Nechali by ste ísť dieťa samé?
Baby, mám chlapca ,aj kamarátka ma chlapca, bývame na dedine , kde bohuzial auta lietajú aj napriek 50tke..ale tak to asi všade sa nájdu ..
Kamarátka mi dohovárala nech pustím malého samého s jej malým na bicykloch po dedine(celej) dosť veľkej , že veď my môžme zostať doma , alebo spolu môžme byť na káve, jedna u druhej .alebo teda aj bez bicyklov , niekde na ihrisko ,alebo korčule .
Nie som s tým stotožnená , viem že stat sa môže aj keď budú mať 15 niečo ,ale podľa mňa su malí ,vraj preháňam .
Majú 5 a 6 rokov ,pričom ten môj je starší .
Aký máte na to názor ?
Že veď za našich čias , sme chodili sami , ale tak neviem bola iná doba , menej áut všade a ja som mohla byť maximálne pred bytovkou,aby mama na mňa videla a nie sa túlať kade tade v 5 rokoch .
byť maximálne pred bytovkou, aby ma mala mama na očiach
@diewcatqoo v 6 rokoch chodila dcéra zo školy domov sama...cca 1 km
ale ona bola šikovná, dalo sa na ňu spoĺahnúť..
Čakala som vek dieťaťa 10+ a nie 5,6 rokov pre boha....ani náhodou,
Odkaz tej kamarátke, že osadenstvo MK jej odkazuje, že ona nieje normálna. Véd sú to malé deti, bez dozoru ani na dvore ich nenechám a nieto ešte mino dohľad a medzi auta
@deti95060810 ano, tiez som chodila v 6 rokoch sama do a zo skoly. Byvali sme v zaprdenej dedine, kde lisky davali dobru noc a nasi nemuseli mat najmensiu obavu, ze ma zrazi auto. My nezijeme na Slovensku, nedaleko mame frekventovanu cestu, hlavny tah a syn do skoly este nechodi. Takze zatial ho nepustame sameho.
Ja mám doma 6 ročného bývame na dedine a nie nepustila by som ho samého určite…chvíľku nechať samého doma to áno aj na dvore ale na cestu samého bez dospelého to teda ani náhodou 🙂
U nas bezne decka su same na ihrisku alebo po dedine, dokonca z jednej strany na druhu idu hrat fotbal. Co registrujem tak od 6rokov chodia v skupine aj s inymi detmi. Ja som poslala uz 6r na biku do obchodu, teraz ma 8 a bezne sam.
Akoze u nas v dedine normalne púšťajú niektoré matky 4-5 rocne dievčatá same a to byvame vedla rieky. Rozum mi to nebere.
Nie, nepustila. Aj ked je pravda, ze za mojich cias sme chodili. Len to u nas chodilo minimum aut, sem-tam autobus.
Neexist. Ja ako vodič chodím opatrne ale lepí mi, keď vidím dieťa samé pri ceste na chodníku. Človek nikdy nevie, ako také dieťa zareaguje. Sama mám 6 ročnú a vidím, že je to niekedy pochabel.
@diewcatqoo nebývame v zaprdenej dedine ale v menšom mestečku a keď mala dcéra 6 r. to nebolo až tak dávno pretože je ešte stále školopovinná...
deťom treba troška aj veriť...
@deti95060810 ja ti hovorim, ze my sme byvali v zaprdenej dedine, nie ze ty tam byvas 🙂
ja iste nie..mala je sama pred domom ale som v slepej ulicke a ma zakaz na cestu .. no chalani okolo 6 tu bezne behaju aj taky co tu nebyvaju a niekedy do noci -rodicia nezaujem aj tak vyzeraju - ich slovnik spravanie etc... 6 rokov je este dieta a mas zodpovednost...hrat sa mozu na dvore
Ja sameho nabicykel nemozem pustit ani 9rocneho...raz som ho nechala ked mal cca 5rokov na dvore a vopchal hlavu do plota dnu isla ale von uz nie som myslela ze zosalejem...inak cca pred mesiacom mi zrazul mamu na bicykli chlap nabral to priamo na chodnik aj elektricku skrinku vyvalil takze nie
Nepustila by som .iná doba
Ale 6 ročný chodí so staršími kamarátmi dozadu na cestu ktorá je slepá ,čiže tam auta nechodia .
Nie, v tejto dobe určite nie. Zoberte si s kamoskou kávu do termosky sup na bicykel aj s malými. Na ihrisku si viete kávu tiež vypiť a mat pritom deti na očiach. A už vôbec by som ich nepúšťala keď vieš že im hrozí nejaké nebezpečenstvo… kamarátke by som tiež trosku dohovorila..
Len po bocnej a malo frekventovanej ceste, inak nie. A musela by som ich vidiet.
Moj syn chodi bikovat mimo dvoru uz 2 roky, teraz bude mat 6. Ale je to slepa ulica, pred domom a vzdy som von, aby som nanho videla.
Na zahradu,pred blok,kde nie su auta.. to ano ale po celej dedine,tak to nie. Niekedy ani u nas v meste nechodili tolko auta a akod eti sme sa hravali na ceste.. (auto preslo tak 2x za pol dna a aj to vedelo,ze tam su cez vikend a poobede deti a slo pomaly),no i to sa raz stala nehoda! Zlomena ruka kvoli autu.
Také malé určite nie...u nás behajú deti samé po dedine ale od 10+ čo som si vsimla
ja žasnem, že sa vôbec nad takýmto niečím nejaká matka aj zamýšľa.
6 rocnu dceru nepustim samu von, a uz vobec na bicykli. Tak male deti nedokazu vyhodnotit riziko. Suseda pustala aj mensie deti na bicykel a pod chvilou riesila problemy, ked sa prihlusene vracali z vonku. Tiez som mala tu cest jej zbierat 4 rocneho syna zo zeme, ked narazil hlavou do znacky. A madam matka si doma sedela…
Nie, nepustila. A o kamarátke by som si upravila mienku. Nebude asi úplne normálna ak jej toto príde v pohode a dokázala by v kľude piť kávičku. 🤷
nie
Autorka, tvoj názor je normalny a spravny. Kamaratka bude asi jednoduchsia, dvaja skolkari sami po dedine na bicykli a mamičky si pijú kávu doma a to sa jej zdá ok. Ok, tak nech pusti svojho, keď sa nebojí, ty sa riad podľa seba. ja mam 6 ročného, pustim ho samého na nas uzavretý dvor, ale vidím na neho, co robí, kde je. Na ihrisko chodím s nim, aj keď je to blízko, nemala by som doma pokoja pri tej kávičke ( auta, úraz, aj ľudia si vseliaki ). To tam radšej posedim pri nom. Na bicykli v tomto veku samého, to môže napadnúť fakt len ženu bez zdravého úsudku.
nepreháňaš. to skôr kamarátka má hlboko v paži vlastné dieťa.
Tak veď to sú malé deti v žiadnom prípade takto nie samé

to len popred dom sa bicyklovať, alebo po ulici na ktorej bývate...