icon

Nedostatok času a financií ničí manželský vzťah

26. júl 2025

Dnes ma manžel volal na nočné kúpanie, chcel mi pripraviť prekvapenie, že dáme deti svokre a pôjdeme. Ja som sa však bála deti sa s ňou nestretávajú a není sú tam zvyknuté. Tak strašne som chcela ísť je to s nimi brutálne ťažké nemám ani chvíľu casu na seba. Ešte máme aj málo financií. Tak som povedala, že nechcem ísť. Tak povedal, že pôjdeme v auguste, keď bude krajšie počasie. Ja som mu povedala, že to pôjdem radšej s deťmi, viem ako túžia ísť na kúpalisko. Je to ťažké keď musíme rozmýšľať či nakúpiť jedlo alebo niekam ísť. Mrzí ma to aj keď viem, že som spravila správne. Máme ešte aj tichú domácnosť je mi veľmi veľmi ťažko. Neviem ako to prekonať naozaj. Viem, že asi to chcel medzi nami urovnať ale neviem či to je ešte možné. Teraz stále rozmýšľam aké by to bolo keby sme išli ale viem, že to nejde.

ivik4
26. júl 2025

Nemozes sa cudovat ze sa Vam nici vztah ked na Vas dvoch ako partnerov kasles. Cas si mala, aj moznost a kaslala si na to. Porazilo by ma
Potom sa necudujme ako dopadnu mnohe manzelstva

januska12323
26. júl 2025

Vie muž ako na tom finančne ste? Lebo ak ti chýba 10 eur a ešte mu aj klameš o dôvodoch vyzerá, že máte väčšie problémy ako len čas osamote.

autor
26. júl 2025

10eur na jedného plus cesta tam a naspäť. No veru aj to nám bude pred výplatou chýbať.

sissy27
26. júl 2025

@anonym_autor vy si vyrieste v prvom rade financie a nie ci sa pojdete alebo nepojdete kupat. A svoj vztah k svokre prehodnot, mohla by ti postrazit deti a ty brigadovat, nech mate aj na to kupalisko. Hanbila by som sa sediet doma a utapat sa laskou k detickam, ked nemam na zakladne potreby.

anonym_5906ea
26. júl 2025

Mala si ísť. Manželstvo treba udržiavať. 2 ročnému a 7 mesačnému je úplne jedno, či budú doma alebo na výlete. Pamätať si to nebudú. Takýmto malým stačí pozrieť aj zajace u suseda. Budú mať z toho väčší zážitok ako keď im zaplatíš nejakú atrakciu.

kaca222
26. júl 2025

Tu mi viacero vecí nesedí. Nedala by som ani ja na noc 7mesačné dieťa. Ale staršie má 2 roky a strašne túži ísť na kúpalisko? Tomu dvojročnému je ešte úplne jedno, kde budete, hlavne, že ste spolu.
Ak vám nevychádza na jedlo, zavolajte svokru k sebe, uspite deti a dajte si romantickú prechádzku vonku. Za pár eur kúpite dobré víno a nepotrebujete vyhadzovať peniaze za nočné kúpanie. Manžela asi naštvalo, že sa snaží a ty si všetko zamietla. Skús teda prísť s iným nápadom

kaca222
26. júl 2025
@anonym_85d039

Haaaaaloooo a vy prečo furt tu svokru omielate ? Ja som nechala svojej svokre svoju dcéru ako presne mesačnú . Ja som ale teda nekojila to je pravda , nejdem sa rýpať do kojenych deti, ale moja kojená nebola . Ale ja teda nie som chorobne zasadnuta a až chorobne žiarlivá na svoje decko . Polročne dieťa , ak je samozrejme svokra v pohode a pozná ju aspoň trošku, šťastne s babkou zaspí . Ženy vy sa už spamätajte 🤣 že sa budete chorobne upínať na svoje deti , vám šťastie nezaručí . Mám kamarátku . Mame rovesníčky dcéry - moja kamarátka ju roky rokuce nedala nie že svokre , ale ani vlastnej mame . Z jej dcéry je dnes nebinarna osobnosť , ktorá je v 16tich rokoch ôsmačka na ZŠ . Moja dcéra nebola kojená , bola s mojou svokrou celý deň aj celú noc prvýkrát keď mala jeden mesiac , a sme najlepšie kamošky na svete , je šťastná , zdravá , krásna . Toto vaše chorobne pripútavanie val nezaručí nič 🙂 🙂 🙂

