Necítim sa súčasťou rodiny, sklamala ma
Sme veľká rodina, som z 5 súrodencov. Už máme skoro všetci dospelé deti. Vyrastali sme vo veľkom rodičovskom dome, veľa sme sa všetci spolu stretávali. Posledných 10 rokov je však tých stretnutí čoraz menej, väčšinou každý príde pozrieť mamu iný deň či víkend. Otec už nežije. Chýbajú mi spoločne rodinné stretnutia, ktoré sme kedysi mávali niekoľkokrát do roka. Rozhodla som sa preto zorganizovať spoločne Vianoce. Mama súhlasila, v podstate by som sa o väčšinu veci postarala ja. Od začiatku novembra som začala riešiť logistiku, poobvolavala som súrodencov, nech vedia, a dajú vedieť aj deťom. Mal to byť spoločný štedrý deň a prvý sviatok vianočný, s tým že kto by mohol, by prišiel už pred štedrým dňom. Prešli 3 týždne a už mi sestra dala vedieť že asi nepríde, bratova žena vymýšľa že tiež nechce, niektoré deti tiež nechcú - a to som ponúkla že by kľudne aj netere a synovci mohli doniesť partnerov. Proste same výhovorky počúvam a strašne ma to štve, lebo to potom úplne stratí ten účel stretnutia celej rodiny a spoločných vianoc. Preháňam podľa vás? Mama sa nechce do toho miešať, podľa mňa by však mohla skúsiť súrodencom dohovoriť, že by to aj ju potešilo...
@nekonecna_katastrofa
ale vieme kto je ten Sa! Ved to napísala. Sa - to budú vsetcia, ktorí prídu uz 23.12 pomáhať- pardon, frcat s vrtulou v zadku, jedni Sa budú nakupovať, druhí SA variť, tretí riešiť riasy, štvrti postele a organizovať to bude zázračná kúpeľňa vila. Ona bude robiť zázraky aby ziafny zo SA na nič nezabudol a všetko SA uzasne vydarilo a všetci SA boli šťastní!
Kokos toto je organizácia pipidlhej pančuchy... Ja som sa v 20tich chcela odsťahovať a bývať sama s kamoskou. Robila som operku a oznamila môj super nápad rodine v ktorej som žila a teda pracovala.
Kokos tolko idealizmus, ved SA to dá v pohodeeee 😁 Len mi pritom Sa DÁ unikla tak 1/3 reálnych výdavkov a neexistujúci tretí job. Moja rodina tam boli uzasni ľudia, pani si so mnou sadla a doplnila moje medzery. A áno potom SA to dalo zrealizovať! Ale ja som mala 20 a bohovsky idealizmus a hlavne si tu svoju vtedajšiu blbosť vedela uvedomiť a priznať. Následne potom aj previesť teóriu do praxe. Túto ale, vekom zrelá a životnými skúsenosťami zena na uplne inej úrovni, nie je schopná ani len sa zamyslieť co I len realne nad organizáciou všetkého. Pretoze blaboly typu Sa to urobí pri takejto akcií- no hrôza des. Tam bude riadna porucha, nejedná.
@lonely66 áno, ako som veľakrát spomínala, Vianoce sú o tom, aby si ich užil každý zúčastnený. Pokiaľ brat s s partnerkou budú chcieť byť časom osamote, je to úplne v poriadku 🙂 jediné, čo som sa mojim komentárom snažila povedať je, že ak si niekto predstavuje Vianoce v takom veľkom počte a tak náročné organizačne a podmienkovo (lebo povedzme si otvorene, nikto netúži spať na Vianoce na nafukovačke), tak tam musí byť silný faktor motivácie, aby o to tí zúčastnení stáli. Že predstava spoločne stráveného času preváži ten diskomfort, ktorý to bude obnášať. A toto sa nedá docieliť nasilu, z roka na rok, ale tým, že sa o to mali začať snažiť už dávno, aby tam ten záujem u všetkých (alebo aspoň u väčšiny) bol. My to budujeme v podstate od začiatku, preto verím že je väčšia šanca, že nám to vydrží aj keď sa bude rodina rozširovať. Ak nie, aj to je v poriadku, tí čo budú mať záujem budú v tradícii pokračovať, tí čo nie, prídu inokedy. 🙂
Pre pána veď sme rodina, nevidím dôvod prečo by sme si nemohli navzájom pomôcť a spoločne to zorganizovať. 100e na rodinu, v ktorej je dajme tomu 5 členov, to je na sviatočné jedno na 2-3 dni podľa mňa naozaj dobrá cena. Veď budú predsa raňajkovať, večerať.
