icon

Nechce s nami zostať

almea
8. sep 2013

Ahojte, vela z vas to prezilo, vela preziva a ja som jedna z nich. Skoro zavidim zenam, ktore pridu muzovi na neveru a ti sa kajaju a chcu ostat s rodinou. Ale co s tymi, ktori to neurobia, ktori zahodia zenu a male dietatko, ked je zena najzranitelnejsia na materskej. Ako si zachovat cistu hlavu a triezvy nahlad na otca svojho dietata, ked ho mate chut "zabit". Cas zahoji rany, niektori sa k sebe vratia, ini sa rozidu navzdy. Ale co ten medzicas, ked este je vsetko cerstve, ked to tak boli a robime jednu chybu za druhou. Ponizit sa, len aby s nami ostal, nie pre strach zo samoty matky, ale pre stastie dietata. Pustat ho za druhou a zatat zuby? Dufat ze to prejde? Zavidim vsetkym zenam, ktore maju silu v momente sa zbalit a takeho muza opustit. Kvoli sebe. Ale co mi raz povie moj syn? Ze frajerky sa stavaju, niektori chlapi to skratka potrebuju a ty si mala kvoli mne vydrzat?! Maly je taky stastny s tatom. Ja nikoho teraz nechcem, tak preco mam byt uplne sama? Ako vyrovnat stav srdca a hlavy, kedy srdce nedokaze tento stav prijat a hlava vravi, ze pomoze s nakupmi, s dietatom ked bude chore, bude sa s nim hrat, len my budeme ako surodenci. Naozaj sa to da? Je mi strasne, najhorsie je, ze nevera z jeho strany je s vydatou zenou s detmi. A napriek tomu je to nas koniec. Chcem sa zobudit z tohto sna a zit uz zajtra. Ked snad bude lepsie...

Strana
z2
bianka0111
7. okt 2013

@mirat Dakujem, ak som správne pochopila, zrejme si sa aj Ty potrápila koly rozhodnutiam iných....verím, že každý nájde svoje štastie, a čím viac sa ten ,,nevinny,, trápi, tým má pred sebou viac lásky, štastia a porozumenia...Dúfam, že to tak je aj v prípade môjho bývalého manžela....

almea
autor
7. okt 2013

Kazdopadne som sa pekne povyhrazala, ze okamzite odchadzam ja sama, ak to nebude riesit. Mam vlastny byt, ktory dlhe roky prenajimam, takze to nie je problem. On samozrejme nechce prist o krpca, takze sa uvidi. Im to trva uz 3 mesiace a pomaly by to prvotne pobluznenie mohlo koncit. Ale k laske ku mne ho samozrejme nedonutim. Takze nevera je len obrazom vztahu dvoch, preto nemusi byt vzdy to najhorsie. Moze len nastavit zrkadlo a ludia sa po nej spamataju.

adri266
7. okt 2013

@almea a on Ti nehovori, ze Ta lubi?? Lebo zial, chlapi su taki, ze oni mozu robit tieto prasacinky a napriek tomu lubia svoje rodiny i manzelky 🙄 🙄 🙄 To nikdy nepochopim, ale je to tak...
A on sa aj nejako obhajuje, preco s tymi sms neprestal? Preco ju potrebuje? Co mu dava take, co mu nedas Ty? Vari ho nevypocujes? Priklanam sa k rade, zeby ste mali skusit parovu terapiu, nech mu niekto iny povie, ze to, co robi, je riadna sprostost a ze riskuje to, ze pride o svoju rodinku.
Ty pises, ze Ti nevera ako taka nevadi... Skor Ti vadi to, ze TA opusti...no neviem, ale keby mi niekto povedal, ze je to ok byt neverny, mozno by som casom natrafila na niekoho ineho, kto by bol lepsi ako moj manzel a tak ci tak by som ho opustila.
Pises, ze inak sa vam venuje, Teba aj dietatu, ze je super...ALE toto jeho spravanie super nie je...co ked jedneho dna zas prestane sekat dobrotu a ostane len pri svojom hobby? Aj potom ho este budes chciet?
Nenahovaram Ta na rozvod, to by fakt malo byt krajne riesenie...ale nestavaj sa do pozicie poslusnej a obetavej manzelky, ktora vsetko vytrpi len kvoli svojmu dietatu...mozno Tvoj manzel potrebuje, aby ho niekto znovu naucil slusnemu spravaniu ci moralke...
Skuste tu terapiu, ked teraz seka dobrotu, bude suhlasit a urcite sa aj Tebe trosku ulavi. Drzim Ti prsty, aby dostal rozum.

