icon

Názor na život so svokrou

simoncik
28. mar 2023

Dobry den zienky.stara dobra tema svokra.ani neviem ako zacat ,uprimne stracam normalne myslienky,lebo je toho vela.zijem s muzom 15 rokov,svokra mu darovala dom tarchy,cize je vylucny vlastnik.to len pre ozrejmenie ,ze dom sa predat neda ani nie uz z ucty ako skor z moralky,a stahovat sa tiez nie ked ze bola brana vysoka hypoteka na prerabku.svokra ma svoje a aj mi.vsetko.spolocny len vchod a cbodba.no a dvor.zbytocne budem vsetko rozpisovat,ani sa to neda v skratke,no vztahy su priserne.doslo to do takeho stadia ,ze uplne sa ignorujeme co by bolo ok,lebo svokra si zijexsvoj zivot,no neustale robi naprieky a dali by sa povedat,ze uz nie je nic cohro by neboa schopna zrejme.evravim,ze sme svetci kazdy mame chyby ale o je vela tak to vas tak znici ,ze volite takuto cestu.roblemom je ze svojra ma nenavidi.doslova,do krvi.neprehanam.neviem coho je schopna aby dosiahla aby som z domu vypadla.to vsetko lebo som jej ukradla syna,pritom o neho prisla svojim spravanim a cinmi.bola som doma ana podpore pol roka.samozrejme vsade rozpravala,ze nerobim lebo som leniva atd.nastala situacia,ze robim a bola som cez vikend v praci.bola som si na rampe zapalit a moja svokra si ma prisla skon
trolovat ci som v robote.este aj so susedom.ano so susedom lebo sused je u nas ako doma a pomaha jej v rom aby nas znicila.pisem je ro nadlho.no pointa je v fom ,ze ma chcela nacapat zrejme na tom ze zahybam muzovi,takze ma doslova odsledovala kde som.nema vztah z nasimi dievcatmi,ani ju nezaujimaji.verte ze nie..ide jej len a len o to zbavit sa ma.a mat syna znovznovu pre seba.doslova.ako by ste vy zeny,zili tskyto zivot?

sasa1310
28. mar 2023

@simoncik pozri sa, sami ste si vybrali, sami ste vyplatili sestru a nechali napísať dom na muža s tým, že na inú nehnuteľnosť peniaze neostanú. Vaše rozhodnutie, ktoré musíte znášať do konca života. Ste v slepej uličke, do ktorej ste išli ochotne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simoncik
autor
28. mar 2023

@evamarek77 ty mas ozaj skvele nazory.neviem ak k nim chodis.to asi tazko .kedze to bol starsi dom na dedine na dnesne pomery s nizkou cenou a potreboval rekonstrukciu.tak mozno nejaka garzonka by vysla

simoncik
autor
28. mar 2023

@evamarek77 samozrejme ez plavby okolo sveta

jaond19
28. mar 2023

@simoncik ked sa neda predat, dá sa prenajat. Poriesit vlastny vchod. A ako prvych "zaujemcov" o prenajom, by som podplatila dakych asocialov nech sa dojdu pozriet a spravit humbuk.... mozno sa stará zlakne.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
simoncik
autor
28. mar 2023

Ja dnesnym ludom ozaj nerozumiem.preco ma kazdy potrebu sa do niekoho navazat aj ked ziada len o radu.akoby som vas ziadala o neviem co.tak by som vam ozaj priala vyskusat si ake to je takto zit.ake je to uzasne.ak sa co i len trochu dalo uz tu nie sme davno.no nie sme milionari kupovaf alebo odchadzat do podnajmu.a stym ze to nie je moj dom to si tiez laskavo nechajte.je to skor ubohe.sme manzelia mame defi.to kazdy v dnesnej dobe vidi len majetky.o tom je dnesny zivot,o majetkoch a peniazoch.tak ako vidim asi vase manzelstva su take.idem do manzelstva ale len za podmienky ze z neho ziskam majetok.ozaj skvele.tak nie kazdy sme taky.cuduj sa svete.vsak.nemusite sa viac ani unuvat pisat.lebo neriesite a neradite ze uplne nic,az na par vynimiek.nepisem sem snad o radu ako prisf k majetku.no dostala som ju.dakujem.pekny vecer

