Nechcem ísť na oslavu
Ahojte tak riesim prave takuto vec ide o to ze partnerova rodina robi pomaly kazdy mesiac nejaku oslavu oni oslavuju vsetko meniny kazdeho narodky atd a stale nieco. Ja na taketo veci velmi nie som doma to uz dlho nerobime iba ak na okruhliny ked tak. Na vacsinu oslav som doteraz chodila ale sem tam sa mi fakt nechce nemam chut alebo tak. Vacsinou je to aj tak o tom ze sa tam chlapi opiju a mna tiez nukaju stale a to ja nepijem. Dalej za tych par rokov si stale nezvykli ze nejem maso a stale to iste dokola pocuvam preco to a hento a kedy svadba a podobne. Nebavi ma to popravde. Chodim len zo slusnosti a vycerpava ma to. Nepotrebujem byt na kazdej oslave. Minuly rok som nebola na jednej lebo v ten den sme mali pohreb. A oni aj tak mali poznamky ze preco som nedosla co ako vobec nechapem ale dobre..a tento x nechcem ist na oslavu pretoze som kratko po chorobe a este stale sa nevcitim uplne ok
co viac potrebuju vediet ako,ze sa proste necitis dobre, ved to by malo stacit na to, aby sa proste dalej nepytali a proste akceptovali to, ze na oslavu nepojdes. preboha ved to nie je nic, preco by sa mali nejak hnevat alebo co
@janisa31 on sa ma znova pytal na tu najblizsiu ze teda ako a ja som mu znova povedala ze nie. Proste momentalne sa fakt bojim aj skrz choroby a tak. Mozno keby to bolo v lete tak poviem fajn idem. Ale teraz naozaj nemam potrebu. On mi na to ale nepovedal nic bol ticho.
@oli18 nemyslím, že je to v tom. Mňa mama môjho partnera nemá rada, pretože stále verí, že sa jej syn vráti k exmanželke (nebola som dôvod rozvodu), napriek tomu, že jeho exmanželka sa nechala živiť, lebo keď on zarobí, tak nebude predsa ona robiť v Tescu a nebude variť, keď môžu chodiť do reštaurácii, nebude upratovať ked si môže zaplatiť upratovačku. Ja jej synovi varím, živiť šatiť ma nemusí, je šťastný, ale aj tak mi dáva najavo, že nie som taká pekná a mladá ako exnevesta. Ale chodím tam s partnerom a som k nej slušná, pretože jednak som tak vychovaná a jednak je to mama môjho partnera, vychovala ho dobre a ja mám preto voči nej úctu. A o tom to podľa mňa je, ísť občas aj niekam, kde sa mi nechce, pretože sa to patrí a pretože je to rodina.
On ti opakovane povie, že pôjdete len na 2 hoďky a potom zostane celú noc chlastať a opije sa? To je len ďalší dôkaz, že proste každý máte iný životný štýl.
Ak nechceš ísť, nechoď.. Ak máš nutkanie mat výhovorku, vymysli si ze ta boli hlava zuby noha proste čokoľvek.
@ivkazba nie je to vzdy ale par x sa to stalo hlavne ked som ja soferovala a on pil vtedy akoby si nevedel povedat dost a jeho rodina ze ostante este a lievaju stale toto mna nebavi. Ked sme sli na oslavu ze 3 hodky dajme tomu ako sme da aj dohodli tak som nemala problem. Ved raz za cas treba aj to ale nie stale mna to potom akoby vycucava z energie. No a vypije si hlavne ked ma sviatok on co mi prislo take normalne. Ja s jeho rodinou v zasade problem nemam ved aj ked idu v lete na dovo tu na sk tak ich vzdy ideme pozriet ako ja nie som uplny asocial. Ale hlavne teraz v zime som taka ze nemam potrebu stale niekam ist a oslavovat. Aj taky silvester je pre mna dost otrava napr
Ja by som nehladala za kazdym vyhovorky, zvlast by som nepredstierala chorobu. Povedala by som priamo, s usmevom na tvari, ze to nie je pre mna, takto casto oslavovat, aby za tym nic nehladali, mas ich rada, ale tak casto chodit nebudes. Vybavit to jednym oznamenim a hotovo. Casom sa s tym zmieria.
