Nechcem deti

6. nov 2023

som mlada baba a nikdy som nemala vztah k detom, nemam ich rada proste a nechcem mat vlastne kvoli roznym dovodom ale kazdy mi vravi ze si to rozmyslim ze by som mal mat dieta, a otravuju ma s tym. Ako im vysvetlit aby prestali, ze proste nechcem mat deti? Ide mi aj o zdravie, financie a celkovo tento svet. Je to zle?

chcemradu
6. nov 2023

Keď nechceš deti tak ich nemaj. Kto ich chce, nech si urobí vlastne a neprikazuje tebe.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. nov 2023

@nikaa951 ja viem ale nieje to prijemne ked sa stale vypytuju a maju mudre reči

amelia89
6. nov 2023

tak to s kazdym neries ked ti to kazdy vravi …

autor
6. nov 2023

@amelia89 neriesim prave, oni zacinaju

viestta
6. nov 2023

Ked si s tym stotoznena, ze deti nechces, nemozu ta rozhadzat reci okolia. Jedine, ze by si tym az taka ista nebola a potom ta tie reci mozu nahlodavat. Ale to nie je problem okolia, ale tvoj. Tak si to vyries so sebou

veselo_neveselo
6. nov 2023

Je nacase sa naucit asertivite 🙂
Ak to aj niekto riesi, ved povedz ze im do toho nic nieje. Odpovedat nemusis, aj Nie je cela veta. Nemusis nikomu nic vysvetlovat. A mozes aj poziadat, ze sa o tychti temach nechces bavit.

petamich
6. nov 2023

tak povedz "uvidime" 🤷‍♀️ a nemusis riesit preco, za co, na co

simona20201309
6. nov 2023

Teraz ta otravujú s tým, aby si mala aspoň jedno. Keď budeš mat jedno, nebudeš nič iné počúvať, len to, že kedy druhé. Keď budeš mat 2 chlapcov, tak kedy dievčatko...
Nerieš. Ja som začala používať odpoveď ,, už nemozem" a mam svätý pokoj.

petamich
6. nov 2023

@simona20201309 😂😂 presne viem o com hovoris, na otazku, kedy bude druhe odpovedam, ze jedine s inou zenou moze mat muz a vacsinou potom nepokracuju 😅

bucko555
6. nov 2023

Neries keď si s tým ok ty tak čo koho do toho....ja mám jedno ďalšie mať nemôžem a stále sa ma pýtajú kedy bude druhé ...poviem že.do tohto sveta dieťa by to malo ako za trest ....nebudem nikomu vešať na nos že ďalšie mať nemôžem zo zdravotných dôvodov

kittykat22
6. nov 2023

ked nechces deti tak sa priprav na nekonecnu lavinu otazok, vysvetlovaciek a mudrych reci na cele roky dopredu. Spolocnost stale nie je vyrovnana s tym, ze zena bez deti je zena naplnena a spokojna.
Ale nemusis byt smutna, ze by si v tom bola sama. Ine zeny maju nekonecne otazky kedy bude svadba, potom kedy pride dieta, potom kedy druhe, a samozrejme aby bolo chlapec dievca lebo inak bude zle. Potom kedy budu deti rozpravat a preco nechodia a preco im davaju cokoladu a pozeraju youtube ... spolocnost hodnoti vsetko a vsetkych. Tebe sa dostanu rady take a inym makove 😂 nemas sancu sa zavdacit ani keby si sa na chvost postavila

jakoma
6. nov 2023

Tiez som kolegyni nedavno povedala, ze si to rozmysli ked stretne toho praveho :D ved je to jedno, povedz ze mozno a hotovo. Ja som vo vztahu vyse 10 rokov a tiez pocuvam ci budu deti a kedy..

maranta_leuconeura
6. nov 2023

Nevysvetlis, kedze mas maternicu, je to tvoja povinnost priniest na tento svet dalsich nicitelov a do tohto statu dalsich prispievatelov na nase dochodky (vtip). Jednoducho nevysvetluj tym, co nechcu pochopit, povedz ze teraz nechces, nemas zazemie, nemas s kym, po tridsiatke mozes zmenit retoriku ze uz sa neda. Vybavene.

hanaxxx
6. nov 2023

Pises, ze si este mlada baba, tak debatu hned na zaciatku uzavri tym, ze na deti mas este cas. Ja som mala dieta v pokrocilom veku a nikto moju dlhu bezdetnost neriesil, maximalne tak, ked som mala vynimocne na rukach nejake dieta, tak poznamka, ako by sa mi hodilo...ale mne to vobec nevadilo, ludia zvyknu mat taketo reci a ja som nijak nereagovala a tym bola debata na tuto temu ukoncena. Ty by si asi hlavne nemala nikomu hovorit, ze deti nechces, potom nebude dovod na blbe poznamky ci prehovaranie.

vevapeto
6. nov 2023

Skôr mám z teba pocit že potrebuješ sa tu uistiť že tvoje rozhodnutie je správne. To ti ale nikto nepovie, lebo je to vysoko subjektívne. Ak si mlada baba a máš tento názor tak ho ber z rezervou, ak názor nezmeníš aj po 30-ke, tak budeš dôveryhodnejšia.

