icon

Nečakaný rozchod - poraďte

korok200
20. feb 2018

Ahojte vsetci, vedel som o Vas ze existujete, ale nemal/nemali sme potrebu sem ist, az do dnes. Uz je to tyzden, co mi manzelka po 11rokoch spolocneho zivota povedala : “mrzima to ale mam niekoho ineho!” Vobec som to necakal a dodnes to neviem rozdychat, a dlho este nebudem, chcem Vam tu nacrtnut nas zivot a chcem aby ste si zobrali s toho priklad a partnera si ctili od A po Z.

S manzelkou som zenaty 7rokov s 11 spolocnyh a mame krasneho syna 4r, spolocnu domacnost.

od minuleho tyzdna mi oznamila ze ma ineho a ja som uz pre nu len kamarat, presnejsie jej na mne zalezi a ma rada ale uz len ako kamarada a nie je jedno, ze co bude so mnou.

je pravda ze sme nemali dokonaly vstah, podla nej som sa zmenil (navrat na sk) a nebol som jej oporou ked ma potrebovala.
my sme sa spoznali v UK v 2007 na disco a tam preskocila iskra, ona ale pracovala na severovychode ja pod manchestrom. disco bolo v inom meste, na akcii sme sa bozkali a vymenili si tel cisla.
potom to uz nabralo na obratkach ja som ju navstivil v jej meste kde pracovala a tam sme sa dohodli ze to skusime, tak sa pristahovala do mojho mesta a nasla si pracu, kedze ONA je organizacny typ, vsetko bolo v jej rezii, vedela lepsie po anglicky, tak zariadovala veskere veci ohladom spolocneho byvania,spolocne vylety, proste rychlo som spozoroval, ze vsetky dalsie kroky v nasom zivote bude mat pod palcom ona.
a aj ju to bavilo a naplnalo.
robila to pre nas.
v 2009 sme sa vratili na Slovensko a ja som suhlasil ze sa s nou vratim do JEJ rodneho mesta. tak sme sa dohodli a mne bolo jedno kde budem, hlavne ze budeme spolu, ale pre mna to bolo predsa len tazsie kedze som musel zacat od nuly v inom meste, praca, najst si priatelov atd. o ano rok 2009,ten blby rok po 2008 - po ekonomickej krize, proste ano siel som hned na urad prace bo to bolo to co som potreboval odych po UK narocnej paci a cas na zorientovanie sa v nomo meste a ponuky aj tak boli mizive.
kedze sme byvali u jej rodicov po 3mesiacoch to uz bolo kriticke a zistili sme ze treba si najst nove byvanie, ale co sme necakali svokrovci sa ponukli ze nam predaju svoj byt a oni si splnia sen o dome, lenze toto tiez prebehlo nie moc dobre, ja som to vnimal dost negativne, kedze ju trapilo ze rodicia sa ponukli so svojho celozivotneho bytu a mna trapilo ze od nas zapitali dost penazi,takze boli aj hadky, ale nejako sme to ustali ale teraz uz viem ze vsetky nase problemi nastali po prichhode na svk.

uz to len zhrniem, sme doteraz v tom byte a aj sme si ho vlani kompletne prerobili podla nasich predstav, len rodicia to nezvladli s domom ktory si nasli, svokra uz posla, svokor sa trapi so synom na tom dome (inak dom si vybrali sami, bez nasej rady, a a samozrejme kupili zle, draho a bolo treba vela prerabania, vsetci sme pomahali s prerabkou, a je pravda ze chalupa zhltla vela penazi a stale to neni ono, preto to trapenie) , aj ked vlastne dnes mi vravela ze uz ten dom konecne predali( pred tyzdnom aj ked s predajom zacali este pred 3rokmi, este svokra zila(stratila zamestnanie a prislo trapenie a s toho aj choroba, ale po jej nahlej smrti , to svokor vzdal, na dome sa zastavil cas)

Navzdori tomu sa nam narodil krasny syn (4r)
a ja som v tej dobe mal tiez problemy aj s pracou aj so svokrovcami (bolo aj povedane ze niesu nadseny ze mam ich dceru)- ona je ING a ja len v ich ociach elektrikar s SPS a pochazdam z chudobnej rodiny- svokra to nevedela preglgnut a ja aj ked sme si coto so svokrovcami povedali a popili (ano alcohol zohral v tomto velku ulohu, svokrovci pili a moja manzelka to nenavidela a neznasala a ja blbec som pil s nimy) som bol prostoreky a oni to potom vsetko pouzily proti mne, ze co som si to dovoloval), a v piti alc som pokracoval aj doma, ako neviem ci 3-4 krat do tyzdna som si dal 2-3 plech pivka, vecer ked isla uspavat syna a ja som povedsine ostal v obyvacke sam, hold vznikol akysi navik a viem ze sa na to jedovala, ale nikdy som nebol stati tak ze som ich zobudil, vzdy som bol kludny, a bral som to tak, ze ved ja sa nikde netulam som proste doma pri svojich.