@dadulamamula asi to budem musiet tak spravit. Aj ked doteraz nevhapem ze riesili ze som neprisla na oslavu ked sme mali pohreb a asi o tri tyzdne na to mali dalsiu a ja som fakt nemala chut ked mi zomrel blizky clovek z rodiny ist na ich oslavu rodinnu a pozerat sa tam na vysmiatych ludi. Proste to su veci ktore podla mna normalny clovek pochopi ale ja som v takej situacii ppcuvala precp som neprisla. Divne no
@oli18 no aj to je riesenie aj ked uz teraz tusim ako by reagovali 😠
Neviem ako dlho ste spolu. Ale ja napríklad som tiež so svojím teraz už ex chodila všade, aj na hokej, aj posedieť aj z roboty, aj k jeho rodine, či na kávu alebo oslavu. Volal ma, išla som. Zo začiatku ma tiež prehovárali nech si dám za poharik, nech si dám to a to...po čase zistili, že zbytočne ma budú núkať, stačí povedať raz. Neznášala som reči o Hitler Hitlerovi a ako svokor všetkých by najradšej postrielal a upalil a bla bla, samozrejme pod vplyvom.. a všetci okrem mňa a svokry sa na tom chychotali 😐 častokrát sme tam aj prespali, lebo môj muž nebol schopný prejsť ani na wc. Potom postupne keď som videla, že už pijú veľa a nedal si muž povedať, išla som do druhej izby, pustila som si telku a tam bola, a tak si zvykli, že tam vlastne ani nie som. Potom som párkrát zostala doma, a čuduj sa svete, ospravedlňoval ma môj muž, lebo jemu bolo trápne, že tam nechcem ísť. Raz ma akože bolela hlava, potom že musím byť v robote, atď ...
Neskor ma sám prestal volať 😃
@maminecka266 neviem veru co viac ved este minuly tyzden som bola na tom tak ze som ledva presla na wc fakt zle. Pre mna neznamena ze sa uz citim lepsie ze som uplne ok. Stacilo by ze by tam niekto prisiel nachladnuty a mam to nazad lebo sa poznam..a nepptrebujem dalsie dva tyzden zas prelezat kvoli nejakej oslave
@tosomja no vidis presne tak sa aj ja citim aj ked som tam ale myslou inde a aky to malo zmysel ze ta tam vzdy volal ked opity ta asi ani poriadne nevnimal. Toto ja nechapem. Ved chces oslavit s rodinou vypit si okej chod ale nenut inych. Ja som nikdy nemala potrebu niekoho do niecoho nutit. Napr v mojej rodine to funguje tak a nikto sa nestara nemaju ani hlupe poznamky na mojho partnera. Proste do nicoho nas nenutili nikdy oslavy fakt len ked okruhliny ma niekto a mne to tak vyhovuje proste. Ja celkovo ked som do niecoho tlacena tak sa citim velmi nekomfortne. Inak teraz mi napadlo ze jeho bratranci aj ked su pozvani tiez nechodia na kazdu jednu oslavu a ked pridu casto bez partnerky a tam to akosi ich rodicia neriesia. Urcite nie tak ako mojho partnera
Chodím na každú jednu oslavu...tak niekedy fakt nemám chuť ale tak my to máme dohodnuté, že ja sa podvolím v tomto a môj muž zas v ných veciach...všetko je o dohode...nedá sa len svoje presadzovať a partnerove priania ignorovať...veď ako sa tu už písalo...dohodnite sa, že ostanete len 2 hodiny a keď ti vadí to pitie tak nech partner si dá len prípitok a stačí...ja som abstinent takže u nás muž čo to popije, ja som vo väčšine prípadov šofér ale ak mám boľavu hlavu alebo podobne...tak muž jednoducho povie, že nepije nič lebo som si nezobrala vodičak...všetko je o kompromise...
Do toho je každého viešco, nezamyslat sa nad tým.
