icon

Nečakaný rozchod - poraďte

korok200
20. feb 2018

Ahojte vsetci, vedel som o Vas ze existujete, ale nemal/nemali sme potrebu sem ist, az do dnes. Uz je to tyzden, co mi manzelka po 11rokoch spolocneho zivota povedala : “mrzima to ale mam niekoho ineho!” Vobec som to necakal a dodnes to neviem rozdychat, a dlho este nebudem, chcem Vam tu nacrtnut nas zivot a chcem aby ste si zobrali s toho priklad a partnera si ctili od A po Z.

S manzelkou som zenaty 7rokov s 11 spolocnyh a mame krasneho syna 4r, spolocnu domacnost.

od minuleho tyzdna mi oznamila ze ma ineho a ja som uz pre nu len kamarat, presnejsie jej na mne zalezi a ma rada ale uz len ako kamarada a nie je jedno, ze co bude so mnou.

je pravda ze sme nemali dokonaly vstah, podla nej som sa zmenil (navrat na sk) a nebol som jej oporou ked ma potrebovala.
my sme sa spoznali v UK v 2007 na disco a tam preskocila iskra, ona ale pracovala na severovychode ja pod manchestrom. disco bolo v inom meste, na akcii sme sa bozkali a vymenili si tel cisla.
potom to uz nabralo na obratkach ja som ju navstivil v jej meste kde pracovala a tam sme sa dohodli ze to skusime, tak sa pristahovala do mojho mesta a nasla si pracu, kedze ONA je organizacny typ, vsetko bolo v jej rezii, vedela lepsie po anglicky, tak zariadovala veskere veci ohladom spolocneho byvania,spolocne vylety, proste rychlo som spozoroval, ze vsetky dalsie kroky v nasom zivote bude mat pod palcom ona.
a aj ju to bavilo a naplnalo.
robila to pre nas.
v 2009 sme sa vratili na Slovensko a ja som suhlasil ze sa s nou vratim do JEJ rodneho mesta. tak sme sa dohodli a mne bolo jedno kde budem, hlavne ze budeme spolu, ale pre mna to bolo predsa len tazsie kedze som musel zacat od nuly v inom meste, praca, najst si priatelov atd. o ano rok 2009,ten blby rok po 2008 - po ekonomickej krize, proste ano siel som hned na urad prace bo to bolo to co som potreboval odych po UK narocnej paci a cas na zorientovanie sa v nomo meste a ponuky aj tak boli mizive.
kedze sme byvali u jej rodicov po 3mesiacoch to uz bolo kriticke a zistili sme ze treba si najst nove byvanie, ale co sme necakali svokrovci sa ponukli ze nam predaju svoj byt a oni si splnia sen o dome, lenze toto tiez prebehlo nie moc dobre, ja som to vnimal dost negativne, kedze ju trapilo ze rodicia sa ponukli so svojho celozivotneho bytu a mna trapilo ze od nas zapitali dost penazi,takze boli aj hadky, ale nejako sme to ustali ale teraz uz viem ze vsetky nase problemi nastali po prichhode na svk.

uz to len zhrniem, sme doteraz v tom byte a aj sme si ho vlani kompletne prerobili podla nasich predstav, len rodicia to nezvladli s domom ktory si nasli, svokra uz posla, svokor sa trapi so synom na tom dome (inak dom si vybrali sami, bez nasej rady, a a samozrejme kupili zle, draho a bolo treba vela prerabania, vsetci sme pomahali s prerabkou, a je pravda ze chalupa zhltla vela penazi a stale to neni ono, preto to trapenie) , aj ked vlastne dnes mi vravela ze uz ten dom konecne predali( pred tyzdnom aj ked s predajom zacali este pred 3rokmi, este svokra zila(stratila zamestnanie a prislo trapenie a s toho aj choroba, ale po jej nahlej smrti , to svokor vzdal, na dome sa zastavil cas)

