icon

Nechce sa mi žiť

13. jún 2025

Je mi hrozne. Nechce sa mi žiť. Dlhé roky beriem antidepresiva, navstevujem psychiatra, aj psychologa. Tento mesiac sa mi zhorsil stav tak velmi ze nevladzem zit. Mam zdrave deti, v pohode manzela, robotu. Vsetko v zivote mam v poriadku. Nikto nevie najst pricinu, ani ja. Teraz som bola 3 dni sama, bez rodiny na dovolenke, dnes idem domov a vobec sa nic nezlepsilo.

Strana
z2
luccija
13. jún 2025
@balerina2025

@martul a ja nemam sil sa tu s dakym hadat, nemam. viem o tejto chorobe tiez svoje
a autorke prajem nech sa jej polepsi zdravotne, pekny den vsetkym

@balerina2025 každý depresiu prežíva inak.Mas aj ťažkú, miernu atď...že ľudia fungujú chodia do práce, ale stále tam je negatívne ladenie a pocit prázdnoty.
Možno je po rokoch zmeniť lieky ver lekárke aj ty starnes a menis sa hormóny atď...moja babka po prechode ovdovela, išla do dôchodku a v 55 r.dostala depresiu.Bola aj na liečení v Zaluzi veľmi jej pomohli určite tam hrá rolu aj dedičnosť.
Ono to, čo píšeš, že máš prácu, deti, muža niekedy nestačí a aj tak cítiš, že nie si v poriadku.Co poznám ľudí na AD nikto výrazne nepribral iba pár kg čo im len prospelo, lebo schudli, keď sa trapili.

balerina2025
13. jún 2025
@martul

@balerina2025
nie si unudena zivotom?
sorry lebo ak je vsetko v poriadku, preco mas depresiu?
vacsinou je spustac, to nie je zo dna na den, len tak ze mas zlu naladu
hospitalizacie sa nedaju len tak vybavit ....a to nie je holubnik na par dni

o týchto tvojich vyjadreniach píšem. Depresia nabehne ako blesk z jasného neba. Doobeda bolo dobre a už po obede mamina nedokázala ísť do práce. A to že ,,unudená životom" to už ani neviem, či sa dá komentovať. Hospitalizujú ťa hneď keď to doktor uzná za vhodné, úplne bez problémov.

@martul ja tu pani nepoznam, moze byt rozne fazy v zivote, vyhoretia, kriza stredneho veku, co mas dnes zly den? ser na mna prosim ta!
autorke som napisala svoje a ja ju nepoznam ale ty mas carovnu gulu, tak prepac do riti ze kladiem otazky,.
ty samozrejme hned vies co autorke je, pretoze si si precitala par riadkov na mobile..
ja sa pytam , nevidim nic na tom zle, o tom je diskusne forum

bielasovicka
13. jún 2025
@balerina2025

@martul ja tu pani nepoznam, moze byt rozne fazy v zivote, vyhoretia, kriza stredneho veku, co mas dnes zly den? ser na mna prosim ta!
autorke som napisala svoje a ja ju nepoznam ale ty mas carovnu gulu, tak prepac do riti ze kladiem otazky,.
ty samozrejme hned vies co autorke je, pretoze si si precitala par riadkov na mobile..

@balerina2025 presne tak👍

martul
13. jún 2025
@balerina2025

@balerina2025 nemám zlý deň, práve naopak. Len neviem, čo ťa tak vytočilo, že som napísala svoj názor a s tvojím nesúhlasím? Veď na to slúži toto fórum. A zdá sa, že nie som jediná.

balerina2025
13. jún 2025
@martul

@balerina2025 nemám zlý deň, práve naopak. Len neviem, čo ťa tak vytočilo, že som napísala svoj názor a s tvojím nesúhlasím? Veď na to slúži toto fórum. A zdá sa, že nie som jediná.

@martul pozri sa, my autorku nepozname, to ze sem napise vylev na par riadkov, nam nepomoze moc, kedze ju nepozname, nepozname jej zivot , co prezila preziva, kolko ma rokov, ake hormony ma v tele, ako sa jej produkuje a funguje vsetko.
myslim ze radu tu dostala a to ze mas ist za lekarom prekonzultovat zmenu liecby, to je cele.

balerina2025
13. jún 2025
@martul

@martul mozem sa opytat kolko mas rokov?

balerina2025
13. jún 2025

anonym, dat skontrolovať krv,hormony urcite. stitna zlaza, pohlavne hormony...skontrolovat zapalove faktory...drzim palce.

mozem sa opytat, ty beries kolko rokov uz AD? mas nejaky stabilizacnu hladinu? sedenia pravidelne? kludne mi napis spravu

koniarova
13. jún 2025

Bola si po názor aj u iného psychiatra?

balerina2025
13. jún 2025
@koniarova

Bola si po názor aj u iného psychiatra?

