icon

Nebaví ma žiť, žijem zo dňa na deň

27. mar 2022

Ahojte je tu nejaký človek ktorého tiež nebaví život. Žijem zo dňa na deň. O budúcnosti absolútne nepremyslam. Je mi jedno co so mnou bude. Je mi jedno ako budem žiť. Najradšej by som bola keby som už nežila.

Strana
z2
estrella5
27. mar 2022

Odísť do zahraničia je super nápad, ale myslím si, že nie pre každého. Nie každý naberie odvahu na takýto veľký krok do neznáma o samote. Ja by som možno zvolila pohodlnejšiu cestu a odišla by som niekde inde vrámci slovenska. Do mesta, ktoré by mi ponúkalo viac možností a/alebo do mesta, ktoré by sa mi páčilo. Vymeniť vzduch sa dá aj tu... (ak nemá človek odvahu na zahraničie)...

+ nájsť si v niečom vášeň... Napr. ja tiež nemám vysnený život. Nebudem tu nič konkretizovať, ale mnohé oblasti mi nevychádzajú vôbec podľa predstáv. Tiež by som vedela napísať "celé zle".. Opustiť sa.. Poľutovať.. Keď mám slabú chvíľku tiež si viem povedať, že je to proste na nič. Hento je zle, tamto je zle... A úplne chápem, že "ti je fuk aj to, že si zdravá". Verím, že podvedome ti to fuk nie je, ale chápem, že stavať si šťastie "len" na zdraví nie je schopný každý. Aj chápem, že nemáš už možno chuť bojovať. Keď je viac oblastí v živote, ktoré človeka trápia tak si ťažko hľadá to o čo sa oprieť, to na čom začať stavať. Chaos, nespokojnosť a neschopnosť vôbec sa pohnúť lebo vlastne ani nevieš odkiaľ začať. Ono naozaj platí "ťažko je žiť ľahko".... Ale mať niečo v čom máš vášen tomu všetkému pomôže. Napr. ja mám psíka. Venujem sa mu denne x hodín. Pracovné plemeno. A verím, že spolu dosiahneme aj nejaké úspechy v psích športoch... Taký hnací motor. Psychohygiena. A hneď je život krajší.. A aj keď sa ostatné rúca, je sa o čo oprieť. Môže to byť čokoľvek... Pes, beh, cvičenie, maľovanie, spievanie, písanie blogu, ... Naozaj čokoľvek... Človek potrebuje v živote pevné piliere. A super sú aj tie (okrem rodiny, kamarátstiev), ktoré ti nikto nemôže zobrať. Ktoré nezávisia od druhých osôb. Ktoré sú jednoducho len o tebe. Lebo častokrát to všetko padá práve na ľudských vzťahoch.

A ak si naozaj nevieš rady, tak psychológ. Na to sú predsa tu.

Drž sa. 🙂

060106
28. mar 2022

To kazda zena vklada nadej do vztahu ale niekedy to nevinde ty sa trapis a on urcite zije svoj zivot dalej netrap sa najdes si ineho ktory ta bude zboznovat no macicka je dobre ale z havom by si chodila na prechadzky a urcite by si sa zniekym ziznamila nevzdavaj to bude lepsie 😊

alvaluka
28. mar 2022

@autorka, kazdy jeden ma nejake trapenie, zivot sa nie vzdy vyvija tak ako by sme chceli, alebo planovali, no aj niektore negativne situacie ti mozu nieco ponuknut a posunut ta niekam. Viem, ze su to take reci o nicim, vseobecne ale skus sa zamysliet.

Ja by som na tvojom mieste vyskusala psychologa, existuju aj online poradne a myslim, ze je aj narok na niekolko sedeni zdarma, ale to si musis overit.

Niekedy je prospesne sa porozoravat o svojej situacii s niekym nestrannym.

Bohuzial si toho vela nenapisala, pracu by si mohla aj zmenit, ci by to slo lahsie alebo tazsie vies ty, lebo ty vies v akom regione byvas a aku mas prax.

