icon

Názor na život nepokrsteného dieťaťa

24. jún 2025

Má sa nepokrstené dieťa v živote horšie ako to pokrstené? Aký je váš názor ?

andrea2667
27. jún 2025
@zazka666

@jennky13 čo?

@zazka666 Zazka, ona hovorí pravdu. Aj ja som to zažila a nech mi nikto nehovorí, že nie je reálny ten najskutočnejší moment spred 30 rokov, ktorý odvtedy definuje môj život.

evaachesa
27. jún 2025
@derdia

@evaachesa ešte jedna vec.
Ježiš Kristus neskutocne trpel za každého z nás. A zomrel v obrovskom utrpení. Aby si aj Ty keď zomrieš tu na zemi, teda zomrie tvoje fyzické telo, mohla mať vecny zivot v nebi.
Aby si neskončila v zatrateni....
To je pointa viery v Boha a v Ježiša Krista. O to spravil pre Tvoj vecny zivot...
A vecny zivot je večný život... Nie 100 rokov tu na zemi.

@derdia len aby bolo jasné k čomu odpovedám...toto je tvoja pravda a presvedčenie (až fanatické uff), v poriadku, neberiem ti to. Ty budeš tiež v poriadku s tým keď ti teraz prezradím že sme všetci vzišli z opíc a Boh je len vymyslená postavička? A vedela si že ani ježiško neexistuje? Snáď som toho neprezradila až príliš. 🫢

zazka666
27. jún 2025
@andrea2667

@zazka666 Teraz nehovorím o krste, ale o dobre a zle, ktoré je v každom človeku. Áno, možno práve v tejto chvíli niekto niekoho zneužíva. Možno je to kňaz, možno inštalatér, možno učiteľ... a najčastejšie člen rodiny doma za zatvorenými dverami. Štatisticky prvom rade otčim. Nie je to o Cirkvi, ale o ľuďoch.

@andrea2667 Lenže inštalatéra na rozdiel od kňaza nik nepovažuje za vzor cnosti. A tým sa zraniteľný člen cirkvi môže dostať do pasce. Kňaz má všetky prostriedky a informácie, ktoré mu môžu pomôcť k psychohygiene alebo naopak k ich zneužitiu. A tým, že je členom zdiskreditovanej intitúcie to vo mne zanecháva nedôveru. Viera je bazálna záležitosť a je prítomná v každom ľudskom živote, ale nemala by to byť slepá viera v inštitúciu hoci aj 2 000 rokov starú, ale overená k jednotlivému človeku.

sonula
27. jún 2025

A ako prosim ta zistis ci je pokrsteny alebo nie, len tak odpohladu. Preco by to mali mat nepokrsteni tazsie?

janulik2008
27. jún 2025

Preco by sa mali mst horsie? Ak dieta chce dat rodic pokrtit nech da a ked nie tak neda. Rozhodne sa v dospelosti.
Neter mam pokrstenu a zeby sa mala lepsir ako nepokrstene deti neviem o tom dokonca chodi na etiku a na prijimani nebola 😀

janulik2008
27. jún 2025
@sara07

@ankasek nie ??????????????? , a posielanie do pekiel, nedame rozhrešenie, nepôjdete ...a podobné , prípadne vyhodíme z cirkvi ajaajj toho by sa našlo na zastrašovanie
celé historia je pretkana strachom vojnami a ovladaním ludi cez náboženstvo ,aký dôkaz ešte prosím ta chceš ?
základ je láska ale ked nebudete to a to tak nasupuje peklo 😂
každé jedno náboženstvo, určuju čo ano a čo nie ... a následky ... niektoré su jemnejšie ale niektoré idu dost tvrdo
kázne zažila som ich pár ešte aj na svadbe ako mali potrebu, politické kázne tzv tych je na webe dost ..nájde sa...