No mate pravdu kazda v niecom. Aj o tych kompromisoch aj ked myslim si ze ked to nie je stale ze nejdem ale najma v takomto obdobi a mam na to aj ine dovody ako ze sa mi nechce tak by to mal partner najma pochopit. Za dalsie ze si nemam z toho robit tazku hlavu a musim sa naucit nepripustat si podryvacne poznamky na moju adresu a proste jednym uchom dnu druhym von. Som si vedoma ze v zivote pridu mozno aj horsie veci ako taketo malichernosti. Takze by som nemala nad tym tolko rozmyslat proste povedat mrzi ma to ale tejto oslavy sa nezucastnim a uz co si myslia oni nie je moja vec 🙂
@keyla38 tak 2x do roka to by mi vobec nerobilo problem to je nic. Osobne naozaj mi to prixe zbytocne a aj financne to musi byt narocne pre vela ludi uvarit a tak ale je to ich vec nestaram sa. Mozno este ked su deti tak to beriem ze pre nich oslavu predsa len to beru inak. Ale ako mne pride divne ze ludia dospeli si zakladaju na tom aby sa aj kazde ich meniny slavili velkou hostinou. Naco
Moja rodina je tiež taka, ze vkuse nejaká oslava. Manzel to zas nemá rád. Ked sme spolu začali chodiť, tak to bolo ťažké nájsť nejaký kompromis, ale našli sme. Začali sme chodievať, len na oslavy najbližšej rodiny (moji rodicia, surodenci a starí rodicia) a často sme tie oslavy zacali aj spájať, ak bol ich dátum blízko. Ano naša rodina pokračuje v tom oslavovať každého, ale ja som vďaka manzelovi nasla kompromis a rodina sa s tým zmierila po čase, ale na začiatku tiež mali reči.
Dlho som robila co chcú len iný len preto lebo.... Až jedného dňa som si povedala a prečo? Mam "trpieť" len aby boli spokojni iní alebo "lebo sa to patrí?" ku podinvu najťažšie bolo urobiť to prvýkrát.... Potom to už bolo čím ďalej tým ľahšie....
vies co aj u nas sme to tak spravili, ocinovi sa nechcelo chodit na oslavy a tak sme to dali ze vyslovene len narodiny sa oslavuju a teraz ked je taka doba tak starsi clenovia rodiny sa boja, takze nam vlastne vsetky tieto ceremonie odpadli 🙂
Ak tam mas len trpiet, tak tam nechod, povedz ze ti nie je dobre a podla mna uz potom nemusis nic vysvetlovat
Ja by som to nezvládla, nemohla by som neustále žiť v strese, že keď chcem mať voľný víkend, pravdepodobne pridu tlaky a citové vydieranie, že treba ísť na ozieracku. Lebo mne to nepríde ako oslava, len ako zámienka aby sa chlapi mohli dobre ožrať.
Akože sorry, v čase pandémie sa neustále stretávať a mackat v jednej obývačke, fakt super. A to nie som z choroby preposrata, normálne žijem.
Pre mňa je neakceptovateľné, aby nejaká skupina ľudí riešila prečo neprídem na ich oslavu, keď som na pohrebe. Toto je pre mňa mentálna úroveň s ktorou vzťahy proste dalej nepestujem. A to sme si so svokrou prešli všeličím, ale takého niečo by ju nenapadlo z úst vypustiť, ani nikoho z rodiny.
To ze sa chlap dohodne ze idete na par hodín, pričom vie, že len kvôli nemu ideš, a potom chlasta do rána, to je pre mňa červená kontrolka. Prídu deti a potom co? Nebudeš chodit na oslavy, lebo dieťa bude mať koliky, teplotu, vzdor, budeš chcieť kľud a muzik bude cupkat poslušne na oslavu a ráno ti ho niekto dotiahne domov?
Podľa mňa na vzťahu treba pracovať, všetko sa dá riešiť, vydiskutovat, radiť niekomu rozchod, to je to najľahšie. Ale v tomto prípade by som si ja od neho a jeho rodiny dala pauzu. Normálne ultimátum, ide jar, bud budeme tráviť víkendy na výletoch a na dve hodky pozrieme rodičov, hoc aj každý víkend, ale mimo osláv, alebo teda podriaďuj život len svojej rodine, milý môj. Ja som dosť introvert a s mužom žijeme dosť aktívne, ja si neviem predstaviť, že by nám plány na víkend určovala jeho rodina. Mame co robiť kazdy víkend a do toho sa návštevy rodičov vždy zmestia, lebo keď sa ľudia chcú vidieť, tak sa dá aj dohodnut. Ale hentam ide len o ozieranie a tomu prispôsobovat kalendár je kravina. Pre mňa je priorita vzťah s mužom, už 20 rokov, keby nám plánovala takto život jeho rodina, tak sme dávno od seba....