Navzdori tomu sa nam narodil krasny syn (4r)
a ja som v tej dobe mal tiez problemy aj s pracou aj so svokrovcami (bolo aj povedane ze niesu nadseny ze mam ich dceru)- ona je ING a ja len v ich ociach elektrikar s SPS a pochazdam z chudobnej rodiny- svokra to nevedela preglgnut a ja aj ked sme si coto so svokrovcami povedali a popili (ano alcohol zohral v tomto velku ulohu, svokrovci pili a moja manzelka to nenavidela a neznasala a ja blbec som pil s nimy) som bol prostoreky a oni to potom vsetko pouzily proti mne, ze co som si to dovoloval), a v piti alc som pokracoval aj doma, ako neviem ci 3-4 krat do tyzdna som si dal 2-3 plech pivka, vecer ked isla uspavat syna a ja som povedsine ostal v obyvacke sam, hold vznikol akysi navik a viem ze sa na to jedovala, ale nikdy som nebol stati tak ze som ich zobudil, vzdy som bol kludny, a bral som to tak, ze ved ja sa nikde netulam som proste doma pri svojich.

no a jedna dolezita vec, ta najpodstatnejsia, moja sestra, ona tiez v uk ale londyn kde spoznala tiez chlapa, s ktorym ma teraz dve deti (dievcence,a on to zle prezival lebo chcel chlapca) a tiez sa sestra prestahovala do rodneho mesta muza (zapadne sk)
Ked sme sa spoznali bolo fajn, ked uz boli deti tak sme organizovali vymenne navstevy ci oni prisli k nam na vikend alebo my k nim.
proste aj koli detom to bolo dobre, pohrali sa a my chlapi sme zas popili, zeny pokecali atd.

Ano tu to zacalo, vsetky tie problemy co sme mali bud my alebo aj oni boli zakladom toho, ze sa oni dvaja zblizili, upresnim on si vypocul moju a moja si vypocula jeho, to je to co som jej ja nedal... proste riesil som len svoje problemy v novom meste a nie manzelstvo.
teraz v januari na navsteve (u nich) som spozoroval ako si vymienaju usmevy a hned som videl ze nieco mi tu nesedi,
po prichode domov mi po par dnoch oznamila, ze ma niekoho ineho a ze sa zalubila, ale mna ma rada uz len ako kamarata aj ked mi povedala ze ju trapi ze co bude so mnou.
ano je to svagor.
stve ma fakt ked mi povedala ze v decembri este nic nemali specatene, len on jej vraj zacal v januari pisat/volat, ze sa do nej zalubil (a vraj to povedal aj celej jeho rodine) aproste za mojim a segrinym chrbtom si hrkutali a ako som uz spomenul na tej navsteve si to specatili vraj aj pusou.

navrhla mi, ze ja sa mam vystahovat, koli synovi, aby nepocitil tie zmeny, co chapem ale je tu jeden problem ja ju milujem aj syna a tiez neznesiem aby niekto cudzi zdielal ten prerobeny byt, ktory sme si spolocne navrhli, zariadili, prerobili, neviem ci mi rozumiete ale nemozem to stravit ze tam uz s nimi nebudem.
som v soku ako moze po januarom flirtiku uz ma vystahovavat a zas riadit zivot vsetkych.
Povedal som jej ze ak ma opusti ten byt sa musi predat, proste ak chce s hentym zit nech si pekne prejdu tym vsetkym od zaciatku od nuli ako my. (byt sme kupili este pred manzelstvom)
ani neviete ako mi trha srdce, ked som jej to vravel a teraz o tom pisem.
uz 5 dni tu revem v praci sa nesustredim, nejem, stale ju prehovaram nech zvazi vsetky veci, ze ju milujem, nech my da sancu, ze sa zmenim, uz mi povedala ze mam prestat ze uz je neskoro...
vycita mi posledne 2roky ze som to vsetko zabil
priznavam , nebol som jej oporou lebo som riesil len svoje existencne problemy v novom prostredi, caste vymeny zamestnani, problem s rodicmi ci jej alebo mojimi.

