Nechcem sa starať o synovca
ahojte kocky,
moj synovec ma skoro 7 rokov a jeho matka sa nahho vykaslala ked mal 3 roky,proste nejavi zaujem zije si svoj zivot a absolutne ju netrapi co s nim je.onho sa staraju moji rodicia sestdesiatnici a stale mi hovoria ako mo prenechaju stafetu.....ja som so sestrou nemala nikdy extra vztah a ani nemam chut sa onho dozivotne starat ked jeho matka si uziva zivota.Synovec je rozmaznany robi si co chce dostane co chce lebo dedo mu chce vynahradit matku tak mu vsetko kupuje.nemyslim si ze som povinna sa onho starat i ked na druhej strane b mi ho bolo luto ked skonci v domove.jeho mater pobera prispevky nanho.....neviem ako im to naznacit ze jednoducho sa nechcem starat na ukor nasich deti zatial mam jedno ale casom pride hadam....
je to taka zamotana situacia pretoze nasi vzdy vedeli ze ja som ta zodpovedna......a asi si myslia aj teraz ze urobim co oni povedia,ale to nie su prazdniny to je predsa zavazok na cely zivot.
Ved ma matku!nech je zodpovedna ona!
Ps:sestra brala aj drogu,neviem naisto ci ich nepredavala a boli tam aj nejake kradeze,vykradacky.....
@irriss ciastocne vinny rodic je. Napr. nenastavi dostatocne hranice, neda pocitit dietatu, ze mu na nom zalezi a je x dovodov, pre ktore slabsi jedinec podlieha zlym vplyvom. Rodicov by so preto z tohto nevylucovala. Samozrejme, ze malokedy rodic spravi taketo chyby vedome, kazdy sa ucime a nevieme s akymi vysledkami.
@jabadaba ho ho, to co tu pises, ved ona sa o svoje dieta riadne stara, ako si dovolujes napisat ze ako matka stoji za velke H????? ide tu o to ze ju rodicia nutia aby si ho zobrala do opatery, lebo inac ona bude ta zla....a jej sestra - MATKA toho dietata - ta stoji za hovno, bude stale ta dobra....
@jabadaba
Ne, tu zlost ventiluje ne pres dite, ale "povzdechem"..proc si musim vzdy vylizat v rodine (v zivote) "spinu" ja?
Neco jako ve skole..kdyz je zacek tichy, hodny, pozorny, posadi se vedle neho rostak....
Ocekava se od hodneho a pozorneho poslusnost a VYDRZ
Pozorny, hodny zacek vsak casem zacne trpet a ptat se, zda se vubec "vyplati" byt pozorny a hodny..kdyz kvuli tomu, ze je takovy, nemuze byt odmenen...naopak je a sve slusne chovani "postizen"..
Proc hodny zak ve tride nemuze mit vedle sebe sveho kamarada, ale je vyuzivan pro potreby ucitele.. 😉 ?trochu mimo, ale k objasneni veci 😉
Nakonec hodny a pozorny zak prestane byt jakym je ..zacne"zlobit"
@fatima30 Tak o sebe nehovor. Neodsudzujem ťa akokoľvek sa rozhodneš. Lenže možno práve ty si tá, ktorá drží eso v ruke. Ty môžeš rozhodnúť o osude chlapca. Sestru už nezmeníš, ale synovcovi sa dá pomôcť. A ocino by nemal robiť rovnaké chyby. Myslím si, že ocino je viac dedo, ktorý rozmaznáva ako vychováva. A zdieľam názor, že sestre treba odobrať príspevky. Nemá na ne právo, keď si neplní svoje povinnosti. Držím palce, nech sa správne rozhodneš.
@irriss chapem jej rozpolozenie, holt, smola, sestra sa riadne nevydarila, nech je toho povod uz hocikde. Ale v pripade dietata asi nie je velmi v poriadku takto uvazovat. Ze preco stale ja a podobne. Ty si myslis, ze to dieta nevnima a neciti dianie okolo svojej osoby? Nepodcenovala by som ho. Aby tu nakoniec nebol zly a zlobivy niekto iny, ten maly a cisto na truc.
@blumka , ups, čítam nepozorne, naozaj to tam je 😅
@bodka13 , narážala som na to, že pokiaľ sa to ťahá 4 roky, tak ani @fatima30 neprospieva ten stály hnev na sestru. áno, chápem, že ju to pobúrilo, keď sa vzdala sestra svojho dieťaťa, chápem hnev na starých rodičov, že to nijak neriešili sociálne a právne , ale obávam sa, že žiť v hneve 4 roky ubližuje najviac jej samej. Asi aj preto nedokáže vidieť v chlapcovi to dobré, lebo v ňom vidí jeho matku, ale on nie je jeho matka. Dnes nikto nemôže povedať, že skončí ako narkoman a darmožráč...má pred sebou otvorenú budúcnosť a je v rukách ľudí okolo neho, aby to bola budúcnosť šťastná...zatiaľ to on sám nevie ovplyvniť...potrebuje pomoc. Keď sa mu pomoci nedostane, tak je veľmi pravdepodobné, že skončí ako jeho mama, ale nie preto, že "to má v génoch" , ale preto, že sa mu nedostalo prijatia jeho samého. Vždy keď sa zjaví vo dverách, sa tam s ním (obrazne) zjaví aj jeho mama a jej prúsery...