@h2 jedine ty mi píšeš, že si pochopila, a vyzerá že nie. Si zbytočne útočná osoba, ja s tebou komunikujem celý čas pekne a slušne. Možno aj to je dôvod, prečo to nedokážeš pochopiť. Že sme dve osoby, ktoré síce hovoria to isté ale iným štýlom. A už to pre teba zrazu nevyzerá ako to isté 🙂 možno máš toho veľa, možno len nemáš svoj deň, a možno takto komunikuješ a nemáme spoločný "prienik". Ak sa ti bude chcieť, prečítaj si moje komentáre znova, je šanca že sa naozaj len nechápeme. Ale sú zbytočne dlhé, chápem ak sa ti nebude chcieť, nestrácaj nimi čas 😂 Želám ti krásne sviatky podľa vašich predstáv 🙂
My sa bezne na taketo akcie skladame, ak mame o ne zaujem :DDD cize to mi vobec nepride nevhodne. Skor treba chapat, ze sa im proste nechce :D a nechat to tak.
Autorka, keby som už nemala sedieť doma na zadku 24.12, a byť mimo mojej domácnosti, tak len námatkovo som našla v Tatrách v Novej Lesnej apartmán s hodnotením 10/10 na bookingu, rozlohou 76 metrov štvorcových, s balkónom, terasou, kúpeľňou, kuchynkou, s dvoma spálňami, s výhľadom na Vysoké Tatry v čase od 23.12 do 25.12 za 204 €. Kde by som podľa teba išla na sviatky, k tebe na nafukovačku za stovku, alebo do hôr, kde vypadneme od mestského ruchu, pasívne agresívnej rodiny, možno aj s vysokou zárukou snehu?
Na takúto akciu by som bola ochotná skladať sa, iba ak mám mega aktívny záujem. Ináč sa poďakujem a odmietnem. A keby si strašne naliehala naďalej s argumetmi o rezňoch a veľkej rodine, aalebo by si sa ešte aj urazila, ako švagriná by som prisahám urobila to, že k vám nepôjdem ani na deň na pár hodinú návštevu, len pošlem muža s dieťaťom s odkazom, že na Vianoce som u svojej rodiny, ktorá tiež chcela veľké rodinné Vianoce.
Prečitala som pár tvojich komentárov, no normálne mám z teba nervy, že prečo nechceš pochopiť že 90% ľudom nevyhovuje prespávačky na štedrý večer, hlavne pre tých partnerov detí si cudzia osoba, aj tie deti by určite radšej boli doma s rodičmi a súrodencami, resp na 1,2 sviatok u babky. To už by normálne bola ako malá svadba, toľko ľudí dokopy. V dnešnej dobe vyhodiť 100 eur + darčeky..... ooooo, nie každí si môže dovoliť veľké financie, viacerí míňajú na sviatky čo najmenej
Takéto sviatky, čistá nočná mora. Autorka, sme na dvanástej strane a ty si dokola ideš svoje. Najlepšie je, toto by bola určite podľa teba nádherná akcia, ale ty by si na rovnakú k svojej svokre nešla. Prečo? Čo ťa odrádza? Nepohodlie? Nedostatok súkromia? Spanie na zemi? Chaos?