ze uz je neskoro, je zalubena.
od kedy mi to povedala nejem nespim len sa jej prosikam nech to nerobi, nech mi da sancu, nech to nazahadzuje.
citam teraz MKonika a kukam jak puk aky je ten zivot svina.
pytal som sa jej ze preco to spravila, stale mame svoj system (praca,skolka,domov), ak mozem idem ja pre syna ak sa mi neda ide ona, mame svoje navyky, sme zosinchronizovany dobre len sa vytratila laska a prisiel ON. ale ako prisiel to mu teda neodpustim.

momentalne sme v stadiu, ze sa ideme rozpravat o byte a rozvode, ale ja som ako bez duse.
najviac ma jeduje ze syncek to vsetko bude vidiet a pocitovat, nechapem ze sa to stalo. hlavne,ze mi nedala druhu sancu (aj ked stale opakuje ze som mal sancu 2roky a nic som nespravil! som nastvany sam na seba.
rozhodol som sa prestat pit. zacat sportovat.

je to hrozne tazke, ked ju stale milujem a ona mna nie.

preto Vam to sem pisem, ako dalsi varovny priklad, ze ako to dopada, ked si nevazime co mame!

mozem si zato sam ja blbec!

sanym
21. feb 2018

Podľa mňa sa chcel hlavne pobaviť autor tohoto zjavne vymysleného príspevku. Nechápem, načo vôbec reagujete.

korok200
autor
21. feb 2018

@sanym ako si na to prisla prosim ta, ze sa bavim, ale ak je toto tvoj nazor na danu temu, prosim usetri ma podobnych reakcii, a radsej nepis nic, prosim dakujem

sanym
21. feb 2018

@korok200 fíha, zrazu v texte nemáš ani jednu chybu. Bezchybne predsa píšeš pod druhým nickom 😀

korok200
autor
21. feb 2018

@sanym ver alebo nie som tu prvykrat a pardon za chyby ale pisem s mobilu

obsadenemeno
21. feb 2018

zeny, ja si nemyslim, ze je to ten isty chlap. Ani gramatika, ani stylistika, ani problem. Ten z tej druhej temy ma vyjadrovanie na ovela vyssej urovni ako autor tejto temy. Pouziva uplne ine slovne spojenia a vyjadruje sa inteligentnejsie. Tento tu je plny sebalutosti a citi, ze musi sirit "varovania" ako si vazit partnera/ku. Je taky "jednoduchsi". Sorry, chlope.

Neviem, ci je pribeh vymysleny, ani ma to nezaujima. Ale pochybujem, ze by to niekomu stalo za to, zosmolit takyto pribeh a este aj odpovedat na prispevky. Ano, boli tu uz taketo literarne pokusy, ale tam to bolo ocividne. Ktovie, ako to je. Stat sa to mohlo. Mna uz neprekvapi nic.

taga
21. feb 2018

@obsadenemeno no ak je tato telenovela pravdiva tak chudak zena... keby som mala doma takuto 'Diego plačku', tiez by som zdrhala... 😕

sanym
21. feb 2018

@obsadenemeno ja som tu už zažila takých expertov, že pod rôznymi nickmi menili aj svoje IQ. Mňa už tu tiež nič neprekvapí.

adsumus
21. feb 2018

@korok200 to zažil hádam každy, že ho človek, ktorého miloval nakopal do zadku, takže hlavu hore nie si sám, prežili to iní, prežiješ to aj ty a hlavne ti prajem nejaku taku novú, že ťa podučí v gramatike, lebo si zjavne asi podriemkával na slovenčine.

