icon

Nechcem žiť - nevládzem

bellan
18. jún 2022

Prosím poraďte, ako sa ukľudniť. V pondelok volám hneď psychiatrovi, ale čo dovtedy?
Nemám sa s kým porozprávať, som sama na všetko a už neviem, čo s tými pocitmi, že môj život je zbytočný. Jedine ešte prečo žijem, je to, že by som mojím deťom nikdy neurobila to, že by som ich nechala samých. Len ja už nevládzem každý deň vstávať s trápením. Áno život je vzácny a kopec chorých ľudí by dali všetko za život a zdravie, ale ja už nevládzem 😔

Strana
z2
pieksamaki
18. jún 2022
bellan
autor
18. jún 2022

@luccija vysadila som pred tehotenstvom, lebo vravím bolo mi dobre a brala som úplne maličké dávky každý druhý deň, lenže po korone mi začali úzkosti, také čo som nemala od detstva. To sa upravilo ale teraz v tehotenstve sa mi zas vrátila depresia. Lieky som teraz brala len 8 mesiacov a predtym som bola skoro 3 roky bez a nebolo mi nič.

bellan
autor
18. jún 2022

@pieksamaki po deti prišli ráno starí rodičia, čiže nie, som doma sama. Viem, že pochvala aj všetko toto, čo si písala je super, ale toho pocitu vnútri, že som na nič, nepotrebna a všetkým by bolo lepšie bezo mňa a nikomu na mne nezáleží, ten tam je roky a keď aj je chvíľu dobre a nemyslím na to, ono sa to stále vráti späť.

bellan
autor
18. jún 2022

@pieksamaki a nevadí, aj za nedokonalé slová, stačí pocit, že nie som sama

hanka1000
18. jún 2022

@bellan Verim, ze je to narocne...su vsak aj take antidepresiva, ktore mozu aj tehotne...aj lieky na upokojenie. Zavolaj hned v pondelok, povedz, ze si tehotna, urcite Ti daju dobry termin. Pri najhorsom aj na pohotovosti Ti psychiater moze pomoct.
Dobre, ze o tom pises...

deti95060810
18. jún 2022

@bellan nie, navštív lekára a povedz čo je vo veci... prinajhoršom ti niečo dá, aj keď nie je to moc dobré... ale takto trpieť zas nemôžeš...

zmrzlinka2021
18. jún 2022

@bellan
začni znova brat antidepresiva...
Ak mas velmi, velmi zly stav teraz, chod na pohotovost, oni uz vedia co bude treba spravit. Snubenec sa zatial postara o vase deticky.

Drzim palce, das to!

ivangeline
18. jún 2022

Chatova poradna?

pieksamaki
18. jún 2022

@bellan ako si mozes mysliet ze si nepotrebna? Bez teba by tu tvoje deti neboli a kazdy tu mame svoje miesto na zemi...ty si tu pre svoje deti. Aj ked sa ti to mozno neopätuje teraz...si potrebna.
Je dolezite vediet...ze kazdy ma niekedy pocit nepotrebnosti a nic nie je idealne......co by ti najviac pomohlo ?

kluska
18. jún 2022

kazda matka je potrebna velmi pre svoje deti, narodene a aj nenarodene, otec nikdy nezastupi matku tak dobre, najma tie prve roky zivota. To, ze sa ti narodili deticky, vybrali si ta za mamku prave preto aka si, ziadna ina matka nebude pre nich lepsia ako ty sama. Ked vam to s muzom klape, spominas, ze ano, ze mate mat peknu buducnost, tiez musis byt pre neho dolezita a potrebna, inak by s tebou nebol a neplanoval tu buducnost. Co by si on bez teba pocal? hlavu hore, vyjdi na slniecko, to ti doda energiu a chut zit, pozri sa na svoje deti, na muza, to, ze su tu a su happy, je aj tvoja velka zasluha.

bellan
autor
18. jún 2022

@pieksamaki neviem ti teraz presne odpovedať, čo by pomohlo. Potrebujem sa asi zmieriť s minulosťou, lebo je to ako ťažký náklad, čo si nosím na chrbte a potrebovala by som viac pochopenia od blízkych.

bellan
autor
18. jún 2022

@kluska mám pocit, že mu to kazim, tu peknú budúcnosť, tým aká som, že by mu bolo s nejakou inou lepšie, že ak by som niekam zmizla určite by som mu nechýbala. Blbé myšlienky, nelogické. Viem, že ak by toto bola pravda, tak už by so mnou nebol dávno, ale neviem sa ich zbaviť. A to isté mám pri deťoch, že by si zaslúžili lepšiu mamu.

katkine_terapie
18. jún 2022

@bellan v prvom rade je potrebne nasadit AD, co najskor volaj svoju dr., predtym zavolaj sem https://linkanezabudka.sk/ (na IPcko je tazke sa dovolat). Poradia ti ako dalej, pripadne ak by to bolo urgentne smer pohotovost. Okrem tychto veci si zacni davat malicke ciele. Priklad: nie hned prechadzka, ale najskor vyzliect sa z pyzama a umyt sa, neskor vyjst z bytu pred dom, potom okolo domu, potom kusok dalej...Kazdy krok ta bude posuvat, ale naozaj davaj malilinke ciele. Ak zvladnes jeden, mozes sa posunut na vyssi level. A urcite si pre tento svet potrebna, iba to tak teraz necitis, ale ide to zmenit 🙂

pieksamaki
19. jún 2022

@bellan ako sa dnes mas?

bellan
autor
19. jún 2022

@pieksamaki Ráno a poobede horšie, teraz večer trošku lepšie, rozprávala som sa s mužom, aj keď asi nepochopil, čo cítim, ale dúfam, že aspoň počúval a bola som vonku so synom a to je najpríjemnejší malý muž na svete, takže mi o dosť vylepšil náladu.
Zajtra ráno volám psychiatrovi, tak budem kludnejsia, že mám aspoň termín. Ďakujem za opýtanie 🙂

pieksamaki
19. jún 2022

@bellan ano o pocitoch sa treba rozpravat....super...som rada...ze si mala pekny den.

Strana
z2