Co sa tyka kamaratok, ak nemas nejaku extra blizku a mas pocit, ze ani rodina ti nie je oporou skus si najst nejaky konicek. Mozno ak bude skupinovy spoznas tam ludi s rovnakymi/podobnymi zaujmami a mozno sa spriatelite.
Chodit sama je tiez riesenie, napriklad do restiky, do kina/divadla a podobne ale chapem, ze niekto sa neodhodla, ale nie je na tom nic zle.

Drzim palce, aby s pribudajucimi slnecnymi dnami pribudali tie slncene aj v tvojom zivote.

alvaluka
28. mar 2022

Este ma napadlo, chces najst niekoho, pre koho by si bola prioritou, ber to tak, ze ten niekto si ty. Ty sama pre seba by si mala bxt prioritou.
Nechcem tym povedat, ze sebestredna egoisticka osoba sa ma z teba stat, ale mala by si zacat robit veci pre seba, ktore ta bavia naplnaju a pokusit sa malymi krokmi zlepsovat svoju situaciu.

sima338
28. mar 2022

V živote každého človeka sú horšie obdobia. Jedno prežívam tiež. Som po rozchode, predtým rozvedená, ostala som na dcéru sama ( samozrejme otec sa o ňu stará, ale nežije s nami ), nemám momentálne náladu ani na kamarátky, úprimne som im o tom povedala, viem, že sú tu pre mň, ale momentálne potrebujem byť veľa sama so sebou ( mimo práce, času s dcérou atď. ). Svoj život máš v rukách len TY, nikto iný. Čo to znamená? Že len ty ho môžeš postupne meniť, zlepšovať, snažiť sa. J viem, že sú obdobia, kedy máš pocit, že všetko na svete stratilo význam, ale nie je to tak. Začni malými krokmi, postupne, každý deň niečo.

bubalea
28. mar 2022

Podľa mňa máš len zlé obdobie a prejde si ním podľa mňa každý . Treba však nájsť nejakú tú silu na to niečo zlepšiť., nájsť si niečo čo ťa bude baviť a ťahať tak nejak dopredu

akonetopier
28. mar 2022

Ahoj, myslim si, ze sa moc zameriavaš na seba. Šťastie všaj nenájdeme v druhom človeku, ani vo frajerovi/ manželovi, ľudia vždy sklamú, niekedy viac, niekedy menej. Každého treba prijať taký aký je. Dôležité je zamerať sa na seba a uzdraviť svoje zranenia. Ty sa úplne hodíš na nejaký koučing. Niečo takéto https://www.coach-mentor.sk/coaching/o-koucingu
Skús pohladať vo svojom okolí.

Koučing je užitočný tvorivý rozhovor. Vychádza z toho, že každý človek:
* je jedinečný
* má v sebe tie najlepšie odpovede na riešenie svojich životných situácií
* je tvorcom svojho života a vie zaň prebrať plnú zodpovednosť

zoeeoz
28. mar 2022

S takým postojom sa ti v živote ani dariť nezačne.
Možno by bolo fajn vyhľadať pomoc..

mia24212
Autor odpoveď zmazal
mia24212
28. mar 2022

kludne mi napíš, rada vypocujem, podporím, stretnem sa! ak je v zivote tazko, tak to má byt o podaní pomocnej ruky a vzajomnej podpore🙂

luccija
28. mar 2022

Nemáš jednu spolužiačku, susedu, bývalú kolegyňu?s tou pracou aj sama si si na vine, že si robila za peniaze na ruku škoda ..bude lepšie len sa nezatvor doma a nečakaj...

terezkaa22
29. mar 2022

@loliki toto bolo velmi dobre napísané,dakujem pomože aj iným,

loliki
29. mar 2022

@terezkaa22 Díky. A čo si myslíš o filme Cirkus Motýlik, na ktorý som dala link?

nancy171
30. mar 2022

autorka, je postne obdobie. Vies nieco o tom, co prezival Jezis v Getsemanskej zahrade aj kvoli tomu, ze miluje prave Teba a tuzil po priatelstve s Tebou tak velmi, ze radseh obetoval svoj zivot, aby si si ho Ty zachranila? Mozno skus uvazovat nad tym gestom...

Strana
z2