Nefungujúce manželstvo kvôli svokrovcom
Prisla som sa sem vypisat, a mozno ocakavat nejake rady ako tuto situaciu dalej zvladat. S manzelom tvorime par uz 12 rokov z toho 5 rokov ako manzelia, mame 2 rocneho syna a na ceste dalsie babo.. ako ludia si velmi rozumieme , mame rovnaky humor super napady do zivota no pokial do toho nezacnu zasahovat jeho rodicia. Jeho mama je clovek taky, akeho som v zivote este nevidela a ani uz asi neuvidim... nevie odhladnut kde a aky typ srandy sa hodi, rada ponizuje ludi, mysli si, ze ona je pani dokonala co v zivote dosiahla vsetko a rada sa tym vsade vytahuje, no toto su veci, ktore hodis za hlavu a neriesis, druha vec je, ze sa snazi organizovat nam zivot a do vsetkeho zasahuje, ja uz mam voci nej taku averziu , ze mi vadi asi uplne vsetko.. mali sme uz aj hadku kde som jej povedala vsetko co mi vadi, aka ja, ze ju proste nemam rada a nerada som v jej pritomnosti no v niekedy to robil kvoli tolerancie pre muza a dieta.. neopisujem tu cely nas zivotny pribeh ake problemy nam narobila lebo by som sa upisala k smrti, problem je teraz ten ze u mna to uz tak vrie ze ked muz povie mama tak hned vyvolam doma hadku, dovoluje si k nam prist bez ohlasienia a doma automaticky nastava dusno, ja za tie roky uz ju neviem preglgat a neviem co mam robit ked ona nikdy v zivote nepochopi ze ju nechcem vidiet a just bude chodit a snazit sa somnou rozpravat.. som uz unavena z toho ze sa doma hadame kvoli nej.. aj ked ona uz nic nemusi povedat alebo urobit ja mam na nu nervy tak ci tak.. prestane to vobec niekedy alebo to budem cele vnimat este horsie ? som z nej suca na psychiatriu 😭
Svokre aj svokrovi by som povedala, že buď bude prepis, alebo nech vrátia peniaze, všetky, ktoré ste im dali a odsťahovala by som sa od nich minimálne o 200km. Keď nie, išla by som za právnikom. Už nebud hlúpa aj ty. Kde skončili vase peniaze z pozemku aj mobilného domu? To sú svokrovci takí chamtiví, ze idu na vlastnom synovi a vnucatach zarábať?
Riadne ste to dodrbkali, Sorry, ale ako si ty mohla odísť a nechať tam muza tuťka všetko vypodpisovat s rodičmi, keď sa jedna aj o tvoju budúcnosť? Aspoň teraz maj rozum, lebo tie nehnuteľnosti opäť preplatíte, tam svokra bude robiť zo seba falošnú Samaritanku ako do vás tlačia peniaze a po ich smrti s vami súrodenci nebudú msť zľutovanie a budete pekne vyplácať. A po pravde, zas zázraky nečakaj, take povahy, kde sú obaja vychani, no ich deti nebudú iné.
Takže svokra ťa naschval deptá, vyžíva sa v tom, lebo vie, ze kebyže sa chceš rozviezť, o co im aj reálne ide, skončíš s holou riťou, oni vás geniálne a hlavne teba ošklbú,lebo na všetkom sú vlastníci oni. Aby potom nevyzerala za sviňu, všade chodí hovoriť vymyslené príbehy, ako Vam platia veci, ktoré ani neexistujú. Snáď aj sama vidíš, ze majú dokonalý plán ako sa ťa zbaviť a vyštvať ťa a ešte z teba urobiť tu špinu, ktorá ich dojila, pritom je to naopak . Pritom peniaze a úvery splácate s manzelom. A ty si s týmto do teraz ani raz nebola za právnikom, ze ako postupovať? Wau. Namiesto toho 3.dieťa s debilom? Píšeš, ze si sa z minulosti poučila a teraz by si veci urobila inak, ale vôbec nemám ten pocit. Ja na tvojom mieste už sedím a radím sa s top účtovníkom, finančnými poradcami a advokátmi a zhŕňam čo najviac info ako ich prešťať, lebo po pravde, oni sú v tomto niekde úplne inde ako ty s manželom a sama mozes vidieť, že v tomto na nich nemáte, takze treba sa obklopiť odborníkmi. A toto si mala urobiť už dávno, nechápem, ze na čo čakáš, sama vidíš, ze vás len naťahujú. Ošklbú ťa ako kura, ale za toto si mozes aj sama, nič proti tomu nerobíš.
