icon

Nechcem psa

iwka1992
19. okt 2016

Dobry vecer maminky. Mam priatela ktory je rozvedeny. Byvam snim v jeho dome. Ide o to ze on mal a aj ma psa jorksira....len ja ho nechcem lebo mi vadi ze je v nutri za ten rok co som tu som ai vobec ale vobec na neho nezvykla. Skusala som ho ze nech ho da do utulku a povedal mi ze v ziadno. Pripade. Ja som mu zas povedala ze nebudem sa o neho starat mam 2 rocne dieta o ktore sa hcem starat a o psa sa nechcem starat nemam k nemu vztah....mamicky neodcudzujte ma si fakt neviem najst k nemu cestu od malicka sme psa vobec nemali a teraz sa mam o neho starat ? Dufam ze sa tu najde niekto kto ma pochopi. Dakujem.

tutu_1
21. okt 2016

@katka1981 vždy je to o človeku, drvivá väčšina psov sa da vychovať, len ludia su leniví. Viem o čom hovorím výcviku psov som sa venovala aktívne cez 10 rokov. Málokto prišiel na cvičák s tým ze mam problem. A ti co prišli mali skreslene predstavy o výchove psa. No tieto malé prachovky málokto vezme na cvičák aby to dal do laty. Ono ludia čakajú ze všetku múdrosť im asi niekto neviemkto naleje do hlavy, alebo samo sato....

marcelatje
21. okt 2016

@katka1981 presne, maju sa dohodnut medzi sebou.

marcelatje
21. okt 2016

@tutu_1 bingo! Len by sa s tym tulkali, mojkali, v kabelke nosili, kabatiky obliekali, fontanky vycesavsli a zrazu ten milucky, zlatucky hajzlik terorizuje vsetkych naokolo. Ja som este vychovaneho yorka nestretla.

miluna777
21. okt 2016

@marcelatje vela ludi zabuda, ze york je stale terier a ma vsetky vlastnosti, ktore ku tomuto druhu psa patria... len to je stale ze maly pes = moze si dovolit vsetko. Zo svojho okolia poznam az jednoho naozaj vyborneho yorka, ktoremu sa panicka venuje a chodi s nim aj medzi velke psiky... a je bohovsky. Len to chce ho vytiahnut z kabelky a nieco ho chciet ucit.

marcelatje
21. okt 2016

@poly2406 ano je to krasne len je tu jeden nepatrny rozdiel. Ty si psa chcela. Zakladatelka na vyber nemala.
Za dalsie nie je pes ako pes. Ja som svojho milovala najviac ako som vedela no niektore plemena neznesiem ani keby neviem aki boli.

malabiba
21. okt 2016

@iwka1992 no ak chce psa, nech si ho ma, ale ani prstom by som pre neho nehla...slusne mu oznam, ze ak ho chce, nech sa stara a nech mu vyrobi peknu budu, oboru vonku...este aby sa ludia a deti prisposobovali psom...proti psom nic nemam, no nechovala by som v interieri, co neznasam je vnucovanie zvieratiek inym psickarmi a pod. ...keby aspin jeden z nich pichopil, ze ich milackovia inym strpcuju zivot

kamajka
21. okt 2016

Boze, uz je to tu ako na dogfore :D

prasiatko30
21. okt 2016

Ono problem je v tom ze ak ona ma toho psa radsej alebo teda zije s nim pravdepodobne dlhsie ako s tebou aby sa nakoniec nerozhodol pre toho psa a teba poslal odkial si prisla - a to mne psy v byte a dome tiez vadia ale hold je to jeho dom a jeho pes😂

prasiatko30
21. okt 2016

To malo byt ak on ma toho psa radsej

katka708
21. okt 2016

@tutu_1 a vieš mi poradiť ako nájsť nejaké cvičisko v Nitre a blízkom okolí? My sme dostali už takmer dospelého yorka a za 2 roky čo ho máme sme ho nedokázali naučiť aby nečúral a nekakal v dome. Muž je už na prášky a chce ho dať preč.....

jana_eyre
21. okt 2016

@marcelatje ta tvoja posledná veta - to sú také predsudky ze nechapem.. Ako môže niekto neznasat len urcite plemena, to je to iste ako u ľudí uprednpstnovat len urcite rasy.. A nie nedavam ľudí a psov do jednej roviny.. Len ta veta to vomne evokuje.. Ale nechcem meniť tému, to je len taká vsuvka..

