Nechcem ísť so svokrou na dovolenku
Baby pomoc. V slabej chvíľke som mužovi navrhla že by mohla ísť s nami na dovolenku k moru aj jeho mama. Žije sama, je vdova. No po tomto predĺženom víkende ktorý sme u nej strávili som to oľutovala, hlavne pre nevhodne správanie sa k detom (iný názor na výchovu). Ako teraz z toho von? Povedať to manželovi priamo, ale zase nechcem aby sa ho to dotklo alebo skôr naznačiť že samým nám bude predsa len lepšie?
Už jej to povedal?
Povedať priamo
Trochu sa prekonať a respektovat sa..kazdy sme nejakej povahy...ved je to staršia generácia...Maju svoje muchy...mozno posledná dovolenka.....deti budú mat spomienku s babkou na dovolenke......
@pieksamaki s týmto ja nesúhlasím, rešpekt áno, ale keď je zaslúžený, nie je len preto že je niekto starší a vedome sa správa ako…
No podla mna co si si navarila, to si aj zjedz. A hlavne ak to uz povedal mame, tak teraz z neho budes robit debila a nech jej povie ze vlastne nie?
Povedz muzovi, ako sa citis, co sa ti nepacilo na spolocnom vikende a uvidis, ako sa zatvari. Mozno mu to padne vhod a povie, ze ani on nechce dovolenkovat s mamou, a mozno bude dotknuty… podla toho sa zariad. Ale netlac ho do toho, aby on teraz mame povedal, ze chcete ist vlastne sami, to jej ked tak oznam ty.
Povedat muzovi priamo, aj dovod. Mne sa nozik vo vrecku otvara ked sa povie, ze treba niekoho respektovat a tolerovat mu ak hlupe a neuctive spravanie sa voci inym len preto ze je starsi.
Čo je to - iný názor na výchovu? Tým sa prejavuje, že má hlúpe či neúctivé správanie? 🤔
Však aj na mk máš rôzne názory na výchovu a nemôžeš čakať, že ho niekto zmení len kvôli tebe. A na výchovu ste tam vy, rodičia.
Trochu sa prekonať a respektovat sa..kazdy sme nejakej povahy...ved je to staršia generácia...Maju svoje muchy...mozno posledná dovolenka.....deti budú mat spomienku s babkou na dovolenke......
@pieksamaki no ale aké spomienky? Ak to má byt dovolenka plna nervov a zapínania zubov tak radšej nie
Ľudia radi píšu o rešpekte, ale má byt od všetkých ku všetkým a nie si jo vynucovať pre šedivé vlasy a vrásky
Ja už by som to prežila, keď ste jej to raz navrhli. S mužom preber čo ti vadilo a z čoho máš obavy, ale rušiť by som nerušila.
zalezi ci ste jej to uz oznamili alebo nie.... to ze niekto ma iny nazor ako ty neznamena ze je hned horsi .. sadni si s manzelom a preber to-lepsie ako dusit v sebe
Ak jej to este nenavrhol, povedala by som mu narovinu, ze si si to premyslela a nechces ist s nou, ze vikend s nou ti bohate stacil.
Vsak ak jej to este nepovedal tak mu to povedz narovinu ,nebabri sa.
Moj muz sam po dovolenke s jeho mamou povedal ze nikdy viac, to radsej moja mama ( a to mame vztahy dobre,len na dovolenke to tak dobre nebolo)
Samozrejme, ze povedat priamo, tak ako to poses sem, ved na tom nie je nic zle. Clovek ide na dovolenku aby si aj popri detoch vramci moznosti oddychol a nie aby tam travil cas s niekym s kym sa citi neprijemne 🤷🏼♀️
Ak uz mate dovolenku kupenu, tak smola a ak nie, tak by som isla bez svokry a vysvetlila to muzovi.
