icon

Nechcem psa

iwka1992
19. okt 2016

Dobry vecer maminky. Mam priatela ktory je rozvedeny. Byvam snim v jeho dome. Ide o to ze on mal a aj ma psa jorksira....len ja ho nechcem lebo mi vadi ze je v nutri za ten rok co som tu som ai vobec ale vobec na neho nezvykla. Skusala som ho ze nech ho da do utulku a povedal mi ze v ziadno. Pripade. Ja som mu zas povedala ze nebudem sa o neho starat mam 2 rocne dieta o ktore sa hcem starat a o psa sa nechcem starat nemam k nemu vztah....mamicky neodcudzujte ma si fakt neviem najst k nemu cestu od malicka sme psa vobec nemali a teraz sa mam o neho starat ? Dufam ze sa tu najde niekto kto ma pochopi. Dakujem.

yollanda
20. okt 2016

@sardinka336 robit rodinu kvoli psovi? To je uz len na vas.

lubkavargova1
20. okt 2016

Zase sa chysta daco na ochranu prav zvierat, ze toto prispevok???

kikuskaa11
20. okt 2016

tak si ho nevšímaj 😀 jasné že keď je to jeho pes má k nemu vzťah tak ho nebude dávať preč skúste sa dohodnúť tak ,že nech sa o neho stará on a vy sa pokúste si ho nevšímať 😀

atrami
20. okt 2016

Ty si vtipná, to si nevedela ,že má psa? Keď Ti on povie, že nikdy neprijme Tvoje dieťa. Ja viem, že dieťa nemožno zrovnať so psom, ale rozumný človek berie psa s vedomím, že je to navždy, nie ak ma prestane baviť ho vyhodím.

puklica13
20. okt 2016

@iwka1992 to ze sa maly pes 5x v noci pyta von v poriadku nie je...moze ist o problem obliciek ci mechura..smer veterina..ak ti tak strasne vadi porozpravat sa z partnerom o rieseni..skus fc,inzerat,rodinu,mozno si ho nejaka dobra dusa adoptuje..pls utulok nie..viem ze je to "len" pes ale aj pes sa vie opustit a utrapit k smri (zazila som) okrem toho, neviem preco ma x ludi nazor ze utulky su miesta plne lasky,porozumenia,tepla,jedla..castokrat su plemena psov vyslachtene clovek na bytovych maznakov nutene zit vo vonkajsich volierach v mraze,bez kvalitnej stravy ...
Pes mozno nema vyssie city, ale ako tak pozeram a citam ani mnoho ludi...ked riesime nejake odovzdavky ci adopcie vzdy na tych ludoch vidiet ze klamu, fraza.. nasli sme ..je taka osuchana ako vianocna ticha noc...dospeli klamu ..ich deti potom klamu..zacarovany kruh

operaphantom
20. okt 2016

Ja ta chapem. Tiez nemam psa (ani nechcem). Ako mi zacala nejaka slecna niekde na rande basnit o jej psovi alebo macke, ani som nemal dalej zaujem pokracovat 🙂 Ale je pravda, ze velmi vela tych slecien s psami nebolo.
Ludia si uvedomuju, ze s domacim zvieratom je skor oštara a ked chcu dnes cestovat, uzivat si, mat kopu volneho casu, hobby...tak kto by sa vlacil este s nejakym psom alebo mackou.

mima4
20. okt 2016

@iwka1992

no v prvom rade, to si ty, co si sa pristahovala k priatelovi, je to jeho dom, jeho pravidla a preto by si ich mala respektovat.

v druhom rade, pes je zivy tvor, nie hracka, ktora ked omrzi tak ho supnem do utulku... Ja moc psov nemusim, ale nikdy by som zvieratku nechcela ublizit, preto psa ani nechovam, nemala by som na neho cas... a byvame v byte...

a v tretom rade, ked ludia sa rozhodnu spolu fungovat v jednej domacnosti, je dobre si VOPRED prediskutovat, co je prijatelne a co nie.

mima4
20. okt 2016

@operaphantom ved to..ja mam rada zvieratka, velmi, ale nie som ochotna sa ponahlat z prace kvôli venceniu, ci hladat dovcu aby som si mohla zviera vziat so sebou...

je ine robit kompromisy a prinasat obety kvôli rodine, detom, to je normalne, ale zviera je stale len zvieratom.

