icon

Nechcem psa

iwka1992
19. okt 2016

Dobry vecer maminky. Mam priatela ktory je rozvedeny. Byvam snim v jeho dome. Ide o to ze on mal a aj ma psa jorksira....len ja ho nechcem lebo mi vadi ze je v nutri za ten rok co som tu som ai vobec ale vobec na neho nezvykla. Skusala som ho ze nech ho da do utulku a povedal mi ze v ziadno. Pripade. Ja som mu zas povedala ze nebudem sa o neho starat mam 2 rocne dieta o ktore sa hcem starat a o psa sa nechcem starat nemam k nemu vztah....mamicky neodcudzujte ma si fakt neviem najst k nemu cestu od malicka sme psa vobec nemali a teraz sa mam o neho starat ? Dufam ze sa tu najde niekto kto ma pochopi. Dakujem.

tetasa
20. okt 2016

@silaviat tvoje komentare su uplne od veci,najprv si porovnala dieta ked ju prestane bavit co s nim spravi,potom ze karma existuje a ze muz jej nevymeni plienky,potom ze ci sa pocikava preto ze citi ze ju nechce 😀 ,fakt si ma rozosmiala,a teraz vidim ze si dosla k zaveru ze maju ine problemy a pes si to odnasa...porovnavat neustale psa s clovekom a to pocikavanie,je jasne ze jeho ex asi takisto psika nechcela,kedze ho nenaucila ani vencit a dokonca ho nechce ani teraz...asi preto sa pocikava 😀 😀 😀 ,...

stardust
20. okt 2016

Zvierata su tvormi bozimi, ktore idu priamo do neba. Povinnostou cloveka je sa vludne spravat ku zvieratam. Chciet od partnera, aby psa hodil do utulku teda pokladam za krajne nehumanne.

Ak sa o toho chudaka nechce ani jeden z vas starat, najdite mu aspon noveho laskaveho majitela, ktory mu poskytne ovela lepsi domov.

cacianka
20. okt 2016

@tetasa @sardinka336 tu sa fakt pozbierali ženy s mozgom sliepky. už som si vo viacerých témach všimla, ako neskutočne obhajovali psov, ja neviem, asi s nimi aj trt+kajú, ked im to tak ide na mozog. v tých témach tak ako v tejto odsudzujú všetko a všetkých čo nemilujú psov. uprenostňujú psov nad deťmi - to je veru choré,choré, choré.
aj my sme mali zo 5 psov, viacero mačiek, zajace, sliepky, prasa i kačice, ale všetky mali svoje miesto v hierarchii našej rodiny. primeranú starostlivosť a lásku. ale NIKDY neboli povyšované nad človeka. a takýto ľudia sa sťažujú, akí sú druhí ľudia hnusní - no bodaj by neboli, keď si lásku a dobré vzťahy budujú k zverom a nie k ľuďom. a ked sa k tým ľuďom správajú a vyjadrujú tak ako tu , tak sa ani nečudujem že sú tí ľudia k nim nepríjemní.
holt niektorým ženám prepína z detí, poniektorým zo psov a poriadne.

cecilia68
20. okt 2016

@silaviat Súhlasím 🙂 A ten jej teatrálny výstup..."JA" som pánom domu a bude tak, ako "JA" poviem. Aspoň tak som to celé pochopila a zhrnula do jednej vety.

nadineqq
20. okt 2016

@cacianka citajuc tento tvoj prispevok, sudim, ze ty isto so psami net*tkas, ani ti urcite nepreplo z deti, a ani zo psov, avsak podla tvojich pismenok si vela toho o ycajneho sedliackeho rozumu do vienka nedostala, velmi hlupy koment, hlupy a primitivny

cacianka
20. okt 2016

@nadineqq trafená hus zagágala.ty máš toho sedliackeho rozumu na rozdávanie, ja som slušne vyjadrila svoj všeobecný názor a je nás tu podobne zmýšľajúcich viac, ale ty urážaš odsobne. radšej sa staraj o svoj vienok, čo si do neho pobrala.