@sara07 u nas knaz povedal sestre ze neter nepokrsti ak neuda otca v krstnom liste a kedze bola mlada, nemala ani 18 tak suhlasila. Dnes by sla do inej farnosti.

janulik2008
27. jún 2025
@viestta

Ako som predpokladala, uz tu mame agitacne statusy, ale ani jeden nezdovodnuje lepsi a horsi zivot pokrsteny vs nepokrsteny.

@viestta to bude zasa "plodna" debata 🤣 😀 inak som cakala na tvoj koment 🤣 v kazdej diskusii kde je viera sa stretavame 😀

jennky13
27. jún 2025
@zazka666

@jennky13 čo?

@zazka666 no smiala si sa z toho, ze Boh moze byt realne zivy, tak som ti dovysvetlila, ze este aj plny prijatia a porozumenia. Nikdy som nikde a u nikoho neprezila take porozumenie a prijatie, ako u neho a aj to, ze mi ukazal, ze ma pozna ....
To, ze ty si to nikdy nezazila a pripdada ti to ako hlupost je jedna vec, ale to , ze niekto to moze realne zazivat je druha vec.
Ak si nieco nezazila, to este neznamena, ze to neexistuje 🙂

jennky13
27. jún 2025
@viestta

Ako som predpokladala, uz tu mame agitacne statusy, ale ani jeden nezdovodnuje lepsi a horsi zivot pokrsteny vs nepokrsteny.

@viestta v tom mas uplne pravdu, to, ze niekto da dieta pokrstit mu nezbepeci lepsi a krajsi zivot.
Kazdy z nas sme strojovia svojho zivota, len my sami sa rozhodujeme aj s dosledkami - bud dobrymi alebo zlymi. Nechcem sa do toho prilis zamotat, lebo niekedy aj dobry motiv a nasledny skutok moze skoncit zle.
Ale suhlasim s tebou, ze kazdy z nas rozhoduje za seba.

andrea2667
27. jún 2025
@zazka666

@andrea2667 Lenže inštalatéra na rozdiel od kňaza nik nepovažuje za vzor cnosti. A tým sa zraniteľný člen cirkvi môže dostať do pasce. Kňaz má všetky prostriedky a informácie, ktoré mu môžu pomôcť k psychohygiene alebo naopak k ich zneužitiu. A tým, že je členom zdiskreditovanej intitúcie to vo mne zanecháva nedôveru. Viera je bazálna záležitosť a je prítomná v každom ľudskom živote, ale nemala by to byť slepá viera v inštitúciu hoci aj 2 000 rokov starú, ale overená k jednotlivému človeku.

@zazka666 Presne tak. Už sa opakujem. Nie je to o Cirkvi, ale o človeku. Nielen kňaz, ale aj učiteľ, otec, otčim, tréner... by mali byť vzormi. A väčšinou sú. Žiaľ, niekedy práve tieto profesie vyhľadávajú pedofili. Rovnako ako nevedela žena že si berie pedofila, riaditeľka netušila čo vyvstane z učiteľa, ani biskup nevie, koho prijal do seminára a napokon vysvätil za kňaza. Do Cirkví sa často bežali schovať rôzne indivíduá. Oni si vytvorili sieť ( doporučujem knihu levandulová mafia), cez ktorú je takmer nemožné preniknúť. Veriaci adept na kňazstvo prišiel slúžiť. Votrelci prišli robiť kariéru a dostali sa príliš vysoko. To preto je tak ťažké levanduľovú mafiu rozložiť. Oni nie sú veriaci, ale zločinci. Nič to však nemení na tom, že Ježiš Kristus je pravý Boh a Jeho zákon je návod na večnosť. Btw, prečo sa rovnako intenzívne nevenujeme predátorom v domácnostiach? Hádam nemá byť najbezpečnejšie práve doma?