katrin21
20. okt 2016

inak, podla mna je to s tym jeho domom takto....
oni uz predtym byvali spolu a mali spolu aj dieta, to aj pisala.. akurat pred rokom on asi kupil dom, kedze nie su manzelia, tak len na seba a tym padom je to jeho dom, ale byvaju v nom spolu, vychovavaju spolocne dieta.... kde bol pes predtym neviem, lebo som necitala celu diskusiu.. ale pochybujem, ze by byvala v dome jeho rodicov bez neho, takze asi tam byval s nou... a aj so psom....
V dnesnej dobe normalna vec, ze ludia nie su zobratí a jeden z nich ma dom, alebo byt a druhy sa pristahuje, casom to mozu dat na poriadok, alebo aj nie..... SOm zvedava, ci by ste v rovnakej situacii s partnerom hovorili a rozmyslali v style " jeho dom, jeho pravidla".koniec koncov DE JURE je polovica toho domu aj jej - resp. ich dietata !!!! ktoreho je ona zakonnym zastupcom do dopelosti, keby na to prislo......
kokso, ja sa fakt niekedy divim, ake su tu vsetky mudre, ale keby islo o ne, dam krk dole na to, ze by ste to brali celkom inak, ako teraz pisete.....

pes je pes a clovek je clovek.. ale dnesna doba je chora, ludia stavaju prava psov pred vztahy s ludmi. koniec japonec.

mima4
20. okt 2016

@katrin21
kebyze ja sa k niekomu pristahujem, tak sa snazim prisposobit jeho pravidlam, ci je to frajer, ci svokra, ci kamoska... áno, ona je tak trochu v riti, pretoze ked ju kopne do kelu, moze ist rovno na ulicu, kedze dom si kupil pre seba. Bohuzial v tom vztahu ona taha a asi aj bude tahat za kratsi koniec, ale to si vybrala dobrovolne tuto poziciu.

puklica13
20. okt 2016

@katrin21 de jure nie je ziadna polovica..kym to dieta bude dedit moze ho on aj 3x prepit...

mima4
20. okt 2016

@puklica13 veru tak 😎

katrin21
20. okt 2016

@mima4 preco si myslis, ze dom si kupil PRE SEBA? podla mna ho kupil pre nich, aby tam zili, akurat ze nie su zobrati, on mal peniaze, tak je na neho.. a?

katrin21
20. okt 2016

@puklica13 de jure zatial je-.... dieta je neopomenutelny dedic... kym ten dom existuje a nepatri exekutorovi, tak je to tak.

dominikav123
20. okt 2016

@katrin21 aj dieta mozno vydedit. A polovica domu nie je jej, na to by ho museli kúpiť do podielového spoluvlastníctva čiže žiadne de jure 🙂

jajka257
20. okt 2016

@sashabb joooj, ja s dcerkou mame macku a dve korytnacky. Su nase a si predstav, stara sa manzel, ktory si to vobec nevymyslel.
@sardinka336 ja ta mam rada, pacia sa mi tvoje prispevky, si fajn baba, ale prave si ma dorazila.....ze haved a psa priviazat o branu..😵😵😵😵😭😭😭😭no stratila som rec

sashabb
20. okt 2016

@jajka257 ibaže je rozdiel keď sa starať chce a keď nie 😉

jajka257
20. okt 2016

@iwka1992 tebe poviem len jedno, vedela si, ze ma psa a co si cakala??? Kebyze mas ty zvieratko 8 rokov a povie ti chlap, ze sa mas zbavit, co urobis??? Chces mi pivedat, ze si tak bezcitna, zbalis zviera po tolkych rokoch a supnes ho do utulku? Lutujem aj psa aj teba, moja babicka hovorievala, kto nema rad zvierata, nema rad ani ludi. Zvierata si nemozu vybrat, to ludia si vyberaju a zvierata trpia ludsku hlupost. Je mi smutno z tvojho zmyslania. My planujeme dom a uz mame vybratych aj psov aj dalsie macky, take, ktore odvrhli ludia ako si ty. Sebecki, egoisticki.

mima4
20. okt 2016

@katrin21 pretoze ho kupil na svoje meno, poistil sa pre pripad rozchodu

jajka257
20. okt 2016

@katrin21 de jure, aj on je zakonnym zastupcom a de jure, ak by prislo k najhorsiemu, dieta dedi az po smrti rodica a de jure, on ma peniaze, zazemie a je mozne, ze sud by zveril dieta jemu a teda de jure, ona nema narok na nic. Akurat som to hovorila muzovi, jeho reakcia bola, ze mila pani by si mohla akurat tak zbalit kufor a ist, kedze nasa Sasa je clen rodiny.

simca06022011
20. okt 2016

No darmo sa ravom oháňate, kým dom stojí a on žije je ten dom jeho... A ona ak by nebodaj chcela odísť tak nemá nič, dieťa môže ostať s otcom v ich dome... On sa poistilproti rozchodu. My máme dom 50:50 aj keď nie sme zobrati a teda tiež rozdielnnevidim ak by sa malo dokazovať kto ho platí a vysporiadať ho. No to je iná téma🙂)) a aj toho chudáka psa si musia vyriešiť doma... Nejde mi do hlavy kde bol ten pes 3 roky... Nuž chudacik, vela rokov pred sebou už nemá, mohol by ich at radostnejšie

jajka257
20. okt 2016

@simca06022011 hold, pes sa nehodi do kramu😦😦😦sup s nim do utulku. Ja s laskou spominam na svojich psov. Ak mi niekto povie, ze zviera nema city, tak sa mu vysmejem. Nas Richard, ked umrela mama, tak zdrhol a siel na pohreb, pravidelne som si pre neho chodila na cintorin. Chodil ma cakat na zastavku k autobusu, ked som prisla z prace, strazil ma. Bol to moj priatel v tazkych casoch. Zabili mi, ked sa mi vlamali do domu. Keby bol ostal skryty, mohol zit, ale on branil. A tuto si precitam, ze pes je primitivne stvorenie. Nuz je mi nagrcanie.