@koniarova inac to je tiez dobry napad. nie je lekar ako lekar.

hankab
13. jún 2025

Uplne ta chapem a citim sa rovnako.. liecila som sa pred 5 rokmi cca 2,5 roka, potom lieky vysadila. Vyse 2r ich neberiem a postupne sa ta depresia zase plazi von. Celu zimu som s malymi obavami akoby prezila, lebo vzdy prace cakam, ze ked nesvieti slnko tak to prepukne. A presne naopak - teraz ked je pekne sa z niciho nic zobudim rano s placom, nevladzem, vlastna hlava ma zabíja. A pritom mam v zivote vsetko a som za to aj vdacna. Asi to bude genetika.

zobaka
13. jún 2025

neviem ake ad beries, ale mozno by stacilo zmenit na "nakopavacie" takez ltore vychytavaju dopamin, adrenalin, ak teda nemas depresiu spojenu s uzkostami, ci nejake kardio problemy, ak ti dr. navrhla ako pridavnu liecnu antipsychotika, tak pri nich ludia pisali, ze mali otrasny hlad a potom vyzerali ako gule

kiki68
13. jún 2025

Podla mna treba na mesiac na hospit a nastavit lieky na mieru. To ambulantne nemusi ist. Inak baby to nie je, ze musite byt nestastne, ja mam tiez sklony k depresii, zial tiez v rodine, babicka, jej sesternica a sesternice dcera atd. Proste to mozete mat v genetike. Tam staci mala zmena hormonov a pod a nemusi to robit dobrotu. Ja to mam minimalne, ale bojim sa menopauzy. Minule tehu to strasne udrelo

balerina2025
13. jún 2025
@kiki68

Podla mna treba na mesiac na hospit a nastavit lieky na mieru. To ambulantne nemusi ist. Inak baby to nie je, ze musite byt nestastne, ja mam tiez sklony k depresii, zial tiez v rodine, babicka, jej sesternica a sesternice dcera atd. Proste to mozete mat v genetike. Tam staci mala zmena hormonov a pod a nemusi to robit dobrotu. Ja to mam minimalne, ale bojim sa menopauzy. Minule tehu to strasne udrelo

@kiki68 no menopauza, to je zas dalsi pribeh...:/

balerina2025
13. jún 2025

inac ma napadlo, ci sa netocis v bludnom kruhu, jes zdravsie mas pohyb dostatok slnka? mne aj toto pomohlo ale nehovorim ze som z toho vonku :(
a inac mne pomohla zmena v zivote, daco zmenit, vybocila som z bezneho ritualu a navykov, a teda ja som sa zbavila postupne zavislosti. ale este je dlha cesta pred o mnou

lucia245
13. jún 2025

A čo skúsiť iný druh terapie? Kde sa pôjde na traumy do hĺbky a cez prežitok - napr. hypnoza, konštelácie, meditácie, kranio a pod.? A tiež zmena stravy urobí veľa.
Antidepresíva sú len naplast. Treba preliecit príčinu, vznik, spúšťače.

martul
13. jún 2025
@balerina2025

@martul mozem sa opytat kolko mas rokov?

balerina2025
13. jún 2025
@lucia245

A čo skúsiť iný druh terapie? Kde sa pôjde na traumy do hĺbky a cez prežitok - napr. hypnoza, konštelácie, meditácie, kranio a pod.? A tiež zmena stravy urobí veľa.

@lucia245 suhlasim - ''Treba preliecit príčinu, vznik, spúšťače.''

katkati
13. jún 2025
@balerina2025

nie si unudena zivotom?
sorry lebo ak je vsetko v poriadku, preco mas depresiu?
ta nepride len tak. naozaj nie. viem o com pisem.
s manzelom mate dobry vztah? praca ta bavi?

@balerina2025 Ako môžeš niečo také napísať?

balerina2025
13. jún 2025
@katkati

@balerina2025 Ako môžeš niečo také napísať?

@katkati co prosim ta, riesis uvodne otazky? prepac, kto sa pyta ten sa dozvie/nedozvie.
nic zle som nenapisala.
ale ak poznas autorku z tych par viet, co napisala v uvode, ktore su velmi vseobecne tak prosim.
nech sa paci

marca12
13. jún 2025

Kasli na kila. Hadam je dolezitejsie byt v pohode. Nemozes takto prezivat. Deti to vnimaju,ludia okolo teba takisto. Zmena liekov ti pomoze.

maury
13. jún 2025

Pozor na antidepresíva, tie tiež presne takéto isté stavy vyvolávajú. Možno by to chcelo prehodnotiť liečbu

