icon

Nedá sa odpustiť

11. nov 2022

Ahojte, chcem sa len opytat ci ste tu také ktorým bolo nejako ublížené alebo ukrivdené od vašich blízkych/členov rodiny a nedokážete im to odpustit aj ked sa ospravedlnili ..ja som takto pred rokom vyfasovala za ucho od svokry, normalne mi vlepila facku..doteraz to neviem zabudnut ani odpustit aj ked a mi ospravedlnila uz viackrat..jednoducho mi to ospravedlnenie prislo take vynutene ..

Strana
z2
alliana3013
11. nov 2022

@netti87 netuším, načo je to dobré. rodina by mala spolu vychádzať, pomáhať si..Nechápem také svokry, čo robia mladým peklo zo života, ohovárajú a robia zle. Však potom ostanú samé, nikto tam za nimi nechce chodiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
11. nov 2022

@elizabet173 ona uz zacala byt velmi vulgarna a zatahovat do hadky mojich rodicov a neviem co ešte uz toho bolo moc proste

zmrzlinka2021
11. nov 2022

Clovek odpusta nie kvoli druhemu, ale kvoli sebe. Ty si neodpustila a doteraz to vnutorne riesis. V podstate ako keby si to drzis v sebe a nesies si tuto zataz vo svojom zivote.

Odpustenie neznamena "nič sa nestalo a vlastne na nič si nepamatam", ani " a ideme mat vrucne vztahy". Odpustenie znamena "uvolnenie". Ty uvolnujes moc tej zeny v tvojom zivote, prestavaj ju riesit, mas to v sebe zrovnane. A zaroven uvolnujes priestor prospesnym a dobrym veciam.

river_song
11. nov 2022

Akoze fackovať dospelú ženu za to, že chce so svojou rodinou tráviť sviatky po svojom? Neuveriteľné.. ja niesom zastancom takeho toho "už by pre mna neexistovala" , predsalen, sú situácie a problemy ktoré treba riešiť s ohladom na okolnosti (tu napr. manzel, vnuca a pod), .. ale tu by som to naozaj zvažovala.. ako si môže dovoliť fackovat dospeleho svojprávneho človeka? Nabudúce to strelí za aku hovadinu? .. neviem.. keby ju to úprimne mrzelo, ze proste skrat, stalo sa, ale inak je to dobrý clovek, blablabla.. ok, tam sa da prižmúriť oko, aj ked by vzťahy asi nikdy neboli ako predtým.. ale keď vravíš ze sa ospravedlnila len kvôli tvojmu muzovi.. tak ju to asi az tak ani nemrzi.. neviem

marca12
11. nov 2022

Odpustit sa da,ale zabudnut sa neda. Keby mi svokra dala facku,skoncila by u mna. Odpustim by som dokazala,no ako clovek by u mna skoncila. Mam pochopenie,ze človeku mozu rupnut nervy,ale dat facku,to je nad moje chapanie. Ci by som sa s nou stretavala by zalezalo od muza. Nechcela by som,aby sa pokazil vztah medzi muzom a matkou,mozno kvoli tomu by som sa snazila udrziavat vztah. Ale to pisem o mojej svokre,ktora je celkom normalna. Ty si musis zvazit,aka je tvoja svokra,ci ti vadila a utocila uz predtym slovne na teba.

netti87
11. nov 2022

@alliana3013 u nas je to tak, ked sa nam dari, tak uz dobiedzaju, ohovaraju. Ked sa nedari vysmievaju nas. Schvalne nam robia zle. Neuveritelny. 😟
A ze fackovat? No comment

bloger
11. nov 2022

Rozumiem ti ale skús jej odpustiť. Nie preto, že by si to zaslúžila. Ale preto, že ty si zaslúžiš pokoj. Uvidíš aký pokoj budeš mať v srdci. Vieš mohli ju tvojje slová zraniť. Slová vedia tiež veľmi ublížiť.