nadineqq
20. okt 2016

@iwka1992 to, ze nemas rada psy a ziadneho nechces je v poriadku..problem je v tom, ze si si nasla priatela, ktory uz psa ma..takze, co teraz? pes nie je vec, rozmar, to nie je len take jednoduche dat psa prec, do utulku atd..je naozaj take zlozite pochopit to??
dalej vsak nechapem preco by si sa onho mala starat ty..vsak nech sa stara priatel, je to jeho pes a on je zan zodpovedny, tak nech sa stara
kazdopadne,pre mna velmi zaujimavym faktom je, ze ak je nejaky stat ako tak pravny a vyspely, zakonodarna moc onoho statu povazuje psa za tvora prezivajuceho emocie, a teda je chraneny samotnym zakonom...
v krajinach, kde vladne bezpravie a korupcia je samozrejmostou povazovat psy a zvierata celkovo za veci nepodliehajuce ochrane..o niecom to vypoveda,ze 🙄

sardinka336
20. okt 2016

@nadineqq asi tak primitivny ako tie čo ,,radia,, aby vypadla z domu nie?

nadineqq
20. okt 2016

@cacianka ty si slusne vyjadrila svoj nazor?? napisat o niekom, ze asi tr*tka so psami len preto, ze nezdiela tvoj nazor? budem sa opakovat, je to hlupe a vulgarne

nadineqq
20. okt 2016

@sardinka336 nazor si urob sama, ak je pre teba taketo vyjadrovanie normou, ja ti to neberiem, jedna vec je s nazorom nesihlasit, a vec druha je vyjadrovat sa ako vulgarny primitiv...

karmela
20. okt 2016

@cacianka nič v zlom ty urážaš ženy co majú radi zvieratá..Že trtkaju s nimi????? Prosiiiim ťa a toto je už čo za slovník??? Ja osobne mám rada zvieratá a psov najradšej,ale mám rada aj ľudí..a akceptujem aj takých co zvieratá v láske moc nemajú..Každý sa vyjadril k téme hoci poniektorí s prehnaným úsudkom..Ale pes ktorý tam má domov roky má tiež city a niekedy väčšie a úprimnejšie ako my ľudia..

misa1992
20. okt 2016

Nechápem ako niekto môže dať psa do útulku keď je raz na istých ľudí a domácnosť zvyknutý a naviazaný,veď to je živý tvor, ktorý je niekedy múdrejší a šikovnejší ako poniektorí ľudia.Ja mám psa v byte,chodím s ním aj 4-5x za deň či už po daždi,blate a vždy mu labky vyčistím,pretože to sám nedokáže,tak ako si s prepačením malé dieťa nevie utrieť zadok .Keď je pes špinavý,smradľavý je to vizitka majiteľa. 😠

sardinka336
20. okt 2016

@nadineqq ja to furt hovorim, neberte tie anonymne diskusaky tak vazne.. 😀
@karmela pes ma vyššie city? fíha....uz sa spamätajte slniečkarky. Pes nema vyššie city a podlieha len prvej signalnej sustave, nech ho lubime ako chceme. Furt hovorim ze ta personifikacia zvierat je ludom škodliva...

henikav
20. okt 2016

@iwka1992 Ani ja by som sa psa nezbavila len preto ze mam noveho partnera, to sa proste nerobi, ale ak pises ze psik je tam uz 8 rokov, uz je starsi, dlho uz nebude, to vydrzis, maximalne sa dohodnite ze tento moze zostat, ale ze dalsieho si uz nevezmete. Inac psik vie dat ale maximalnu lasku cloveku, je verny. Ale ked k nemu nemas vztah, nech sa o psa stara partner, ved je to jeho pes. No a verim tomu ze drobcek ho bude zboznovat. U nas je uplny zverinec, tiez mam okolo toho len robotu, ale ked vidim ako sa decka tesia, tak sa rada obetujem. No a ak mate zahradu, fakt nie je problem ani s vencenim 😉