korok200
autor
22. feb 2018

ahojte, este vam chcem napisat jeden postrech, ze si o tom myslite. vcera sme mali debat ohladom teda nasho dalsieho fungovania do rozvodu (aj ked mi to stale trha srdce), bavili sme sa v klude i ked (kto ma chape tak ma pochopi) daval som jej rady nech teda si ho poriadne otestuje pred tym ako zacnu, zalezi mi na nej a aby bola stastna a nech nespravi 2krat rovnaku chybu. no a nejak sme presli zase/este k tomu,ze kto z nich dvoch vlastne zacal. tak si predstavte, ze ked sme boli u nich a samozrejme sa pilo (hruska, vzdicky to bola hruska ci u nas alebo unich) i ked si myslite ze som alkoholik, alebo co, tak verte, ze pit hrusku a pivo je sakra rozdiel. (ako som pisal tie piva som mal 2-3 ale obden) no pilo sa a kecalo a ja som proste mal uz dost tak som siel spat a on este posedaval v kuchyni a moja s nim, a priznala, ze ked jej vyzival tu lasku, tak vlastne mal v sebe 1,5 flase hrusky... ako brani si ho, ze on sa vlastne s alc iba osmelil na to, ze jej zacal dvorit, a v dalsich dnoch uz samozrejme len pokracoval v co zacal, dobre to mal premyslene (ma hned napadlo), ale ze ta moja sa zalubila po takych slovach, je mi z nej zle, z neho a aj zo mna.
pokracujem v cviceni a venujem sa synovi na plno, ale trapim sa pri pohlade na nu ako si stale pisu cez mobil. je to hrozne tazke, kedze sme stale v spolocnej domacnosti.

tinaa64
22. feb 2018

@korok200 ved chodte prec od seba....preco ma potrebu ta takto trapit...?

korok200
autor
Autor odpoveď zmazal
korok200
autor
22. feb 2018

tento vikend ma on volno a chce prist k nam( teda nie do bytu ale za nou) achce dovliect aj jednu dceru (druha je doma ma kiahne a segra sa stara) a moja sa ma pyta ci mi nebude vadit, ze pojde aj s nasim synom, ako popravde som jej povedal, ze bude ake nic stym nespravim

korok200
autor
22. feb 2018

@tinaa64 sme sa dohodli, ze do rozvodu budeme spolu koli synovi a budeme si pomahat so stahovanim a podobne

tinaa64
22. feb 2018

@korok200 to sa chces takto trapit?to jej chces este pomahat?ved nech jej pomaha niva laska

korok200
autor
22. feb 2018

@tinaa64 vies ja stale v kutiku duse dufam, ze im to nevide a chcem jej tymto dakazat, ze som stal pri nej vzdy aj ked som jej to nedaval najavo

tinaa64
22. feb 2018

@korok200 ale aj keby im to nevislo..a ona by sa vratila uz by to nebolo ono..ver mi...doveroval by jej ze uz by take nieco neurobila?ja len aby si neprepasol sancu najst si nejaku inu a ozaj dobru zenu

korok200
autor
22. feb 2018

@tinaa64 to si nemyslim, ved toto vsetko si zasluzim, za to aky som k nej bol a odpustit sa da vselico. ked sa chce

tinaa64
22. feb 2018

@korok200 no ako myslis....ale sameho seba takto dobrovolne tryznit?

obsadenemeno
22. feb 2018

@korok200 no ono to v zivote nefunguje tak, ze dostanes, co si "zasluzis".... a ak o nu fakt stojis, tak jej prestan pomahat a utierat ritku. Nech si najme stahovakov alebo nech jej pomoze ten novy dzigos. Ty sa prestan ponizovat - ver mi, takto si zenu naspat neziskas - a zacni si drzat odstup. To jej este len zacne vrtat v hlave ze preco uz nedoliezas a ktovie, mozno zacne premyslat aj hlavou, nielen suskou.

gora8
22. feb 2018

Neporadim autorovi, ale neda mi nevyjadrit svoje pocudovanie nad tym, ako niektore prispievatelky ospravedlnuju neveru manzelky tym, ze manzel ju zanedbava a pije (nie slope), ze sa jej patricne nevenuje. Prepacte, ale kto ma idealne nekonfliktne manzelstvo v dnesnej dobe? Ked takmer kazda rodina musi riesit rozne problemy, ci uz existencne, pracovne alebo rodinne, prip. zdravotne. Mne to nepride ako dovod na neveru a rozvod. Treba aj zabojovat a vzopriet sa problemom a hlavne komunikovat. Nezabudajme na to, ze deti tym velmi trpia, mozno to nedavaju tak najavo, ale nesu si problemy svojich rodicov v sebe po cely zivot. Netvrdim, ze v pripade vaznejsich nezhod vo vztahu nie je rozchod na mieste, ale v tomto pripade nie je nevera manzelky opodstatnena, su to len jej alibisticke vyhovorky.