sasa1310
28. mar 2023

@jaond19 vlastnému rodičovi, ktorý pomôže a svoj majetok prepíše na dieťa. Si milá

simoncik
autor
28. mar 2023

@evamarek77 nadstavovali sme 5 rokov do zadu predstav si.nie 15.a komplet prerabali cely dom .ver ze sme mohli mat novy.ale tak ty vies asi vserko najlepsie vsak.asi nevies ake su dnes ceny

dharmasanata
28. mar 2023

@simoncik naser sa buchni päsťou do stola pred mužom a povedz mu že takto to ďalej nepôjde. Predajte dom, kúpte malý byt pre starú a vy si kúpte niečo tiež. Prípadne jej prenajmite byt a vysťahujte ju. Nech si vyberie čo bude pre vás najlepšie. Ak ťa miluje pôjde s tebou do toho. Takto sa fungovať nedá, ja som mala takého slabocha že radšej ma nechal akoby mal povedať niečo svojej mamičke, tiež mu ostala takto zavesená a žiadnu cestu vidieť nechcel ako bývať spolu bez nej.

mamelka
28. mar 2023

@simoncik ťažko radiť, bola som v tejto situacii, bývalí sme tak, manžel preč, ja ,,doma,, ... kto si týmto neprejde a nezažije asi ti to ani neuverí. Reči dokážu narobiť naozaj problémy, ja som si všetko krásne vypočula sama,keďže všetko bolo hore počuť. No tu si budem stáť sa tým,že tvoj manžel by mal riešiť tento konflikt. Áno najlepšie je zdupkat a nech ,,Mama so ženou sa žerú,, ... nemá manžel možnosť nájsť prácu na Slovensku?
Chýbajú hranice vo vzťahoch. No určite by som neopustila manžela.
Ja by som jej za to stolkovanie pohrozila. Chápem,že sa nedá toto neriešiteľné, 15r uff. To si aj tak pani, ale ono treba tomu spraviť rázny koniec lebo ako píšeš,mi prídeš utrapena. No zas na druhej strane toto trpieť 15r je naozaj veľa. My sme sa zdekovali v ,,deň D,,

mira0611
28. mar 2023

@simoncik trosku mimo temy, ale ja nechapem ako sa svokra nemoze tesit zo synovho statia a vnucat???!!
Aj ja mama dieta a ked je ono stastne som aj ja stastna. Nechapem tuto logiku.

sasa1310
28. mar 2023

@simoncik ale o čo NÁS žiadaš? Žiadaj muža nech to zmení a nie nás. A nemusíš spochybňovať naše manželstvá, za to, že to tvoje má fest problém. Obyčajné tuctové manželstvo mám. Deti, muža a obyčajný byt bez žiadnej osoby z ďalšej generácie. Muža, ktorého zaujímajú aj moje názory a ktorý by ma v živote nenechal samú s jeho rodičmi.
Rady sme ti dali, nič sa nedá, nič nie je dobré. Tak už ti fakt ostáva jediné si zvyknúť

simoncik
autor
28. mar 2023

@mira0611 lebo to su moje deti nie jeho.neviem s kym by som ich mala mat ale ona vie asi lepsie

matullienka
28. mar 2023

@simoncik naozaj dohodni sa s mužom a nech to s ňou rieši, takto sa žiť nedá

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simoncik
autor
28. mar 2023

@evamarek77 vies kam isli nase oeniaze vzdy.do domu.cely cas sa prerabal v takom bol stave
Zateplene aj vsetko.a tak sa nadstavovalo lebo sa s nou nedalo vydrzat.ak mas hromadu penazi v dome aj vyplatis sestru,len ona dostala 10t chcela by som teba vidiet ci by si to nechala len tak a odisla. No ani to nepomohlo.

katarinka89
28. mar 2023

@evamarek77 niektoré svokry nemajú záujem o plavbu okolo sveta ale skôr o to, čo sa tu rieši......netreba na autorku útočiť len koli tomu ze sa prispôsobila mužovi.....doteraz som si tu neprecitala, že by nevesta doslova túžila žiť so svojou svokrou.....prepáč že som ťa označila ale strašne ako sa dokážeš dostať na ,,koreň,, problému ty.