sardinka336
21. okt 2016

@prasiatko30 problém je v tom ze nečitate ani tie prve 2 strany kde o tom piše a potom tu fabulujete svoje konšpirácie. On sa o toho psa nestara!!! Bol to pes jeho byvalej manzelky, ktoreho ona do svojho noveho byvania nechcela a počas ich spoločneho sužitia sa o neho starala prave ex.

marcelatje
21. okt 2016

@jana_eyre 😂😂😂 som sa pobavila. Tak som psia rasistka no.....

sardinka336
21. okt 2016

@jana_eyre je až zarazajuce ako kazda porovnavate ludi a psov a zaroven napišete ako neporovnavate. V tom pripade uvadzaj ine priklady. Nie, nie je to ako uprednostnovat ine rasy ludi. Ine rasy ludi sa staraju same o seba, zivia sa, platia si lekarov a mne osobne daju svaty pokoj ....O rasu psa sa treba starat lebo bez starostlivosti človeka neprezije, alebo teda bude zit velmi uboho. Takze snad maju ludia pravo uprednostnit plemeno o ktore sa dokazu postarat, financovat stravu, veterinara, čo tiez nie je lacna zalezitost atd. Snad nebudeš ludom kazat ze si maju kupit alebo zobrat psa z utulku akeho im pani veduca naslepo prinesie...alebo prikazovat niekomu nech randí s niekým s kým randit nechce - ved to je diskriminácia, ked nechce nie??

sardinka336
21. okt 2016

@marcelatje čoklo rasista no....alebo ,,čoko rasista,,.
jááj kašlime na psov, ja mam taku chut sa dnes ist niekde zabavit...ale nedá sa... 😢

jana_eyre
21. okt 2016

@sardinka336 nefabuluj prosím ta, reagujem na konkrétnu vetu od
@marcelatje o tom ako neznesie plemeno ani keby bol pes ok, vychovaný.. Kde tam vidis nejaké prikazy? Nejako sa ta táto tema dotkla ze vypustas reči ktoré nikto nikde nepise?

jana_eyre
21. okt 2016

@marcelatje to si povedala ty.. 😉 len presne ľudia s podobnym nazorom ktorý mas na mňa zazeraju ked som so psom vonku a strašne ma to stve.. Lebo hovna zbieram, pes poslucha ale aj tak už som zaradena, ze za to že mam yorka ho musim automaticky brat ako poloboha, aj keď to tak nie je ani náhodou..

sardinka336
21. okt 2016

@jana_eyre konkretizuj ake reči ,,nikto nikde nepiše,, lebo minimálne uprednostnovanie psov pred ludmi je tu pomerne časte. Ona napisala, ze niektore plemena neznesie a ty si to dala do suvisu s rasizmom. Ja tiez napr. neznesiem pitbula bez nahubku pri deťoch ain velke ,,telata,, ktore ked vyskočia tak maju hlavu nad mojou proste mi to vadi a je mi jedno čo si kto myslí a ako je vychovaný - je to pes, je to zviera, ktore moze mat inštinkty potlačene ale su tam v pripade toho pitbula. Tema sa dotkla len teba lebo mas tu rasu psa...ale chválim ta ze hovna zbieraš, lebo ja som typ čo je schopny to hovno zdvihnut a dat ho dotyčnemu za krk. 😀 😀 pripadne odniest do poštovej schranky.

tutu_1
21. okt 2016

@katka708 v centre NR je cvičák veď treba dať do Googlu "vycvikova škola NR" a iste ti to niečo nájde

@marcelatje ja som tiez ale na pokoji sa k tomu priznám, tie akože yorky fakt nemusím, a vlastne akékolvek psy zavesené na flexine. Ešte som tolerantná co sa týka poľovníckych plemien ale ostatne...

jana_eyre
21. okt 2016

@sardinka336 to čo je tu pomerne caste, za to nemozem, píšem sama za seba a zodpovedna som len za svoje prispevky.. A ano, ked niekto povie, mam rad zvieratá, ale len jeden typ, tak to vomne evokuje to čo som uz písala.. Pretože sa sudi len na základe vizualu, predsudkov a tie jednoducho nemam rada v žiadnom prípade..