Zažila som podobne, keď som vtedy ešte s priateľom nechcela ísť na svadbu jeho sesternice ale to som sa fakt cítila zle, chorá no to som sa napočuvala... Odmietnuť pozvanie na svadbu, sle keď sa raz necítiš dobre tak jednoducho nejdem a bodka.
@mamutka no veru mne to s tym pohrebom prislo cez ciaru ja som vtedy aj mojmu povedala ze akoze divit sa ze niekto aj po pohrebe nema chut na rodinne oslavy to je fakt pre mna nieco hrozne a bezcitne. Ako som uz pisala oni su ini pre mna divni ale respektujem ich. No nepotrebujem tam ani chodit napr kazdy vikend lebo sa nemame ani velmi o com bavit uz potom sedime a trapne ticho pre mna toto nie je. Navstevy raz za cas ok nemam problem. A prave preto ze si chcem este uzit zivot kym nie si deti cestovat chodit na vylety a za dalsie aj doma treba robit poriadit a tak a tiez oddych a ja si tam nedokazem oddychnut vobec. A s tou zamienkou no popravde mne to tiez tak pripada ako nic v zlom ale aj jeho stary otec ma cez 80 a tesi sa vzdy na to ze si vypiju ja toto nechapem. Moj nastastie nepije s nimi vzdy ale aj to potom pocuvame ze preco druhy co nesoferjuje nepije. Nechapem takuto mentalitu ze pitie musi byt vzdy pri kazdej prilezitosti. Ja sa na toto fakt nechytam
@mamutka a takisto nie som pokakana z choroby ale je to tu stale a clovek je opatrny aspon kde sa da toto mi pride zbytocne teraz je vela ludi chorych ale my ideme oslavovat aj keby neviem co bolo. Potom sa uz teda necudujem ze sme aj minuly rok boli na tom zle ked ludia maju taketo priority. Pre mna je zdravie priorita nie nejaka oslava
@777januska777 ved oslavy blizkej rodiny podla mna uplne stacia. Jasne ze inym aspon zavolat a popriat vsetko dobre ale podla.mna to staci v pohode
@sense ja to citim podobne ako si napisala ze preco mam cely zivot robit to co ini po edia alebo si praju a neustale sa prisposobovat ked to tak necitim. Je to moj zivot zijem len raz a prezit ho podla predstav inych je hlupost a to nie som sebec..
@xena0 ved presne ked uz tak oslava ci svadba ma byt o tom ze sa clovek uvolni a nie ze tam pretrpi aj ked mu nie je dobre lebo niekto si to zela a patri sa to. Ja inak neviem ci aj v inych krajinach su take striktne pravidla v rodinach ale tuna na sk mi to pride ze proste starsi z rodiny musi mat pravdu chce detom diktovat zivot lebo vie co je pre nich najlepsie same ocakavania aj co sa tyka svadby deti mna by napr tiez nikdy nenapadlo sa pytat take intimne veci a tu to vsade ludia v rodinach riesia. Uprimne aj toto celkovo mi vadi na tej starsej generacii. Ja si vazim starsich aj vsetko ale niekedy to naozaj niektori az prehanaju
@autorka
Preco ta trapia reakcie cudzich ludi?
Ved nie ste manzelia a teda jeho rodina nie je tvojou rodinou. Pokial to nevnimas, ze tam chces chodit, nechod. Priatel nech ide sam a stravi pekny cas so svojou rodinou. Ty ako jeho druzka si zas spravis vlastny program.
Pravdepodobne nie si z pevnej rodiny, kde ludia radi travili spolu cas, oslavovali, zdielali sa... a pravdepodobne ta aj hnevaju otazky svadby a deti hlavne ak ty sama vnimas, ze je to otazka tvojho priatela a tvoj priatel sa nema k cinu...

Tak, ked si chora isto by som nechodila. A predpokladam, ze skontrolovat ci si ozaj chora ta nepridu. A tymi recami, napriklado mase, by sa asi hodila taka nevinna poznamka ako napriklad : ,, Ja uz som sa bala, ze na tejto oslave to nikto nepomenie". Alebo nieco podobne. Snad by im docvaklo. Sestra je tiez vegetarianka a tiez sa toho napocuvala. Aj priatel ju podpichoval, tak mu vravim, ze predstav si, ze toto iste pocuvas od kazdeho. Tak uznal a dal jej pokoj.