@anonym_85d039 to, že tvoje dieťa so svokrou šťastne zaspí neznamená, že každé dieťa so svokrou šťastne zaspí. A niektorým nie je jedno, ak im doma malé dieťa plače zatiaľ čo ony si užívajú “večer vonku” 🙂

anonym_fd9d8a
26. júl 2025
@kaca222

@anonym_85d039 to, že tvoje dieťa so svokrou šťastne zaspí neznamená, že každé dieťa so svokrou šťastne zaspí. A niektorým nie je jedno, ak im doma malé dieťa plače zatiaľ čo ony si užívajú “večer vonku” 🙂

@kaca222 nema jej to byt jedno, ale ak si chce uchovat manzelstvo a vztah, musia s manzelom travit cas ako partneri. Nemusi to byt cela noc a ani cely vecer, ale muz nemoze byt uplne odsunuty bokom.

anonym_0c74cc
26. júl 2025

Takýmto tempom budeš ako jednorodič mat tých peňazí ešte menej. Na tvojom mieste rýchlo vymyslím nejakú doma navarenu večeru pri sviečkach s masážou, lebo sa ti bude samej s malymi detmi žiť ešte horšie…lebo presne tam to smeruje.

kaca222
26. júl 2025
@anonym_fd9d8a

@kaca222 nema jej to byt jedno, ale ak si chce uchovat manzelstvo a vztah, musia s manzelom travit cas ako partneri. Nemusi to byt cela noc a ani cely vecer, ale muz nemoze byt uplne odsunuty bokom.

@anonym_fd9d8a to súhlasím, treba hľadať spôsoby a nie výhovorky. Tak keď to nejde na celý večer, vystačia si s hodinku-dvomi

ahhola
26. júl 2025

Ty, vies ze by si mohla byt v pohode s 2rocnou a este rok s nou byt doma a ty mas 7m.❓To si si nevedela dat fuknut Danu, a ked by mala prva 30.mesiacov len potom splodit dalsie... Mohla si si uzivat s odrastencom, rivyrobit si a takto vam nevychadza... 👣

marek775
27. júl 2025

@anonym_autor ked nechces dat deti svokre, nechaj ich postrazit kamaratke alebo sestre. Zarazila ma tvoja odpoved "to pojdem radsej s detmi". Tym si mu povedala, ze si s nim nechces spravit program - ze chvile s nim nie su pre teba hodnotne. Mozno je to aj kvoli tomu, ze nemate dobre vztahy, ale takouto komunikaciou sa nezlepsia. Nepoznam detaily vasho rozpoctu, ale uvedom si, ze vam vypadol jeden prijem, pretoze si doma s detmi. Cize je normalne, ze nie su na vsetko peniaze a ze treba zit skromnejsie. Nikto ale nie je taky chudobny, aby nemohol mat pekny vztah s partnerom.

alyson29
27. júl 2025

A potom ženy vyplakávajú, že ich muži opúšťajú.. ani by som sa v tomto prípade nečudovala, keby sa tak stalo. On sa snaží niečo napraviť, tráviť s tebou čas ako so svojou ženou a ty mu ani nedáš šancu a odmietneš ho? Chudák muž