no a jedna dolezita vec, ta najpodstatnejsia, moja sestra, ona tiez v uk ale londyn kde spoznala tiez chlapa, s ktorym ma teraz dve deti (dievcence,a on to zle prezival lebo chcel chlapca) a tiez sa sestra prestahovala do rodneho mesta muza (zapadne sk)
Ked sme sa spoznali bolo fajn, ked uz boli deti tak sme organizovali vymenne navstevy ci oni prisli k nam na vikend alebo my k nim.
proste aj koli detom to bolo dobre, pohrali sa a my chlapi sme zas popili, zeny pokecali atd.

Ano tu to zacalo, vsetky tie problemy co sme mali bud my alebo aj oni boli zakladom toho, ze sa oni dvaja zblizili, upresnim on si vypocul moju a moja si vypocula jeho, to je to co som jej ja nedal... proste riesil som len svoje problemy v novom meste a nie manzelstvo.
teraz v januari na navsteve (u nich) som spozoroval ako si vymienaju usmevy a hned som videl ze nieco mi tu nesedi,
po prichode domov mi po par dnoch oznamila, ze ma niekoho ineho a ze sa zalubila, ale mna ma rada uz len ako kamarata aj ked mi povedala ze ju trapi ze co bude so mnou.
ano je to svagor.
stve ma fakt ked mi povedala ze v decembri este nic nemali specatene, len on jej vraj zacal v januari pisat/volat, ze sa do nej zalubil (a vraj to povedal aj celej jeho rodine) aproste za mojim a segrinym chrbtom si hrkutali a ako som uz spomenul na tej navsteve si to specatili vraj aj pusou.

navrhla mi, ze ja sa mam vystahovat, koli synovi, aby nepocitil tie zmeny, co chapem ale je tu jeden problem ja ju milujem aj syna a tiez neznesiem aby niekto cudzi zdielal ten prerobeny byt, ktory sme si spolocne navrhli, zariadili, prerobili, neviem ci mi rozumiete ale nemozem to stravit ze tam uz s nimi nebudem.
som v soku ako moze po januarom flirtiku uz ma vystahovavat a zas riadit zivot vsetkych.
Povedal som jej ze ak ma opusti ten byt sa musi predat, proste ak chce s hentym zit nech si pekne prejdu tym vsetkym od zaciatku od nuli ako my. (byt sme kupili este pred manzelstvom)
ani neviete ako mi trha srdce, ked som jej to vravel a teraz o tom pisem.
uz 5 dni tu revem v praci sa nesustredim, nejem, stale ju prehovaram nech zvazi vsetky veci, ze ju milujem, nech my da sancu, ze sa zmenim, uz mi povedala ze mam prestat ze uz je neskoro...
vycita mi posledne 2roky ze som to vsetko zabil
priznavam , nebol som jej oporou lebo som riesil len svoje existencne problemy v novom prostredi, caste vymeny zamestnani, problem s rodicmi ci jej alebo mojimi.

ze uz je neskoro, je zalubena.
od kedy mi to povedala nejem nespim len sa jej prosikam nech to nerobi, nech mi da sancu, nech to nazahadzuje.
citam teraz MKonika a kukam jak puk aky je ten zivot svina.
pytal som sa jej ze preco to spravila, stale mame svoj system (praca,skolka,domov), ak mozem idem ja pre syna ak sa mi neda ide ona, mame svoje navyky, sme zosinchronizovany dobre len sa vytratila laska a prisiel ON. ale ako prisiel to mu teda neodpustim.

momentalne sme v stadiu, ze sa ideme rozpravat o byte a rozvode, ale ja som ako bez duse.
najviac ma jeduje ze syncek to vsetko bude vidiet a pocitovat, nechapem ze sa to stalo. hlavne,ze mi nedala druhu sancu (aj ked stale opakuje ze som mal sancu 2roky a nic som nespravil! som nastvany sam na seba.
rozhodol som sa prestat pit. zacat sportovat.

je to hrozne tazke, ked ju stale milujem a ona mna nie.

preto Vam to sem pisem, ako dalsi varovny priklad, ze ako to dopada, ked si nevazime co mame!

mozem si zato sam ja blbec!

