icon

Nechcem ju na svadbe

26. apr 2023

Zienky poradte lebo ja uz som zufala. Moj muz ma najlepsieho kamarata tusim od skolky, dokonca teraz spolu uz dva roky robia v zahranici.. Lenze kamarat ma zenu s ktorou sa ja vobec nemusim. Kym este nemali deti a ona pracovala tak sme dokonca aj obcas spolu isli na kavu alebo nakupy + sme sa stretavali ked chlapi chceli ist niekam spolu s nami. Ale vsetko sa zmenilo ako ostala na materskej a pridala sa k online biznisu. Stale mi o tom rozprava, prehovara ma na to, je drza a arogantna. Mojmu muzovi naposledy povedala ze by si mal zvysit standard a kupit ine auto, dalej sa nas pytala ci nemame druhe dieta lebo sme na tom financne horsie ( co je uplna sprostost..), no a stale nam chce davat rady ohladom financii a investicii. Proste ako keby ste boli na kave s motivacnym recnikom alebo financnym poradcom.. Jej manzel je flegmatik on sa nad tym iba pousmeje, ale peniaze nosi domov on, z Nemecka, nie ona a jej online biznis. Tym chcem povedat ze teda rozprava a prehovara ludi na nieco co ani nefunguje.. Na jesen mame svadbu, ja ju tam nechcem. Samozrejme jej muz ani ich deti mi nevadia ale ju tam nechcem, hlavne ked viem ze uz dopredu hovorila ako sa tesi ze kolko novych ludi spozna 😅 (rozumej bude prehovarat na jej biznis). Proste je to nasa svadba o nas, a nechcem tam cloveka kt. ma vzdy nepravom zhadzuje a ponizuje.. Na druhej strane sa bojim ze jej muz sam nepride, a tym padom by bol moj muz sklamany. Ako by ste to riesili vy?

Strana
z2
jonnie
26. apr 2023

Neprídu kamaráti, ale len single okolo 21h? Mali by ste poriesene.

katkami123
26. apr 2023

Ja som tak na svadbu tiež pozvala jednu vzdialenú rodinu zo slušnosti, lebo však sú rodina, patrí sa, pritom viem, že sú problematickí a neprajní. Narobili niekoľko faux pas, ale teraz sa nad tým už smejeme. Spätne by som ich už nepozvala. Od vtedy každému radím, keď pozýva svadobných hostí - kto sa nevie správať, nech sedí doma na zadku. Samozrejme, ze jej manzel, flegmatik, ju tam nebude strážiť, keď bude ostatných otravovať jej náborom. Zažila som už aj takú svadbu, kde priateľka pozvaného na svadbe rozdávala červene náramky ľuďom a začala ich tam presviedčať na svoju vieru, ze kresťanstvo je staromódne. A to takým silno veriacim, na ktorých tvárach až bolo vidieť ako menia na červené od hnevu, ale udržali sa. 😀😀

lujza123
27. apr 2023

Ja by som ich pozvala, normálne im poslala poštou svadobné oznámenie aj s krátkým listom/odkazom kde by som ju požiadala aby sa skúsila ovládať a ľudí neobťažovala svojim finančným poradenstvom. Tak isto by som jej aj jej mužovi napísala sms v rovnakom znení..

A tajne by som dúfala ze sa urazí a nepríde 😂😂😂

Aj keď neverím ze ak by aj prisla ze by vydrzala bez toho, takýto ľudia su ako posadnutí.
Mam takú známu, ona zas každému rozpráva o svojom nešťastnom živote a exmanzelovi. Ale ze naozaj vkuse a každému, napríklad vola do banky, na nejaký úrad a úplne od veci tam vsunie par viet "exmanzel čosi..." To už má také automatické, proste tým žije jak fanatik ktorý do každej vety vsunie Ježiša

beata_k
27. apr 2023

Neboj. Predpokladam, ze na svadbe bude 99,9% dospelych ludi, ktori sa o seba vedia postarat. Stopnu ju sami ked uz bude otravna.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
mircalla
Autor odpoveď zmazal
sovica
27. apr 2023

Podľa mňa riešiš blbosti. Jasné, že najlepší mužov kamoš na svadbe musí byť. Ako by sa asi Tvoj muž cítil, keby ho tam nemal? A ako by sa cítil ten jeho kamoš, keby tam mal byť bez manželky? Na Tvojom mieste by som toho jeho kamoša požiadala, aby jeho manželka na svadbe neobťažovala ostatných hostí svojim finančným "poradenstvom" a samozrejme, by som o to požiadala aj ju osobne. Proste, je to vaša svadba a nepreješ si to. Mimochodom, každý svojprávny a asertívny jedinec, jej asi povie, že nemá záujem a pôjde sa baviť a tancovať. Alebo ich rovno posaďte k deťom, prípadne k starým babkám, tam nebude mať koho obťažovať😂

katkami123
27. apr 2023

@lujza123
To je dobrý nápad. Neriešiť to cez jej manžela, ale ku pozvánke vsunúť vlastný text, ze ľudia tam idu kvôli ich svadbe a nie, aby ich otravovala svojim finančným chmelinárstvom, snáď sa ho zdrží. A problém vyriešený. Netreba sa s nou ani natahovat a zároveň bude informovaná. A zasadaci poriadok taký, aby bola obkľúčenia ľudmi, ktorí ju hneď dajú do pozoru, keby niečo skúšala.

