Nechcem sa stretávať so svokrou a ani tam dávať deti
Nechcem sa stretávať so svokrou a nechcem aby tam ani deti zostávali osamote. Svokrovci si vzali deti 10, 9 a 7 rokov na chatu aj švagor tam bol. Každý deň boli spití. Dcéra 10 ročná hovorila ako nevedeli stát na nohách, že dedo padol do kríkov. Že ich nenechal spat a stále ich chodil rušiť. Nadával im za všetko, že je ich chyba, že otec sa s nim nebaví. Čo oni nič s tým nemajú. Nalievali si vodku do kofoly a dcéra tvrdili, že to pijú len Kofolu. Keď dcéra im povedala, že videla vnútri fľaše a že to smrdí svokra jej vynadala, že si vymýšľa, že oni nič nepijú. Dokonca im svokor povedal, že môžu ochutnať. Nepáči sa mi to vôbec. Nechcem aby tam deti chodili. Totálne ma nerešpektujú ako mamu, čo poviem všetko je zle. Smiala sa, že načo im balím prechodné bundy do Tatier. A veru ich využili. Vkuse na mňa nadáva. Ja tam už nechodím k nim ale toto už je moc nechcem aby s nimi boli deti o samote. A muž hovori, že to není také zle. Ale čo môže byť horsie ako tento alkoholizmus? Ešte aj fajčia vnútri a tvária sa čo si oni môžu dovoliť. Zhadzujú všetkých vrátane mňa a mojej rodiny. Ako sa brániť ? Nechcem sa s nimi stretávať a bojím sa aj o deti. Keby sa im niečo tam stalo čo by robili, keď boli spitý. Áno išla do Beseňovej a Tatralandia tým sa obáňali a stále o sebe hovoria ako im dávajú zážitky a akí sú super. Oni najlepší. Strašne ma to štve. Mám ešte aj 3,5 ročnú dcérku ale tá tam bola iba na víkend ale prišla odtiaľ taká, že nechcela nič jesť. Úplne smutná a to ona bola vždy priebojné dieťa.
Mala si vziat auto a ísť pre deti. A rovno aj s políciou.
@anonym_autor Starí rodičia nemajú zákonný nárok na stretávanie sa s vnukmi, je to čisto na dohode v rámci rodiny. Ak nechceš, aby sa stretávali, tak ich tam nedávaj.
Až budú deti staršie a budú sa chcieť s nimi stretávať, bude to ich vec, tomu už zabrániť nemôžeš. Ale teraz im nemusíš umožniť stretnúť sa s deťmi.
Mala si vziat auto a ísť pre deti. A rovno aj s políciou.
@anonym_43e765 s políciou? a aký tretiny čin spáchali? z akého dôvodu polícia? Došlo ku trestnej činnosti? bola niekomu obmedzená osobná sloboda?
Veď si dupni a deti tam nedávaj, ak chcú byť s deťmi, nech sa páči, môžu prísť na hodinu, dve na návštevu a dovidenia...ty si matka, ty si zodpovedná za svoje deti, ty ROZHODUJEŠ! a muža by som upratala hneď...
Za mna takto - takej rodine by som ich ani neukazala. A chlap ak by mal problem, videl by zatvorene dvere. Neznasam take spiny spite , plus to hulvatske spravanie sa. Ak to nie je vymyslena tema - proste koniec, nemali by u mna taki ludia viac sancu.
Ja by som tam dieta rozhodne nepustala. Nielen ze same s nimi niekam, ale vobec ani len na navstevu. Vsak to tam musi byt riadne aj zafajcene. Pokial by chceli byt s detmi, nech idu niekam von na ihrisko a tam sa s nimi stretnite vsetci. A ak sa im to nepaci, tak zial... Vsak toto zavana tym, ze ich aj riadne deptaju, psychicky zle na nich posobia a len dufam, ze to nezachadza dalej... Ide predsa o bezpecie deti, ci uz sa oni urazia alebo nie, deti by mali byt na prvom mieste.
@anonym_43e765 s políciou? a aký tretiny čin spáchali? z akého dôvodu polícia? Došlo ku trestnej činnosti? bola niekomu obmedzená osobná sloboda?
Preboha, ved im stary nukal alkohol. Toto na policiu je.
@anonym_autor deti su uz dost velke na to aby sa vyjadrili ci tam chcu byt, alebo nie, ked vedia toto vsetko opisat mozu sa aj vyjadrit, ze tam ist nechcu.
Ja by som po tejto skúsenosti deti už svokrovcom nedala. A jasne by som im vysvetlila prečo..
Preboha, ved im stary nukal alkohol. Toto na policiu je.
@evcagabi kto sústavne a vo väčšom množstve núka alkohol mladistvému, spácha trestný čin. Tu nespadajú prípady príležitostného ponúknutia , pri prípitku, alebo oslave, alebo na ochutnávku. Tým nechcem povedať, že ich správanie je v poriadku, ale rozhodne nie na políciu, alebo začatie trestného stíhania.