@dolly_xd možno nevedela čo od dobroty ....súhlasím,že dieťa za spôsob života svojej biologickej matky nemôže ...ale @fatima30 má plné právo povedať nie,ak sa na výchovu(trvalú) svojho synovca necíti - po jej rozhodnutí sa vytvoria dve skupiny 1/ ktorá ju znenávidí,lebo jej nezáleží na dieťati a 2/ ktorá chápe,že chce pre chlapca dobre,no nedokáže obetovať svoju rodinu,vlastné deti a deliť lásku medzi ne
...v každom prípade je to zložitý a smutný životný príbeh o ľudských osudoch 😒
"a stale mi hovoria ako mo prenechaju stafetu."
Oni nevnimaju, ze maleho nemas rada, ze ani k nemu nemas vztah?
Moji súrodenci majú 13 detí, každé, ktoré by potrebovalo pomoc by som si okamžite vzala, takisto aj keby to boli synovci z manželovej strany. Tiež nemáme doma ideálnu situáciu. Brat sa rozviedol lebo jeho "skvelá" žena mlátila detí a správala sa ako nepríčetná (neviem či vedome alebo je chorá). Má 3 deti, ktoré súd rozdelil, jemu zostal len syn, ktorý úplne odmieta styk s matkou. Bývajú vedla nás, brat sa síce oňho stará, ale nestíha všetko, tak samozrejme najviac pomáha babka s dedkom a ja sa tiež snažím ako sa dá. Nikdy by som sa mu nedokázala otočiť chrbtom, aj ked je občas statočne drzý a tak isto ani k jeho sestrám, ktoré vidíme jeden víkend v mesiaci ☹ Je to všetko o rodine a súdržnosti, ked treba tak sa jednoducho musí pomáhať, aj ked to nie je ľahké
@cairka možno sa teraz začala u nich viac preberať táto otázka ...chlapec rastie,má vyššie nároky a aj s výchovou je to zložitejšie,chodí už do školy treba sa mu oveľa viac venovať ako škôlkarovi , rodičom=starým rodičom pribúdajú roky a uvedomujú si viac že tu nebudú večne ....tak možno preto sa teraz tak "hnevá" 😒
...keby sme brali ten celý život trošku fatalistickejšie, proste sa stalo, tak sa treba postarať......to sú silné slová "obetovať svoju rodinu"....keby sa také niečo stalo v prírodných národoch, alebo by sa to stalo kedysi dávnejšie na Slovensku, nik by to takto neanalyzovall, dieťa by sa presunulo k niekomu inému z rodiny, áno, k starým rodičom, tetke, strýkovi...do iného vigvamu, do inej hlinenej chatrče, do inej jurty....a nik by sa tým roky neužieral že Prečo práve ja úbohá....."obetovať svoju rodinu a svoj život..."
i tá srna s mozočkom, srdcom a inštinktmi zvieraťa keď nájde v lese opustené srnča ho proste nezriedka prijme k svojmu a nechá teda cicať dve, "cudzie" a aj svoje...
@yukki
Jde i o kvalitu zivota, na kterou se kdysi nehledelo..dokud bylo do ust pro 6 lidi..uzivilo se i 7me..
Na sicilii u manzela bylo bezne, ze se davalo dite k sestre napr. kdyz nemohla mit vlastni..Prala bych Ti videt, co se deje ted po nekolika generacich..je z toho rodinny boj..ne-li tridni boj.. 😠
ako citam tuto temu, zase sa to tu zvrhlo 😠 @fatima30 ....ani by si neverila, ale skutocne ta chapem ...neviem co by som robila na tvojom mieste, asi by som vyplieskala sestru po pysku a odviedla ju pekne k synovi...myslim, ze chlapcovo spravanie je reakcia na udalsoti okolo neho, ale to asi vies ....v ramci moznosti, tvojej trpezlivosti, skuste s rodicmi zapracovat aspon na jeho spravani, poradte sa so psychologom ...ak by sa synovcove spravanie dalo do poriadku, rodicia by mali mensi stres, aj cas na tvojho synceka by si vedeli najst ....velmi ti drzim palce, aby si v tejto zlozitej situacii nasla vychodisko ... 🙂

@dolly_xd nerozumiem ti ...čo bolo/nebolo bez príčiny ?
...neventiluje si svoju zlosť cez synovca - zatiaľ je v štádiu rozmýšľania,čo bude ak sa jej rodičia už nebudú vládať o chlapca starať...narkomanka nenarkomanka @fatima30 má plné právo sa na sestru hnevať - potrebuje čas,aby to "rozdýchala" a spracovala,však synovca neodvrhla=berie ho k nim či na výlety ,majú spolu nejaký vzťah a to,že zhodnotila chlapcovo správanie ako nevhodné neznamená,že ho nechce -že si ho k sebe nezoberie