zazka666
27. jún 2025
@jennky13

@zazka666 no smiala si sa z toho, ze Boh moze byt realne zivy, tak som ti dovysvetlila, ze este aj plny prijatia a porozumenia. Nikdy som nikde a u nikoho neprezila take porozumenie a prijatie, ako u neho a aj to, ze mi ukazal, ze ma pozna ....
To, ze ty si to nikdy nezazila a pripdada ti to ako hlupost je jedna vec, ale to , ze niekto to moze realne zazivat je druha vec.
Ak si nieco nezazila, to este neznamena, ze to neexistuje 🙂

@jennky13 No tak hlavne , aký máš dôkaz, že existuje. Takže preto nie je reálna osoba.

zazka666
27. jún 2025
@andrea2667

@zazka666 Presne tak. Už sa opakujem. Nie je to o Cirkvi, ale o človeku. Nielen kňaz, ale aj učiteľ, otec, otčim, tréner... by mali byť vzormi. A väčšinou sú. Žiaľ, niekedy práve tieto profesie vyhľadávajú pedofili. Rovnako ako nevedela žena že si berie pedofila, riaditeľka netušila čo vyvstane z učiteľa, ani biskup nevie, koho prijal do seminára a napokon vysvätil za kňaza. Do Cirkví sa často bežali schovať rôzne indivíduá. Oni si vytvorili sieť ( doporučujem knihu levandulová mafia), cez ktorú je takmer nemožné preniknúť. Veriaci adept na kňazstvo prišiel slúžiť. Votrelci prišli robiť kariéru a dostali sa príliš vysoko. To preto je tak ťažké levanduľovú mafiu rozložiť. Oni nie sú veriaci, ale zločinci. Nič to však nemení na tom, že Ježiš Kristus je pravý Boh a Jeho zákon je návod na večnosť. Btw, prečo sa rovnako intenzívne nevenujeme predátorom v domácnostiach? Hádam nemá byť najbezpečnejšie práve doma?

@andrea2667
Celkom nechápem. Sú boh a je Ježiš Nazaretský , to sú dvaja, alebo Ježiš a boh je jeden aten istý? Ja to viem inak. Že najprv bol boh a až potom niečo cez 2 tis. Ježiš.
2. Tiež sa budem opakovať. Ak vinu cirkvi zúžim na toto obdobie, tak samozrejme predátor sa môže nachádzať aj v našej obývačke, ALE profesie ako kňaz , učiteľ vyznievajú tak dôveryhodne a ľudia, deti, ženy, majú pred nimi rešpekt, VERIA im. A v tom tkvie to nebezpečenstvo. No a prax nám ukazuje , že cirkev túto dôveru opakovane zneužííla. Preto opakujem, nezverila by som dieťa do rúk cirkvi.

strelkyna1
27. jún 2025

Vsetci odpovedali z duchovneho hladiska a teraz trosku z praktickeho, nepokrstne dieta sa moze mat horsie, pokial zijes na severe Slovenska alebo v inej oblasti s vyraznou prevahou veriacich, lebo vela tych dobrych kruzkov a taborov pre deti je cirkevnych. Ak zijes v ,,zmiesanejsich,, castiach Slovenska, tak by si to nemala Ty ani dieta nijako pocitovat.

motylik2559
27. jún 2025
@vorkola

Ano, mozes to olutovat, ak nahodou dostanes vieru v Boha,teda ze ani jeden zivot nie je nahoda,,vsetko vsetci az do skoncenia vekou sme Bohom stvoreni teda my ako ludia ,a rodicmi splodeni, a ak pochopis , ze krst dietata,alebo aj dospelaka, je prva sviatost.A ta spociva v tom ,ze vsetci ludia na svete sme aj nenarodeni mame uplne od zaciatku existencie, teda este v matkinom lone ,aj dedicny hriech,ktory sa preniesol od prvych prarodicov Adama a Evy aj na nas ostatnych.Pokrstenemu sa dedicny hriech zmyje aktom sviatostneho krstu .Tak aby si to niekedy neolutovala ,ze si tuto sviatost,ktora nic nestoji ,( myslim v eurach ) neolutovala,