jajka257
20. okt 2016

@sashabb lebo je sebecka a leniva. Boze, akurat dnes nasa Sasa ogrcala pracovnu a bolo jej zle. A uz som riesila.

sashabb
20. okt 2016

Inak mne to príde, že vela z vás tie príspevky nečíta dostatočne. Veď zakladateľka to jasne napísala ako to bolo.

"iwka1992 AUTOR Nema ho ako maznaka len ma ho od kedy postavil dom pred 8 rokmi. Byval tu so zenou....ona sa starala o neho cely cas....a teraz ked jej povedal ze nech si ho zoberie povedala ze ho nechce.. A dieta mame spolocne rok sme byvali v byte potom rok u jeho mami a teraz rok v dome."

katrin21
20. okt 2016

@jajka257 de jure ziadny sud nezveri dieta otcovi v tom veku a nejde o to, ci ma dom....
to by musela byt matka uplna čúza... inak nie 🙂 a zakonnym zastupcom je ten, komu je dieta zverene do opatery, napr. za moju dceru som ja nepis, ked nevies.... ale moze to byt aj inak, mozu byt aj obaja, zalezi od konkretneho sudcu a situacie a dohody.

@mima4 v dnesnej dobe bezna prax.... polovica, alebo aj viac parov tak zije.... a co ked? rozvodom by aj tak koncil iba ich vztah, otcom by bol nadalej...

@sashabb
ano, necitam, len prvu stranu zbežne a mas pravdu, ze ak je to takto, tak nechapem, preco predtym zili u jeho rodicov.dost zvlastne, ked uz tam mal dom.... asi cakal, kym vyplati exmanzelku.... alebo tak..
OK.

katrin21
20. okt 2016

a tym padom je aj jasne, ze preco je dom len jeho... ziadne poistenie sa v pripade rozchodu, proste ho uz mal predtym..

jajka257
20. okt 2016

@katrin21 ale kedze rozhodujesud, ani ty nevies. Kym nie je predbezne urcenie starostlivosti, su obaja zakonni zastupcovia. Ci? Ak otec podpise napr.prihlasku do tabora, tak smola? Ci ako si to predstavujes? A to, co napisala, ze sa ho aj on chce zbavit by som v jej pripade nebrala ako platnu mincu. Psa neznasa a chce sa ho zbavit. Hadam nenapise, muz ma psa rad, zalezi mu na nom a mne vadi. Ved by sla proti sebe.

tutu_1
20. okt 2016

York nemá podsadu iba "vlasy" dať ho na dvor je čistý hyenizmus, ale poznám aj takých pacientov. Pes tu bol pred tebou, nie si vo svojom, prisťahovala si sa, starať sa nemusíš, stačí ak to budeš akceptovať.
Ja som sa sťahovala k mužovi a so mnou aj moj pes. Moj muž nie je naučený na psa v dome, ale to sme si vysvetlili, ze moj pes ide so mnou. A kedže ma miluje da jej aj vodu aj granule keď dáva psom vonku a ja som ešte nestihla dosypat mojej v dome, pripadne vodu vymeniť. Ak by neprijal môjho psa tak by sme na ďalšie rande nikdy nešli.

katrin21
20. okt 2016

@jajka257 tak to nefunguje... otec moze vypisat co chce, ak je dieta zverene matke, tak otec ma na neho vyhradeny cas a vtedy ked ho mam mat, moze dat dieta napr. do toho tabora... jedine, ak su dobre vztahy, tak sa to da aj dohodou, napr. u nas sa da 🙂 ale de jure som zakonny zastupca ja 🙂
ale tu sme sa bavili o inom, keby sa mu nieco stalo, dedi dieta jeho cast... a je jedno, ci on bol zakonny zastupca.
a bavime sa hypoteticky 🙂 ze proste tym padom, je to dom jeho a jeho dietata zaroven. Ona je sice stale len jeho matka, OK, ale jeho dieta tam ma narok byvat. a kedze mamu zatial potrebuje, je malicke, tak ona s nim logicky....
A ak by mal jej muz toho psa az tak rad, mal sa o neho starat. ale kedze je to pes jeho ex, mozno ho berie len ako nutne zlo a vyhovuje mu, ze sa stara partnerka ... ktovie...
luto psa mu moze byt, ale laska tam byt nemusi az taka k nemu, to su dve rozne veci.

sibalka21
20. okt 2016

Ach jaj :D