Nechcem ísť so svokrou na dovolenku
Baby pomoc. V slabej chvíľke som mužovi navrhla že by mohla ísť s nami na dovolenku k moru aj jeho mama. Žije sama, je vdova. No po tomto predĺženom víkende ktorý sme u nej strávili som to oľutovala, hlavne pre nevhodne správanie sa k detom (iný názor na výchovu). Ako teraz z toho von? Povedať to manželovi priamo, ale zase nechcem aby sa ho to dotklo alebo skôr naznačiť že samým nám bude predsa len lepšie?
@vilma7 Ja zase chápem autorku, že dovolenku ma obmedzený počet dni, a nechce ju stráviť v nepohode. Neviem prečo by mal byt niekto nútený počúvať jedným uchom dnu, druhým von, keď ma prežívať pekne dni s rodinou oddychom. Nie buzerovanim
@kristinka92 tak naco ju pozvala? nepozna ju tyzden, ani u nej nebola prvykrat na vikend.
@kristinka92 tak naco ju pozvala? nepozna ju tyzden, ani u nej nebola prvykrat na vikend.
@natalka13 presne tak. Nemala ju pozývať.
@vilma7 Ja zase chápem autorku, že dovolenku ma obmedzený počet dni, a nechce ju stráviť v nepohode. Neviem prečo by mal byt niekto nútený počúvať jedným uchom dnu, druhým von, keď ma prežívať pekne dni s rodinou oddychom. Nie buzerovanim
@kristinka92 autorka sama pozvala svokru tak by sa patrilo aby si stála za svojím rozhodnutím.
A svokru zrejme pozná dlhšie ako len z tohto víkendu.
Trochu sa prekonať a respektovat sa..kazdy sme nejakej povahy...ved je to staršia generácia...Maju svoje muchy...mozno posledná dovolenka.....deti budú mat spomienku s babkou na dovolenke......
@pieksamaki nesuhlasim. Rešpektovať len preto, he sú starší a nás mladších nikto nemusí rešpektovať? Potom vlastne ani my nemusíme vôbec rešpektovať názory generácie po nás, lebo však sme starší? Aj rešpekt a úctu si treba zaslúžiť. Apropo - deti nebudú mať pekne spomienky na dovolenku, kde mama bude prichádzať denne o nervy a bude mať nechuť tam vôbec byt.
Normálne by som manželovi povedala priamo. Akože sa niekto boji niečo povedať priamo svokrovcom to chápem. Ale manželovi by som sa nebála.
Ak ste uz svokru na dovolenku zavolali a vie o tom tak by som to nerusila. To sa nerobi. Pravdepodobne sa uz tesi. Nazor na vychovu ma vzdy starsia generacia iny, nemali taky pristup k informaciam ako my, fungovali uplne inak, napriek tomu nas vychovali a sme tu a niektori ani lieky a psychiatrov nepotrebujeme 🤣. Proste ak uz svokra o tom vie tak to nechaj tak, ak nevie tak potom manzelovi povedz, ze si si to rozmyslela a nechces ju vziat.
Naša s nami tiež bola raz a manžel sám skonštatoval, že aj posledný - a to sme ešte deti nemali. Ak jej správanie na pobyte bolo také zlé, mal by Tvoj muž sám riešiť čo s dovolenkou, že ako si to on predstavuje - možno jej len dohovoriť. A ak nič už neurobí a na dovolenke to bude opäť zlé, budeš mať argumenty do budúcnosti 🤷
@pieksamaki nesuhlasim. Rešpektovať len preto, he sú starší a nás mladších nikto nemusí rešpektovať? Potom vlastne ani my nemusíme vôbec rešpektovať názory generácie po nás, lebo však sme starší? Aj rešpekt a úctu si treba zaslúžiť. Apropo - deti nebudú mať pekne spomienky na dovolenku, kde mama bude prichádzať denne o nervy a bude mať nechuť tam vôbec byt.
Normálne by som manželovi povedala priamo. Akože sa niekto boji niečo povedať priamo svokrovcom to chápem. Ale manželovi by som sa nebála.
@javiemneviem za vikend ci za pobyt pri mori kde su aj rodicia im svokra prevychova deti podla seba?
Muza tak vychovala a predsa s nim ta zena zije, asi az tak zle vychovany nebude🤷♀️
@javiemneviem za vikend ci za pobyt pri mori kde su aj rodicia im svokra prevychova deti podla seba?