A chápeš, ze oni to nikdy na vás neprepíšu?
To naozaj veríš tomu, ze celé to divadlo bolo naozaj kvôli odpisom a daniam? Že im nešlo o to, aby ste boli pri nich a skákali tak, ako oni pískajú? Ty si myslíš, ze im nedošlo, ze sami sa hneď stahujete?
Ty sa s prepisom rozlúč a keď sa prepis uskutoční, tak MOŽNO, až keď sa to začne riešiť súdnou cestou. Ja fakt žasnem nad tou tvojou naivitou.
Keby chceli naozaj, už to máte dávno na seba a reálne je pravda taká, ze by nikdy so žiadnymi vopred predpísaným zmluvami neprišli. Bola si niekedy s týmto problémom za odborníkom?
Za 80% veci si žiaľ, mozes sama… svojim nezáujmom, tým ze si nezisťuješ informácie , nezistuješ, ako postupovať. Len drzis ako hluchý dvere a čakáš na zázrak u muza, čakáš na prepis…. No tak čakaj, 10, 20, 30 rokov, možno sa dočkáš. S manzelom si prečo neriešila manželskú poradňu? Či zas čakáš? 😅
Ja neviem, divni ste. Vy ste kupovali dom, tahali ste so sebou svokrovcou , takze papierovo ten dom kupili oni a vy ste im ho zaplatili. To neni ok. Cize svojho syna zabezpecili , ak by ste sa rozviedli alebo sa cokolvek stalo ty realne nemas nic. A este z toho budu dedit surodenci tvojho muza. No som zvedava ako ich donutite, aby to prepisali na vas. To sa nestane nikdy.
A nechapem naco vsetko s nimi vobec preberate. Vlastnite realne aspon nieco? Oficialne , papierovo?
Joj povedala by som svokrovi aj svokre, že majú 2 týždne na to aby na vás prepísali čo je vaše alebo ti za to vrátili peniaze, lebo sa svokor posere z tých kontrolu čo mu pošleš do firmy. A bude sa veľmi ťažko vysvetľovať odkiaľ boli peniaze na kúpu pozemku a mobilného domu, keď z účtu nič neodislo. Finančná správa by si na ňom zgustla
Je tu na MK X tém, kde tiež diskutujúci čakali na prepis, za dochovanie, pripadne, ze sa prepíše (v porovnaní s vami IBA) 1/2 nehnuteľnosti, nech si prerobia a po smrti dostanú druhú 1/2. Nejeden rodič si tak chce zabezpečiť, aby na staré kolena nebol sám, dochovali ho. V tomto prípade, žiaľ, ste sa nechali nachytať, ale obdivujem, ze necháš manžela všetko riešiť a vypodpisovat, namiesto toho, aby si povedala rázne nie. Ja by sim tie splátky odmietala splácať. Realne každá tato téma dopadla na MK tak, ze rodicia nič napokon neprepísali (realne to chceli spravodlivo rozdeliť medzi všetky deti), len chceli hlupákov, ktorí sa nechajú nachytať, pri ktorých dožijú. Nejedna téma tu je o tom, ze nakoniec si manželský pár riešil hypotéku aj s deťmi a odišli bývať preč, realne nemali nič a to mnohi strelili kopu € do rekonštrukcie domov rodičov, lebo však sľúbili, ze časom to bude ich a napokon nič z toho. Sama mozes vidieť, že prepis sa nikdy z ich strany neuskutoční, lebo keď sa teraz ozveš, tak na teba nahučia, nech sa zalezitost čo najskôr zametie pod koberec a si už konečne ticho, zvyknes si, ze takto to bude, svokrovci vás nehnuteľnosťami držia v hrsti, čakajú, ze ich s manzelom dochováte. Svokra si dovoľuje len preto, lebo to berie tak, ze nehnuteľnosti sú jej, co je aj pravda, čiže ju netrápi, ze vy ste ju vyplatili a splácate, ale ze na papieri je vlastníkom ona. Vy sa každým dnom neustále len nechávate odrbavat. Ja by som hľadala možnosti odísť už dávno aj bez toho pozemku a domu, s ktorým sa realne mozes rozlúčiť. Čudujem sa, ze toto všetko Vam do teraz nedošlo a len čakáte a dúfate a nič neriešite.
