Nedokážem nájsť silu viesť svoj život
uz som sem raz pisala ze mam doma spinu bordel a neviem najsr silu zmenit seba svoje zmyslanie....... nadavalis te mi tu ze je to vymyslene atd a ja to len neviem zmenit. niekedy nenajdem silu na to postavit sa z postele smrdim sama sebe mam podredene vlasy ktore sa nedaju rozcesat obleciem si ciste tricko a za 5minut smrdi... som tucnejsia a mam smradlave zahyby nedotlacila som sa do sprchy uz asi mesiac a vlasy neucesane uz asi dva mesiace neviem sa dotlacit k nicomu ani si oprat zavidim ludom co si k sebe mozu zavolat navstevu ja tu mam rozmnozene muchy plesnive riady po zemi obaly z jedla neda sa tu chodit zachod som oredvcerom vycistila po polroku aj to sa nedal poriadne sprchu mam zapratanu neviem sa dostat k tomu aby som sa umyla paplony mam smradlave zazltnute zo mna obliecky detto je mi zle zo mna z mojho zivota na nic nemam silu skor psychicku a to som mlada preco v sebe nenajdem silu?? vzdy som bola pracovita ale odvtedy co mi zomrel priatel to so mnou islo dolu vodou neviem cim to je casto rozmyslam nad smrtou clovek ako ja si nezasluzi mat okolo seba tych ludi co mam.... mam pocit ze jedine na co. mam silu je ukoncit zivot a dufat ze ten dalsi bude lepsi. ani neviem co by som chcela pocut kazdy by mi len nadaval a chapem to niekto mi zas povie zdvihni rit a zacni ale ja v sebe nemam tu silu nikto ma nechape vidia vo. mne len lenivca ja to tak chcem zmenit ale nemam energiu uz nevidim svetlu buducnost s mojou osobou
Máš aj nejaké telesné bolesti? Mala by si ist k vseobecnemu doktorovi a povedať mu všetko dolezité, co si myslíš, ze Ti je, ze si velmi unavená, ak mas nejaké bolesti, telesné ťažkosti, spomen vsetko a požiadat krvné testy na vylúcenie infekcií a inych chorob, pri ktorych je sprievodny znak únava a toto co pocitujes ako choré u teba. Si schopná toto spraviť?
Požiadaj rodinu aby Ti pomohla dostať sa z toho, určite to pôjde ✊🍀
Kto ti nakupuje? Z coho zijes?
Z coho žiješ?
Proste sa umy uprac si v byte lebo keď mas bordel doma mas bordel v živote. Vyjdi von medzi ľudí. Takto budeš v jednom kole. Takto chceš prežiť svoj život?
Kolko mas rokov a ako dlho uz tento stav trva?
A ty nechodíš do prace? Nenakupujes? Z čoho žiješ, čo jedavas?Pribrala si? Schudla?
Požiadaj o pomoc rodinu, navštív psychiatra, nech ide niekto s tebou, mama, otec, súrodenec, to mi vyzerá na ťažkú depresiu, alebo inú psychickú chorobu.
Alebo aj nejaké fyzické ochorenie, ktoré sprevádza silná únava.
Mas depresiu...
To je presne tato choroba.
Nemas silu na nic. Chod akutne ta hospitalizuju a najdes silu na vsetko.
Do prace nechodis?a z coho zijes?
Potrebujes nasadit antidepresiva a to okamzite. Su stavy, z ktorych sa uz clovek nevymota sam, ani keby ktovieako chcel. Antidepresiva ked po nejakom case zaberu ti daju silu zacat postupne riesit veci, ktore ta trapia. Nie je to lenivost, je to tazka a potencialne smrtelna choroba - depresia. Chod k psychiatrovi v najblizsom zdravotnom stredisku, sadni normalne do cakarne a povedz ze potrebujes urgentnu pomoc. Idealne ak by si si po nasadeni liekov nasla nasledne aj psychoterapeuta, ktory by ta mohol sprevadzat liecbou. Dalsi zivot nebude, tento zivot je to jedine co mas a hoci sa ti to teraz nezda, caka ta este vela peknych chvil, o ktore by bola skoda prijst.
@jjanulienka ty nemáš ani poňatia ako človek (ne)funguje v depresii, takže tvoje múdre rady jej fakt pomôžu... 🤦🏼♀️
Verím, že v sebe nájdeš silu vyhľadať lekára psychiatra, mohol by ísť aj niekto z Tvojho okolia s Tebou ako podpora
Píšeš: "... človek ako ja si nezaslúži mať okolo seba tých ľudí, čo mám..." Kto sú tí ľudia? Prečo ti nepomôžu? Nerozumiem tomu ako to myslíš? Z čoho žiješ? Prepáč, ale viac vecí mi tu nesedí. Napíš viac.