hankab
13. jún 2025
@lucia245

@lucia245 toto funguje len krátkodobo na mierne zlepsenie. Mam odskusane takmer vsetko. Meditacie pomahali pri silnych uzkostiach, ale iba velmi obmedzene - mierne ich stisovali/potlacali, ale nestacili na uzdravenie. Konstelacie, no, to je diskutabilne. Chodila som na ne v ramci terapie, ale podla mna je to proste placebo. Tym nechcem urazit nikoho kto v ne veri. No pokial ma tie depresívne stavy niekto dane naozaj geneticky, ze tie hormony v mozgu sa proste netvoria, tak moze konstelovat a rypat sa v minulosti kolko chce, hladat dovody aj tam kde nie su, a nikdy sa tym nevylieci. Ja si mozem nastastie povedat, ze mam relativne pokojny zivot oproti inym ludom, ktorim zomrelo niekolko blízkych ludi, mali rodicov tyranov, alkoholikov, tazku chorobu, nikdy sa mi (klop klop) nic hrozne nestalo, a napriek tomu som silno depresivna od malicka. Psychologička sa ma cez konstelacie akoby snazila vzdy doviest k nejakym traumam z detstva, ale nemala som pocit ze by sa mi ulavilo alebo som mala v sebe nieco, co mi spôsobovalo tie stavy. Ale babicka trpela popôrodného depresiou pri vsetkych 3 detoch a poslednych 6r zivota bola na vysokych dávkach AD. Niekedy to zial clovek neovplyvni.

lucia245
14. jún 2025
@hankab

@lucia245 toto funguje len krátkodobo na mierne zlepsenie. Mam odskusane takmer vsetko. Meditacie pomahali pri silnych uzkostiach, ale iba velmi obmedzene - mierne ich stisovali/potlacali, ale nestacili na uzdravenie. Konstelacie, no, to je diskutabilne. Chodila som na ne v ramci terapie, ale podla mna je to proste placebo. Tym nechcem urazit nikoho kto v ne veri. No pokial ma tie depresívne stavy niekto dane naozaj geneticky, ze tie hormony v mozgu sa proste netvoria, tak moze konstelovat a rypat sa v minulosti kolko chce, hladat dovody aj tam kde nie su, a nikdy sa tym nevylieci. Ja si mozem nastastie povedat, ze mam relativne pokojny zivot oproti inym ludom, ktorim zomrelo niekolko blízkych ludi, mali rodicov tyranov, alkoholikov, tazku chorobu, nikdy sa mi (klop klop) nic hrozne nestalo, a napriek tomu som silno depresivna od malicka. Psychologička sa ma cez konstelacie akoby snazila vzdy doviest k nejakym traumam z detstva, ale nemala som pocit ze by sa mi ulavilo alebo som mala v sebe nieco, co mi spôsobovalo tie stavy. Ale babicka trpela popôrodného depresiou pri vsetkych 3 detoch a poslednych 6r zivota bola na vysokych dávkach AD. Niekedy to zial clovek neovplyvni.

@hankab ja mám v okolí opačnú skúsenosť. Verím, že dokážeme svoj život ovplyvniť a mať ho vo svojich rukách. Len treba nájsť vhodného terapeuta, ktorý nám sadne. Čo sa nie vždy dari... A treba žiť život, ktorý nás bude naplnat. Genetika je vždy len predispozícia. A nie fakt, že to tak bude a treba sa s tým zmieriť.

hankab
14. jún 2025
@lucia245

@hankab ja mám v okolí opačnú skúsenosť. Verím, že dokážeme svoj život ovplyvniť a mať ho vo svojich rukách. Len treba nájsť vhodného terapeuta, ktorý nám sadne. Čo sa nie vždy dari... A treba žiť život, ktorý nás bude naplnat. Genetika je vždy len predispozícia. A nie fakt, že to tak bude a treba sa s tým zmieriť.

@lucia245 tak ano, je to individualne. Ja sa na genetiku nevyhovaram. Mam aj surodencov, ktori nicim podobnym netrpia. Ktovie cim to je.

mimonkabananova
14. jún 2025

Neviem aké antidepresíva síce presne berieš , ale mnohé majú v pribalovom letáku medzi vedľajšími účinkami samovražedné myšlienky a podráždenosť, porozmýšľaj, či by nebolo lepšie ich postupne vysadiť

dunajranger
16. jún 2025

Jednoznačne vyskúšaj keto stravovanie 🙂

dunajranger
16. jún 2025

Jednoznačne vyskúšaj keto stravovanie - podľa Harvard Health, Stanford Medicine a ďalších zdrojov, keto preukázateľne napomáha pri depresii, bipolárnej poruche a rôznych iných, dokonca aj ľuďom rezistentným voči farmako-liečbe 🙂 (Zlepšenie ale očakávaj po cca 2 - 3 týždňoch, niekedy aj viac. Je to podobné ako keď musíš čakať na zlepšenie pri nastavení antidepresív, nepríde to o 2 dni.)

erikreset
28. aug 2025

@anonym_autor ahoj strucne a vecne. AD nie su vacsinou nikdy riesenie. Jedno opravia a dalsie 4 veci pokazia. Pracuju velmi silnymi mechanizmami. Problem je ze mas nervovo hormanalny disbalans v tele. Doktori problemy neriesia. Oprava je so spravnou stravou, doplnkami vyzivy v spravnej forme a namiesto AD sa pouzivaju specialne doplnky ako prekurzory a adaptogeny.
Problem je velmi komplexny a skoro nikto to nevie riesit. Keby to mame cele prejst heslovito tak je to na min na 1-2 hod rozhovor a potom postupne riesit vsetko krok za krokom. Pekny den 🙏☺️

Strana
z2