Muza tak vychovala a predsa s nim ta zena zije, asi az tak zle vychovany nebude🤷♀️
@natalka13 ja som nič o prevýchove nehovorila. Si si istá, že si chcela reagovať na mňa?
Povedala by som priamo, ale veľmi by som volila slová. Niečo v tom štýle, že som si po tomto predĺženom víkende uvedomila, že by som dovolenku s ňou si nezvládla práve najlepšie, že sa naše názory na výchovu až príliš rôznia a mohlo by tam byť fakt dusno. Alebo také niečo. Ale určite a čo najskôr - priamo na rovinu, že som si to s tou dovolenkou rozmyslela, lebo sa to (asi) skončí peklom pre všetkých zúčastnených...
@javiemneviem sak nam to môže byt uplne jedno....každý sme nejaký.....
Ja by som asi už na tom hroznom víkende riešila dovolenku.Vela záleží na tom kde idete a co tam plánujete robiť, ako budete ubytovaní a ako ten víkend vidi tvoj muž, lebo ak sa mu zdal super,tak nič rušiť nebude ,to je jasné.
Ak to ešte manžel nenavrhol mame, máte možnosť sa s ním porozprávať a odvolať návrh.V prípade,že už to p.svokra vie,asi budete musieť vydržať...a nabudúce už mať opatrnejšie návrhy.V prípade,že by bola dovolenka nočná mora, aspoň o rok manžel pochopí aj bez slov,že prečo si to nechcete zopakovať.Ja som niečo podobné zažila pred rokmi so švagrinou.Cely pobyt velila/keď zavelila,museli sme byť všetci na slnku... keď zavelila, museli sme jesť jedlo , ktoré mi nechutilo... keď povedala,že si nemáme niečo kúpiť na raňajky, tak sme si to nekúpili,aj keď bola chuť.Vyvrcholilo to večer pred odchodom z podnikovej chaty/z môjho pracoviska/, keď som povedala,že čo je nepotrebné,treba zbaliť, lebo nevieme,že kedy ráno/doobeda príde ďalšia skupina, tak som sa stretla s obrovským odporom, až agresiou zo strany švagrinej.Samozrejme,bola z toho hádka, lebo už som po týždni nebola ochotná akceptovať agresivitu mojej švagrinej.Dospela som k poznaniu,že s ňou nikdy viac nikam nechcem ísť na dovolenku a aj inak, čím menej stretnutí, tým lepšie.Manzel môj názor zdieľal našťastie.
No a co povedal manžel na takýto víkend? On je v pohode?
Máte možnosť to riešiť ešte tak, že ju vezmete, ak je už všetko dohodnuté, ale budete sa co najviac držať od nej. Dáte trebárs spoločné ranajky, a potom nech si odpocinie na izbe, vy choďte na prechádzku. Potom spoločný obed a ona nech si lezi na lehátka a vy sa clapocte v mori, ďalší deň nejaký výlet bez nej alebo naopak, aby sa necítila blbo, pošlite ju na výlet, nech pozrie pamiatku a vy ostante pri vode. Atakdalej.
Poradila by som ti medzi 4 očami jej povedať co ti vadí, ale kiež by to bolo také jednoduché. Sama si neviem s mojou tvrdohlavou svokrou v týchto veciach poradiť. Darmo by som ju poprosila, čo nemá robiť. Povie si, že bude robiť čo ona chce. Ale to je aj chyba môjho muža, lebo jej to dovolí, sama nič nezmozem.
Milujem tieto témy, keď sa autor už viac neozve 🤦
Milujem tieto témy, keď sa autor už viac neozve 🤦
@kaja0210 aj ja 🤨
A neviem, co sa aj autorka teraz čuduje, keď to ona sama navrhla ze by mohla ísť svokra s nimi. Tak to nemala povedať. Ale povedala.
Trochu sa prekonať a respektovat sa..kazdy sme nejakej povahy...ved je to staršia generácia...Maju svoje muchy...mozno posledná dovolenka.....deti budú mat spomienku s babkou na dovolenke......
Súhlasím s @pieksamaki.... Zase taká zlá nebude, keď to tebe samej zišlo na um. Nie všetky vzťahy sú automaticky ideálne, treba na nich pracovať. Ono vezmi si to z jej strany, keby si na jej mieste, je vdova, predpokladám, že na dôchodku a asi je za ten návrh spoločnej dovolenky z vašej strany rada. Každý potrebuje niekoho... ste jej zrejme najbližšia rodina, na dovolenke vie byť s vašimi deťmi a vy s mužom mať čas pre seba... Ja by som sa určite prekonala na tvojom mieste.