A co robis cele dni,ked sa ti ani do sprchy nechce? Lezis na posteli a pocitas muchy na strope,ci? 🤔 Nechce sa mi verit,ze ak mas nejakych pribuznych a toto vidia,ze zavru dvere a nechaju ta v tom.Fakt nie.
@karelova a ty si jej dala akú?😅😅ci si došla len mna okomentovať?😅😅
Toto bude depresia, poznám také stavy.
Kebyže si zapadoslovensky kraj, viem ti prísť pomôcť, zoberiem aj posilu.
Je aj taká kočka, na youtube, cestuje po Europe a venuje sa takým ľuďom ako si ty, uprace zadarmo.
Takže, všetko bude v poriadku, niesi nato sama.
Choď k lekárovi, mám výbornú lekarku v BA, stačí si nájsť podla recenzii lekára. Ak keď ta nebude chcieť zobrať, povedz že budeš chodiť sukrome, určite ťa to nezrujnuje. Čím ďalej budeš chodiť na kontroly menej. Ja chodím raz za pol roka a platím 20euro.
Asi potrebujes pomoc, sama sa z toho zrejme nevymotas. Naraz je toho privela a asi potrebujes aj lieky.
Okrem toho mala by si to zobrat postupne po krokoch. Predvcerom si umyla zachod, to je uz prvy krok. Nezislo to vsetko, to je samozrejme, este raz to prejdi, nalej tam nejaky intenzivny pripravok a nechaj posobit aj niekolko hodin.
Potom mozes urobit nieco dalsie. Popros kamosku, aby ta objednala ku svojej kadernicke, na dalsi den mozes zacat s vypratavanim veci z kupelne, atd. Jednoducho si spisat nejaky harmonogram.
Neviem, na co ti tu vypisuju, z coho zijes, atd., to je predsa kazdeho osobna vec. Nevsimaj si to a sustred sa na to, aby ti bolo lepsie. Drzim ti palce.
@jjanulienka ved cítaj pozornejšie čo píše. Nemá silu..
@dagmarovita zdravý človek (hlavne bez kúska empatie) nikdy nepochopí, co znamená, ked človek v depresii povie, ze nemá silu. Pre nich to znamená, ze sa dotyčný vyhovára, je lenivý a podobne... Vid niektoré premudrele rady od ludi, ktorí o tom nič netušia.
Autorka, mas 3 možnosti:
- zavolať si domov niekoho, komu dôverujes. A ta blízka osoba verim, ze ta nenechá v stichu a pomoze ti vytiahnuť sa z tohto bahna. Následne smer psychiater, lieky a terapia.
- nechať sa zatvoriť na nejaký cas na psychiatriu. Pokial nemáš pri sebe blízkeho človeka, ktorý by ta vedel ťahať, nechaj sa na nejaký cas zavrieť na psychiatriu. Toto sama nezvládnes. Potrebuješ sustavnu pomoc, kym sa dostanes do nejakého zdravšieho rezimu
- neviem ako fungujes finančne ale treba si nájsť dôvod, kvôli ktoremu budeš nutena dano vstať, umyť sa, nájsť si nejaký rezim. Aj ked s nechuťou. Každopádne opäť s pomocou psychiatra.
Uvedom si, chceš v týchto srackach sa utopiť? Chceš aby ta raz nasli v takomto stave ostatní a toto bolo posledné, co uvidia? Určite nie. Uvedom si ako ti život uteka pomedzi prsty. Sama to nezvladnes. Nie je hanba požiadať o pomoc. Zvládneš to, držím ti prsty a verim ti ✊
Tvoj priateľ by ta určite nechcel vidieť v tomto stave, vsak? Urob to preňho. Buď opäť tou krásnou ženou a myšlienku nanho hrdo nos. Ak raz nastane tvoj cas, tak nech to je dôstojne. A nie takto.
@savanna ja som sa pytala kto jej nakupuje a z coho zije nie zo zvedavosti, ale z dovodu aby sme zistili, ci je s nejakymi ludmi v kontakte. Pretoze ako pise autorka, nema silu nic robit, nevladze. Ale clovek z niecoho zit musi, tak je dost dolezite, ci k nej niekto chodi, ci sa ma na niekoho obratit, niekoho poziadat o pomoc. Ak by to bola tvoja dcera, ides k nej, vidis, ze nevladze si okolo seba upratat, nepomozes jej?
Jednoznačne chod k psichiatričke....spravna liečba ti zmeni život...Neodkladaj to...takto sa len trapiš...toto nieje zivot ale preživanie ...Ja som podstupila aj hospitalizaciu...nastavia ti lieky....budes zit kvalitnejsi zivot.drzim ti palce a daj vediet o sebe...prajem zdravie a silu...

Smer psychiater. Buď máš len depresiu alebo iné vážnejšie psychické problémy.