@vorkola Toto vazne, dedicny hriech od Adama a Evy maju vsetci? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Prepac, ale ako moze mat hriech malinke babo v perinke, ktore este ani nevie rozpravat a idu ho krstit? To dieta, ked sa narodi je ciste, nicim neposkvrnene!! Uz aj v inej teme si radila tieto tvoje prehnane...pre mna az fanaticke bludy...Kludne si ver v co chces a kolko chces, tebe nikto vieru neberie..ale prosim ta neprenasaj svoj fanatizmus sem. Kludne prispej nieco, ale normalne s mierou co sa tyka viery a nie to co uz ty dokazes prehanat🙄🤦‍♀️

motylik2559
27. jún 2025
@jennky13

@zazka666 vies, veriaci ludia nevstupuju do cirkvi ....clovek veriaci v Boha sa nim stava len a len vtedy, ked sa s Bohom stretol a spoznal, ze nie je len taka postavicka, ale realne zivy Boh. Ak sa s niekym stretnes, tak uz nemozes pochybovat, ze existuje.
To su podla mna realne veriaci ludia v Boha, nie ti, ktori su sucastou nejakej institucie. Ti ludia maju v sebe realne nieco ine, nieco co je vidiet.

@jennky13 Realne zivy Boh??? - to nemyslis vazne🤦‍♀️🤦‍♀️Prepac a kto ho realne videl? Ty si ho videla? Ako vyzeral? Hnede vlasy, cierne oci, alebo blondak s modrymi? Mal dlhe ci kratke vlasy? Alebo, ze by to bol taky duch ako ten Casper z rozpravky? Ci len rozmazana machula a na zaklade toho si videla realne ziveho Boha?🤦‍♀️🤦‍♀️ Nooo a dnes som uz citala naozaj vsetko🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂 Ps. Nabuduce maj pripraveny mobil a ked zas stretnes realne ziveho Boha tak ho odfot a posli to sem, potom prehodnotim tieto moje riadky, co som ti prave napisala😅😅😂😂

viestta
27. jún 2025
@jennky13

@viestta v tom mas uplne pravdu, to, ze niekto da dieta pokrstit mu nezbepeci lepsi a krajsi zivot.
Kazdy z nas sme strojovia svojho zivota, len my sami sa rozhodujeme aj s dosledkami - bud dobrymi alebo zlymi. Nechcem sa do toho prilis zamotat, lebo niekedy aj dobry motiv a nasledny skutok moze skoncit zle.
Ale suhlasim s tebou, ze kazdy z nas rozhoduje za seba.

@jennky13 kazdy rozhoduje za seba, to je v podstate pravda, ale o krste neviniatok rozhoduju rodicia. Niektori z presvedcenia. Niekedy aj pod natlakom okolia sa rozhodnu ustupit, len aby im uz babky, tetky a neviem kto este dali (konecne) pokoj. Lebo toto je tema, ktora dokaze narobit v rodinach vela zla. Potom je tu skupina, ktora bola pokrstena len preto, ze "sa to tak ma", bez toho aby tomu prikladali akykolvek vyssi vyznam. V kazdom pripade ani jednemu pokrstenemu dietatu tato ceremonia lepsi zivot nezabezpeci a nepokrstene nie je odsudene na zly zivot.

andrea2667
27. jún 2025
@zazka666

@andrea2667
Celkom nechápem. Sú boh a je Ježiš Nazaretský , to sú dvaja, alebo Ježiš a boh je jeden aten istý? Ja to viem inak. Že najprv bol boh a až potom niečo cez 2 tis. Ježiš.
2. Tiež sa budem opakovať. Ak vinu cirkvi zúžim na toto obdobie, tak samozrejme predátor sa môže nachádzať aj v našej obývačke, ALE profesie ako kňaz , učiteľ vyznievajú tak dôveryhodne a ľudia, deti, ženy, majú pred nimi rešpekt, VERIA im. A v tom tkvie to nebezpečenstvo. No a prax nám ukazuje , že cirkev túto dôveru opakovane zneužííla. Preto opakujem, nezverila by som dieťa do rúk cirkvi.