A to je nejaký problém? Povedz svokruške, že je ok, že má svoje názory na výchovu, ale že ona si už svoje deti mala možnosť vychovať sama. Tvoje deti si budeš vychovávať sama podľa svojho uváženia. Pred 15timi rokmi niečo podobné na mňa svokra skúšala tiež. Ja som s úsmevom asertívne zadrela niečo podobné. Keďže je svokra inteligentný človek a pozná, že to nebola len tak do vetra povedané, prestala ma poúčať. Na každú jej radu som reagovala podobne, len pohľad sa z úsmevu menil na bodavý pohľad. Netrvalo to dlho a bolo vyjasnené. Užili sme si krásne chvíle aj dovolenky spoločné, hlavne keď už boli starší a báli sa chodiť sami niekam, tak sme išli spoločne.
Nezahoď pekné vzťahy len preto, že sa nevieš slušne ozvať a nastaviť človeku jasné manitinely aby vedel, že toto už nie.
@pieksamaki no ale aké spomienky? Ak to má byt dovolenka plna nervov a zapínania zubov tak radšej nie
Ľudia radi píšu o rešpekte, ale má byt od všetkých ku všetkým a nie si jo vynucovať pre šedivé vlasy a vrásky
@pribinak ........Nech si urobia ako chcú samozrejme
Ahoj, ste spolu s muzom uz par rokov, ked uz mate deti.to znamena,ze aj svokru poznas a keby bola taka strasna,tak by si spolocnu dovolenku nikdy nenavrhla. Mna aj keby zdrogovali, v tomto mam jasno a nikdy by som na toto nepristupila.
A muž čo na víkend hovorí a na to že sa vám svokra mieša do výchovy? Ono ak ste jej to povedali tak by som to už nerusila. A ak sa bude montovať do výchovy treba povedať, hneď otvorené ďakujem za váš názor ale u nás je to takto, vy ste si už deti vychovali
jak je možne, že každy druhy prispevok je, že svokra sa pletie do vychovy, potom asi tie svokry nemaju výchovu...v živote som nezažila, žeby babka nas chcela vychovavat, alebo žeby sa mama plietla synovcovi do výchovy..
ako to prebieha? svokra tebe rozkazuje, čo maš robit či ti len dáva nevyžiadane rady, ako je možne, tolko svokier zasahuje do výchovy?
moja mama raz za 20r nesuhlasila so sestrou, ešte aj to jej nepovedala ...
My chcene stavat dom pri svokrovcov a tiez samozrejme bol to moj napad. Manzel bol aj ano aj nie. Zatial len riesime povolenia ale uz som mu nejake veci povedala ze ci to bol dobry napad atd.. a on sam uznal ze si to vsimol a nepacia sa mu niektore veci. Ale ze radikalne sa s nimi pobavi a potom sa zasmeje ze postavi 2 metrovi plot.. co samozrejme nespravi..
So svokrovcami chodime bezne na vilety aj dovolenku zatial jednym uchom dnu druhym von. Raz sme mali vymenu ze takto to fungovat nebudeme s detmi. Ze musia respektovat nasu vychovu... prijali to v pohode.. ale cim su starsi je to naeocnejsie..
Sestra na dovolenke so svokrov sa pohadala pre deti rok sa nerozpravali...teda aj take sa deje...
Toto sú také blbé situácie... Ak už jej to povedal, tak by som to nemenila. Ak ešte nie, skúsila by som sa s ním o tom normálne porozprávať.
jak je možne, že každy druhy prispevok je, že svokra sa pletie do vychovy, potom asi tie svokry nemaju výchovu...v živote som nezažila, žeby babka nas chcela vychovavat, alebo žeby sa mama plietla synovcovi do výchovy..
ako to prebieha? svokra tebe rozkazuje, čo maš robit či ti len dáva nevyžiadane rady, ako je možne, tolko svokier zasahuje do výchovy?
@karolinakr funguje to tak ze ja sa pytam manzela dame malemu nanuk o 19 vecer... pojde spat bude vecerat ? Atd..
Svokra sa nepyta, maly skrikne nanuk a ona bezi a damu..