@h2 máš 49 rokov, si vo veku mojej maminy, mám ťa v úcte už len z princípu, preto nemienim prejsť do útočnej noty ako ty 🙂 fakt ťa tak trápi, že nevieš vyvolať konflikt? Hlavne s osobou, ktorá má v podstate rovnaký názor ako ty? Je pre teba také ťažké uznať si, že si možno niečo prehliadla, zle prečítala?... Ja si kľudne dám tú prácu a skopírujem ti časti mojej správy, ktoré dokazujú že náš pohľad na autorkinu situáciu je v podstate rovnaký, ale myslím, že ty nemáš záujem, lebp tvoj cieľ je byť s niekým za každú cenu v rozpore 🙂
Aj by som ti napísala, že ak si myslíš, že chcem byť s tebou v konflikte, tak si ma len nepochopila 😀, ale vyznelo by to v tomto kontexte ešte horšie, takže beriem späť. Z môjho pohľadu konflikt vyvoláva ten, čo chce druhého nasilu presvedčiť, že ho nepochopil, hoci mu 2x píše, že pochopil. Ale dobre, v rámci zachovania dobrých vzťahov prehlasujem, že som ťa teda nepochopila. Môže byť? 😉❤️
@h2 ak by som chcela vyvolať konflikt, povedala by som, že mi pripadáš ako jednoduchšia osoba, ktorá horko ťažko prešla na základnej škole čítanie s porozumením, ktorá nevie argumentovať, lebo je ľahšie dať si klapky na oči, než obhájiť svoj názor. Povedala by som, že v tvojom veku by som očakávala komunikáciu na inej úrovni, iným štýlom. Ale nevravím to, len som ti zaželala pekné sviatky a nechala to plávať. V rámci zachovania dobrých vzťahov 🙂 Nezabúdaj, že ty si reagovala na môj komentár, ja len odpovedám 🙂 tu to asi môžme ukončiť, nech zbytočne nezahlcujeme tému, verím že nikoho naša výmena názorov nezaujíma, a nás dve už tiež nie 😂
autorka, čím viac pridávaš, tým viac sa mi zdá, že ty si tu troll....ja som sa ťa verejne zastala, hoci ťa nepoznam, nie si moja najlepšia kamarátka, dostala som tu naložené, odsudzujem akekoľvek tvrdé výroky na tvoju osobu, hoci sama by som nešla na nafukovačku,ale @simma42 asi najlepšie vystiha slovami, čo som ja nevedela sprostredkovať a ty tu takú krákorinu, potom, čo ti na 12 stranach pomaly posielaju na psychiatriu, že každý by mal zaplatiť stovku...chapem potrebu budovať vzťahy, ale ked už aj to že prespať, keby som mala obrovsky dom, ako tvoja mama, u mna ma každy dvere otvorené, ale ked niekoho pozyvaš, nemôžeš od neho stovku žiadať, variť maš ty a nakupovať ty...patri sa pri takom množstve ľudí, nie, že musia, ale z dobrej vôle priniest jeden mäso, druhý zákusky, tretí víno, štvrty dobre cd na pozeranie,..atd, každy nech donesie čo treba
a ty tu takú sprostsosť zavelíš, že 100ka na hlavu
tak na to sa ti každý duplom vyprdne
že ty si tu z nás len srandu robiš, a to som pre teba ešte úplne zbytočne vyhorela
@simma42 Takže si ma teraz vlastne urazila a to dosť a ešte si to zabalila do toho, že mi to nenapíšeš, lebo ty si tá dobrá, ktorá nebude vyvolávať konfikty. No pekne. Nevieš o mne vôbec nič, aké mám vzdelanie, aké mám IQ... ale ja sa do tohoto nenechám vtiahnuť, niekto, ako ty, ma neurazí. Predpokladám, že mi ešte niečo napíšeš, aby si mala posledné slovo, hoci som ti už predtým ustúpila (asi nestačilo, aj tak si si ešte chcela kopnúť), ale ja už na teba reagovať nebudem. Tak píš, nech si spokojná, ako si zotrela tú starú jednoduchú konfliktnú babu, ty, dokonalá, milá a múdra. ❤️
@karolinakr nie stovka na hlavu, ale na rodinu, to je dajme tomu 4-7 ľudí, čo je skôr symbolická suma vzhľadom na náklady, ktoré reálne vzniknú. Ja som ochotná si väčšinu výdavkov zobrať na seba, lebo je to môj nápad, ale presne tie veci ako hygiena, plachty, nejaké obliečky ešte by bolo treba, kľudne najlacnejšie, tak to by už bolo trochu nad rámec.