@zazka666 K prvej otázke - áno, Ježiš je živý Boh, ktorý si vzal telo z Márie Panny. Trojjedinosť Boha nie je možné obsiahnuť ľudským chápaním. Preto hovoríme že veríme, nie že vieme. K druhej otázke - aj ten v mojej obývačke má moju dôveru, resp.absolutnu dôveru matky. Neuveríš, ale príliš často sa matka nenávistne postaví proti vlastnej dcére, lebo neznesie tú hanbu, životné sklamanie, rozpad základov. Podobné je to aj v Cirkvi. Okrem toho, do Cirkvi sa infikovala mafia predátorov, ktorí si poskytujú krytie. Znovu - je to o ľuďoch, nie o škole, rodine, cirkvi. Odsúdeniahodní sú predátori, nie inštitúcia.

andrea2667
27. jún 2025
@motylik2559

@jennky13 Realne zivy Boh??? - to nemyslis vazne🤦‍♀️🤦‍♀️Prepac a kto ho realne videl? Ty si ho videla? Ako vyzeral? Hnede vlasy, cierne oci, alebo blondak s modrymi? Mal dlhe ci kratke vlasy? Alebo, ze by to bol taky duch ako ten Casper z rozpravky? Ci len rozmazana machula a na zaklade toho si videla realne ziveho Boha?🤦‍♀️🤦‍♀️ Nooo a dnes som uz citala naozaj vsetko🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂 Ps. Nabuduce maj pripraveny mobil a ked zas stretnes realne ziveho Boha tak ho odfot a posli to sem, potom prehodnotim tieto moje riadky, co som ti prave napisala😅😅😂😂

andrea2667
27. jún 2025
@motylik2559

@vorkola Toto vazne, dedicny hriech od Adama a Evy maju vsetci? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Prepac, ale ako moze mat hriech malinke babo v perinke, ktore este ani nevie rozpravat a idu ho krstit? To dieta, ked sa narodi je ciste, nicim neposkvrnene!! Uz aj v inej teme si radila tieto tvoje prehnane...pre mna az fanaticke bludy...Kludne si ver v co chces a kolko chces, tebe nikto vieru neberie..ale prosim ta neprenasaj svoj fanatizmus sem. Kludne prispej nieco, ale normalne s mierou co sa tyka viery a nie to co uz ty dokazes prehanat🙄🤦‍♀️

@motylik2559 Dedičný hriech sa preto volá dedičný, lebo nie je osobný. Je to dedičstvo ako modré oči či farba pleti. Nikto si to nevybral. Krstom sa však nielen zmýva dedičný hriech, ale najmä sa rodičia zaväzujú vychovávať svoje dieťa vo viere. Preto som proti tomu, aby sa krst považoval za folklór. Boh sa nedá vysmievať. Btw, nikto ťa nenúti tomu veriť. Ale prosím, rešpektuj naše právo na náboženské presvedčenie.

viestta
27. jún 2025
@andrea2667

@motylik2559 Dedičný hriech sa preto volá dedičný, lebo nie je osobný. Je to dedičstvo ako modré oči či farba pleti. Nikto si to nevybral. Krstom sa však nielen zmýva dedičný hriech, ale najmä sa rodičia zaväzujú vychovávať svoje dieťa vo viere. Preto som proti tomu, aby sa krst považoval za folklór. Boh sa nedá vysmievať. Btw, nikto ťa nenúti tomu veriť. Ale prosím, rešpektuj naše právo na náboženské presvedčenie.