Trochu sa čudujem, lebo to je do očí bijúce, ze tými ich AKOŽE (hlavným dôvodom) odpismi na daniach na niekoľko rokov, len chceli nahnať čas. Aby ste sa tam za tie roky zabývali, mali deti, tie si zvykli, škola, škôlka a boli spokojní po ich boku do smrti. A zmierili sa s osudom. Žiadna scéna od svokra by ma nikdy neprinútila dať ich na list vlastníctva, keď mám tu nehnutelnost splácať ja. Nechceli zároveň vyzerat aj pred vami a aj okolím už ako úplne manipulatívne svine, ktoré vás doslova prinútia pri nich žiť, oberú o majetok, tak to uhrali, že kvôli daniam a odpisom. To je celé. Teraz realne mozes vidieť, že už to malo byt tvoje, máš 💩 a svokru, ktorá sa sprava, ze je to jej. Tak si ešte sj navrhne projekt domu, aký chce na svojom pozemku 😀 Svokrovci sa po tých podpisoch museli na vás doma potom riadne zabávať a mädliť si ruky ako im to prešlo a akí ste jednoduchí a hlavne nevestička, však syna neoberú, stačil jeden dramaticky výstup. Doma museli riadne špekulovať a všetkých možných účtovníkov a právnikov do toho zapájať, keď už mali vopred zmluvu napísanú. Nakoniec ešte budeš za svinu, ktorá takých úžasných svokrovcov nechce dochovat, pritom oni ta tak na oko pred ostatnými ľúbia a ty ich nie. Kde vy máte rozum? Snáď Vam toto všetko za tú nižšiu cenu pozemku stalo, Kks.
Vieš, keby to bol dobrák, ktorý chce vyhovieť, tak by si si nemusela na pomoc volať kamarátov a znamych , nech mu dohovoria. Nevyhovuje aj jemu z časti tato situácia, asi ani on netlačí na prepis, všakže? Tvoju slovo by u neho malo takú istú váhu akú ma slovo jeho matky a otca. Tvoje nemá, potrebuješ pomocníkov. Mne príde choré utekať s projektom domu za mamickou, nech mi dá požehnanie a ešte sa hádať s vlastnou manželkou, ze to chcem ako mamička povie. Tiež mi príde choré si tahat rodičov k prepisu domu, to ste si mohli aj tvojich zavolať a k tomu celu širokú rodinu už ako úplne nesvojprávny. Teba si nevážia preto, lebo môžu, tvoje slovo tam ani u vlastného manžela nemá žiadnu hodnotu, viac je matka a otec. Takto sa dobrý chlap nespráva, ten ma jasne hranice a dôležitá je pre neho terajšia rodina. Svoju manželku nepovažuje len za doplnok, ktorý schváli názory mamičky a otecka.
Odrbali vas genialne, zneuzili vasu doveru, vedeli ze im nebudete schopni odporovat, vsak rodina, ze? Chcu vas mat poistenych, financne, aby ste boli na ich "pomoci" zavisli.
Riesenie.
Tvrdy, nekompromisny pristup. Okamzite prepisat na vas, co je vase. Ak nebudu suhlasit, natahovat to, neviem o aku sumu ide, ci ste ochotni rozlucit sa s nou. Pretoze ak oni nebudu chciet, potom uz len s pravnikom, alebo to nechat tak.
A vsetko popredavat, zmiznut, zmenit adresu a nenechat im konakt na seba.