sardinka336
21. okt 2016

@jana_eyre ludia vzdy budu sudiť alebo teda mat na niečo nazor a je jedno či to bude pes, kabelka alebo učes - to nezmeníš s tým sa musis naučiť ziť, komu sa nepači tak ma smolu ty si to nepripušťaj. Ja by som napr. v panelaku nechcela ziadneho psa...a moj muz na otazku deti ,,či mozeme mat psika,, zasadne odpoveda, ze ,,ak bude v akvariu,, 😀 😀 Proste ani vychovaneho psa nechceme lebo nechceme chodit venčiť a riešiť kde bude ked nie sme doma a alebo sme 14 dni niekde na dovolenke. A nevidim na tom nič ,,predsudkove,,. Niekomu to nevadi, nam to vadi - teda mne by ani nevadilo lebo ja som vyrastala so zvieratami ale viem ze cela starostlivost by bola len na mne, muz psa do bytu nechce a venčenie by bolo len na mne a ja by som nahanala deti.

tutu_1
21. okt 2016

@jana_eyre alebo na základe skusenosti a mozem ti zodpovedne povedať ze s akože čistokrvnými plemenami najmä spoločenskými mam tie najhoršie skusenosti, ludia si ich kúpia lacnejšie lebo pp nepotrebujú, ledva tým psíkom kúpia kvalitne žrádlo, a keď to je s nimi na nevydržanie tak ich slahnu na bazos, lebo taký cvičák stojí viac ako pes bez pp. Človek co si sporí na psa s pp aj niekoľko rokov sa naproti tomu poväčšinou chová zodpovednejšie. Inak nie som zaťažená na papierové psy (tie naše pp su dakde na dne šuflíka) len neznášam alibistické podporovanie mnozitelov. A každý súdny psickar bude so mnou suhlasit buď psík z útulku alebo psík s pp.

yasmeena
21. okt 2016

dufam,ze sa vam netazilo a dali ste niekde inzerat,aby si to ubohe zviera niekto DOBRY k sebe vzal...lebo evidentne je ignorovany a preto sa pocurava..ktovie cim by si presiel ak by vas nastval...navyse zjavne ani svoje dieta neucite k laske zvieratam-tak aby sa nieco nestalo,ze? lebo potom bude samozrejme zly ten pes...chapem vase pocity-ale slovakov mozno prekvapi,ze aj to zviera ma emocie / tato poznamka preto,ze vo vsetkom je to tu asi tak 100 rokov za opicami/

jana_eyre
21. okt 2016

@tutu_1 ano, to posporovanie mnozitelov vadi aj mne.. Práve asi takeho psa mame doma, asi nevyhovujúci lacný jorksir pod vianocny stromček - našli sme ho krátko po vianociach ako 3m stena.. Ale to ako sa plemena spravaju nie je o tom ake sú to plemena (aj keď samozrejme majú urcite predispozicie) ale o tom ako ich ľudia vychovaju.. Ak niekto bude vychovávať vlciaka ako maznaka a dovoli mu všetko, vyrastie z neho sprosty pes, ci bude mat pp alebo nie.. No a jorksirov si bohutial ľudia kupuju asi ako hračku a potom vznikajú predsudky..

sardinka336
21. okt 2016

@yasmeena ked ju naštve tak ma mäso na nedeľu 😀 😀 dala by ho do gulašu...na zahori aj taky varia 😝 thajsko detto...a neviem od kade mas ze neučí dieta k laske k zvieratam, lebo nechce mat doma psa? ano, ak by pes pokusal tak by bol zly.... ako nahle pes napadne dieta tak ma byt utrateny.

marcelatje
21. okt 2016

@jana_eyre ja nesudim na zaklade vizualu. Ako som uz vyssie pisala vychovaneho yorka som este nestretla. Takze za moj nazor vlastne mozu majitelia tychto psov.

marcelatje
21. okt 2016

@yasmeena 😂😂😂 a na blizkom vychode je to so psami ako?

jana_eyre
21. okt 2016

@sardinka336 ale ved to čo popisujes sú prakticke a rozumne dovody, predsudok je ak niekto niečo nemá rad, alebo mu vadi a nemá na to žiadny dôvod..

A neocakavam, ze niečo svojimi prispevkami zmenim, len sa tu ozyvam ako každý iný človek na nete so svojim nazorom..

jana_eyre
21. okt 2016

@marcelatje no ved toto, tak prečo sa bavime o plemenach a nie o ľuďoch jednotlivcoch, co nedokazu výchova psa?