@h2 nemôžeš sa nechať vtiahnuť do niečoho, čo si sama začala a vyvolala. Ja som na teba niekoľkokrát pekne reagovala, dokonca som ju aj slušne a pekne ukončila zaželaním pekných sviatkov, s tým najlepším úmyslom 🙂 áno, pre mňa si konfliktná a útočná, napísala som ti, že očividne ti ide len o vyvolanie konfliktu, len si si to príliš nedomyslela, lebo si sa chcela naťahovať s človekom, čo zdieľa tvoj názor 🙂 čo mne moc zmysel nedáva, a niekoľkokrát som sa ťa nato snažila upozorniť. Stále si si išla svoje, tak som ti ustúpila, a prešla na tvoju úroveň komunikácie 🙂 nemám záujem ťa "zotierať", ako vravím, si vo veku mojej mamy. Ale zároveň nemá zmysel komunikovať s niekým slušne, kto o to vôbec nestojí 🙂 odpisujem ti nie, aby som mala posledné slovo, ale aby som ti úprimne zaželala pekný deň. Úprimne, lebo to tak naozaj myslím. Lebo napriek tomu, že si osoba ktorej prejav a prístup mi je proti srsti, neznamená to, že ti želám niečo zlé, alebo že mám s tebou problém. K tomuto ja svoju dcérku viesť nebudem 🙂 takže pekný deň prajem 🙂
Ty budeš buď troll alebo si mega zabrzdená … (sorry, ja už inak neviem). Prečo by ste si nemohli pomôcť a skladať sa 100€ na rodinu??? (toto je inak samo o sebe sprostosť jak táčky, ale OK) Lebo tá rodina to NECHCE!!!! Chceš to ty! Oni nechcú hentaké Vianoce. Chcú byť doma a robiť si po svojom.
@yoxinka žiadne radikálne negatívne ohlasy sa ku mne od rodiny nedostali, nehovorím že z toho bol každý nadšený, ale brala som že s tým súhlasia. Až postupne mi teraz oznámilo pár ľudí že z toho a toho dôvodu neprídu alebo ASI neprídu, vyhybave odpovede. A ja potrebujem vedieť čo najskôr kompletný list kto príde kvôli organizácií
@simma42 Nechcela som už na teba reagovať, ale nedá mi neobhájiť sa. Ja som nikde na teba neútočila, tiež som ti písala pekne a slušne. Kde som útočila? Čo považuješ za vyvolanie konfliktu? Toto: "Jasné, teba tu vlastne vôbec nikto nepochopil, darmo ti píšeme, že sme to pochopili."? Lebo to, že ťa nepochopila, si nenapísala len mne, napísala si to aj lonely66 a tiež 2x, hoci ti ona odpovedala, že pochopila. Nie, nie si nekonfliktná osoba. Nekonfliktná osoba nepíše druhým 2x, že nechápu a nevedia čítať s porozumením. Za mňa si veľmi konfliktná osoba, ktorá sa tu ešte hrá na slušnú a dobrú. Ja som ti nič zlé nenapísala. Aj som ti ustúpila. A ty stále ryješ ďalej. Toto nekonfliktná osoba nerobí.
Keby tam chcú prísť, je to jasné ÁNO, ktoré ostane ÁNO a nezmení sa a k tomu otázka, s čím treba pomôcť, lebo ak nie sú tvoji súrodenci padnutí na hlavu, tak vedia, že to bude náročné a jeden človek to všetko robiť nemôže. Ak sa ti začali postupne “odhlasovať” a cúvajú, znamená to, že si to premysleli a uvedomili si, že to tak skrátka nechcú, prípadne si zavolali medzi sebou a zhodnotili, že NIE a preto máš také odpovede aké máš.

@akje Toto jej píšeš úplne zbytočne, bolo to tu X-krát spomenuté, neberie to do úvahy.