@andrea2667 vies co ma fascinuje? Ked neveriaci kladie veriacim otazky, napriklad o logike zakladnych postulatov viery, ktora nam laikom v tom vsetkom chba beriete to ako vysmech alebo ruhanie. Pritom je to len cista zvedavost, hladanie odpovede na nieco co nam nie je jasne. K tomu patri napriklad aj problematika dedicneho hriechu. Vam je to jasne, my by sme chceli vediet preco tan laskavy otec uvalil na neviniatka dedicny hriech. Preco ho treba zmyvat, ved tie deti nemohli vedome ani nevedome zhrasit. Proste nam to nedava logiku, ale pre vas je to dogma a nezamyslate sa nad nou.

zazka666
27. jún 2025
@andrea2667

@zazka666 K prvej otázke - áno, Ježiš je živý Boh, ktorý si vzal telo z Márie Panny. Trojjedinosť Boha nie je možné obsiahnuť ľudským chápaním. Preto hovoríme že veríme, nie že vieme. K druhej otázke - aj ten v mojej obývačke má moju dôveru, resp.absolutnu dôveru matky. Neuveríš, ale príliš často sa matka nenávistne postaví proti vlastnej dcére, lebo neznesie tú hanbu, životné sklamanie, rozpad základov. Podobné je to aj v Cirkvi. Okrem toho, do Cirkvi sa infikovala mafia predátorov, ktorí si poskytujú krytie. Znovu - je to o ľuďoch, nie o škole, rodine, cirkvi. Odsúdeniahodní sú predátori, nie inštitúcia.

@andrea2667 K tvojím prvým vetám, už ani nemám slov. lebo také rigidné bludy, aké tu používaš samonaučené z kostola je no.... strašné. Najprv boh je ježiš, inde je boh boh, teraz už trojjedinnosť. Ten tretí je zasek odkál a kto? Už tá veta ma postavila zo stoličky: Zobral si telo od matky márie...to sa ako dá. Zavraždil ju? Hádam ho normálne porodila, či ne?

No a ak sa do nejakej inštitúcie infiltruje tlupa predárov a mafiánov, áno, tá inštitúcia je plne zodpovedná za to. A len sa čudujem, že obhajuješ inštúciu, čo nás ženy majú za podradné bytosti, nepustia ženy k vedúcim pozíciam v tej inštitúcii, hrabú sa im v materniciach, v ich životoch, prznia im deti, kradnú majetky.

motylik2559
27. jún 2025
@andrea2667

@andrea2667 Tak ako tu pises ty svoje nabozenske rozpravky o dedicnych hriechoch z pred doby ladovej, tak tu mozu pisat tie, co tymto rozpravkam neveria. Mimochodom dedicny hriech je od Adama a Evy ako som sa docitala...medzicasom tolko novonarodenych neviniatok a ludi pokrsteních...ten hriech sa uz nemal davno zmazat, kedze uz za ten milion dlhy cas to tolko ludi napravilo?😂 Alebo ten hriech skonci, az ked Zem bude kvader, ci uplne zanikne? Sorry, ale väcsiu hlupost som nepocula, ked za ten cas sa dalo veeela ludi pokrstit a kedze sa ma verit v dobro, tak aj ten hriech mal byt uz daaaavno odcineny, nie? Alebo to je dalsia zastrasovacka na ludi, ze ked nedas pokrstit dieta este v perinke malinke !nevinne! mimochodom, tak to dieta od malinka aj ked nerozprava je a bude hriesne, aj ked bude slusne vychovavane?!? Vies verim, ze vesmir existuje, ale ludska hlupost je nekonecna ako tak vidim...ked dokazu v taketo rozpravky verit. Ten dedicny hriech mal byt uz davno odstraneny ak sa veri v dobro, v Boha, ktory je vraj milosrdny a tolko ludi uz krstom ten hriech zmyli🙄🤦‍♀️ No nic, nebudem ti to samozrejme brat, ale obcas treba zapnut aj logiku a nie verit vsetkym cirkevnym blabolam🤷‍♀️

jennky13
27. jún 2025
@viestta

@jennky13 kazdy rozhoduje za seba, to je v podstate pravda, ale o krste neviniatok rozhoduju rodicia. Niektori z presvedcenia. Niekedy aj pod natlakom okolia sa rozhodnu ustupit, len aby im uz babky, tetky a neviem kto este dali (konecne) pokoj. Lebo toto je tema, ktora dokaze narobit v rodinach vela zla. Potom je tu skupina, ktora bola pokrstena len preto, ze "sa to tak ma", bez toho aby tomu prikladali akykolvek vyssi vyznam. V kazdom pripade ani jednemu pokrstenemu dietatu tato ceremonia lepsi zivot nezabezpeci a nepokrstene nie je odsudene na zly zivot.