anonym_97d162
27. júl 2025
@anonym_85d039

Haaaaaloooo a vy prečo furt tu svokru omielate ? Ja som nechala svojej svokre svoju dcéru ako presne mesačnú . Ja som ale teda nekojila to je pravda , nejdem sa rýpať do kojenych deti, ale moja kojená nebola . Ale ja teda nie som chorobne zasadnuta a až chorobne žiarlivá na svoje decko . Polročne dieťa , ak je samozrejme svokra v pohode a pozná ju aspoň trošku, šťastne s babkou zaspí . Ženy vy sa už spamätajte 🤣 že sa budete chorobne upínať na svoje deti , vám šťastie nezaručí . Mám kamarátku . Mame rovesníčky dcéry - moja kamarátka ju roky rokuce nedala nie že svokre , ale ani vlastnej mame . Z jej dcéry je dnes nebinarna osobnosť , ktorá je v 16tich rokoch ôsmačka na ZŠ . Moja dcéra nebola kojená , bola s mojou svokrou celý deň aj celú noc prvýkrát keď mala jeden mesiac , a sme najlepšie kamošky na svete , je šťastná , zdravá , krásna . Toto vaše chorobne pripútavanie val nezaručí nič 🙂 🙂 🙂

@anonym_85d039 to ste sa prišli pochváliť že ste ste dali mesačnú svokre? Gratulujeme. Môžte si totižto robiť to čo uznáte za vhodné, akurát, keby vaša kamoška robí tak ako vy a ak napriek tomu je jej dcéra "nebinárna" čo by ste povedali? Že čím to je ?
Osobne by som 7 mesačné dieťa dala len vlastnej mame. Nie každá svokra je normálna a už vôbec nie spoľahlivá. Ak máte super svokru gratulujem vám po druhý krát ale nie každý má také šťastie. Čo by mala autorka z večera ak by bola mysľou - čo deti ? Nič.
Tak načo zbytočne toto. Mohli si urobiť pekný večer aj doma keď deti zaspia.

pikachu999
27. júl 2025

Takýmto štýlom sa na teba o chvíľu muž vykasle.ked s ním nechceš tráviť čas.. riešte situáciu nejak aby ste mali viac € a mohli spolu byť ako pár je to veľmi dôležité

majamat
27. júl 2025

ja neviem ale aj by som takto male deti tiez zverila len niekomu,komu doverujem. ak su takto malicke a nestretavaju sa, tak by som ich tam tiez nedala.
nechapem to rozmyslanie tych, co s tmy probelm nemaju.
detis a sice musia soamostatnovat,a le nei za kazdu cenu a teda este na to nemaju moc vek. toto su fakt male deti. ked mam deti, musim ratat s obmedzeniami. to je predsa sucastou rodicovstva.

anonym_b7ad2b
27. júl 2025

@anonym_autor Tak prepáč, ale čítať to je ako počúvať človeka, ktorý si sám hádže polená pod nohy a potom plače, že sa nikam neposunul. Tvoj muž ti chcel pripraviť milé prekvapenie, vytvoriť si s tebou chvíľu len pre vás dvoch a ty si to zrušila s výhovorkou na deti a svokru. Áno, môže byť nepríjemné deti tam nechať, ale ak ich svokra nezanedbáva alebo im neubližuje, tak ich pár hodín bez mamy prežijú. Potom povieš, že radšej pôjdeš na kúpalisko s deťmi, čiže on ako partner je zase na druhom mieste. Ty si sama odmietla chvíľu oddychu a intimity, ktorú si zúfalo praješ a teraz si smutná a máš tichú domácnosť. Úprimne, tvoj muž by ani nemusel mať trpezlivosť, ak sa neustále cíti odmietaný. Partnerstvo nie je len o deťoch a účtoch, ale aj o záujme jeden o druhého. Ak si nevieš nájsť čas ani pri takejto snahe, nečuduj sa, že sa medzi vami prehlbuje priepasť. Niekedy treba spraviť krok do nekomfortu, aby ste sa pohli dopredu. Lebo ak takto pôjde ďalej, raz možno ten muž už ani o žiadne nočné kúpanie nepožiada a to budeš potom ľutovať oveľa viac.