Nevhodne spravanie- iny nazor na vychovu ako mas Ty.....kto ma iny nazor nez Ty,tak sa dopusta nevhodneho spravania?
Vzala si si za muza jej syna. Ako na hovno ho vychovala,ze Ta ocaril? Ci si to povazovala za vyzvu?
Autorka...je od teba veľmi "pekné",že založíš diskusiu...neodpovedáš na otázky...ignoruješ...Bavíš sa dobre? Alebo sa admin zase zabáva?
@karolinakr funguje to tak ze ja sa pytam manzela dame malemu nanuk o 19 vecer... pojde spat bude vecerat ? Atd..
Svokra sa nepyta, maly skrikne nanuk a ona bezi a damu..
Ja malemu poviem pekne umyjeme rucky sadneme za stol a ideme papat.. ona chces behat po dvore ? Behaj a beha za nim s tanierom a lyzickou do dvore. on ma z toho rehot samozrejme nic nezje a hlavne ked niekam ideme tak si uvedomuje ze nemusi sediet za stolom ze moze aj behat po napriklad letnej terase my vysvetlujeme nemoze a on babka moze... a sme doma.
@jajanka31 jeeeej,to som ja a moja vnučka ...poviem ti,užívame si to. Babky sú na blaznenie,robenie hovadin,našťastie moja dcéra nevidí katastrofálne nič z toho,čo sa deje. Naopak sa smeje. U babky môžeš všetko. Keďže mám aj syna ešte relatívne malého,je to vlastne sranda. Moja dcéra veľmi dobre vie,že ju a jej sestru som vychovala,prežili,plne mi dôveruje. Mám odlišný spôsob ako oni vo vela veciach,ale respektujeme sa. Keď nejde o život.... Základ pre mňa bol,aby bolo dieťa spokojne. pravidlá sa dodržiavajú,jasne. Ale raz za čas.
@karolinakr funguje to tak ze ja sa pytam manzela dame malemu nanuk o 19 vecer... pojde spat bude vecerat ? Atd..
Svokra sa nepyta, maly skrikne nanuk a ona bezi a damu..
Ja malemu poviem pekne umyjeme rucky sadneme za stol a ideme papat.. ona chces behat po dvore ? Behaj a beha za nim s tanierom a lyzickou do dvore. on ma z toho rehot samozrejme nic nezje a hlavne ked niekam ideme tak si uvedomuje ze nemusi sediet za stolom ze moze aj behat po napriklad letnej terase my vysvetlujeme nemoze a on babka moze... a sme doma.
@jajanka31 ale od toho su babky a stari rodicia, ze sa veci dodrziavat nemusia (teda neohrozujuce zivot). Chce nanuk namietso vecere u babky, ziadny problem...u babky moze, doma ho nedostane. Chce babka za nim lietat s jedlom, no nech lieta, ja nebudem a doma bude sediet za stolom. Chce spagety s kecupom o polnoci, no nech babka vari, doma uz bude v posteli o takomto case....vsak prave to je krasne na tom vztahu, ze babka s detmi nemusia nic dodrziavat, oni babkovci si svoje deti vychovali (nas rodicov) a teraz su tu pre nase deti presne na tieto prkotiny a blaznoviny, ktore ja ako rodic nedovolim. Ak ti lieta dieta po restauracii, hladaj chybu v svojej vychove, nie u babky....
Z debila robi CHLAP ZENU, MANZELKU, ak berie na dovolenku MATKU!
MAL si ZOBRAT MATKU ZA MANŽELKU!!
Dnes byvalemu hovorim, nech si matku vyskrabe z hrobu. Rozbila nam manzelstvo, 3 deti prezili so mnou peklo, a ideme DALEJ.
A SVOKOR TICHO. PREČO?
Lebo 3 synacikov a dcerku nevychoval! Cely zivot boli vychovavani matkou, a na dovolenky chodil S MOJIMI DETMI SO SVOKROU BEZO MNA, A TENTO ROK ide s mojimi detmi a sestrou, ktorej snubenec ani nevie, ze ide s jeho deckami na dovolenku, Kriste, SA SUDI O BYT, ...A DETI....karma sa mu vracia!
Asi pride aj o byt, aj deti!