Strana
z5
obsadenemeno
28. feb 2018

@korok200 pytat sa mozes do aleluja. Pravdou je, ze odpoved sa nedozvies, lebo rozumovo to ani ona nevie. A pocitovo ti to nepovie, lebo ta nechce ranit. U zien je to tak, burka v gatkach predci kazdy rozumny argumnet.

veronika0122
28. feb 2018

Stavila by som sa, ze ten vztah jej nevydrzi. Len vratit spat sa to da len tazko. Take pobluznenie ako u pubertiakov. Ach jaj

korok200
autor
28. feb 2018

boze co mam spravit, poradte ... prisla teraz z roboty, aj s darcekovou kapsickou, vraj bol dnes za nou v robote ( kokos na otocku 175km) a hned ma pripravila ze ide za nim cez vykend a budu spat u jeho mami (vraj ma oslavu), ja sam doma, segra sama doma, kokos ide ma znicit psychicky

obsadenemeno
28. feb 2018

@korok200 tak sa vzmuz a jednoducho to prijmi. Proste s tym teraz nic nenarobis. Cim skor to akceptujes, tym lepsie. Pre teba a aj pre vas vztah.
Nerev a zacni sa chovat ako chlap, nie babovka. Lebo babovky my zeny nechceme. Kludne mu rozbi hubu, ale nefnukaj a nedoprosuj sa jej.

ivca88
Autor odpoveď zmazal
wincentka
28. feb 2018

Musiš to
prežiť, chlape... Bude to ťažké, ale postupne to bude blednúť, neboj... Zvladneš to. Ako rychlo to začne "blednúť", závisí aj od teba... Ze chces zacať sportovat, zmeniť sa, je vyborny napad a mohla by to byt tvoja cesta a tvoje riesenie tejto situácie... Alkohol ťa zmagorí, pozor na to, zhnusíš sa jej úplne...
Buď lepší, dobrý, férový, priateľský, silný, normalny, rozumný, nerob nic, co by mohlo byt pouzite proti tebe, neublizuj nikomu, nehovor o nikom zle, nerob podrazy... A bude ti postupne lepšie a lepšie...
Nechce ta znicit, len sa jednoducho zamilovala... A chce byt stastna, milovana, chce zit podla svojich predstav.. Prijmi to, zmier sa s tym, odpusti jej to...
Veľa sily ti zelam... Vsetko je tak, ako má byt... Pochopis to mozno neskor...
A v zivote sa ti deju len take veci, ktorym ty sam davas suhlas, aby sa ti diali.. Mozno len niekde vnútri si to nevedomky dovolil...

korok200
autor
1. mar 2018

@obsadenemeno
@wincentka mate pravdu, vsetko je uz zbytocne, stratil som ju nadobro, dnes som kukal ten film - V jednom ohni, a popravde, keby sa stalo mne co tomu typkovi, tak skacem 2m do vysky. len skoda, ze je to len film a pre mna sci-fi a dohovie co by to spravilo s mojou, keby si to pozrela, ale myslim si, ze v tom jej zalubenom osiali, by to len chladne dopozerala a nic s toho

ok dakujem vam vsetkym za prispevky a za podporu, idem jednoducho dalej i ked to stale boli

veronika0122
1. mar 2018

@korok200 vies, vsetkym nam sa to velmi lahko pise - kasli na nu, zmier sa s tym... viem si predstavit ake prazdno citis. Este vela casu musi prejst, aby si sa mal lepsie, stastnejsie... ale chcem ti povedat, aby si pritom vsetkom myslel hlavne na synceka. Bud mu tym najlepsim otcom akeho moze mat. Vzdy tu bud pre maleho aby on mohol o tebe povedat, ze si najuzasnejsi otec. A casom (a to som si ista) aj tvoja zena pochopi, ze mohla dat este sancu vam dvom.

obsadenemeno
1. apr 2018

@korok200 tak ako to ide, zmenilo sa nieco?

veronika0122
1. apr 2018

Pozdravujem.....