derdia
27. apr 2023

Vies o tom, ze to co si k tebe druhy dovoli je presne to co mu ty dovolis?
Ked o tom zacne, bud slusne povedz, ze nemas zaujem na tuto temu temu rozpravat... A ak to nepochopi, zacni o svojom... Alebo odid.
Spravaj sa tak ako to citis.
Manzelovi nekaz svadbu... Hadam si nepokazite svadbu nejakou trubou...
Kasli na nu a hlavne si to s nou vysvetli, takto to dusis v sebe az nakoniec to praskne a este ju tam na svadbe vymlatis.. Pokazis svadbu sama sebe... Pozri miesto toho aby si sa tesila riesis nejaku vraj pre teba "nepodstatnu" zenu....

michellemary
27. apr 2023

V podobnej situácii sa ocitla moja mamina a jej spolužiaci pred rokom na stretávke zo ZŠ. Majú jednu spolužiačku, ktorá má kozmetický salón a joga štúdio, a ona tam začala všetkým babám rozprávať, ako strašne vyzerajú (ženy 55+) a že by mali so sebou niečo robiť, až kým jej spolužiak nepovedal, aby, citujem: "Už držala hubu, a dala si proseco." 😀😀 Doteraz sa všetci okrem tej kozmetičky na tom smejú, keď to spomenú. Neboj, niekto "spraží" aj túto vašu neomalenú hosťku. 🙂 Ak ju chcete vopred upozorniť, nech to urobí tvoj budúci muž, sú to jeho hostia.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
katkami123
27. apr 2023

Alebo upozornite spolusediacich, že je tam jedna hosťka, ktorá je tam len vďaka svojmu manželovi, inak by ani nebola a vašu svadbu berie ako nábor nových členov finančnej pyramídy.

kocurikpupcek
27. apr 2023

@zuzanaa239 že "typ osvietenej pyramídovej ženy"🤣🤣🤣 sa tu rehocem jak bláznivá 👍

andreatytler
27. apr 2023

@katkami123 Jaj, si predstav co sa stane ak sa toto dostane do usi tej kamaratovej manzelke, ze nevesta pred nou varovala hosti. Bloknuty FB bude proti tomu nic.😀
Ono vzdy je sanca ze sa na tej svadbe najde nejaka spriaznena dusa, co si s nou rada pokeca.😀

katkami123
27. apr 2023

@andreatytler
Ale, co by sa jej dostalo do uší… aby na ňu nenadávali, ze vedla koho ich to posadila. Takto budú zmierení s osudom.

gabika0825
28. apr 2023

Nech sa tvoj muž porozpráva narovinu so svojim kamarátom nech si svoju partnerku doma uprace. Veď to nie je normálne. Predsalen chlapy si to inak povedia. Ak je ona nepríjemná aj tvojmu muzovi ale kamarat je kamarat tak isto mu niečo muž povie a porozprávajú sa ako chlap s chlapom. Ty sa tvar nezainteresovane radšej aby si ešte ty nebola za najhoršiu. Inak nič v zlom ale poznám 2 ženské čo sa dali tiež na tento “biznis” a robia toto iste 🤔 a to sme boli kamarátky a boli to ženy úplne do pohody. Radšej som sa od nich dištancovala lebo vo mne videli iba potenciálneho zákazníka a nie kamaratku. Asi im ovládajú mysle alebo co

zeldia
6. jún 2023

Ja si myslím že kamarát si ženu neusmerni ani ju nebude strážiť lebo bude mať doma peklo jednoducho sa na ňu vybodne. Asi by som ich nepozvala kamarát nekamarát ty budeš mať celý cas nervy a pozývať neaku nechcenú osobu naco si robíš také násilie?

zeldia
6. jún 2023

A tiež si neviem predstaviť pozvať len kamaráta bez manželky, kam ho posadia k slobodným druzickam?

katkami123
8. jún 2023

Autorka ako ste dopadli?

maminkadeticiek
8. jún 2023

Nepozyvaj ich vobec a hotovo.Su to len kamarati a ona si ta blokla na facebooku.No to uz kto urobi znamemu?Po tom by som ju nepozyvala,ona sa tym odpozvala sama.

Strana
z2