almea
autor
7. okt 2013

To ste zle pochopili. On sa tak dobre nesprava len teraz, ale cely nas vztah. Preto teraz nic nevysvetluje ani sa neobhajuje, z jeho pohladu nie je preco. Ze na sms a kamaratstve so zenou nic nie je. A ja som ich necitala, tak to neviem posudit. Len vidim, ze to robi a ani sa tym netaji, ako ini muzi. Neveru predpokladam ja, lebo neverim na taketo kamaratstva medzi cudzimi ludmi. A opustit ma chcel po mojich prvotnych scenach, ked som to zistila a sa zo mna stala furia 🙂 A ja sa nebojim ze opusti mna, ja by som si novy vztah nasla keby som chcela, na to som dost pekna. Mna naozaj trapi, len to ze moj syn bude plakat a ze pri vsetkej voli rozidenych rodicov to uz pre dieta nikdy nie je to iste, ako ked su spolu. A to zodpovedny clovek musi vzdy zvazit. Viem, ze ked zajtra stretnem novu lasku, ja budem spokojna, ale nevravte mi, ze aj krpec. Ja pojdem za ruku s niekym novym vysmiata a milovana a naozaj budem stastna, ked vedla pojde drobcek a so slzami sa ma bude pytat kde je tatinko? A nerozumiem preco niektori chlapi nevedia zniest natlak a namiesto vysvetlovania a ospravedlnenia povedia, ze to aj tak nema zmysel, ze odidu a potom sa kludne spravaju akoby sa nic nestalo. A my len riesime a riesime, a oni budu spokojni tak ci tak.

kveta
7. okt 2013

@almea Ked sa vidaju tak malo, tak ta pritazlivost moze pretrvat o ela dlhsie nez uvodne tri mesiace. Nemaju zle zazitky, nezazivaju vsednost a nudu. To nie je dobre pre Tvoje manzelstvo.

kveta
7. okt 2013

@almea A este.. Ma Ta na haku.. Je mu jedno, co citis. Kym budes mila, ostane. Ked budes robit /pravom/ sceny, odide. Toto nie je laska. Prepac..

almea
autor
7. okt 2013

Kveta, vsak to ja viem. Preto netvrdim, ze ide o lasku. Tu neriesim, tu clovek bud citi alebo nie. Ja sa bavim o beznom zivote, ktory nie je vzdy len o tom, co chceme my. Niekto je chory, niekto nema peniaze, niekto lasku. Musime chodit do prace a sme v nej castejsie ako s partnerom, casto nevyhovuje ale ostavame. A takto beriem aj moj vztah teraz. Chyba sa stala, boli to a ja hladam riesenie.

adri266
7. okt 2013

@almea a aj Tvoj partner berie ohlad na vasho spolocneho syna, tak ako Ty? Aby bolo dieta stastne, musi byt aj jeho mama...tak ci tak, na Tvojom mieste by som si pomaly hladala nejake zadne vratka..dokazy o jeho *priatelke*, ucty, a pod...

tilda
7. okt 2013

@almea prepac, ale s tym ako pojdes stastna s niekym novym a maly bude plakat za tatinkom - ja viem, ze je to obrazne, ale velmi by som to nedramatizovala... male deti sa rychlo adaptuju, radsej kym je maly maly nech to ma za sebou ako to zbytocne natahovat, zit v psychu a nebyt uvolnena pred partnerom. aj to ako zijete je priklad pre dieta. zvaz co urobis, aj ty mas pravo byt stastna... drzim silno palce, ja viem ze je to velmi tazke, mam to za sebou. preto ta povzbudzujem, aby si sa nekryla za maleho - on vazne bude statsny ak budes aj ty. deti tak funguju. a ze nebudes zit s jeho otcom vobec nemusi znamenat, ze onho pride. znies ako velmi rozumna zena, zrejme by si im nebranila sa stretavat. ano, nie je to to co sme si priali, aby dieta vyrastlo v uplnej a stastnej rodine, ale radsej stastna neuplna (casom uplna, ved si niekoho najdes) ako nervy ... 🙂 hlavne sa neboj, strach je zly radca (a samej zene je vyborne - este aj pises, ze nemas financne problemy, bude vam aj s malym hej, len na to treba nabehnut 🙂

lumiva
7. okt 2013

Čo ma čo mať ženatý chlap kamarátky a SMSkovat po večeroch??? To nech rozpráva tomu, co seno žerie. Ja by som na tvojom mieste myslela na zadné vrátka. Nech si ide za tou svojou Esmeraldou. Co je prosím ťa ona zač? A jej muž o tom vie?