@anonym_c6f652 osoby ktoré boli zodpovedne za maloleté deti boli opité. To je pruser a keď mam vojnu so svokrovcami tak takýto záznam pre súdne pojednávanie je BInGO
@evcagabi kto sústavne a vo väčšom množstve núka alkohol mladistvému, spácha trestný čin. Tu nespadajú prípady príležitostného ponúknutia , pri prípitku, alebo oslave, alebo na ochutnávku. Tým nechcem povedať, že ich správanie je v poriadku, ale rozhodne nie na políciu, alebo začatie trestného stíhania.
@anonym_c6f652 ked su stari rodicia taketo socky urcite to nebilo prvykrat. A policajti to preverit musia a aj prijat trestne oznamenie, oni nerozhoduju o tom, ci sa zacne.
@anonym_autor samozrejme, že im deti nedáš, veď toto je správanie ako v osade. Čudujem sa, že si im ich vôbec dal na viac dní, veď toto si musela vedieť
Nedaj ich a na rovinu im povedz prečo a nech sa aj na hlavu postavia. Normálne by som prerušila kontakt.
Ja som prerušila kontakt už dávno dala som ich tam iba na naliehanie muža lebo sľuboval, že sa zmenia. Jeho matka je strašný diktátor aj na muža čo zavelí musí byť inak je zle nedobre. Mne pripadá ako manipulátorka. Ja som taká, že naozaj som sa snažila aby boli dobré vzťahy. Ale toto leto má úplne vyviedli z omylu. Muža vždy obalamuti svojimi rečami on jej na to skočí. Stále sú kôli ním hádky dokonca to skončilo tak, že muž rozbil dvere. Lebo vraj ja jej krivdim, že o a nikdy nič zle nespravila. Nechce si to priznať. To je ten najväčší problém. On len povie, že ona je ich babka. Že nemôžem zakazovať. Už padlo aj slovo rozvod kôli tomu. Vždy sa bojím, keď sa blížia prázdniny, že ich začne pýtať a začnú boje. Ona potom poukazuje, že k mojim rodičom môžu ísť a ku nim nie. Ale oni by sa nikdy takto k nim nechovali. Nedeje sa tam toto. Ale zlá som ja.
predpokladam, ze svokrovci nezacali takto slopat zo dna na den.
takze len hlupa zena da tri deti takymto ludom na vikend.
a predpokladam (skoro som si ista), ze toto je dalsia vymyslena tema - preto takto reagujem
kašli na to, čo si o tebe myslia. veď im si úplne ukradnutá aj ty aj vnúčatá očividne. príde mi, že jediné čo chcú, je robiť ti naprotiveň. ešteže ti tá staršia dcéra vie všetko povedať a vysvetliť, inak by to bola katastrofa.
Áno vypočula som si aj, že som jebnuta, že neviem ani veci deťom pobaliť. Keď dám veľa je zle, keď dám malo je zle. Nikdy není spokojná. A to som podľa mňa zbalila rozumne podľa počasia. Ale pre ňu je leto tak bundy nemôžu sa brať a smiala sa na mne, že aká hlupaňa. Povedala, že ona by ich inak zbalila. U nej chodia celý týždeň v tom istom. Viem je to najmenší problém z toho ale u nás to tak nefunguje. A všetko je dobre len čo ona povie.
Ja som prerušila kontakt už dávno dala som ich tam iba na naliehanie muža lebo sľuboval, že sa zmenia. Jeho matka je strašný diktátor aj na muža čo zavelí musí byť inak je zle nedobre. Mne pripadá ako manipulátorka. Ja som taká, že naozaj som sa snažila aby boli dobré vzťahy. Ale toto leto má úplne vyviedli z omylu. Muža vždy obalamuti svojimi rečami on jej na to skočí. Stále sú kôli ním hádky dokonca to skončilo tak, že muž rozbil dvere. Lebo vraj ja jej krivdim, že o a nikdy nič zle nespravila. Nechce si to priznať. To je ten najväčší problém. On len povie, že ona je ich babka. Že nemôžem zakazovať. Už padlo aj slovo rozvod kôli tomu. Vždy sa bojím, keď sa blížia prázdniny, že ich začne pýtať a začnú boje. Ona potom poukazuje, že k mojim rodičom môžu ísť a ku nim nie. Ale oni by sa nikdy takto k nim nechovali. Nedeje sa tam toto. Ale zlá som ja.
@anonym_autor s kludnym svedomim by som jej povedala, ze keby je moja matka taka ozranka ako ona, tiez by deti nevidela 🤷♀️
Tak si otvor usta a nerob zo seba debilku, lebo len debilka da deti alkohokikom na prazdniny.
najprv, že tvoj muž sa nebaví s otcom, a potom, že svokrovcom máš dať deti že muž sľuboval že sa zmenia .... no ja neviem . neexist že toto je real . normálna žena by nedala deti takým ľuďom .
najprv, že tvoj muž sa nebaví s otcom, a potom, že svokrovcom máš dať deti že muž sľuboval že sa zmenia .... no ja neviem . neexist že toto je real . normálna žena by nedala deti takým ľuďom .
