icon

Názor na život nepokrsteného dieťaťa

24. jún 2025

Má sa nepokrstené dieťa v živote horšie ako to pokrstené? Aký je váš názor ?

janussss
27. jún 2025

Prvá dcéra je pokrstená, ostatné deti nie sú a nevidím žiaden rozdiel 😅

diaszoky
27. jún 2025

Zaujima e ze hc akych hrdinov detom pchaju pod nos Batmanov a kade koho ale Boha sa boja ako cert kriza

diaszoky
27. jún 2025
@viestta

@andrea2667 vies co ma fascinuje? Ked neveriaci kladie veriacim otazky, napriklad o logike zakladnych postulatov viery, ktora nam laikom v tom vsetkom chba beriete to ako vysmech alebo ruhanie. Pritom je to len cista zvedavost, hladanie odpovede na nieco co nam nie je jasne. K tomu patri napriklad aj problematika dedicneho hriechu. Vam je to jasne, my by sme chceli vediet preco tan laskavy otec uvalil na neviniatka dedicny hriech. Preco ho treba zmyvat, ved tie deti nemohli vedome ani nevedome zhrasit. Proste nam to nedava logiku, ale pre vas je to dogma a nezamyslate sa nad nou.

@viestta vies co fascinuje mna? Ze detom nasulate batmanov kade aky h hrdinov ale boha sa bojite kazdeho prapodstata vie ze pride den sudny

diaszoky
27. jún 2025
@motylik2559

@andrea2667 Tak ako tu pises ty svoje nabozenske rozpravky o dedicnych hriechoch z pred doby ladovej, tak tu mozu pisat tie, co tymto rozpravkam neveria. Mimochodom dedicny hriech je od Adama a Evy ako som sa docitala...medzicasom tolko novonarodenych neviniatok a ludi pokrsteních...ten hriech sa uz nemal davno zmazat, kedze uz za ten milion dlhy cas to tolko ludi napravilo?😂 Alebo ten hriech skonci, az ked Zem bude kvader, ci uplne zanikne? Sorry, ale väcsiu hlupost som nepocula, ked za ten cas sa dalo veeela ludi pokrstit a kedze sa ma verit v dobro, tak aj ten hriech mal byt uz daaaavno odcineny, nie? Alebo to je dalsia zastrasovacka na ludi, ze ked nedas pokrstit dieta este v perinke malinke !nevinne! mimochodom, tak to dieta od malinka aj ked nerozprava je a bude hriesne, aj ked bude slusne vychovavane?!? Vies verim, ze vesmir existuje, ale ludska hlupost je nekonecna ako tak vidim...ked dokazu v taketo rozpravky verit. Ten dedicny hriech mal byt uz davno odstraneny ak sa veri v dobro, v Boha, ktory je vraj milosrdny a tolko ludi uz krstom ten hriech zmyli🙄🤦‍♀️ No nic, nebudem ti to samozrejme brat, ale obcas treba zapnut aj logiku a nie verit vsetkym cirkevnym blabolam🤷‍♀️

@motylik2559 len sa vysmievaj ja v Boha. Verim viem ze existuje lebo som sa
modlila za xy veci ktore sa mi aj podarilo vymodlit predtym som sa za ne nemodlila iba si pomyslela prosim nech sa stane to a to a neprichadzal ucinok! Kazdemu odporucam knihu od Eugenie von der Leyen a garantujem ti ze ti zmenimpohlad na zivot!

motylik2559
27. jún 2025
@diaszoky

modlila za xy veci ktore sa mi aj podarilo vymodlit predtym som sa za ne nemodlila iba si pomyslela prosim nech sa stane to a to a neprichadzal ucinok! Kazdemu odporucam knihu od Eugenie von der Leyen a garantujem ti ze ti zmenimpohlad na zivot!