petricka22
11. nov 2022

Podla mna odpustenie je hlavne liekom pre teba. Netreba v sebe zivit zast a nenavist, alebo krivdu. Tymto clovek ublizuje len sam sebe. Vidis, uz je to rok a stale ta to zoziera. Odpusti, ulavi sa ti. To vsak neznamena, ze mas zabudnut. Nik ta nemoze nutit, aby si sa s nou stretavala.

maximko25
11. nov 2022

Ano odpustila, alo toto keby urobi svokra.finito.uz by som ju len tolerovala a nic viac....mne tie svokry idu dost na nervy chovanim,(anooo cest vyninkam a zasa priznam ze moja mama je tiez nie extra tip top svokra🤦🏻‍♀️)ale keby mi da facku......dovi dopo.(ak si ju nasmrt neurazils nepovedala jej vulgarne, neokradla tak fakt nevidim dovod aby ta fackala, to kde sme).

dadka128
11. nov 2022

No v mojom prípade by to za niečo takéto bola akcia reakcia, kto je akože aby ta fackala a za úplne banality? Ukončiť akýkoľvek kontakt už vtedy, no píšeš že sa ospravedlnila ok fajn brala by som to, ale kontakt obmedzený..

ahhola
11. nov 2022

@netti87 prosím ta, co sa dá na tebe ohovárať, ja mat takú krásavica nevestu, nosím ta na fotke v peňaženke a každému ukazujem. Svokra ti je sprostá tupana💣

maximko25
11. nov 2022

Autorka teraz citam dovod.nie neodpustila.to ze by som ju tolerovala ok.ale za toto nikdy.....nam knaz v kostole pri sobasi RAZNE povedal-beriete si jeden druheho nie svoje mamy, na tie uz zabidnite teraz ste vy rodina.a podla toho sa riadime.vianoce sami doma♥️ked chcu dvere su nas vzdy otvorene.ale ja teda k sbpkre na vianoce nepojdem.nikdy.raz som bola a stacilo mi.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
lenusiatko
11. nov 2022

Fuu, ze facka od svokry. Manzel co na to vravi? Asi zvyknuta doma ich fackat. Ked to urobila raz, urcite by jej vyletelo aj inokedy. Ja by som jej odpustila, aby som ten balvan pred sebou netlacila, ale asi by som sa s nou nedokazala stretnut. Moja svokra sa prekecla, ze nema rada nase deti a nazvala ich teroristami. Tiez som to roky riesila, bola na nu nasr.., zurila, ale nic mi to nepomohlo. Vnutorne som jej odpustila a nechala to ist. Ale stretavat sa s nou nestretavam.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
micusa2222
12. nov 2022

fúúúha..dobre šlahnutá žena...

irusa
12. nov 2022

To sa odpustiť nedá a ani zabudnúť

katkati
12. nov 2022

Určite te ti tu facku dať nemala. Aj jef mala chuť, mohla sa ovládnuť. Ale tie Vianoce, nebol asi ten hlavný dôvod, kvôli čomu to tak dopadlo. Tie nadávky a facka boli asi za tvoj zvýšený hlas. Niektorí starší ľudia neznesú, aby niekto o generáciu mladší na nich kričal.

barborachors
12. nov 2022

ja by som jej odpustila, ale az po odvete. Vyskusaj a uz ta to nebude otravovat 😉

pipistrel13
12. nov 2022

@alliana3013 to som si myslela,ze na moju svokrovcov ma malokto,ale teda vidim,ze ich este mozem na rukach nosit😀😀😀
zeny ale odpustenie je viac pre vas,tak skuste popremyslat (a neznamena to,ze ste povinne udrziavat s tym clovekom vztahy,ale nosit v sebe hnev,nie je nic dobre pre zivot)

sszuzu8
13. nov 2022

Odpustila som aj znásilnenie... Odpustím čokoľvek. Krivdy v sebe nenosím

senta_sofia
21. dec 2024

Urcite nie si divna. Ospravedlnila sa len preto, ze sa boji, ze sa od nej odstrihnete nadobro, nie preto, ze by ju to mrzelo. Takze urcite by som ja na jej hru nepristupila.

Strana
z2