@puertorico ono to bolo tak, že svokor podnapitý volal mužovi stále 7x, keď bol na poobednej z tej chaty a muž nemôže v robote zdvíhať a stále mu volal tak zdvihol a povedal mu nech mu už nevola a svokor nadavky čo tu nebudem písať, že preco s ním nemôže volať. A potom, keď zložil telefón vyčítal to deťom, že to kôli ním sa s ním nebaví.
@anonym_autor uplne s tebou súhlasím. Len si musíš dupnut aj pred muzom. Ked tak len pár hodinová návšteva s mužom ( ak ty nechodíš). A žiadne víkendy ze prespať a podobne. A vôbec ma nezaujíma nazor ze neni to take zlé..no to ste mali akurat tak stastie ze sa nic nestalo.
@puertorico presne, ani ja neverim, ze pricetna zenska by dala deti k alkoholikom.
A odkedy sa vrátila len som jej niečo povedala a hneď za všetko plakala a prepáč. Akoby jej tam za všetko nadavali. Nechcela dať nič do úst. Trvalo 3 týždne než na to ako tak zabudla. Určite nechcem už jej robiť ďalšiu traumu. Ona ich však zasa bude vypytovať a mužovi rozpráva, že kôli mne ich nemôže stretávať, že ja jej zakazujem. A stále pred ním vyplakáva a on jej vždy ustúpy . Áno v hneve som jej napísala čo si o nej myslím aj všade zablokovala. Lebo len sleduje na FB a chváli sa nimi. A cez rok ani nemá záujem ani sa na ne neopýta. A o dva týždne mi písali k narodeninám akoby sa nič nestalo. Podľa je strašne falošná. Chce mať dobré vzťahy ale nič pre to nerobí. Ako ste toto riešili. Mali ste niečo podobné v rodine?
@anonym_autor zas a opäť najskôr vykomunikovať s mužom, upratať muža a až tak upratať svokru. Ak muž si bude stáť za svojim tak ... Je mi to ľúto autorka ale ty si mama ty máš hlavné slovo a bodka. Proste ich tam viac nedavaj. Chces aby sa čosi stalo keď chlastaju? Keby toto urobia starý rodičia tak by sa na vnucence mohli pozerať tak na obrázku. Myslím to vážne toto bolo cez čiaru.
A to si nevedela, akí sú? Dala si im deti prečo? Lebo sa to patrí a sú starí rodičia?
A to si nevedela, akí sú? Dala si im deti prečo? Lebo sa to patrí a sú starí rodičia?
@lucia13022023 áno spravila som chybu boli tam už náznaky aj predtým ale vždy som si to pred sebou nejak ospravedlňovala. Ja som taká povaha, že sa snažím všetkým vyhovieť. Ale toto už bolo fakt cez čiaru.
Tak si sa uz ponaucila, ze sa im naozaj neda verit a uz NIKDY neustupit. Fuj, ja mat este dievca a nechat ho pri starom ozratom chlapovi…no nikdy!!!!!
predpokladam, ze svokrovci nezacali takto slopat zo dna na den.
takze len hlupa zena da tri deti takymto ludom na vikend.
a predpokladam (skoro som si ista), ze toto je dalsia vymyslena tema - preto takto reagujem
@nyusika bohužiaľ je to reálna téma, vypisuje tu už neviem koľkú tému a tom istom a stále nevie pochopiť, že má deti chrániť sama.
Áno vypočula som si aj, že som jebnuta, že neviem ani veci deťom pobaliť. Keď dám veľa je zle, keď dám malo je zle. Nikdy není spokojná. A to som podľa mňa zbalila rozumne podľa počasia. Ale pre ňu je leto tak bundy nemôžu sa brať a smiala sa na mne, že aká hlupaňa. Povedala, že ona by ich inak zbalila. U nej chodia celý týždeň v tom istom. Viem je to najmenší problém z toho ale u nás to tak nefunguje. A všetko je dobre len čo ona povie.
@anonym_autor ty das naozaj deti niekomu kto ti nadáva do jebnutych? Tu je znova problem muž on ma za tebou stat a nie za mamickou. Vykomunikuj si to s ním a deti tam nedávaj pokiaľ ty nechces, nie je to tvoja povinnosť.

A odkedy sa vrátila len som jej niečo povedala a hneď za všetko plakala a prepáč. Akoby jej tam za všetko nadavali. Nechcela dať nič do úst. Trvalo 3 týždne než na to ako tak zabudla. Určite nechcem už jej robiť ďalšiu traumu. Ona ich však zasa bude vypytovať a mužovi rozpráva, že kôli mne ich nemôže stretávať, že ja jej zakazujem. A stále pred ním vyplakáva a on jej vždy ustúpy . Áno v hneve som jej napísala čo si o nej myslím aj všade zablokovala. Lebo len sleduje na FB a chváli sa nimi. A cez rok ani nemá záujem ani sa na ne neopýta. A o dva týždne mi písali k narodeninám akoby sa nič nestalo. Podľa je strašne falošná. Chce mať dobré vzťahy ale nič pre to nerobí. Ako ste toto riešili. Mali ste niečo podobné v rodine?