@viestta ved znova tvrdim, ze s tebou suhlasim

viestta
27. jún 2025
@jennky13

@viestta ved znova tvrdim, ze s tebou suhlasim

@jennky13 vsak ja som ti neoponovala, len rozviedla debatu

jennky13
27. jún 2025
@viestta

@viestta ja nesuhlasim s krstom babatiek, krstit by sa mal dospely clovek, ktory sa pre krst sam a zodpovedne rozhodne.

jennky13
27. jún 2025
@motylik2559

@motylik2559 sttetla som ,Boha a spoznavam ho kazdy den. Rozumiem tvojim posmeskom. Bola som presvedcena ateistka , lebo som sa tak rozhodla, ale vo vnutri som chcela vediet,ci je to naozaj tak, ze Boh je vymysel ludi na ovladanie inych . A stretla som ho.

motylik2559
27. jún 2025
@jennky13

@motylik2559 sttetla som ,Boha a spoznavam ho kazdy den. Rozumiem tvojim posmeskom. Bola som presvedcena ateistka , lebo som sa tak rozhodla, ale vo vnutri som chcela vediet,ci je to naozaj tak, ze Boh je vymysel ludi na ovladanie inych . A stretla som ho.

@jennky13 A ako vyzeral? Uz som sa ta to pytala🤷‍♀️ Ok posli jeho fotku najblizsie co realne odfotis kedze tvrdis,ze je realne zivy Boh a potom sa mozeme o tom pobavit😄🤷‍♀️

andrea2667
27. jún 2025
@zazka666

@andrea2667 K tvojím prvým vetám, už ani nemám slov. lebo také rigidné bludy, aké tu používaš samonaučené z kostola je no.... strašné. Najprv boh je ježiš, inde je boh boh, teraz už trojjedinnosť. Ten tretí je zasek odkál a kto? Už tá veta ma postavila zo stoličky: Zobral si telo od matky márie...to sa ako dá. Zavraždil ju? Hádam ho normálne porodila, či ne?

No a ak sa do nejakej inštitúcie infiltruje tlupa predárov a mafiánov, áno, tá inštitúcia je plne zodpovedná za to. A len sa čudujem, že obhajuješ inštúciu, čo nás ženy majú za podradné bytosti, nepustia ženy k vedúcim pozíciam v tej inštitúcii, hrabú sa im v materniciach, v ich životoch, prznia im deti, kradnú majetky.

@zazka666 Zazka, táto diskusia sa začala obracať na nenávistné útoky, takže ukončujem. Nenútila som ťa uveriť, len som odpovedala na tvoje otázky, ktoré poukazujú na to, že sa v danej problematike neorientuješ. To čo nazývaš mojími vymyslami, sú fundamenty našej viery. Prosím o rešpektovanie.

zazka666
27. jún 2025
@andrea2667

@zazka666 Zazka, táto diskusia sa začala obracať na nenávistné útoky, takže ukončujem. Nenútila som ťa uveriť, len som odpovedala na tvoje otázky, ktoré poukazujú na to, že sa v danej problematike neorientuješ. To čo nazývaš mojími vymyslami, sú fundamenty našej viery. Prosím o rešpektovanie.

@andrea2667 k faktom sa dá postaviť aj takto. Nekomenovať, nerieš neprávosť, čo sa stala. Cirkev to robila celé veky. Ale máš pravdu, čo sa týka teba. Ja teba rešpektujem.