karmela
20. okt 2016

@sardinka336 ty sa už spamätaj o čom stále točíš áno pes má väčšie city ako poniektorí ľudia.Pes-zviera sa ti odvďačí za starostlivosť je ti verný a úprimne Ľubi a chráni človeka..Čo sa o poniektorých ľuďoch vôbec nedá povedať..Sa hráš zo slovíčkami a myslíš si,že si dôležitá pani..Nediskutujem stebou ani neurážam nikoho-slniečko-buchtička ok

katrin21
20. okt 2016

@oslo1 ty by si vyhodila matku svojho dietata aj s dietatom vv tomto pripade kvoli psovi? ty moj tiket... ziram....
Jasne, ze pes je zavazok, ale toto?
baby vspamatajte sa, precitala som len prvych par prispevkov, ale teda.... sila....
PES JE PES, DIETA JE DIETA a PARTNER JE PARTNER::..
ja som mala macku, partner ju v dome nechcel, ale akceptoval... ak by nie, macka bude doma, ale nauci sa na von, alebo co... proste by musel priste nejaky kompromis, nerozidem sa s chlapom kvoli macke... alebo????? duplom ak je otec mojich deti...

k teme: o psa by som sa nestarala.... my mame macku, uz inu ako vtedy, je vonku, lebo chyta aj mysi a my mame male babo, tak ani ja som ju dnu nechcela teraz..... ale mame aj psa, tiez je vonku.. macka je moja, pes manzelov, resp. jeho dcery, ktora tu ale nezije :D :D
TAkze moja dohoda bola, ak chces psa, vsetky naklady aj starostlivost beries na seba, ja som uz psa mala, viem co to obnasa, tobož, keby bol v byte ako mate vy...
Jednoducho NIE:. ked ho chce, nech prijme zan zodpovednost a stara sa o neho on.. ked nie je socializovany a cura kade take, na to su ludia, co to vedia naucit, nech vyhlada odbornika.. mat doma dieta a curajuceho psa, to teda nie.. kde sme.

sardinka336
20. okt 2016

@karmela doštuduj si biologiu ty čoklomil!! pes nema vyššie city ...to ze šťastny skače lebo ta vidi nie je ,,vyšší cit,, ale škoda reči.
lubi a chrani človeka...ano, teraz riešia v česku pripad kedy pes uz 2x pokusal dieta jedno do tvare a ,,pejskaři,, sa tam brania jeho utrateniu, chorá doba toto aby sa pes ktorý napadol dieta nechal zit a čaka sa na dalšiu tragediu. Tak ako su zlí ludia su aj zlí psi. Zial, niektorí dospelí nezažili od ludi to dobre,tak to hladaju u zvierat lebo tam to dosiahnu najrýchlejšie a bezprácne, stačí kusok točenej.... Je to smutne na jednej i na druhej strane.

karmela
20. okt 2016

@sardinka336 ja sa ti asi páčim,alebo také niečo..Čo teraz porovnávaš PSA čo napadol dieťa a PSA čo nenapadá nikoho..Toto je sakra veľký rozdiel a slovíčko väčšie city a vyššie tak neviem ocom melieš stále..pani múdra

natalym
20. okt 2016

@iwka1992 Tak sa oň nestaraj. Však nech sa stará priateľ. Jeho pes.
Len chcela by si aby napr. natrel Tvojmu dieťaťu chlebík, však? Alebo mu prečítal knižku?

sardinka336
20. okt 2016

@natalym aaaale uz aj ty? 😀 porovnavaš dieta so psom? myslim ze to tu bolo uz x krat prekrutene čo ta chudina zakladatelka napisala... 😀 😀 a nie som samozrejme zastanca utulku, treba vydržať a starat sa holt maju psačí záväzok.

natalym
20. okt 2016

@sardinka336 Pozri sa, prišla do jeho domu. Pes tam už bol. Tak hold má smolu. Musí ho akceptovať.