@diaszoky Vies,ze existuje, ale nikdy si ho nevidela, ty si dalsi pripad, ako uz som odpisovala jednej vyssie🤷‍♀️ odfot mi ho, posli a potom sa mozeme bavit. Ako vyzera inak? hm? Skor uz verim v to, ze ked niekto si nieco praje do vesmiru,ze sa to splni...nez toto co pises. Ale ja ti vieru brat nebudem, kludne zi v tej iluzii dalej. Je to tvoj zivot🤷‍♀️

viestta
27. jún 2025
@diaszoky

@viestta vies co fascinuje mna? Ze detom nasulate batmanov kade aky h hrdinov ale boha sa bojite kazdeho prapodstata vie ze pride den sudny

@diaszoky z coho usudzjes, ze sa bojime Boha? Ako sa mam bat niecoho co neexistuje? A nie, den sudny nie je prapodstata kazdeho. Ani kazdeho veriaceho, lebo su rozne nabozenstva a nie vsetky princip sudneho dna poznaju. Sudny den je prapodstata len pre niektore nabozenstva, rozhodne nie pre kazdeho cloveka na zemi. Ak v to veris, zijes v omyle.

jennky13
27. jún 2025
@motylik2559

@jennky13 A ako vyzeral? Uz som sa ta to pytala🤷‍♀️ Ok posli jeho fotku najblizsie co realne odfotis kedze tvrdis,ze je realne zivy Boh a potom sa mozeme o tom pobavit😄🤷‍♀️

@motylik2559 tvoja otazka hovori o tom, ze chapes veci len 3 rozmerne. To co nevidis ocami neexstuje?

jennky13
27. jún 2025
@diaszoky

@diaszoky poznas slovo Nehádžte perly....

motylik2559
27. jún 2025
@jennky13

@motylik2559 tvoja otazka hovori o tom, ze chapes veci len 3 rozmerne. To co nevidis ocami neexstuje?

@jennky13 Ale ved ty tvrdis, ze si ho videla, pytala som sa ta ako vyzera? pytala...ocividne nemas odpoved, lebo....vies preco😂 Ako si niekoho videla, ked si ho nevidela?😂 No radsej mi uz neodpisuj, lebo toto fakt nema vyznam😂

viestta
27. jún 2025
@jennky13

@diaszoky poznas slovo Nehádžte perly....

@jennky13 ty veris, ze existuje, nevies, ze existje. To je podstata viery. Verit aj ked neviem. Ci?

jennky13
27. jún 2025
@viestta

@jennky13 ty veris, ze existuje, nevies, ze existje. To je podstata viery. Verit aj ked neviem. Ci?

@viestta toto som nikde nenapisala, tato implikacia mi nenapadla

jennky13
27. jún 2025
@motylik2559

@jennky13 Ale ved ty tvrdis, ze si ho videla, pytala som sa ta ako vyzera? pytala...ocividne nemas odpoved, lebo....vies preco😂 Ako si niekoho videla, ked si ho nevidela?😂 No radsej mi uz neodpisuj, lebo toto fakt nema vyznam😂

@motylik2559 odpoviem slovami Maleho princa: to najdolezitejsie nevidime ocami ale srdcom

diaszoky
Autor odpoveď zmazal
diaszoky
27. jún 2025
@viestta

@diaszoky z coho usudzjes, ze sa bojime Boha? Ako sa mam bat niecoho co neexistuje? A nie, den sudny nie je prapodstata kazdeho. Ani kazdeho veriaceho, lebo su rozne nabozenstva a nie vsetky princip sudneho dna poznaju. Sudny den je prapodstata len pre niektore nabozenstva, rozhodne nie pre kazdeho cloveka na zemi. Ak v to veris, zijes v omyle.

@viestta neverim tak to je… ai na to dokazy ako k iha od Eugenie von der Leyen..

viestta
27. jún 2025
@diaszoky

@viestta neverim tak to je… ai na to dokazy ako k iha od Eugenie von der Leyen..

@diaszoky napis este raz, lebo ani srnky netsia co vlastne pises. Co tak je, ci nie je?
To ze sa boha nebojime lebo nemozeme sa bat toho co neexistuje
Ze sudny den nie je pre vsetky nabozenstva a tym padom ani pre vsetkych ludi, obzvlast pre ateistov

andrea2667
27. jún 2025
@zazka666

@andrea2667 k faktom sa dá postaviť aj takto. Nekomenovať, nerieš neprávosť, čo sa stala. Cirkev to robila celé veky. Ale máš pravdu, čo sa týka teba. Ja teba rešpektujem.