Toto neskonci, toto sa dokaze tahat aj po ich smrti. Neviem, ako to maju s ostatnymi svojimi detmi, muzovymi surodencami, ale pripravit sa na to, ze vas budu nenavidiet, ako ste "ublizili" rodicom.
V tejto bad story je ešte jeden opomenuty element.. Surodenci muža. Co sú zač, ako oni vychádzajú, nazeraju na správanie rodičov na týchto mladych (možno sa to tu riešilo a prehliadla som). Ti starí, to je číra síra z pekla💥, nimi nehne nič a len oni vidia do komplotu a cieľov, prečo ničia týchto mladých. Oni by sa mali stretnúť zo surodencami/svagrovcami a apelovať na nich, aby nahucali do starých, aby im dali na písmo, co reálne splácaju a žiadne cachre s daňami a odpismi nech už neskusaju.
(Hneď po získaní svojho majetku by som tu toxicku skládku predala a išla aspoň do ČR AT.)) Apelovať na ich svedomie...
... "Keby k tomu došlo, zdedili by ste časť majetku, ktoru ja splacam ako debil, lebo nas chytili do pasce... 🙆♀️
@ludka1402 áno, napísali sme v rovnakom čase obsahovo rovnaký príspevok..
Ten chlap je v pasci, ako mamut vo vykopanej jame... V prvom rade on sa musí uvedomiť najlepšie zahrať divadielko, tomu stará rozumie, akože sa nervovo zrútil a bud bude jeho majetok na jeho LV, alebo sa hodí pod vlak....
Drsné, ale s hajzlikmi inak nejde, zvlast, keď sú to jeho "darcovia života 👿👿▪️
Ešte sa zapojím.. zdieľam niektoré komentáre, že si to treba overiť u pravnika ( možno viacerých), poradiť sa, zhodnotiť možnosti.
2. Postaviť manžela pred hotovú vec za cenu všetkého, argumentovala by som tým, že svokrovci týmto okrádajú vaše deti. Ak by s tým mal problém, že raz to bude ich, trvať na tom, nech je tomu tak teraz (napr.prepis na deti)
3. Vyrukovať pred svokrovcami s tým, v prípade, že zasa naslubujú, zasa trvať na tom svojom TERAZ, mať v zálohe termín u právnika/notára a pozvať ich tam. Ak by nechceli a manžel by sa k tomu postavil laxne, vieš, na čom si.
4. Uvedomiť si ty aj manžel, že ste rodina s vašimi deťmi, starkí sú len doplnok a pre Vás robiť maximum.
5.znova sa k tomu vrátim.. pozistovat možnosti a aj na neho rázne, ale bez kriku a emócií (napr. fin.kontrola u svokrovcov...).
6. Myslím, že keď poriesite majetky a zdvihnete kotvy, postupne sa uvedomí aj manžel (ak nie, aj za cenu holého zadku odchod - to už je ale posledná možnosť).
Všetko s kludom, prehladom, vecne, ale rázne. Treba im ukázať, že strach nemáš a v podstate už ani čo stratiť (môžeš len získať - naspäť manžela, svoj pokoj a majetok).
Najzaujímavejšie je, ze diskusia bola o správaní svokry a pritom toľko problémov vo vztahu s manželom, s nehnuteľnosťami ako nemá nikto dokopy. Akoby autorka žila s nejakými klapkami na očiach a vôbec jej nedochádzalo do čoho všetkého sa to zaplietla a v akej katastrofálnej situácii je.
A kedže svokrovci sú takíto famózno- diabolskí manipulátori, tak ich deti nebudú iné. Im vyhovuje, ze o rodičov bude postarané cez teba a ich brata a oni si prídu na hotové. Len by ma zaujimalo, keby si stanovila dátum u notára či by s tým samotný manzel, dobrák, súhlasil. Aby tam neboli čachre-machre ako mať v hrsti vlastnú ženu.
Super, pozemok ani dom nie je váš, splácate úver na cudzí majetok a keby sa rozvedieš nedostaneš z toho nič. Radšej poslúchaj aby si o týždeň nezháňala bývanie..