cecil36
7. okt 2013

Za tvojimi riadkami sa skryva strach zostat bez muza. Beries si odrobinky, ktore ti on hadze na zem a skryvas to zas za to, ze tebe to staci, hlavne, ze ste pre maleho rodina. Uprimne? Ked toto chlap robi a nema ani len blbe vycitky svedomia, raz ta velmi skaredo moze prekvapit......
@almea

lumiva
7. okt 2013

@cecil36 @almea Este poznámka, moja mamka bola taka ako ty, tiez sa snažila udržať môjho otca, aby nechodil za milenkou a on si začal take nezmyselne dôvody hľadať, len aby mohol ist preč, napr. ze mu nepodala vidličku, ze je u nás suseda na návšteve... Až jej z toho začalo prepínať, co stale bola v strehu, ci vsetko urobila ako treba. Teraz je staršia žena, berie lieky na psychiku a on sa druhý krat oženil. Neznič si kvoli nemu zdravie a život ani ty.

dossy
7. okt 2013

Ja to proste jednoducho len nechapem ako si mozes takto nechat kakat na hlavu... Zober si vsetky rady k srdcu a Uz prestan zo seba robit zumpu.

prekocky
9. okt 2013

@svatava74 Ahoj ako si dopadla, ja to mam podobne, no v este vacsich rozmeroch, tak tu hladam navod ako dalej... 😒

sissmiss
9. okt 2013

Deti maju inu optiku. Casto si my myslime ze ako tazko to oni budu znasat a prezivat a pritom su ako take male zrkadielka, ktore len odrazaju nas strach a ako male spongie, ktore nasavaju nase emocie. Videla som to iks krat na malom, ked som mala ja strach, mal ho on, bez slova odomna ho dokazal pomenovat slovami. Sokujuce. Cim viac sa matka boji ze muz odide tym viac na nom bude dieta lipnut.

Znama isla s deckami autom. Behol jej pod kolesa zajac a nedalo sa vyhnut, zrazila ho. Zastavila a vtedy si vsimla ze zajo este v agonii poskakuje po strede cesty, deti sa prebrali a zacali sa pytat co sa stalo. Ona v soku z toho a teraz ze co im povedat a ony sa zacali obzerat lebo im doslo co sa stalo a videli toho zajaca a hovoria, ze mami, este sa hybe zacuvaj a prejdi ho...

svatava74
9. okt 2013

@prekocky ahojky...tak to mi je luto....u nas doma????muz je vacsiu cas mesiaca v prahe...nataca...ja som isla na odblokovanie- kineziologia, kukni na webe, a na koniec isiel aj on, cize ...zajtra sa vracia do bratislavy, ma byt do pondelka vecera s malym, smaozrejme u nas doma....minuky tyzden sme dali donovali, nakolko nas maly je trosku iny, ako ine deti a ako clovek s odboru okolo IQ aEQ to vidim az moc.....cize precituje celu situaciu okolo odstahovnia a ozvodu velmi zle....plackavy, stale si pyta tatina, na donovaloch cem fungovali ako rodina, kym maly bol hore, ked zaspal uz to bolo horsie...od muza som pocuvala ze on sa ku mne nechce vratit, lebo som ako harpia atd.....ale ved vsetko som to robila pre rodinu....ale teraz som to prestala rieist, zamerala som sa na seba....dolezite je aby som bola ja statsna a spokojna.....rozvod????davam tomu cas.....mam vyhodu oproti inym kočkam, ako mi bolo povedane, nemam financne starosti...cize zivam sa sama, som zabezoecan po fin.stranke a to bol aj problem u nas doma....moj muz nie je lovec mamutov, ale ja.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
takze rozvod som odlozila a zijem si s amlym, ked pride muz, budeme rodinka, je ptavda ze muza milujem....ak sa vrati, budem stastne a spokojna.....a sex???? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 uvidime....k nevere sa nepriznal, len k jedenj kavicke, cize???nerieism....na co????nechem byt z afuriu a chcem aby bol maly spokojny....zacal som chodit na klavir, cvicim, teraz idem na plastiku.....fakt ....ja a maly.....muz???je to na nom....verim ze to vyriesis aj ty tak any si bola spokojna aj ty aj tvoje deti ak mas..... 🙂

adri266
9. okt 2013

@svatava74 zase jeden smutny osud. Manzel TEba oznacuje za harpiu a Ty sa radsej nebudes pytat a hladat, ci Ti nebol neverny, aby si nou naozaj nebola.
Chapem ale Tvoje rozhodnutie ostat s manzelom kvoli malemu. Drzim Ti prsty, aby sa to poriesilo.

ninuci
9. okt 2013

ja som na tom tak isto mala mala 3roky nastupila som do roboty a zacalo peklo kazdy den ina verzia raz chcel na mesiac oddych volnost na koniec povedal,ze ma podviedol a aj to cez sms ku tak teraz bacujem s malou sama zahodil peknych par rokou co sme prezili je mi tazko na srdci clovek nema ziaden problem a potom nastane jeden skrat a je koniec vsetkemu

Strana
z2