chcemradu
6. nov 2023

Tak im povedz, že tvoj partner nosí úzke slipy a zničilo mu to spermie 😃

galioska
6. nov 2023

ved nech sa vypytuju. Povedz nechces a daju ti pokoj🙂

reanda
6. nov 2023

a nepchas to nahodou ty nasilu vsetkym pod nos pri kazdej prilezitosti, ze deti mat nechces, zo vsetkych tych dovodov, co si opisala? lebo inak nechapem, preco by mal kazdy s 'mladou babou' diskutovat o jej nazore na deti.. takato debata sa da velmi lahko utnut uz v zaciatku a ani nemusi dojst na vsetky tvoje argumenty preco nie.. a vlastne to ani nikomu netreba vesat na nos, ze deti nechces.. ale asi ocakavas suhlas a potvrdenie, ze mas pravdu, ked sa s kazdym do takychto debat pustas..
a kludne mozu mat aj pravdu, ze si to este rozmyslis 🙂 to sa ludom stava, ze zmenia nazor.. a mladym duplom.. alebo aj nerozmyslis, ale je to jedno, nemusis byt uz teraz nemenne rozhodnuta, ako to budes mat uz navzdy 🙂

mamusa123456789
6. nov 2023

Jedným uchom dnu, druhým von, možno si to niekedy rozmyslis a možno nie... Každého osobná vec

laurita285
6. nov 2023

Povedz, že ty ich už máš ale v detskom domove

anjelicek26
6. nov 2023

Uprimne ludia *riesia* komentuju ci mas 0/1/3/5/7 deti v rovnakej miere a rovnako intensivne.. dolezity je Filter na usiach a robit tak,aby to vyhovovalo tebe a partnerovi a nikomu inemu. Cim skor sa od pocitu,ze to musis niekomu vysvetlovat odosobnis,tym lepsie.

lili929
6. nov 2023

Na toto je najlepsia odpoved - zistilo sa, ze som neplodna. Povedz to so smutkom v hlase a zarucene mas pokooooj 😀

lenka.25
6. nov 2023

Nie všetky ženy majú mat potrebu plný dom detí a je to úplne v poriadku . Ja mám najlepšiu kamarátku , ktorá tiež nemá deti a to uz teda nie sme mladé baby 😃 . Tiež nechcela nikdy svoje a vždy povie , že je úplne stačia tie moje 😂 . A to že sa ľudia nevedia správať a dávajú ti nevhodne otázky , to nerieš . Pokial ty a tvoj partner ste s týmto rozhodnutím OK, ostatní ti môžu byt u riti

mikadooo
6. nov 2023

Nič. Nechaj to proste plynúť a k deťom sa nevyjadruj... Ak povie babka, že sa teší na pravnúčatá, proste to prejdi mlčaním... A hotovo. Otázky kedy? Odpoveď - neviem. Čím viac sa budeš brániť, tým viac budú do teba hučať. Nechaj ich, nech si fantazírujú a ty si svoj život zariaď podľa seba. A je možné a úplne ok, ak o 10 rokov zatúžiš po dieťati, aj to je len a len tvoja vec, ostatní nech si okolo toho kvákajú čo chcú a koľko chcú.

macekovam
6. nov 2023

nic nevysvetluj len ich prosim nemaj.. v zaujme ich stastia

katkaluky89
6. nov 2023

Tiež som nechcela, vždy som bola typ ktorý sa len pohral a pekne vrátil 🙂 ale teraz máme mesačného synčeka ❤️ a poviem ti je to krásne aj keď robí zlosť hlavne večer keď nechce spinkať ale ten materinský pud je silnejší žeby si dala zaňho aj život ❤️ ale všetko je to len a len a tebe

nikasmile
6. nov 2023

@chcemradu 🤣🤣🤣🤣🤣

marianarem
6. nov 2023

Nic nevysvetluj. Povedz, ze teraz to citis takto a ze ozajstna tuzba mat deti sa neda do cloveka naockovat ziadnymi argumentami. Bud sa to v tvojom vnutri objavi alebo nie. Kazdopadne je to tak, ako pisu baby vyssie, k detom ludia pripomienky maju, ci uz ich mas alebo nemas. Vela ludi sa citi opravnenych komentovat rodicovstvo druhych. Myslim si, ze kedysi to tak bolo, ze deti boli tak trochu kolektivne vlastnictvo - bolo v zaujme celej komunity, aby boli nove deti a tiez do starostlivosti sa zapajal kadekto, nielen rodicia. Mnohe deti mali dojky, nevlastnych rodicov, docasne byvali u roznych pribuznych atd...Myslim, ze tie reci a staranie sa je pozostatok tychto cias.

lucilaines
6. nov 2023

Kolko mas rokov? A mas stabilneho partnera? Pretoze vo veku okolo 25 rokov som mala velmi podobny nazor, pri myslienke na deti ma pomaly striasalo. No a potom som stretla svojho muza, preslo par rokov a zrazu mam deti dve a chcela som ich. Takze ono ked ti ludia hovoria, ze si to mozno rozmyslis, tak to nemusia mysliet v zlom, len proste uz si nieco zazili a stava sa to pomerne casto. Samozrejme mat deti nie je povinnost a ak budes mat muza, s ktorym sa na tom dohodnete a aj v 35 budes mat stale tento nazor, je to uplne ok. Ale zivot je nepredvidatelny a ak si naozaj mlada a bez partnera, ja by som ti na to povedala to iste. A len a len preto, ze ja som si to rozmyslela tiez aj ked v 25ke som mala z deti cistu hrozu.