julma
1. apr 2018

je mi to luto

korok200
autor
3. apr 2018

@julma
@veronika0122
@obsadenemeno
baby caute ... jasne uz sme sa udobrili a vsetko sme si odpustili ... ale kieho ... uz mi medzicasom prisli aj papiere zo sudu a uz som aj poslal moje vyjadrenie ... najblizsej dobe ibeme rozdelit € za byt ... takze tak ... idem dalej, cvicim, syn
ona stale chodi za hentym

a @veronika0122 este raz vdaka si super

obsadenemeno
3. apr 2018

@korok200 drz sa.

le4
3. apr 2018

Bola som v podobnej situacii ako Tvoja zena. Bola som nestastna, citila som sa nemilovana. Moj drahy manzel sa vsak spamatal. Teraz je v podstate ukazkovy 🙂. Nedavno som pozerala jeden film, a tam to bolo krasne vystihnute: zene mozes spravit skoro cokolvek, ale neznesie byt ignorovana. Nezaujem zo strany muza je pre zenu asi najtazsia vec, mozno tak nevera ju prevysi. To je taky smutny zivot, zit pri niekom a zaroven byt sam. Zranuje to hadam viac ako samota bez partnera. Tipujem, ze asi takto sa citila Tvoja zena. A dalsia hrozna vec je , ze si uprednostnil pivo pred vasim sexualnym zivotom... to je fakt silna kava, predstav si, ako by si sa citil Ty, keby bola situacia otocena. Zeny miluju pocit byt ziadane a aj vdaka nemu citia zamilovanost, vädnu ked ho nezazivaju... A zrazu zase rozkvitaju, ked im ten pocit niekto da...

Neospravedlnuje to jej novy vztah, ale brala by som to ako polahcujucu okolnost. Je hrozne, ze pre svoje stastie bola ochotna znicit manzelstvo Tvojej sestry... ked som sa citila osamelo, a prichadzali rozne "podnety" zvonka, rozhodla som sa, ze ak by som aj odisla, nebudem si s nikym nic zacinat a uvedomila som si, ake by bolo obludne niekomu znicit rodinu - vlastne by som si niesla vacsiu vinu a sposobila viac nestastia ako moj manzel mne... tiez som sa rozhodla, ze ak by som odisla, pockam si, ci neuvidim TRVALU zmenu, a potom by som bola ochotna nieco este riesit....

Zeny maju rady muznych chlapov, co ale neznamena chlapov bez emocii - hoci sa najdu aj take, ktorym nevadia sociopati a psychopati, no tie podla mna nie su normalne. Chcem tym povedat dve veci - po prve, je prirodzene si poplakat a aj by som to od normalneho chlapa cakala, ale neplac pred nou! Po druhe, myslim si, ze ju najskor ziskas spät, ak jej zacnes dokazovat, ze ju chces takym tym chlapskym sposobom, vidis ze napriklad objat sa nechala... Potrebujes pouzit tie iste zbrane ako pouzil on, bez doprosovania a placu. A zmen sa - natrvalo, ved vidis, co Ti ta chlapska tvrdohlavost a ignoracia sposobila. Posilni v sebe vsetky pozitivne muzske vlastnosti, ale sebeckost a prehnany doraz na svoje ego zanechaj. Mozno uz sancu nedostanes, nikto nevieme ako to skonci.... Snaz sa byt co najviac kludny, mysli na syna, a Tvoja zmena nech je trvala... pomoze Ti v zivote ci uz s nou, alebo bez nej.

korok200
autor
3. apr 2018

@le4 mas uplnu pravdu .... bol som dlbec ... na zaciatku som chcel bojovat, ale ja ju uz nechcem ... mozem si zato sam, ale teraz sa mi z nej zdvyha zaludok, lebo hentoho poznam ... tak to teraz citim a nejde to potlacit

le4
3. apr 2018

@korok200 je to pochopitelne... :(. Ani ja by som neveru asi uz nikdy neprekusla. Prajem Ti vsetko dobre.

korok200
autor
7. jún 2018

tak a segra je po dnesku uz rozvedena ... mna to caka o tyzden ... to co mi vravela, tak som len krutil hlavou, ako ten podliak klamal a zavadzal sudkynu ... dufam ze karma ho dostane.
Neviem, ale to ako sa vravi ze "stastne rozvedeny/a" sa v tomto pripade asi neda povedat ... je to strasne tazke, kedze toto je tak "rodinne" prepojene a fakt ze ti dvaja pošvagreni sa maju radi je nieco (aspon pre nas) strasne a nemoralne ... proste grc!