@zazka666 Prosím, nezavádzaj. Po celý čas píšem, že mám nulovú toleranciu k zneužívaniu, nech sa deje kdekoľvek. Ale zločinci nemajú vplyv na moju vieru.

diaszoky
27. jún 2025
@viestta

@diaszoky napis este raz, lebo ani srnky netsia co vlastne pises. Co tak je, ci nie je?
To ze sa boha nebojime lebo nemozeme sa bat toho co neexistuje
Ze sudny den nie je pre vsetky nabozenstva a tym padom ani pre vsetkych ludi, obzvlast pre ateistov

@viestta ale ano je aj pre vas aj vy ateisti sa mozte dostat do neba

bambieblue
27. jún 2025

Určite nekrstiť ! Šarlatánstvo toto lebo sa tak patrí a aj naši nás dali a bla bla podobné dristy našich rodičov a starých rodičov. Aj mne sa lepila smola na päty odkedy ma pokrstili a aj birmovali 🤬 No odkedy som zistila kde je pravda sa mi začalo dariť. Kresťanstvo to teda nie je

diaszoky
28. jún 2025
@bambieblue

Určite nekrstiť ! Šarlatánstvo toto lebo sa tak patrí a aj naši nás dali a bla bla podobné dristy našich rodičov a starých rodičov. Aj mne sa lepila smola na päty odkedy ma pokrstili a aj birmovali 🤬 No odkedy som zistila kde je pravda sa mi začalo dariť. Kresťanstvo to teda nie je

@bambieblue jasne no urcite.smolu si mala lebo si za ni mozes sama ja milujem ludi ktori maju sebareflxiu level 0. A tento poznas?😀veduca v praci mala tiez “smolu” cely zivot vravi znamej muz mi umrel som sama v byte aj vnucik jej zomrel ako babätko ale to ze sikanovala cely zivot zamestnancov v robote robila im prieky nazlost davala malo zmien aby mali nizke vyplaty tuto stranku uz nepovedala. Nikedy staci zacat od seba. Tym nechcem povedat zesi obdobny pripad

derdia
30. jún 2025
@evaachesa

@derdia komu sa budem zodpovedať? Čo prosím?

@evaachesa citaj s porozumením. Myslim ze som sa dostatocne vyjadrila.
Kazdy raz bude mať "koniec sveta" svoj vlastny a ano stretnes sa z Jezisom. Pri poslednom súde. To je pravda a realita. Ze jej neveríš vôbec neznamená ze to tak nie je. Znamena to len to, ze neveríš.
Preto aj život vnímajú neveriaci inak ako veriaci. Myslim skutočne veriaci.

derdia
30. jún 2025
@evaachesa

@derdia len aby bolo jasné k čomu odpovedám...toto je tvoja pravda a presvedčenie (až fanatické uff), v poriadku, neberiem ti to. Ty budeš tiež v poriadku s tým keď ti teraz prezradím že sme všetci vzišli z opíc a Boh je len vymyslená postavička? A vedela si že ani ježiško neexistuje? Snáď som toho neprezradila až príliš. 🫢

@evaachesa pozri kludne mozes tvrdiť to co tvrdíš. Boh Ti dal slobodnu volu...presne pre to aby si sama rozhodovala.

derdia
30. jún 2025

@evaachesa
A hádať sa tu s tebou nebudem. Nemam totiž o com.
Tak Ti prajem veľa veľa lásky a radosti zo života a najma Bozie požehnanie pre Tvoj zivot. A ano prajem Ti zo ❤️ aby si ho spoznala.

silvike
30. jún 2025

Preboha, ved nedaj krstit ked citis, ze to dietatu tvojmu bude na nic. Asi nie si nejak hlboko veriaca, zrejme len formalne veriaca. Ved krstenie nie je o tom, ze to dieta sa bude mat v zivote lepsie. To skade si toto nabrala. Sak to nie je nejaka zaruka bezstarostneho zivota. Je to o tom, ze ked sam verim vo vecny zivot a chcem to aj pre dieta a verim tomu co uci dajme tomu katolicka cirkev o krste tak proste to dieta dam pokrstit. Ked tomu neverim, tak nebudem saskovat s krstom. Ale nikto nikdy nikde nepovedal, ani cirkev to nikde neuci a nehlasa, ze pokrstene dieta sa ma lepsie v zivote. Fakt riadna haluz.

silvike
30. jún 2025
@bambieblue

@bambieblue A na co si prisla ? Kde je pravda ?

viestta
30. jún 2025
@derdia

@evaachesa citaj s porozumením. Myslim ze som sa dostatocne vyjadrila.
Kazdy raz bude mať "koniec sveta" svoj vlastny a ano stretnes sa z Jezisom. Pri poslednom súde. To je pravda a realita. Ze jej neveríš vôbec neznamená ze to tak nie je. Znamena to len to, ze neveríš.
Preto aj život vnímajú neveriaci inak ako veriaci. Myslim skutočne veriaci.