Ja malemu poviem pekne umyjeme rucky sadneme za stol a ideme papat.. ona chces behat po dvore ? Behaj a beha za nim s tanierom a lyzickou do dvore. on ma z toho rehot samozrejme nic nezje a hlavne ked niekam ideme tak si uvedomuje ze nemusi sediet za stolom ze moze aj behat po napriklad letnej terase my vysvetlujeme nemoze a on babka moze... a sme doma.
Ak si to raz navrhla, tak to neruš. Teraz sa cítiš zle, ale ani po tom, čo to zrušíš sa nebudeš cítiť lepšie. A možno na tej dovolenke aj mužovi docvakne, že to nebol dobrý nápad. A máš vyriešené dovolenky do budúcnosti.
@karolinakr tiež si myslím to isté. Teda už som aj rozmýšľala, či si to tie nevesty nenamyslaju. Lebo také ze sa svokra pletie do výchovy, som ešte ja osobne nepočula, ani v mojom okolí. Tak pre mňa je toto cele také cudne.
@karolinakr tiež si myslím to isté. Teda už som aj rozmýšľala, či si to tie nevesty nenamyslaju. Lebo také ze sa svokra pletie do výchovy, som ešte ja osobne nepočula, ani v mojom okolí. Tak pre mňa je toto cele také cudne.
@bielasovicka mne sa svokra teda nepletie a svojej mame to nedovolím, ale v okolí vidím práveže samé premúdrelé tety, čo svoje dcéry a nevesty buzerujú, že čo ako majú robiť.
My sme asi z tých šťastných.
Zo života sesternice: svokra vnúčatám pchala cumlík namočený v mede, mama ju stále osočuje aká je nezodpovedná a že nie je normálne že deti ešte o deviatej nespia. Topka bola keď jej mama na ňu, 35ročnú, vytiahla varechu 🤣
@bielasovicka mne sa svokra teda nepletie a svojej mame to nedovolím, ale v okolí vidím práveže samé premúdrelé tety, čo svoje dcéry a nevesty buzerujú, že čo ako majú robiť.
Zo života sesternice: svokra vnúčatám pchala cumlík namočený v mede, mama ju stále osočuje aká je nezodpovedná a že nie je normálne že deti ešte o deviatej nespia. Topka bola keď jej mama na ňu, 35ročnú, vytiahla varechu 🤣
@kaca222 🙈🤣
@kaca222 😅
Kam idete na dovolenku?
Je nevhodné niekoho pozývať, možno sa už aj teší atď a potom to rušiť!!!! Ako mňa bybsi nasr.....do nepríčetnosti.
Na dovolenke bude zas úplne iná situácia atd, takže by som s nou na ňu išla. Keď už od vás prišiel nápad nech ide s Vami.
Názor na výchovu jedným uchom dnu, druhým von...je to taky problém, alebo ste sa celý víkend hádali?
Úplne v pohode nadviazať na tento víkend strávený spolu. Že chceš stráviť nakoniec dovolenku len vy s detmi, aby ste si všetci spolu oddýchli. Viac komentovat nemusíš, ani vyčítať čo ti vadilo, stačí iba povedať že dovolenku iba vy ako rodina.
Kam idete na dovolenku?
Je nevhodné niekoho pozývať, možno sa už aj teší atď a potom to rušiť!!!! Ako mňa bybsi nasr.....do nepríčetnosti.
Na dovolenke bude zas úplne iná situácia atd, takže by som s nou na ňu išla. Keď už od vás prišiel nápad nech ide s Vami.
Názor na výchovu jedným uchom dnu, druhým von...je to taky problém, alebo ste sa celý víkend hádali?
@vilma7 Ja zase chápem autorku, že dovolenku ma obmedzený počet dni, a nechce ju stráviť v nepohode. Neviem prečo by mal byt niekto nútený počúvať jedným uchom dnu, druhým von, keď ma prežívať pekne dni s rodinou oddychom. Nie buzerovanim