Tak ako on akceptuje jej dieťa. Neporovnávam ale je to fakt.

nadineqq
20. okt 2016

@sardinka336 teraz mi napis, ak chces, samozrejme..pises, ze nie si zastanca utulku, ok..tak ako by si teda tuto situaciu vyriesila ty, hm
a trosku prekrucas aj ty..pises, ze sa opat porovnava pes s dietatom...ja nikde porovnavanie nevidim.

tetasa
20. okt 2016

@natalym neporovnavam,ale pre istotu napisem a porovnam 😀 😀 😀 😀 😀 tvoje komentare,sa spamatajte uz ,,dieta nie je pes!!!ja mam psika aj dieta,ale nikdy ich nedavam na tu istu rovinu

katrin21
20. okt 2016

@natalym to dieta je aj jeho... ich spolocne

sardinka336
20. okt 2016

@natalym tak nech vyhodia dieta...ved pes tam uz bol a o neho sa treba teda postarat ako o prveho nie? No čo sa ma ona starat o dieta - kedze piše ze muz sa o psa nestara... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

natalym
20. okt 2016

@tetasa Neporovnávam. Nauč sa čítať s porozumením.

Porovnávam situáciu a postoj.

natalym
20. okt 2016

Napísala mám 2 dieťa. Nie máme........

No to je na pováž ak má psa a nestará sa o neho..............

Riešenie: Vykopnúť aj psa aj chlapa. 😉

anjelicek26
20. okt 2016

Jejda to je zas debata. Zviera predovsetkym "zradila" povodna majitelka tym, ze ho nechala napospas exmanzelovi, ktory ma pracovnu dobu od nevidim do nevidim a starat sa nestiha-nezvlada. Jej muselo byt jasne, ze o to zviera dobre postarane nebude. Psa vykastrovat, naucit poriadne hygienicke naviky a ak sa inak neda, postavit mu tepluckuuuu budu vonku, kde moze byt aj v zime a chodit von, ako a kedy sa mu paci. Hlavny problem by tym padom mal byt vyrieseny - autorka statusu moze v noci kludne spavat a bude mat jedinu pracu - sypat mu granule. Pripadne hovna v zahrade moze zbierat jej priatel po vikendoch. Utulok pre zviera v takomto veku nie je riesenie, nikto si ho neadoptuje a bude uspate. To je ako podpisat mu rozsudok a pritom je to zviera v tej vasej vztahovej sarade uplne nevinne.

tetasa
20. okt 2016

@nadineqq vela prispevkov tu najdes s tym porovnanim,odporucam zopar precitat 😉 ,ze natriet chlebik dietatu,pozri hore 😲 ,napr.,ja nie som zastancom utulku,aaaale kedze je to jeho pes nech sa oñho stara on,nemozete nutit cloveka ktory nema rad zvierata aby sa oñho starala,ked nie pozhañat znameho alebo nejaku rodinku,dat inzerat,...

petulda333
20. okt 2016

@sardinka336 mam psa ale nie som nejaka zaryta psickarka zaslepena. Ale ked uz tu davas priklady ake vedia byt psy a tym ich chces zaradit na nieco podradne tak bud fer a daj aj to co robia ludia!nedavno bolo ako chlap znasilnil cca 11m dievcatko a to zomrelo,predtym chlap nasadol do auta a so synom naschval narazil do stromu aby potrestal zenu,atd atd. Vies ja ri piviem ze mam radsej zvierata,lebo to co robime my ludia je des. Hrame sa na nieco viac,ale aj zvierata maju city,citia bolest ale aj lasku. To co dokazeme my,nedokaze ziadne zviera,zabihat z rozmaru,zo srandy,zbasilnovat,okradat to nedokaze ziadny iny tvor! A k autorke,chlap mal psa uz dlho tak ak psa neznasala mala si najst ineho,a to staranie dat jest psovi a pustit ho von je teda fakt strasne narocne! Mne sa tiez nechce verit vsetkemu co pise,mam pocit akoby len chcela aby sme sa pistavili na jej stranu. Ale jej vec,lenze toto mala poriesit na zaciatku vztahu a nie teraz.