majamat
27. júl 2025
@anonym_85d039

@anonym_85d039 napisala si v tom svojom komente jednu podstatnu vec ...ak je svokra v pohode... tebe nenapadlo, ze nie je?

moja svokra mala cez 70r, ked sa dcera narodila. od narodnia otazky - preco tolko place, preco ejj nedavam ovocnu kvapku do ust ( mysllela napr citrovnovu stavu od narodenia ), preco ju nekupem v repiku, preco vypije len 100ml mlieka ( to pila od narodenia, neskor viac ), nepacila sa jej autosedacka, jednorazove plienky, dokonca ani kocik a bodynka ( ktore svokry a aj mamicky miluju ), uz si to nepamatam,a le nebola spokojna s nicim.
ked mala niekolko mesiacov nechala mi ju sediet na postelia odisla od nej. absolutne ju nenapdalo, ze moze padnu. kupovala jej hracky, resp to ani neboli vzdy hracky, skor take tie dekoracie, ktore sa dali zapnut a svetielkovali acudovala sa, ze sa na tom da poranit, ze preco to tak robia. noa si preto, ez to nie je hracka pre ani nie rocne dieta.
a toho bolo ovela viac. a neskor sa pridali dalsie veci.

jej by som teda 7m iet anenechala. ved by sa on nevedela psotarat. co je na tomto nepochopitelne. ak si ty mala dobru svokru, to neznamena, ze kazdy ma taku.

majamat
27. júl 2025
@anonym_fd9d8a

@anonym_fd9d8a len to asi nepomocze, ked bude ako na ihlach.

majamat
27. júl 2025

akosi ste vsetky prehlaidli jednu podstatnu vec. deti sa so svkrou nestretavaju. ej to pre nich cudzi clovek. na to aby ich mohla strazit, mali by ju poriadne poznat, lnak nebudu v pohode.

@anonym_autor aspon tu zaznela jedna dobra rada. najdi ine riesenie ako byt spolu. o tom to je nemusite ist zrovna na nocne kupanie.

andreatytler
27. júl 2025

@anonym_autor To co baby ju tu vozite za to ze nesla. Nemaju na jedlo a muz navrhne rande kde minie 10 eur + benzin? Vobec by ma nebavilo sa venovat chlapovi ktory nezabezpeci rodinu a este k tomu mu je to aj viac menej jedno a spolieha sa na pozicky od rodiny.
Rande sa da navrhnut aj tak ze nebude treba nic platit.

sissy27
27. júl 2025
@andreatytler

@anonym_autor To co baby ju tu vozite za to ze nesla. Nemaju na jedlo a muz navrhne rande kde minie 10 eur + benzin? Vobec by ma nebavilo sa venovat chlapovi ktory nezabezpeci rodinu a este k tomu mu je to aj viac menej jedno a spolieha sa na pozicky od rodiny.

@andreatytler presne a este mohli pri tolkej romantike zamiesit tretie, ved nejako bolo, nejako bude 🤷‍♀️

moonlight1210
27. júl 2025

@anonym_autor Ked na to nemate, nepotrebuju deti ani to kupalisko.
Takto male deti maju za fantasticky zazitok aj kadeco, co je komplet zadarmo.

Sedem mesacnemu staci oblubene pieskovisko, smykalka a hojdacka v parku. Dookola. Takto male deti miluju stereotyp, ukludnuje ich, dodava im sebavedomie (ze maju veci pod kontrolou, kedze presne vedia, co kedy bude). Dake kupalisko si vobec pamatat nebude.