Skus sa zamysliet, ak by sa nedajboh stalo nieco svokrovi, ako by sa postupovalo s vasim alebo teda s jehom majetkom?
Nie je svokra preto taka neodbytna a naoko blba, pretoze si chodi do vas kontrolovat svoje?
@evamarek77 boze precitaj si vsetko, ved to nie je nenavist ale ciste zufalstvo.
Ako zalozene na ich majetkoch, akoze vam rucia na uver?
Cize dlznici hypoteky ste vy.
Na LV toho domu a pozemku je kto?
Vies ty vobec citat info cez kataster?
Pretoze surodenci si nic narokovat nemusia, akonahle budu mat svokrovci napriklad nehodu tak do dedicskeho ide vsetko a nikoho nezaujima, ze vas tahali za nos.
Nie muz je nesvojpravny ale obaja ste. Nechat si takto zasahovat a diktovat pod ruskom pomoci mozu len ozaj velmi nezreli a zo vsetkeho priposrati ludia.
Muz je taky preto, ze je zvyknuty posluchat generala - matku. On nie je dobry, ale hlupy.
Myslíš si, že oni nie sú na koni, pritom matielmi nehnuteľnosti sú oni a vy splácate úver a prepis sa nechystá… no comment
Vieš ty vôbec ako prebieha take dedičske konanie? Zo zákona dedí 50% manželka/manzel a zvyšných 50% majetkov deti medzi sebou. To nie je na dobre slovo.
Oni Vam ručia ešte nejakými inými svojimi nehnuteľnosťami na tie úvery? Alebo sa ručí tým “vašim” pozemkom? Už ako dlho bývate v tom mobilnom dome?
Boli ste niekedy riešiť vec s odborníkom (právnik, finančný poradca) alebo jediní odborníci sú pre vás manželovi rodicia a tými si dávate radiť?
Ako Vam svokrovci dobre radia? To ste pristúpili na bývanie v mobilnom dome na ich pozemku, lebo kvôli problémom s prepisom pozemku Vam nikde nedaju stavebné povolenie na pozemok, ktorý pravdepodobne ani nie je stavebným pozemkom (chyba Vam prístupová cesta, asi aj inžinierske siete) . To ste takí milionári kúpiť si mobilný dom a potom tam stavať ešte rodinný dom? Každý, kto chce v prvom rade dobre Vam a nie sebe, Vam neporadí kúpu mobilného domu, ale poriesi problémový pozemok, abyste na ňom mohli stavať. Čo chcete potom s tým mobilným domom robiť? Ako riešite odpady, vodu? Toto čo tu píšeš, ja by som neverila, ze taký naivno-hlúpy ľudia ako ty s manzelom existuju, keby tu nenapíšeš. To je ten pozemok zo zlata, ze radšej budete na ňom s mobilným domom, už žiadne iné stavebné pozemky neexistujú? Nemohli ste namiesto kúpy mobilného domu kúpiť stavebný pozemok niekde inde? Svokre povedať, ze chcete peniaze za pozemok, ktoré ste jej dali späť, lebo sa tam nedá stavať? Tvoj manzel urobí ako mu svokrovci povedia a ty už povieš no dobre…. Tak sa ale necuduj, ze sa ku Vam a ku tebe tak chovajú, keď ste ako nesvojprávny, obaja.
Takze svokrovci Vam chcú tak dobre, ze vdaka nim bývate v marigótke (pardon, mobilnom dome) na cudzom pozemku ako nejakí kočovníci 😀 👌 good job.
Mohli ste už dávno bývať slusne v 3-4 izbovom byte, ďaleko od nich, mať už dávno veľkú časť splatenú, len stačilo upustiť od predstavy rodinného domu, keď Vam to reálne nevychadza. Teraz sa budete 4 ľudia tlačiť v maringotke na svokrinom pozemku. Tieto mobilné domy nie sú pre 4-členné rodiny a už vôbec nie do kazdeho podnebneho pásma. Ako chatka niekde Ok, ale nie dlhodobé bývanie.