Takze, svokra na dovolenku nepatri, AK SI TO MANZELKA NEPRAJE. KED OTEC NERESPEKTUJE PRVY MATKU DETI, MANZELKA JE JEHO MATER. A BUDE. TO ROBI PEKLO V KAZDEJ RODINE. Vas jednoducho nerespektuje!
Modlite sa. Bozia MOC je tak silná, že ak Vám berie CAS S DETMI iba Vy, Boh mu zoberie matku!
No a co povedal manžel na takýto víkend? On je v pohode?
Máte možnosť to riešiť ešte tak, že ju vezmete, ak je už všetko dohodnuté, ale budete sa co najviac držať od nej. Dáte trebárs spoločné ranajky, a potom nech si odpocinie na izbe, vy choďte na prechádzku. Potom spoločný obed a ona nech si lezi na lehátka a vy sa clapocte v mori, ďalší deň nejaký výlet bez nej alebo naopak, aby sa necítila blbo, pošlite ju na výlet, nech pozrie pamiatku a vy ostante pri vode. Atakdalej.
Poradila by som ti medzi 4 očami jej povedať co ti vadí, ale kiež by to bolo také jednoduché. Sama si neviem s mojou tvrdohlavou svokrou v týchto veciach poradiť. Darmo by som ju poprosila, čo nemá robiť. Povie si, že bude robiť čo ona chce. Ale to je aj chyba môjho muža, lebo jej to dovolí, sama nič nezmozem.
@lilitela Svokra nie je problem, PROBLEM JE SYN, KTORY CHCE VLASTNU MATKU NA DOVOLENKE...
Velakrat som sa pytala a overovala u svokry hluposti a detaily, ktore mi jej debil syn narozpraval, a ona to poprela....potom som po rokoch zistila, ze je skryty narcis, a notoricky klamar s poruchou osobnosti....
Lenze svokra si to zobrala do hrobu tu informaciu...a po rozvode anulacia v Rime. Niektore svokry su normalne, najhorsia je ta, ktora Ti o synovi klame a nepovie pravdu. BOH MA MOC. Urobi vsetko tak, ako ma byt👌😉
Ja by som to nerusila, ked uz ste ju pozvali, nazory na vychovu su takmer vzdy rozdielne a takmer vzdy su aj nejake konflikty. To ale nemusi automaticky znamenat, ze je vztah zly. Skvely zazitok z dovolenky moze byt aj so svokrou, co obcas zadrie nevhodnu poznamku, ale vacsinu casu sa budete bavit dobre.
Ja by som to brala aj tak, aspon co sledujem v okoli, ze svokra je sama, citi sa neuzitocna. Kazdy sa chce citit uzitocny. Vela zien sa stara do vychovy (a just radia inak, ako vidia, ze rodicia vychovavaju), lebo maju chut nieco ponuknut, citit sa uzitocne, citit sa, ze vedia nieco lepsie, nove poradit. Ze nie su len na obtiaz. Cely zivot bolo manzelky a matky a vacsina z nich nerobila ani velke kariery, ani nic podobne. Casto jedine, co vedia ponuknut, v com sa citia potrebne, su vychovne rady a rady do domacnosti. A kedze ich odmietame, lebo zial mnohe rady su pritiahnute za vlasy, citia sa neiste a neuzitocne a neraz to zakryvaju nervozitou a neprijemnostou. Ani si neuvedomuju, ze je to preto. Ale vsimam si to na mnohych. Myslim, ze ak by sa rodinam podarilo nejakym sposobom dat pocit uzitocnosti takymto zenam, aby citili pocit ocenenia, citili by, ze su potrebne, tak by aj v reciach boli menej neprijemne.
Plus teda ak sa budes na to takto pozerat, ze je to pravdepodobne neista zena, ktora momentalne nema v zivote ziadnu extra uzitocnu ulohu, chce sa citit uzitocna a ocenena a nevie co ine ponuknut, len vychovne rady a je frustrovana, ze vraj to, co cely zivot pokladala za pravdu, je zle (vychovne metody napriklad), tak mozno sa ta menej budu dotykat jej poznamky o vychove. Nebudes v tom vidiet snahu o kritiku teba, ale zufalu snahu o ocenenie a pocit uzitocnosti z jej strany.
Samozrejme, su aj zeny co su neskutocne pichlave a vkuse kritizujuce a to od mlada a v starobe je to len vekom zhorsene. To je ina kategoria. Ale keby bola z tej kategorie, asi by ti ani nenapadlo ju volat na dovolenku.