Deti to zatial znasaju v poriadku, i ked vidia na jednej strane zamilovanost no na druhej smutok a trapenie ... moj syn vidi a citi, ze ja som smutny, a popravde mam s toho zly pocit, ked si predstavim, ze uz onedlho ho budem vidiet tak ako urci sud ... ano na styku sa nevieme dohodnut! ... ja som aj navstivil kuratelu a povedal som jej pribeh, ale ta pani aj chape okolnosti, ale stale opakuje len tu jednu (naucenu/obohratu) vec, ze ... "vy rodicia sa musite dohodnut" ... lenze ono sa to akosi zrazu nejde a cele sa to zamotava ... to co platilo pred mesiacom uz zrazu neplati ... stale viac a viac uvazujem, ze ako to spravit s tym stykom, lebo to co ona navrhuje mi dost vadi ... a so synom chcem byt co najcastejsie ... mozte niektore z Vas popisat, ze ako mate urceny styk s dietatom? ... nech viem ako to chodi ...dakujem

veronika0122
7. jún 2018

@korok200 je mi to ľúto... vás oboch (a memyslim tym manzelku ) a verim ze vsetko dobre sa odmeni rovnako ako aj to zle.

nika898
7. jún 2018

@korok200 ahoj ja rozvedena nie som ale moji dvaja bratia ano. Jeden brat ma deti kazdy druhy vikend ale ziju v jednom meste. Zo zaciatku mu ex robila problemy ze musel strikne dodrziavat styk s detmi aj policiou sa vyhrazala teraz asi po 7 rokoch od rozvodu je to uz v pohode. Ked chalani chcu idu k ocovi alebo ked je bracho doma ze ide k lekarovi alebo nieco podobne tak poobedeje je s chalanmi no su uz velky a maju aj svoje zaujimy. Druhy brat ma deti vo svojej starostlivosti a ich matka ich moze mat kazdy vikend ale brava si ich len kazdy druhy. Vzdy dake vyhovorky ze nema peniaze aby isli k nej a tak dalej.
Naozaj je najlepsie ked sa dohodnu rodicia ja to nechapem preco ked sa dospeli rozvadzaju musia trpiet deti 😕. Mozno by bolo dobre ist so synom aj k psycholigicke aby posudila jeho vztah k tebe a matke a ja by navrhla stiedavku ale ked bude tak daleko tak neviem. Apeluj aj na to ze syn ma doma skolku, kamaratov a tak dalej ak by si ho chcel do svojej starostlivosti. Ja by som to pred sudom urcite navrhla nic tym nestratis. Drzim palce.

korok200
autor
7. jún 2018

este aby ste vedeli aky je to had ten švagrik ... tak hned v tom februari ked to bolo najtazsie a clovek nespal nejedol, tak on rychlo rychlo nachystal rodicovsku dohodu a segru pod natlakom prinutil k podpisu, preto mala segra vcera taky super rychly rozvod ... sice nehal deti segre v opatere ale nehal ju v tom 3i (cca 280€/m - mi inak sanka padla, ze take drahe su mestske najomne byty) a odisiel od nej v aprili, samozrejme na paske ma minimalku ... a to ze ma auto na lizing, fajci, hra Nike hry a ščije asi do nadrze auta je asi v pohode a sudkyna to vsetko nebrala ako namietky, ved je Rod. dohoda :( ... a teraz som na rade ja ... tiez to mam teraz zaujimave ... pred 2tyzdnami v pondelok rano mi oznamila, ze maleho da do skolky a pride az v nedelu ... cumel som ako puk, ze o co jej ide .... ako v pohode, s malym sme si uzili s bolo onho postarane ako sa patri ... vo stvrtok toho tyzna uz som chcel volat kuratelke, ze reku oco jej ide a zrovna mi cinkla sms, ze ide po syna ... reku coooo? volam ze ved chcela prist az v nedelu, tak som nechapal a povedal som ok a od piatku som mal maleho aj cely vikend ... takto teraz fungujeme, aj tento tyzden mam syna a zrovna je stvrtok tak si ho zase vzala ... cez vikend ho mam ja ... ako vravim jej, ved toto uz pripomina striedavku ... a ona, takto len do rozvodu, potom uz ho uvidim menej :( ... zahrava sa a nie je mi to jedno co robi a syn to vsetko vnima ... je to hrozne toto, nikomu to neprajem taketo daco
fakt som zvedavi na to ked nemame tu rodic. dohodu ako to uzavre sudkyna a vraj mame riadnu mačetu (kuratelka mi pošepla)

Strana
z5