mama, v ako prostredí ho budeš vychovávať, akým hodnotám ho naučis v akej spoločnosti ľudí bude žiť. krst podľa mňa nemá s tým nič spoločné nebude o nič lepší ani o nič horší keď ho mať nebude. Jeho cesta bude vo veľkom záležať na tebe. Tak držím palce nech sa rozhodneš akokolvek

bombrc
26. jún 2025

Vďaka bohu ze som od kresťanstva zdrhol ked som mal 12 a dal sa na etiku 😂 Celý život nadávam na Boha a nikdy som sa nemal lepšie, nechápem ako niekto môže pripisovať úspech/šťastie vymyslenej postavičke

zazka666
26. jún 2025
@bombrc

Vďaka bohu ze som od kresťanstva zdrhol ked som mal 12 a dal sa na etiku 😂 Celý život nadávam na Boha a nikdy som sa nemal lepšie, nechápem ako niekto môže pripisovať úspech/šťastie vymyslenej postavičke

@bombrc celkom si ma pobavil.Píšeš, že boh je vymyslená postavička a zároveň tomu výmyslu nadávaš. Si odporuješ. 🙂

natalka13
26. jún 2025

By ma zaujimalo ako "tam hore" rozlisuju pokrsteny nepokrsteny, chodi nechodi do kostola....

zazka666
26. jún 2025
@natalka13

By ma zaujimalo ako "tam hore" rozlisuju pokrsteny nepokrsteny, chodi nechodi do kostola....

@natalka13 tak to sa nedozvieme. Ale musel to byť riadny problém, kedže v minulosti hneď po narodení krstili novonarodené deti, ktoré nejavili známky života.

bombrc
26. jún 2025
@zazka666

@bombrc celkom si ma pobavil.Píšeš, že boh je vymyslená postavička a zároveň tomu výmyslu nadávaš. Si odporuješ. 🙂

@zazka666 Aha?🤣 Takze ked ma niekto smolu si nemôže povedať "ja to kašlem ja mám smolu" lebo aj tá je vymyslená? Tak isto ako nekrestania povedia "ďakujem ti bože" keď sa im niečo podarí ale absolútne na neho neveria? Tak isto si ja môžem povedať "kurňa bože ty si taký.." 🤷🏻

andrea2667
26. jún 2025
@bombrc

@bombrc Komu vďaka?

sidicek
26. jún 2025
@andrea2667

Boh nie je automat na kávu. Nie je to tak, že vhodiš jeden krst (sobáš, otčenáš...pridaj čo chceš) a vypadne ti život ako tanec ružovou záhradou. Veriť znamená veriť, nie požadovať. A áno, ak nie si veriaca, nemá žiadny význam dávať krstiť deti. Krst nie je folklór a Boh sa nedá vysmievať. Ale či človek verí alebo nie, raz bude stáť pred Jeho súdom.

@andrea2667 no to len veriaci dúfajú ,ze bude nejaký súd a oni tam budu mat protekciu, a toto je tiež forma zastrašovanie mimochodom

jennky13
26. jún 2025
@zazka666

@zazka666 vies, veriaci ludia nevstupuju do cirkvi ....clovek veriaci v Boha sa nim stava len a len vtedy, ked sa s Bohom stretol a spoznal, ze nie je len taka postavicka, ale realne zivy Boh. Ak sa s niekym stretnes, tak uz nemozes pochybovat, ze existuje.
To su podla mna realne veriaci ludia v Boha, nie ti, ktori su sucastou nejakej institucie. Ti ludia maju v sebe realne nieco ine, nieco co je vidiet.

sidonika
26. jún 2025

Odovzdaj svoj život Ježišovi a on uzdraví všetky oblasti tvojho života. Všetko objasní,aby si pochopila zmysel všetkého. Pros o dar viery a dostaneš ho . Písmo predsa vraví a je to prislubenie Božie, že každý kto prosí dostane a každému kto klope sa otvorí..

zazka666
26. jún 2025
@bombrc

@zazka666 Aha?🤣 Takze ked ma niekto smolu si nemôže povedať "ja to kašlem ja mám smolu" lebo aj tá je vymyslená? Tak isto ako nekrestania povedia "ďakujem ti bože" keď sa im niečo podarí ale absolútne na neho neveria? Tak isto si ja môžem povedať "kurňa bože ty si taký.." 🤷🏻

@bombrc 😆😆😆😆 kľudne si ponadavaj

zazka666
26. jún 2025
@natalka13

@ankasek cirkev je predsa zalozena na strachu obycajneho ludu. Ked nebudes chodit do kostola ked sa nebudes poriadne modlit same ked ..... a pojdes do pekla.

@natalka13 peklo je už tu na zemi

zazka666
26. jún 2025
@jennky13

@zazka666 vies, veriaci ludia nevstupuju do cirkvi ....clovek veriaci v Boha sa nim stava len a len vtedy, ked sa s Bohom stretol a spoznal, ze nie je len taka postavicka, ale realne zivy Boh. Ak sa s niekym stretnes, tak uz nemozes pochybovat, ze existuje.
To su podla mna realne veriaci ludia v Boha, nie ti, ktori su sucastou nejakej institucie. Ti ludia maju v sebe realne nieco ine, nieco co je vidiet.

@jennky13 😆😄😀 reálne živý Boh???? Haha

viestta
26. jún 2025

Ako som predpokladala, uz tu mame agitacne statusy, ale ani jeden nezdovodnuje lepsi a horsi zivot pokrsteny vs nepokrsteny.

mizoko
26. jún 2025
@sidonika

Odovzdaj svoj život Ježišovi a on uzdraví všetky oblasti tvojho života. Všetko objasní,aby si pochopila zmysel všetkého. Pros o dar viery a dostaneš ho . Písmo predsa vraví a je to prislubenie Božie, že každý kto prosí dostane a každému kto klope sa otvorí..

@sidonika no neviem ale keď krstis novorodenca tak sa asi ťažko môže vyjadriť či chce klopať na tie dvere. Vyberieš mu to a na jeho názore ti nezáleží. To je sebectvo

hopsas
26. jún 2025

Nejde o tento život . ..ale o ten čo príde potom....

jennky13
27. jún 2025
@zazka666

@jennky13 😆😄😀 reálne živý Boh???? Haha

@zazka666 naozaj , realny, a este aj plny prijatia a porozumenia. Nikdy som nikde a u nikoho neprezila take porozumenie a prijatie, ale aj to, ze mi ukazal, ze ma pozna ....

zazka666
27. jún 2025
@jennky13

@zazka666 naozaj , realny, a este aj plny prijatia a porozumenia. Nikdy som nikde a u nikoho neprezila take porozumenie a prijatie, ale aj to, ze mi ukazal, ze ma pozna ....

@jennky13 čo?

evaachesa
27. jún 2025
@derdia

@evaachesa to nie je o druhych, ale o tebe. Zodpovedať sa budeš za seba. A ty si strojcom svojho vecného života... Takze Marka, Katka, Elenka ti môžu byť ukradnuté.
Kazdy mame slobodnu volu sa rozhodnúť. Ci uz tebe záleží kde stravis večnosť, alebo nezáleží je na tebe.

@derdia komu sa budem zodpovedať? Čo prosím?