simoncik
autor
28. mar 2023

@elizabet173 to by si mala povedat mojmu muzovi.on tu chcel ostat.a prosim ta prestan riesit peniaze ked ja ich neriesim.nemam potrebu sa bat kvoli tomu a ani najmensi dovod.aj keby sa tak stalo ver ze bt ma to netrapilo.toro je ten najmensi problem.a ako mi radia zeny ze ja mam dat svokru so domova alebo ju prastehovat.no ved ma syna.a ty si myslis ze je to take jednoduchw.ked jeho sestra je rovnako strelena ako jeho mama.a na to ja nemam ani povahu.ako som pisala nie sme hoveda

simoncik
autor
28. mar 2023

@elizabet173 a co som ti mala napisat cely zivotopis.akou lurvou som cely zivot.ako do mna sacala.ako ma ona aj s jej z muzovou seatrou napadli na dvore.ako od kedybsom sa vydala na mna pwkneho slova nemala.ako som zo seba robila chuderu a snazila sa snou vychadzat ale nedalo sa.zbyrozne aom zaklqdala tuto ramu.a budte radi ze nemate svokru ktora vas nenavidi len za to ze zijete z jej synom.to je vserko.jediny a cely problem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
misinka0611
28. mar 2023

Toto je ako zo zlej telenovely. 15 rokov toto trpíš a ešte si nedošla na to ako to vyriešiť? Nebudem riešiť otázku sťahovania, to ako si písala riešiť nechceš. Ostáva ti len postaviť sa jej čelom. A hlavne aj s MUŽOM, aj keď mám pocit že ten hra mŕtveho chrobáka. Z tvojho príspevku mám ale pocit, že si len vynervovaná a hotová z nej a ona si ta patrične vychutnáva. No tak zober konečne odvahu a nenechaj zo sebou zametať. Príde do tvojej práce ta sledovať? Veď ju pekne strápno aby odišla s dlhým nosom. Garantujem ti, že sa tam už neukáže.

matullienka
28. mar 2023

@simoncik prosím ťa a prečo to nerieši tvoj muž? To jemu nevadí ako sa k tebe správajú?

misinka0611
28. mar 2023

@matullienka Píše, že muž robí v zahraničí, takže evidentne si len vypočuje, popr. prečíta jej sťažnosti a nejak záujem to riešiť nemá. Tzv. mŕtvy chrobák.

vilma7
28. mar 2023

Ako by som žila takýto život?
Už dávno by som bola za manželom v zahraničí, nechápem čo nz neho ako manžela máš, deti si otcami pomaly ani nepoznajú a ty si doma s jeho.maminkou. no nikdy by som na takéto žitia nepristala.

annamalaga
29. mar 2023

Máš na hovno život, môžeš si zato sama, zbytočne aj reagovať, odsťahovať sa nechceš, podporu v chlapovi nemáš, máš nahovnl svokru, čakáš radu, poradiť si nedáš. Nahovno to budeš mat, dokym nezomrie. Hold krutá realita.

katarinka89
29. mar 2023

@evamarek77 ľahké je urobiť verdikt nad pár riadkami ktoré opisujú 15 rokov spoločného života....nemyslím si, že autorka nesie vinu, teda veľký podiel- tu to vidím tak, že sa chcela len prispôsobiť mužovi a očakávania jeho matky, aby bola za dobru nevestu- tak ako väčšina žien a potom príde situácia, kde to miliónkrát oľutoval. Neviem, prečo je to tu tak zauzivane- že na vine je nevesta keď ide bývať ku svokre, resp.svokra je ta naj lebo poskytla bývanie. Vieš, ja ti z mojej skúsenosti môžem povedat- že aj mňa muž tlačil do bývania u mamy, ja som trvala na byte - aspoň dočasne kým si nekupime dom. Bola som zo svokrinej strany vtedy najhoršia, lebo som si dovolila narušiť ich plány ( syn ich mal ,,doopatrovat) on o tejto dohode ani nevedel a keď sme si začali prerábať dom tak to bolo cirkusu......a dodnes ma zato neznášajú. Bývať s nimi koli tomu, že oni to tak chcú, nemať súkromie, svoj život, len hádky z ich strany a ešte by im mal byť človek vďačný že tam ,,môžem,, bývať? No nie, ďakujem.
Musela som sa rozpísať lebo ma zaráža keď niekto hneď zaskatulkuje situaciu- obviní človeka a ešte ho aj douraza.