Nechcem, aby moje dieťa malo priezvisko ako má svokra
Ahojte baby. Potrebujem poradiť. Mám naozaj zlú svokru. Snažila sa ma zabiť, keď vedela, že mám epipen na alergiu na bielkovinu kravského mlieka a uvarila potajme jedlo s mliekom a mňa skoro brala RZP ( ona mi vraj neverila, že som alergická, chichi ale teraz už vie). Stále mi robí zle. Na jej 50tke pred 40timi hosťami povedala, že ma nemá rada a na moje narodeniny/zásnuby mi podala ruku " Ja ťa do rodiny nechcem". Som Inžinierka, pracujem od 16tich, snažím sa a momentálne idem na doktorát. Neflákam sa, nikdy som nedrogovala a baví ma vzdelávať sa (odreagovanie a hobby), cvičím a aj keď sa o seba starám, papám všetko aj fastfood. (Nechápem prečo ma nemá rada). Budeme sa so snúbencom brať a ona nám to ničí (jedna z jej výplodov okrem toho, ze ona to chce všetko riešiť a nič moje sa jej nepáči, je aj to, že na odbierku mám prísť ja k jej synovi... nie on ku mne do bytu po nevestu... ale ja poňho s kapelou) . Ale čo mi vadí najviac je to, ze naše dieťa má mať priezvisko po nej. Ja to nechcem. Baby, ale fakt nechcem. Ona mi 3 roky robí zo života peklo a ďalší s jej priezviskom z ich rodiny sú hrozne zlí ľudia. Nás má každý rád ( z mojej strany rodiny), a preto by som chcela, aby naše dieťa/deti mali priezvisko po mne. Moj snúbenec si od jeho rodičov taktiež zažil peklo , ale z nejakého dôvodu má vzťah k ich priezvisku. Veľmi ho ľúbim, ale nechcem aby sa naše deti volali ako jeho rodina. Fakt mi veľmi ubližujú. Preto sa obraciam na vás. Myslíte si, že mi šibe? A mám na to kašľať? Alebo si mám stáť za svojím. A ak áno, ako ho presvedčiť?
@minenkak Lebo svokra a muž to budú očakávať a ak to tak nebude, tak to vzťah so svokrou ešte zhorší.
Pre tych ktori sa pytaju preco chodi tam, kde nieje vitana. No preto, lebo je to muzova rodina, z lasky a z ucty k nemu. Preto lebo dufa, ze sa to uz nestane. Preto, lebo s najvacsou pradvepodobnostou si ich snubenec aj zastava, alebo to pripadne zlahcuje a zpochybnuje jej pocity. Tak a teraz by ma zaujimalo, kolko z toho som trafila. 🙂
@majulino tak to mi príde naozaj veľmi zvláštne.. Ja keď si s niekým nerozumiem, nemám čo povedať a mám veľké výhrady voči jeho spôsobu života (alkohol, drogy), tak sa s ním stretávať nebudem, hoc by to bola aj najbližšia rodina. Absolútne nepochopiteľné je to v prípade autorky, svokra im (vraj aj jemu) robí zo života peklo a on sa s ňou rodinkuje/mamičkuje. To je čo? On sa doslova výžíva v tríznení seba a svojej nastávajúcej - žeby štokholmský syndróm? Normálne to rozhodne nie je...
V tvojej situácii by bolo priezvisko posledné, co by mi vadilo
Aj ked dietatu nedas meno po otcovi, stale budu svokra a svokor jeho stari rodicia. Pises, ze su to velmi zli ludia, no ja neviem, nechcela by som takych ludi za rodinu a aj ked sa ti to teraz nezda, tak casom sa zacne prejavovat aj tvoj priatel. Geny nepustia.
Nerobiť žiadnu svadbu,
žiadne navstevy(ste na nej nejak závislí?)
odsťahovať sa do prdele,
keď si ujasniš, ci si na 1.mieste ty, 💕alebo jeho mater▪️
A neskúšala si sa spýtať partnera, či by nechcel tvoje priezvisko, keď ti to robí takýto problém?
A dieťa potom dostane vaše spoločné priezvisko a nebudeš sa trápiť pre to svokrino.
Veď aj muži si berú manželkino priezvisko. A so svokrovcami by som úplne prerušila kontakt a neukázala by som im ani vnúča, keď ťa nemajú za nič. Len otázkou je, ako sa zachová tvoj snúbenec.
@cacianka Neboj, čítala som dokonca s porozumením, ona píše, že chce priezvisko po sebe, nie po svokre. A keďže, predpokladám, že jej snúbenec má priezvisko po svojej matke, je zrejmé, že autorka tým chce naznačiť, že nechce toto priezvisko svoje dieťa, preto sa jej pýtam, či muž nechce prehodnotiť aj túto možnosť.
Pozri ja to mám ľahko, moja svokra má iné priezvisko, ako môj manžel, ja nosím manželovo priezvisko. Oni sa totiž volajú inak, svokra sa vydala, prvého syna, teda môjho muža mala zaslobodna.
@kanarik97 vezmite sa a partner nech si da vase priezvisko a aj deti budu mat vase. Svokru uplne odstavit, je to manipulator psychopat, precitajte si o nich, su to velmi nebezpecni a chori ludia. Prec od nich, vzdy budu robit peklo. Ak je teraz partner s vami, to je super. Aj jeho radsej uplne odstrihnut. Moze vam znicit vztah, pozor na nu. Nedajte sa zatiahnut do jej hry, zly, zly clovek, nehrajte jej divadlo, ona vas nenavidi, lebo jej beriete syna. Urobi vsetko, aby ho mala pre seba. Sebec je. Nastudujte si o psychopatoch, budte pripravena a drza, ci len nevnimajte a rozpravajte o inom, akoby tam vobec nebola. Nemoze s vami zametat, nikdy! Drzte sa, bojujete s diablom. Radsej ujst, bez dosahu na vas, deti kryte pred nou. 😞
@beataxxx to či je to vymyslená téma neviem, ale poznám veľa, naozaj veľa ľudí s titulom ktorí sa vôbec nesprávajú ako inteligentní ľudia so vzdelaním. Na Slovensku nie je veľmi ťažké získať VŠ titul. Mám známe, právničku aj lekárku a pevne verím ze nikdy nebudem potrebovať ich pomoc...
@ebirka tak dufam, ze mas aspon dve VS, ked je to take lahke😉

@petronelag preči by mala mať mužove priezvisko