Ja by som to nerusila, ked uz ste ju pozvali, nazory na vychovu su takmer vzdy rozdielne a takmer vzdy su aj nejake konflikty. To ale nemusi automaticky znamenat, ze je vztah zly. Skvely zazitok z dovolenky moze byt aj so svokrou, co obcas zadrie nevhodnu poznamku, ale vacsinu casu sa budete bavit dobre.
Ja by som to brala aj tak, aspon co sledujem v okoli, ze svokra je sama, citi sa neuzitocna. Kazdy sa chce citit uzitocny. Vela zien sa stara do vychovy (a just radia inak, ako vidia, ze rodicia vychovavaju), lebo maju chut nieco ponuknut, citit sa uzitocne, citit sa, ze vedia nieco lepsie, nove poradit. Ze nie su len na obtiaz. Cely zivot bolo manzelky a matky a vacsina z nich nerobila ani velke kariery, ani nic podobne. Casto jedine, co vedia ponuknut, v com sa citia potrebne, su vychovne rady a rady do domacnosti. A kedze ich odmietame, lebo zial mnohe rady su pritiahnute za vlasy, citia sa neiste a neuzitocne a neraz to zakryvaju nervozitou a neprijemnostou. Ani si neuvedomuju, ze je to preto. Ale vsimam si to na mnohych. Myslim, ze ak by sa rodinam podarilo nejakym sposobom dat pocit uzitocnosti takymto zenam, aby citili pocit ocenenia, citili by, ze su potrebne, tak by aj v reciach boli menej neprijemne.
Plus teda ak sa budes na to takto pozerat, ze je to pravdepodobne neista zena, ktora momentalne nema v zivote ziadnu extra uzitocnu ulohu, chce sa citit uzitocna a ocenena a nevie co ine ponuknut, len vychovne rady a je frustrovana, ze vraj to, co cely zivot pokladala za pravdu, je zle (vychovne metody napriklad), tak mozno sa ta menej budu dotykat jej poznamky o vychove. Nebudes v tom vidiet snahu o kritiku teba, ale zufalu snahu o ocenenie a pocit uzitocnosti z jej strany.
Samozrejme, su aj zeny co su neskutocne pichlave a vkuse kritizujuce a to od mlada a v starobe je to len vekom zhorsene. To je ina kategoria. Ale keby bola z tej kategorie, asi by ti ani nenapadlo ju volat na dovolenku.
@cervenaruza123 svokra na dovolenku nepatri...! Ja sa na to nepozeram cez ruzove okuliare, mnohe rodiny tlacia pred sebou tzv. BALVAN PRETVARKY, A POTOM TO PREPUKNE DO ROZVODU. Preto od zaciatku NASTAVIŤ SVOKRE HRANICE. TEDA MUZOVI.
Svokra si DOVOLI TOLKO, kolko jej TVOJ CHLAP DOVOLI, RESP. KOLKO TA ON NERESPEKTUJE.
Ja som to tutlala, prehliadala, slusne, akoze s respektom, popierala samu seba a donekonecna ustupovala!!! NO ZISTILA SOM, ZE MAJU CHOREHO SYNA, KT MI ZAVESILI NA KRK...
@pieksamaki no ale aké spomienky? Ak to má byt dovolenka plna nervov a zapínania zubov tak radšej nie
Ľudia radi píšu o rešpekte, ale má byt od všetkých ku všetkým a nie si jo vynucovať pre šedivé vlasy a vrásky
@pribinak to “zapinanie” zubov ma dostalo 😂😂
TO, ZE NECHCES SO SVOKROU NA DOVOLENKU, TO SU HRANICE, CIZE to neznamena, ze ju nemas rada ...❤️ to pochopi aj dieta!
HRANICE! CIM SKOR, TYM LEPSIE... Synovi je asi neprijemne MATKE POVEDAT STOP!
CHLAPCI TO NEVEDIA, BUDME K SEBE UPRIMNE. Chlapci to nevedia, MUZI ANO!❤️ Keď muž sa neboji konfrontacie s matkou, ma spravny pohlad na vec, a strazi si svoju rodinu...aj bezpecie, emocionalne i fyzicky! Aj manzelku! Ak je chlapec, kýve to s ním sem a tam.

ked ste jej to uz navrhli a oba suhlasila, tak to vyries ty, preco muz?
nepoznam rodinu, kde by starky mali rovnake vychovne metody ako rodic.
pokial deti netyra, neries. alkohol a drogy im asi neponuka