icon

Nechcem dieťa - mám sa cítiť menejcenná?

morcatko
13. júl 2020

Ahojte, viem, že toto je stránka pre nadšencov materstva, ale ja sa borím s opačným problémom a zaujímalo by ma, či niekto prežíval rovnaké pocity, alebo mi bude vedieť poradiť.
Mám 39 rokov, rovnako aj môj partner. Doteraz sme si dvadsať rokov spokojne nažívali v bezdetnom partnerstve. Boli sme dohodnutí, že deti nie, on ale teraz otočil a deti chce. A to je kameň úrazu. Mňa matka v detstve psychicky aj fyzicky týrala, vyrastala som v neustálom strachu bez kúska lásky, nehy, či porozumenia a podpory. A ja si teraz neviem predstaviť mať deti, je to úplne nemysliteľné, pri predstave tehotenstva ma chytajú záchvaty paniky. Partner to ale neberie vážne, odbil to vyhlásením, že ma to prejde, a že keď mám rada nášho psa, tak budem mať aj dieťa. Viem, že do úvahy prichádza rozchod, alebo sa mu prispôsobím. Neviem, čo robiť, pretože ho mám veľmi rada, ustáli sme už mnoho zlého. Ak ste niekto boli v mojej situácii, čo ste urobili? A ak ste to dieťa mali, aby ste vyhoveli partnerovi, aké to potom bolo?

Strana
z4
lujza1234
7. nov 2020

@morcatko tak toto je presne aj moj pripad.ja sa necitim mat deti a to mam par dni po 39r. Velmi casto sa nad tym zamyslam, preco tak u mna je. Niekedy si chvilu predstavujem ake by to bolo, /myslim tym take pekne predstavy/ ale po chvili ma to zas prejde a som takmer presvedcena, ze deti nechcem. Myslim si /riesila som to aj so psychologom/, ze u mna dost zaposobili rodicia. Nemala som s nimi moc pekne detstvo, aj pili, velmi sa hadali aj sa bili a ja som bola v podstate stale v strese. Ich vobec nezaujimalo, ako som sa citila v tom prostredi, videli len samych seba. Bolo to dost traumaticke a rodinu preto vnimam skor ako “same problemy”. Trvalo to az do dospelosti, potom sa podarilo ich nahovorit na rozvod a ich zivoty sa oddelili konecne. Bolo to az ked ja som mala az 33r. Nemam preto dobre skusenosti s rodinnym zivotom a proste sa rodinnemu zivotu branim. Najhorsie je nepochopenie, ktore vidim aj u najblizsich. Viem ze sa musim rozhodnut, co dalej. Dalsia obava je z tehotenstva/ak uz by som sa do toho dala/ kvoli mojmu veku a celkovo strach z porodu.. Jednoducho ma to vsetko skor odradza a neviem si samu seba ako matku predstavit.

Strana
z4