@derdia a ti co sice veria, ale veria v ine ako krestanskeho Jezisa, ti co? Mame ne svete mnoho nabozenstiev okrem tych krestanskych. Mnohe v posledny sud neveria, mnohe neveria aji v trojjedineho boha. Posledny sud je pravdou len pre cast ludi, nie pre vsetkych, ktori nie su ateisti. A co ak prave ateistov caka to, co hovoria ine nabozenstva, nie posledny sud podla krestanov? Zamyslela si sa na tym aj takto?

janulik2008
30. jún 2025
@viestta

@derdia a ti co sice veria, ale veria v ine ako krestanskeho Jezisa, ti co? Mame ne svete mnoho nabozenstiev okrem tych krestanskych. Mnohe v posledny sud neveria, mnohe neveria aji v trojjedineho boha. Posledny sud je pravdou len pre cast ludi, nie pre vsetkych, ktori nie su ateisti. A co ak prave ateistov caka to, co hovoria ine nabozenstva, nie posledny sud podla krestanov? Zamyslela si sa na tym aj takto?

@viestta este tu chyba prispevok od @julca777 tusim to bola 😀 som si na nu spomenula ked bola nejaka diskusia pamatas? 😀

viestta
30. jún 2025
@janulik2008

@viestta este tu chyba prispevok od @julca777 tusim to bola 😀 som si na nu spomenula ked bola nejaka diskusia pamatas? 😀

@janulik2008 ano, pamamtam. Ta co nas presviedcala, ze zemetrasenie v Olympii bolo Bozi trest za nahotu a sodomiu na antickych olympijskych hrach... Nezabudnutelna diskusia. A okrem nej este mnoho dalsich...

derdia
30. jún 2025
@viestta

@viestta ja neviem ty nerozumieš mojim odpovediam vyššie?
To ze si niekto povie ze neverí, ze modrá je modrá, este neznamená ze modrá nie je modrá.
A to je moja poslaná odpoved..pretoze plytvam slovami zbytocne. A hore som všetko podstatné napisala.

viestta
30. jún 2025
@derdia

@viestta ja neviem ty nerozumieš mojim odpovediam vyššie?
To ze si niekto povie ze neverí, ze modrá je modrá, este neznamená ze modrá nie je modrá.
A to je moja poslaná odpoved..pretoze plytvam slovami zbytocne. A hore som všetko podstatné napisala.

@derdia ty mne ides vykladat o tom, ze nerozumiem. Pises iba a len o krestanoch. To mi je jasne. Ale co ostatne nabozenstva? Ja som sa ta pytala co veriaci, ktori veria v ine ako v krestanskeho Boha trojjedineho.

derdia
30. jún 2025
@viestta

@derdia ty mne ides vykladat o tom, ze nerozumiem. Pises iba a len o krestanoch. To mi je jasne. Ale co ostatne nabozenstva? Ja som sa ta pytala co veriaci, ktori veria v ine ako v krestanskeho Boha trojjedineho.

@viestta akože ty nechápeš?????!!!!
Aj ja si môžem vymyslieť zajtra náboženstvo, stačí pár bláznov, a budú veriť. To neznamená ze to náboženstvo existuje!!!
Boh a Ježiš a Duch Svaty existujú.
Ostatné sú len výplody ľudskej fantázie... A najma tých, ktori nechcú veriť v Boha, pretoze sú zdražení, a všetok hnevá obracajú na neho. Nechcú ho, neprijímajú, priam nenávidia.
To je bežný jav. A preto, ze ani ty nechceš veriť v Boha sa ja s tebou hádať tu nebudem.
Dovidenia.