Dvojrocne je fascinovane super zazitkom, aj ked na prechadzke pozorujete mravce, ako si nosia veci do mraveniska. Ked mu k tomu das vyklad, ako mravce ziju, v com su uzitocne, a preco sa im nesmie ublizovat, je to zazitok nad zazitok. (Sama si dopredu nastuduj zaujimavosti o mravcoch a inych veciach, co na prechadzke mozete postretnut.)
Okrem toho, ze dieta ma pocit, ze rodicia dokazu vsetko (z jeho pohladu ovladas vsetko, co tvori jeho svet), ziska pocit, ze rodiacia su bohovia, ktori aj vedia vsetko.
Tento obraz sa casom postupne zmeni (pochopi casom, ze naozaj nevies vsetko), ale na zaciatok je dolezity pre dieta. Dodava mu sebaistotu, ze ma nad sebou neochvejnu, najmudrejsiu, najdokonalejsiu zastitu a je teda v bezpeci, lebo sa moze absolutne spolahnut na vsemocneho vsemudreho rodica.

Kupalisko potrebujes hlavne ty, ako moralnu vzpruhu, ze detom “dopriavas”, ze si “spravna matka”. Preto ich tam chces vziat. Ale nepotrebuju to.
Az neskor, okolo 4-5 rokov, ked uz budu mat potom v pamati zablesky spomienok, ako boli kdesi kedysi na kupalisku. (A to uz budes najskor naspat v praci a budete mat viac financii.).

To uz ale vtedy vas vztah moze byt v troskach a na nocne kupanie si chlap bude vodit frajerku a upevnovat tak svoj hlboko romanticky vztah s nou.
Ty budes akurat doma plakat a zurit od sklamania. A riesit dookola otazky Preco a Ako mohol a Co zle som urobila, ved som dbala iba na blaho deti, som super matka.

Takze ak vies naskrabat na kupalisko pre styroch, vies naskrabat aj na nocne kupanie pre dvoch.
Miesto kupaliska dopraj detom zazitky, ktore vies, ze ich naplnaju a su zadarmo. Nie, nie si zla matka, ak im nekupujes a neplatis veci. Nezgrlosis na nich, kedze im davas to teraz pre ne najdolezitejsie - cez den svoju plnu pozornost, zaujem a pritomnost. To je pre ne teraz fakt najviac. Deti si v tomto veku pamataju iba emocie, nie to, kde boli. A ty im takto das tie pozitivne emocie do pamate.

Odloz si trochu penazi tento mesiac, odloz si buduci a s muzom niekam spolu chodte.
Riskni deti na noc u svokry, v najhorsom vam bude volat, ze to total nezvlada a mate sa vratit pre ne. Tak sa vratite a budete vediet (alebo teda deti zvykaj a zacni s nimi chidit ku svokre na hodinku sa pohrat, potom na dlhsie. A postupne ich tam skus na polhodinku nechat s nou same - sadni si trebars na ten cas vonku k mobilu - a ten cas s nou predlzovat.).
Ale to uz nebude o tebe, ze to ty si odmietala.

Lebo ty sice hadzes muzovi rozumne logicke predpoklady (nie dovody, lebo nevies, ci to tak naozaj bude), ze deti nie su zvyknute a asi vam to potom mozno nevyjde financne na konci mesiaca.
No jedine, co si bude tvoj muz pamatat bude - ona stale iba odmietala a na vsetko mala vyhovorku, preco nie. Ani to neskusila = ani nechcela.

anonym_b7ad2b
27. júl 2025
@andreatytler

@andreatytler Tak prepáč, ale čo si to napísala za hlúposť? To akože keď chlap nie je milionár, tak má držať hubu a krok, a ešte aj čušať, že si dovolil navrhnúť rande s vlastnou ženou? A žena je čo neschopná bezbranná obeť? To si kde nechala zdravý rozum? Rodinu si založili SPOLU, či bola nesvojprávna, keď si robilo decko v takej finančnej situácii? Keď už raz napíše, že jej je ťažko, že je vyčerpaná, že túži po chvíli pre seba a potom odmietne aj ten malý krok, ktorý chlap spraví, tak prepáč, ale problém nie je v mužovi. A čo sa týka financií – to vážne chcete muža súdiť za to, že chcel urobiť radosť, aj keď nemajú veľa? To sa už nesmie ani snažiť? To vážne očakávaš, že bude doma ticho trpieť a žena bude rozhodovať, či sa niekam pôjde alebo nie? Vzťah nie je o tom, že jeden ťahá a druhý len diktuje podmienky. A kým si tu niekto myslí, že ženská nemusí niesť zodpovednosť za stav vzťahu, tak nech sa potom nečuduje, keď zostane sama. Lebo z chlapov nie sú sluhovia. A keby to otočíme, a žena navrhne rande a chlap to zmietne zo stola, to by ste ho tu zožrali. Tak si prosím vyčistite dvojitý meter. Toto je už nonsens, čo niektoré ženské ste schopné 🤮🤮🤮