korok200
autor
23. feb 2018

@gora8 ono pravda je taka, ze za tie posledne 2 roky mi aj hovorila a prosila ma (dokonca mi aj dopis ci mail napisala, aby som sa uz spamatal, ale ja blbec som trucovito a arogantne na to kaslal, preto plne berem za tento stav zodpovednost, ale mala to spravit inak, byt sama a nie ma vymenit za svagra, toto nejde preglgnut a hlavne ja ju milujem a necakal som to, fakt necakal, ze bude schopna toto spravit, a henten tiez ...

blairgossip
23. feb 2018

@korok200 ved sa na nu uz vyser nechapes ze si nasla niekoho KTO MAL MILOVAT TVOJU SEGRU!!! to je uplne nechutne a cisty trapas !! sa spamataj, daj si dve facky sam sebe otvor oci !! Preco sa trapis? Posli ju do pi..!!!! Byt predas, ona nech si s tym socialnym pripadom pada do prdele, na sude rozvod a budes okamzite ziadat o striedavu starostlivost ( inak oni na to nemysleli ake to bude pre deti komplikovane ze kto je vlastne kto a je to moj bratranec ci uz vlastne brat") mali by sa hanbit, vyser sa uplne na nu , vyser sa aj na pivo a hlavne je aby si sa jej co najskor zbavil. Ona sa potom uvedomi aky debil to je co sa ani postarat o rodinu nevie a mozno slope, ale ty aj tvoja seatra si najdete ludi ktori budu super a budete atastni. zivot sa este nekonci, nechapem rpeco sam seba prosikanim ponizujes.

blairgossip
23. feb 2018

A ver mi, ze si jej uplne ukradnuty aj cela rodina ked si dovolila zacat s muzom tvojej sestry. Ona by sa mala hanbit. preto ju posli do prdele, fuj cisty trapas a nechutne...

korok200
autor
23. feb 2018

stale nad tym premyslam, vo dne, v noci, ... ved on mi vlaste ukradol manzelku, ako mohol, pane boze, ako mohla ...

blairgossip
23. feb 2018

@korok200 precitaj si co som napisala a sa spamataj.

sanym
Odpoveď bola odstránená
korok200
autor
23. feb 2018

@sanym ked ma nechapes tak tu nepis prosim

sardinka32
23. feb 2018

@korok200 Akoze keby ze Ta opusti a nezacne si s Tvojim svagrom, tak by si to bral ovela lahsie? Ona si mozno prave preto zacala zrovna s nim, lebo bol poruke, ako sa vravi. Je to nechutne, ale este viac by bolo, keby si zacala napriklad s Tvojim bratom...lebo aj take sa deje. Tak uz neries s kym Ta podviedla, ale skratka ma noveho chlapa a Teba nechce. Sorry chlape, ale mal si 2 roky na to sa spamatat. Ty si skratka pocital s tym, ze nebude schopna sa rozviest a teraz si zostal v soku, ze je a este si nasla noveho chlapa. Bral si ju ako samozrejmost, ale to bola chyba... raz dojde trpezlivost kazdemu. To, ze si nasla noveho chlapa je pre Teba velke minus a obavam sa, ze sa to uz nebude dat zvratit... ona sa teraz upne na budovanie noveho vztahu. V kazdom pripade si vstup do seba, moze sa stat, ze im to nebude klapat, lebo zakazana laska je vzdy atraktivnejsia ako bezny vztah... len neviem ci by si ju chcel aj potom.

korok200
autor
23. feb 2018

@sardinka32 neviem, kazdy to citi inak, ja som mimo, nechcem ju poslat do prdele, lebo uz sa mi vyhrazala ze ma znici, a pre synka to musime trochu zjemnit ten prechod/odchod

blairgossip
23. feb 2018

@korok200 A ako by ta preboha ona znicila Ked ona si zacala s manzelom tvojej sestry?? A TO JEJ VOBEC NEVADI ZE ROZBIJA DVE RODINY ? A inak vobec nechapem preco na mna neodpovedas, myslim ze som ti to napjsala dost jasne co mas spravit, a nie sa este lutovat a nad tym rozmyslat