anonym_b6747c
27. júl 2025

@anonym_autor a ty co robis aby vam to klapalo okrem odmietania a vyplakavania? Len same nejde, neda sa. Co si spravila ty? Pekny vecer s muzom si vies spravit aj doma za euro. Deti spat, urobit jednohubky, nachystat film a dat si krajsie pyzamo. Tramtatadaaaaa.

patus_2
27. júl 2025

@anonym_autor veď je to o komunikácii. Manželovi vysvetlí, že by si aj išla na výlet, ale tých 20€ vám potom bude chýbať na jedlo. Tak to urobte inak, nepotrebujete drahé výlety, ale spoločný čas. Keď deti zaspia, urobte si peknú večeru, ak bývate v dome, tak kľudne na dvore pod hviezdami, dajte spoločý kúpeľ, masaž, pozrite film, urobte pukance, zahrajte si cloveče alebo karty, pustite si romantickú hudbu, všetko toto sa dá urobiť viac menej zdarma..
Aj deti nepotrebujú drahe výlety, ale čas kedy sa im venujete. Ak máte dvor, tak stačí úplne mini bazénik, v ktorom sa prehrajú, ak nemáte, tak choďte na prechádzku všetci, do lesa, urobte si piknik na lúke, vezmite si loptu, hračky, deku, v ohnisku si opečte spekačky, hrajte schovavačky, čítajte si knižky. Znova všetko viacmenej zadarmo a pre deti je to úžasný zážitok.

anonym_e1ae2a
27. júl 2025

@anonym_autor a tvoj manzel nevie, ze mate financne problemy? Ci ho to nezaujima? Ci ti povie mas rodicak, staraj sa?
Lebo ak ho nezaujima, ze si treba pred vyplatou poziciavat, tak by som mu nocne kupanie kaslala aj ja. A kvoli tomu take malicke deti vlacit ku svokre, mne to nedava zmysel.
Je pekne, ze ta manzel vola, ze ma o teba zaujem ako o manzelku, ale k tym financiam ma nejaky cudny vztah. Takto to nefunguje ze miniem jeden den 30 euro na zabavu a zajtra si idem pozicat, lebo nemam co do huby.

alyson29
27. júl 2025
@andreatytler

@andreatytler a chlapa má baviť byť so ženou, čo je pre neho len chodiaci bankomat? Odkedy, prosím pekne, platí pravidlo, že za všetko zodpovedá len chlap? To žena bola pred deťmi čo, neschopná zarobiť si? Byť rodina znamená byť tím a nie hádzať vinu na muža za každú korunu. Sú chlapi, ktorí sa snažia a robia od nevidím do nevidím, aby tú rodinu zabezpečili a evidentne aj to je málo pre niektoré ženy, potom ich pre istotu budú zhadzovať, že sa rodine nevenujú. Ani jedno, ani druhé, niektorým proste nevyhovieš, najradšej by mali všetko. Čo ste si ich brali pre peniaze a pôrodom končí všetko, aj samotný vzťah? Gratulujem, výborný plán na šťastné manželstvo. 🙂👍🏻

sense
27. júl 2025

A prečo si mu namiesto nechcem ísť nepovedala, zlato veľmi rada ale financie nám to nedovolia, spravme si pekný večer doma keď deti budú spat

sense
27. júl 2025

A apropo
@anonym_autor také malé deti určite nepovedali že túžia po kúpalisku, tým stačí aj napusteny detský bazén